איזה עדיף לשימוש שלי Denon AVR X2400H או X3400H

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·אוקי הבנתי, אבל זה עדיין מוזר. איך אנחנו יכולים לעזור לך לדעת מה אתה צריך עאם אתה לא יודע מה אתה צריך?
האם יש לך צורך ביציאות פרה? שאלה רצינית, כי זה אחד ההבדלים הכי גדולים ביניהם. אולי עכשיו לא אבל בעוד שנה כן. אולי עכשיו כן אבל בעוד חודש לא...אף אחד פה לא יודע מה אתה צריך, רק אתה, אולי.

תעשה השוואה ישירה בין הרסיבירם, מה ההבדלים. תרשום אותם פה ותשאלה שאלות ספציפיות, כמו מה ההבדל בין כיול XT לכיול XT32? או, למה צריך שני יציאות HDMI?

תנצל את כוח הפורום לא לשאלות גוגל אלה לשאלות פרטניות, משהו שקשור ישירות אליך.
...
לא הבנת את שאלתי. לא שאלתי מה אני צריך ולא אמרתי שאני לא יודע מה אני צריך. שאלתי בסה"כ מה ההבדלים העקריים בין הרסיברים כדי שאוכל להחליט אם שווה לי להשקיע את ההפרש ל3400 או ל4400.

מכיוון שכעת בביג דיל ההפרש במחיר בין ה2400 ל3400 הוא מגוחך אז אין בכלל ספק מה עדיף וההתלבטות היא אם להוציא עוד 1300 ש"ח ל4400.

אגב, מה באמת ההבדל בין כיול XT לכיול XT32?
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 27/09/2018 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

lion77 כתב:@rannyz
·
אין בעד מה אבל זה לא אני זה החברה מ crutchfield ⁦☺️.
שים לב שחלק מהתכונות שרשומות שם, תכלס עד שתשתמש, לא באמת תדע בוודאות עד כמה הם שימושיות. הייתי מציע לך גם לגשת לאחת החנויות ולהתנסות בזה בפועל. גם אז רק אחרי שימוש של כמה חודשים תבין יותר אבל זה כבר ישמש אותך לשדרוג הבא...
...
התכוונתי שאין עליך ששלחת את הלינק הנ"ל :lol:

מסכים איתך שחלק מהתכונות לא בהכרח יהיו שימושיות אבל הנטיה שלי תמיד באם ההפרש קטן לקחת את הטוב יותר גם אם לא אשתמש כעת בחלק מהתכונות.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

rannyz כתב:
...
...
לא הבנת את שאלתי. לא שאלתי מה אני צריך ולא אמרתי שאני לא יודע מה אני צריך. שאלתי בסה"כ מה ההבדלים העקריים בין הרסיברים כדי שאוכל להחליט אם שווה לי להשקיע את ההפרש ל3400 או ל4400.

מכיוון שכעת בביג דיל ההפרש במחיר בין ה2400 ל3400 הוא מגוחך אז אין בכלל ספק מה עדיף וההתלבטות היא אם להוציא עוד 1300 ש"ח ל4400.

אגב, מה באמת ההבדל בין כיול XT לכיול XT32?
...
·זה בדיוק מה שרציתי למנוע, הזליגה לרמה הבא. הרי זה בכוונה מתוכננן כך, שמים לך מול העניין שלושה ממתקים. שלושת טעימים אבל יש להם מחירים שונים ואתה מתחיל לחשוב שזה שיקר יותר הוא הטעים יותר. למה? כי כך המוח שלנו עובד.

אז כן, הם ההבדל הין ה3XXX ל2XXX הוא כמה מאות, אין ספק השינויים הקטנים שווים זאת. אבל הקפיצה ל4XXX היא כבר לא כמה מאות. אתה צריך 11 ערוצי עיבוד, 9 ערוצי הגברה, המון כניסות ויציאות HDMI?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

BARBIE כתב:
...
...
·

זה קורה בזכות היבואן הפרללי חנות TMAUDIO שהביאה את כל הדנונים בפחות ממחצית המחיר שנדרש תחילה עי היבואנים הרשמיים, כהרגלי החזירות בארץ. ברגע שהיבואן הבין שהוא מתחיל להפסיד, לא הייתה לו ברירה אלא להוריד מחירים כמעט עד למחיר של הפרללי. כאשר רק חשבי לרכוש את ה X4400H הוא עלה 9000 ביבואן רשמי. ואז היבואן הפרללי הציע אותו ב 6400 (היה כאן גם שרשור פרסומי בנושא). כ7 חודשים לאחר מכן, היבואן הפרללי כבר הוריד את המחיר עד ל 4800 שח. זה היה השלב שהיבואן הרשמי התעורר והוריד את המחיר ל 5200. אני בסוף רכשתי מהיבואן הרשמי דרך KSP, רק בגלל ששם היה ניתן לקבל עד 36 תשלומים. אגב בקרוב חנות TMAUDIO הולכת להביא את סדרת A של רסיברי ימהה, מה שבטח יגרום לאותו אפקט גם ליבואן הרשמי SGE שכרגע ממשיך להינות מבלעדיות ורווחים עצומים בגלל התמחור הקיצוני...

זו הסיבה שחייבים לתמוך ביבוא מקבילי כמה שניתן.
...
·

כשאתה כותב בקרוב, לגבי סדרה A של ימאהה - ידוע מתי? יש איזה צפי?

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·זה בדיוק מה שרציתי למנוע, הזליגה לרמה הבא. הרי זה בכוונה מתוכננן כך, שמים לך מול העניין שלושה ממתקים. שלושת טעימים אבל יש להם מחירים שונים ואתה מתחיל לחשוב שזה שיקר יותר הוא הטעים יותר. למה? כי כך המוח שלנו עובד.

אז כן, הם ההבדל הין ה3XXX ל2XXX הוא כמה מאות, אין ספק השינויים הקטנים שווים זאת. אבל הקפיצה ל4XXX היא כבר לא כמה מאות. אתה צריך 11 ערוצי עיבוד, 9 ערוצי הגברה, המון כניסות ויציאות HDMI?
...
מעולה. זה בדיוק מה שרציתי שתמנע :lol:
אם אין סיבה לשלם עוד מעל אלף ש"ח על רסיבר שלא ייתן לי כלום אז לא אעשה זאת.
אגב 9 ערוצים זה משהו שכן הייתי רוצה כי אז אני יכול לעשות תצורה של 7.2 + 2 לאטמוס. עם מערכת 7.2 צריך לוותר על אחוריים נוספים בשביל אטמוס.
מצד שני לא חושב שזה שווה עוד 1300 ש"ח אלא אם אתה או מישהו אחר חושבת אחרת.·

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

rannyz כתב:
...
...
מעולה. זה בדיוק מה שרציתי שתמנע :lol:
אם אין סיבה לשלם עוד מעל אלף ש"ח על רסיבר שלא ייתן לי כלום אז לא אעשה זאת.
אגב 9 ערוצים זה משהו שכן הייתי רוצה כי אז אני יכול לעשות תצורה של 7.2 + 2 לאטמוס. עם מערכת 7.2 צריך לוותר על אחוריים נוספים בשביל אטמוס.
מצד שני לא חושב שזה שווה עוד 1300 ש"ח אלא אם אתה או מישהו אחר חושבת אחרת.·
...
·חחחח...אתה הורג אותי.
אז אתה צריך או לא 9 ערוצים?
אז לך על ה4400 ב4 אלף שקל והוא יתן ל11 ערוצי ותוכל לעשות 7.1.4, שזה הכי טוב, אם יש לך אפשרות טכנית. אחרת, ה3400 הוא מה שאתה צריך.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·חחחח...אתה הורג אותי.
אז לך על ה4400 ב4 אלף שקל והוא יתן ל11 ערוצי ותוכל לעשות 7.1.4, שזה הכי טוב, אם יש לך אפשרות טכנית. אחרת, ה3400 הוא מה שאתה צריך.
...
לא חייב 9 ערוצים זה רק nice to have.
מצד שני אם ההפרש מה4400 ל3400 היה כמו ההפרש של ה3400 ל2400 אז הייתי לוקח את ה4400 בלי למצמץ :lol:

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

לפי מה שבעל החנות אמר לי. הם עדין במשא ומתן עם ימהה בנושא היבוא המקבילי. זה יקח כמה חודשים..

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

rannyz כתב:
...
...
לא חייב 9 ערוצים זה רק nice to have.
מצד שני אם ההפרש מה4400 ל3400 היה כמו ההפרש של ה3400 ל2400 אז הייתי לוקח את ה4400 בלי למצמץ :lol:
...
·אתה חולה שדרגת.
בגדול, אני היתי לוקח את ה4400 כבר מחר בבוקר. זה הרסיבר ביניים הכי טוב. אבל חסר לי התמיכה בפי'צרים של HDMI 2.1 שהחדש יקבל, לפחות חלק מהם.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·אתה חולה שדרגת.
בגדול, אני היתי לוקח את ה4400 כבר מחר בבוקר. זה הרסיבר ביניים הכי טוב. אבל חסר לי התמיכה בפי'צרים של HDMI 2.1 שהחדש יקבל, לפחות חלק מהם.
...
אין לי מושג למה קבעת שאני חולה שדרגת. אני משדרג רסיבר פעם ב5 שנים בערך ואז מנסה לקנות משהו במחיר שפוי מצד אחד אבל עם פיצרים שיחזיקו כמה שנים קדימה. בגלל זה כל השאלות שלי לגבי ההבדלים.

לא ענית מה ההבדל בין 2 מערכות הכיולים ה32 מול הרגילה?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

rannyz כתב:
...
...
אין לי מושג למה קבעת שאני חולה שדרגת. אני משדרג רסיבר פעם ב5 שנים בערך ואז מנסה לקנות משהו במחיר שפוי מצד אחד אבל עם פיצרים שיחזיקו כמה שנים קדימה. בגלל זה כל השאלות שלי לגבי ההבדלים.

לא ענית מה ההבדל בין 2 מערכות הכיולים ה32 מול הרגילה?
...
את כל מה שאתה שואל מבחינת פרטים טכניים אפשר למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. גם על ההבדל בין הכיולים. ה 32 הרבה יותר מדויקת.

המילה "פיצ'רים" חוזרת הרבה בדיון הזה אבל לא ציינת עדיין מה הכי חשוב לך. מה הבעיה להיכנס לאתר דנון הרשמי ולחפש את הדגמים והפירוט שלהם ?

אם אתה משדרג פעם ב 5 שנים וההבדל הוא כ 1000 שח, זה אומר שכל שנה שעוברת ייצאו לך מהכיס 200 שח נוספים וקיבלת 4400 שהוא מעולה, מקום 3 לפני הטופ שלהם.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

@rannyz
בוא אני אסכם לך, ה X4400 הוא אוברקיל למה שאתה צריך אבל הוא יותר חזק ואולי גם יתן איכות אודיו טובה יותר בכלל זה (בדגש על אולי).
אם אתה קונה רסיבר פעם ב 5 שנים, אולי שווה לך להוסיף 200 ש"ח לשנה ולקחת X4400 סתם בשביל ה nice to have. לא שווה את הכסף לדעתך? קח X3400 ואל תסתכל אחורה.
אני מניח שאחליף רסיבר כשאחליף מסך וזה יהיה בין 5 ל 7 שנים. לקחתי את ה X4400 בדיוק מהסיבה שתיארתי למעלה. שלא יחסר (כוח, ערוצי הגברה, פיצ'רים).
בקשר ל XT32 מול XT: אמור להיות שם עיבוד טוב יותר ויותר sampling rate. לא מפורט בדיוק מה באתר של אודיסי (אולי לא חיפשתי מספיק). אבל יש אנשים בפורומים שטוענים ש XT32 משמעותית טוב יותר בחוויה האישית שלהם (עם שני רסיברים שונים כמובן...).

אני חושב שמה שמעניין ויפה בשרשור הזה הוא שאנחנו מדברים רק על דנון כי התרחשה איזו מהפכה בקשר למחיר של המוצר הזה בארץ. כן ירבו!

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

אני החלפתי ימהה A2020 ב דנון X4400. שיפור ניכר בקולנוע ופיצ'רים ללא שום ספק. אבל לצערי ירידה באיכות השמע במסיקה במצב סטריאו. הימהה כולל הגברה בסטריאו יותר חזקה, יותר עומק,נפח, אוויר, וכל שאר התיאורים שאני לא מבין מה הם בכלל אומרים. אני בהמשך כנראה אשקול מגבר איכותי לסטריאו בלבד, אולי רק POWER וזוג רמקולים משני... אין מה לעשות, אי אפשר לקבל כל מה שרוצים.. למי שמוסיקה בסטריאו חשובה, אולי כדאי לשקול משהו אחר... אם הימהה A2080 היה זמין למכירה באותו מחיר כמו ה X4400, ללא ספק שזו הייתה הבחירה. גם מבחינת אמינות מוצר, ימהה משדרים יותר בתחום הזה...

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

mulder כתב:
...
...
את כל מה שאתה שואל מבחינת פרטים טכניים אפשר למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. גם על ההבדל בין הכיולים. ה 32 הרבה יותר מדויקת.

המילה "פיצ'רים" חוזרת הרבה בדיון הזה אבל לא ציינת עדיין מה הכי חשוב לך. מה הבעיה להיכנס לאתר דנון הרשמי ולחפש את הדגמים והפירוט שלהם ?

אם אתה משדרג פעם ב 5 שנים וההבדל הוא כ 1000 שח, זה אומר שכל שנה שעוברת ייצאו לך מהכיס 200 שח נוספים וקיבלת 4400 שהוא מעולה, מקום 3 לפני הטופ שלהם.
...
אנסה להבהיר את עצמי:
אני לא מחפש פרטים טכניים. ברור שאת זה אני אמצא בגוגל. אני יותר מחפש שמישהו שמבין יגיד לי משהו בסגנון " הצליל של רסיבר X יותר עמוק/חם/בהיר מרסיבר Y (או ההפך) או רסיבר X יכול לנהוג (drive) רמקולים בצורה יותר טובה מרסיבר Y וכו'.
אלו דברים ששום השוואה של נתונים טכניים יבשים לא תגיד לך אלא רק מישהו שמכיר היטב את הרסיברים הללו.

מה שהכי חשוב לי יש בכולם ולכן אני לא מתרכז במה שחשוב לי אלא בהבדלים ביניהם כדי להחליט אם לרכוש רסיבר יותר מתקדם ממה שאני צריך תמורת X כסף יותר.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

freedom_il כתב:@rannyz
בוא אני אסכם לך, ה X4400 הוא אוברקיל למה שאתה צריך אבל הוא יותר חזק ואולי גם יתן איכות אודיו טובה יותר בכלל זה (בדגש על אולי).
אם אתה קונה רסיבר פעם ב 5 שנים, אולי שווה לך להוסיף 200 ש"ח לשנה ולקחת X4400 סתם בשביל ה nice to have. לא שווה את הכסף לדעתך? קח X3400 ואל תסתכל אחורה.
אני מניח שאחליף רסיבר כשאחליף מסך וזה יהיה בין 5 ל 7 שנים. לקחתי את ה X4400 בדיוק מהסיבה שתיארתי למעלה. שלא יחסר (כוח, ערוצי הגברה, פיצ'רים).
בקשר ל XT32 מול XT: אמור להיות שם עיבוד טוב יותר ויותר sampling rate. לא מפורט בדיוק מה באתר של אודיסי (אולי לא חיפשתי מספיק). אבל יש אנשים בפורומים שטוענים ש XT32 משמעותית טוב יותר בחוויה האישית שלהם (עם שני רסיברים שונים כמובן...).

אני חושב שמה שמעניין ויפה בשרשור הזה הוא שאנחנו מדברים רק על דנון כי התרחשה איזו מהפכה בקשר למחיר של המוצר הזה בארץ. כן ירבו!
...
נוטה להסכים איתך שה4400 אוברקיל עבורי.
אתה ו-mulder צודקים שההפרש הוא 200 לשנה שכפורשים את זה ל5 שנים ואז זה לא נורא. מצד שני ההסתכלות שלי היא קצת אחרת כי אני רוצה להחליף גם מסך טלוויזיה (ל4K) ואז אם אני אקנה את ה3300 כי ה4400 הוא אוברקיל (ואין לו משהו שאני צריך כרגע), אז אוכל לשים עוד אלפיה במסך טיפה יותר טוב. כלומר, אין סוף לטרייד אופים הללו.
בסופו של דבר כולנו עם תקציב מוגבל וכולנו צריכים לעמוד בתקציב שלנו ולנסות לנצל אותו בצורה הכי חכמה.

לאחר בדיקה של ההבדלים בין הרסיברים הדבר היחידי שיהיה לי חסר ב3300 לעומת ה4400 (בהנחה שאיכות הסאונד היא זהה בשניהם) זה 9 ערוצים. אני יכול לעת עתה לחיות עם זה אז הנטיה היא באמת ללכת על ה3300.

ובהחלט התרחשה מהפכה במכשירי דנון ואני מקווה שהיבואן הפרללי יקרא את הפוסט הזה וזה יחזק את ידיו להמשיך בדרכו. הוא בהחלט עשה פה מהפכה ומגיע לו כל הכבוד.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

rannyz כתב:
...
...
אנסה להבהיר את עצמי:
אני לא מחפש פרטים טכניים. ברור שאת זה אני אמצא בגוגל. אני יותר מחפש שמישהו שמבין יגיד לי משהו בסגנון " הצליל של רסיבר X יותר עמוק/חם/בהיר מרסיבר Y (או ההפך) או רסיבר X יכול לנהוג (drive) רמקולים בצורה יותר טובה מרסיבר Y וכו'.
אלו דברים ששום השוואה של נתונים טכניים יבשים לא תגיד לך אלא רק מישהו שמכיר היטב את הרסיברים הללו.

מה שהכי חשוב לי יש בכולם ולכן אני לא מתרכז במה שחשוב לי אלא בהבדלים ביניהם כדי להחליט אם לרכוש רסיבר יותר מתקדם ממה שאני צריך תמורת X כסף יותר.
...
שוב, השאלות שלך כלליות מדי.. על איזה הבדלים אתה מדבר? מה הרמקולים שיש לך / יהיו לך?

כל עוד הרמקולים שלך מספיק נצילים לא תהיה בעיה לאף אחד מהרסיברים הנ"ל של דנון. חם/בהיר וכו' זה גם קשור לרמקולים למרות שלדעתי דנון מספקים סאונד נעים ולא בהיר מדי.

לפני שרכשתי את ה 4400 התקשרתי לברר אם אפשר לשמוע אותו בחנות מאוד מאוד מוכרת, לא היה אפשרי והבן אדם טען (בלי יותר מדי הסברים וקצת בחוסר סבלנות) שאין שום הבדלים בין הדגמים ,מהכניסה ועד ל 4400 , ואמר לי לחסוך את הכסף. קצת תמהתי על השיחה הקצרה והמוזרה אמרתי לו תודה ובחרתי מקום אחר. מעניין, אולי גם אין הבדל בין רסיבר מהדיוטי פרי לספינת הדגל... :)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

כל הנושא של רמקול\רסיבר בהיר מידי, כהה מידי, חם, קר, כבר די לא רלוונטי בעידן מערכות הכיול והתיקון הידני שהם מאפשרים.
אתה יכול להפוך רמקול קר לחם די בקלות בכמה נגיעות באקולייזר.
המושגים המתארים סאונד הם אמורפיים, מה שאתה מתאר כחם, יכול להיות לי באסי מידי,
ומה שאתה מתאר בהיר מידי, יכול להיות מדוייק עבורי.

אתה מדבר על חנות מתמחה או על חנות שיש לה כל מיני דברים, וגם חדר השמעה?
רסיבר X יכול לנהוג (drive) רמקולים בצורה יותר טובה מרסיבר Y וכו'
...
זה קל.
ככל שהרסיבר ממוקם גבוה בקו המוצרים של היצרן, הוא בעל הגברה חזקה יותר וגם טובה יותר, ומותאם לספק את הכח שדורשים רמקולים יותר קשים להנעה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

mulder כתב: והבן אדם טען (בלי יותר מדי הסברים וקצת בחוסר סבלנות) שאין שום הבדלים בין הדגמים ,מהכניסה ועד ל 4400 , ואמר לי לחסוך את הכסף.
...
·

אפשר את השם של החנות בה אמרו לך את זה? מאד נדיר למצוא מוכרי אודיו/וידיאו כנים בישראל, הבן אדם איתו דיברת הוא אחד מהם.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 28/09/2018 16:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·חחחח...אתה הורג אותי.
...
רסיבר קונים לכמה שנים טובות .
אני יכול לאמר לך שאני עם ה 3400 לא מנצל אותו עד תום (ממש ככה )- וכל הפיצ'רים שמיצ'רים סתם ייקרו לי את המוצר.
אבל לאחר הרכישה לצערי הרב נחשפתי לאטמוס , (הוא מוציא 5.1.2) . ואז הבנתי שעדיף היה לי בעוד סכום כסף ללכת על ה 4400 . כי הוא מוציא 5.2.4 --> וזהו הדבר האמיתי .
אבל נו מה לעשות לא נבכה על חלב שנשפך .

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

mulder כתב:
...
...
שוב, השאלות שלך כלליות מדי.. על איזה הבדלים אתה מדבר? מה הרמקולים שיש לך / יהיו לך?

כל עוד הרמקולים שלך מספיק נצילים לא תהיה בעיה לאף אחד מהרסיברים הנ"ל של דנון. חם/בהיר וכו' זה גם קשור לרמקולים למרות שלדעתי דנון מספקים סאונד נעים ולא בהיר מדי.

לפני שרכשתי את ה 4400 התקשרתי לברר אם אפשר לשמוע אותו בחנות מאוד מאוד מוכרת, לא היה אפשרי והבן אדם טען (בלי יותר מדי הסברים וקצת בחוסר סבלנות) שאין שום הבדלים בין הדגמים ,מהכניסה ועד ל 4400 , ואמר לי לחסוך את הכסף. קצת תמהתי על השיחה הקצרה והמוזרה אמרתי לו תודה ובחרתי מקום אחר. מעניין, אולי גם אין הבדל בין רסיבר מהדיוטי פרי לספינת הדגל... :)
...
הרמקולים שיש לי הם קדמיים Canton le 109, אחורים Polk Audion T2, אחוריים עליוניים
Polk Audio T15 וסנטר Polk Audio TSx 150C.
רסיבר נוכחי Onkyo 609 ובגלל זה שקלתי את ה676 עד שהגיע הפוסט הזה עם הדילים הנוכחיים וטרף את הקלפים :lol:
·
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 28/09/2018 16:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”