המלצה לסאב, מתלבט בין SVS PB-1000 Vs. Klipsch R-112SW

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

מה עדיף, ולמה ?

SVS PB-1000
20
57%
Klipsch R-112SW
7
20%
אחר (פירוט בתגובות).
8
23%

סך הכול הצבעות: 35

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

uriel250 כתב:@BUGY
·
לא היה שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בשביל 5Hz (לפי חוות דעת מקצועיות גם כן, וגם לפי חוות דעת באמזון) וגם המון אנשים שאומרים שהוא מעולה ל HT אבל למוזיקה לא כל כך. זאת הסיבה העיקרית שהלכתי על הקליפש. אפילו MASTER MIX ICE מ AVSForum אמר לי שה PB-1000 יהיה חלש משמעותית מה R-112SW מבחינת עוצמה, אבל הוא יהיה יותר מדוייק. בשביל עוד כמה Hertz לא שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בהשוואה לקליפש.
...
·קודם כל, שוב, לא מבין מאיפה אתה מביא את הנתונים הלו, לא רק שזה לא נתמך על ידי הביקורות המקצויעיות, לא על ידי הנתונים, ההגיון והנסיון שלי, אבל אני לא מדבר על זה, אלה על זה לשסאב של SVS יש כניסות וגם יציאות PRE לרמקולים המוגברים שלך מה שאומר שאתה לא צריך להוסיף שום דבר למערכת, מחבר, מכוון את הווליאום ושומע. תאמין לי, ההבדל לשמוע עם איזה מפצל כשיש לך כפילות בבאס, רמקול לא חתוך ובלגאן אחד גדול מול לשמוע עם חיתוכים נכונים הוא הרבה יותר גדול מההבדל בעוצמה שאתה חושב שיש להם.

רק בשביל הצחוקים, הנה כמה מדידות מאחת הביקורת של soundandvision:

Frequency response 18 Hz to 177 Hz, ±3 dB

Bass output (CEA-2010A standard)

Ultra-low bass (20-31.5 Hz) average: 113.0 dB
20 Hz 110.6 dB
25 Hz 113.0 dB
31.5 Hz 114.9 dB

Low bass (40-63 Hz) average: 121.6 dB
40 Hz 119.8 dB
50 Hz 122.2 dB
63 Hz 122.5 dB

איפה בדיוק הוא חלש?

וזה כל מה שמצאתי על הקליפש:

Frequency Response: 24Hz-125Hz +/-3dB

Maximum Acoustic Output: 118dB

אז רק לפי הנתונים הללו הSVS חזק יותר...אבל מישהו אמר לך באיזה פורום שלדעתו הוא יהיה חלש יותר...אז הנה, מישהו אומר לך שלדעתו הוא יהיה או חזק יותר או זהה :wink:

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189

שליחה

@BUGY
·
גם ביקורת באמזון אומרת שהקליפש חזק יותר.
גם MASTER MIX ICE מ AVSForum היו לו את שתי הסאבים והוא אומר לך את זה, לא על הנייר, הבן אדם הזה יש לו סטודיו והוא המון שנים בתחום הזה אז אני סומך על מי שהיו לו את שתי הסאבים ונותן לי ביקורת וגם בכללי הוא בן אדם מקצועי שמתעסק בזה המון שנים. אגב, הוא גם אמר לי לקחת את ה SVS בגלל התדרים אבל בגלל העוצמה אני לא חושב שכדאי (וחוות דעת ששלחתי לפני כמה תגובות אם לא ראית שאומרים שה SVS לא משהו למוזיקה ולסרטים הוא טוב יותר)
חוץ מזה שהקליפש הוא 12" לעומת 10" SVS, זה גם חלק חשוב לפי מה שהבנתי וקראתי בפורומים בחו"ל.
אני עדיין יכול לבטל את ההזמנה (כשזה יגיע פשוט לדחות את השליח ולהגיד לו שיחזיר את החבילה) ולקחת את ה- SVS אבל אני בספק. גם מישהו שהיה לו סאב 75W פה בפורום ושידרג ל PB-1000 אמר שהעוצמה שלו לא כזאת גבוהה כמו שהוא ציפה ואנשים אמרו לו שזה בגלל שהוא מדוייק עם טווח תדרים רחב, בשביל ה 5Hz שהוא יורד טיפה יותר אני לא חושב שכדאי לוותר על העוצמה.

ודרך אגב, אני לא חושב שיש לו צורך לקנות רסיבר ב 2000₪, במקום לקנות רסיבר אני יכול למכור את הרמקולים שיש לי ולקנות זוג רמקולים של קליפש (רצפתיים או מדפיים) אקטיבים ויש להם חיבור ישיר של SUB LFE, מה אתה אומר ?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@uriel250
·תראה, אני חושב שהוויקוח על העוצמות פה פשוט מיותר, אתה די נעול, וזה בסדר. אני לא אומר שה קליפש לא טוב ושאתה לא תהנה ממנו, ממש לא. אני אומר שהוא יותר מתאים במקרה שלך. כי כשאנחנו מדברים על עוצמה מקסימלאת בסאב מהסוג הזה, בחדר שלך, זה עוצמות של "תזמינו לו משטרה", אז זה לא משנה אם יש הבדל קטן או לא.
אבל אם אתה רוצה ללכת בדרך של רמקולים מוגברים שיש להם חיבור יעודי, זה סיפור שונה. (דרך אגב, לחברת רמקולים אין משמעות, אתה לא צריך להתאים את הרמקולים לסאב, כל חברה תתאים). בכל מקרה, תמתין, תקבל את הסאב ואז יהיה לך יותר ברור לאן להתקדם.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@BUGY
·
שמע אני לא נעול, לא סתם גם פתחתי את השרשור הזה כי הייתי בהתלבטות, אבל שהבנתי שההבדלים בעוצמה הם משמעותיים אז החלטתי לקחת את הקליפש, בכל אופן בוא נעזוב את זה כרגע.
יש מצב אני יכול למכור למישהו את הרמקולים שלי בכל אופן אם אני ארצה להחליף אותם, ואם אתה אומר שלא צריך להתאים חברה לסאב זה עוד יותר טוב, איזה רמקוליים מדפיים מוגברים אתה יכול למליץ לי (עדיף שיהיו יותר עוצמתיים מה Microlab Solo9C שהיו לי) ?

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ziv_r
·
גם אני חושב שמיותר, תראה מה רשמתי בתגובה הקודמת, יהיה עדיף לקנות רמקולים עם כניסה לסאב לא ? איזה רמקולים מדפיים אקטיבים אתה יכול להמליץ לי עם יציאה לסאב (עדיף שיהיו חזקים יותר מה Microlab Solo9C)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

uriel250 כתב:@mulder
·
אתה חושב שכדאי לי לקנות רסיבר למערכת 2.1 שיש לי כרגע ? כי אם כן עדיף לי להשקיע על משהו טוב שלפחות בעתיד אני יוכל להשתמש בו גם במקרה של שדרוג ... טווח ה- 2000₪, איזה דגמים מומלצים יש באמזון ?
בכל אופן אני אמתין שהסאב יגיע ואבדוק אם כדאי להשקיע ברסיבר ...
...
כרגע אולי לא, כמו שייעצו לך אחריי.
היות והם אקטיביים תחבר למחשב או כמו שהוצע פה בצורה אחרת.
רסיבר יהיה לך רלבנטי אם תרצה רמקולים רגילים.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@mulder
·
כן עדיף להשקיע את הכסף הזה ברמקולים אקטיבים אחרים עם יציאה לסאב (כמובן שלפני שאני אחליט אם לקנות רמקולים חדשים אני אנסה את הסאב עם המפצל בחיבור למחשב ועם הרמקולים הנוכחים שיש לי), יש לך דגם כלשהו להציע לי עד 1500-2000₪ שיהיה יותר חזק מה Microlab Solo9C ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

@uriel250,
אני מציע שלא תשדרג יותר מרכיב אחד בו זמנית. קנית סאב? תתקין אותו, תשתמש בו שבוע-שבועיים ואז תראה אם צריך לחשוב שוב על שדרוג.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ziv_r
·
זה בדיוק מה שאני הולך לעשות, אבל עדיין אני רוצה לבדוק את "השטח" ולדעת בערך מה האפשרויות שאני יכול לקנות במקרה ואני אצטרך רמקולים חדשים עם יציאה לסאב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

יש לך יציאה לסאב מלוח האם? יותר פשוט ופחות מגביל אותך בדגמי הרמקולים במידה ותשדרג.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ziv_r
·
יש לי יציאת C/Sub אבל היציאות בלוח אם זה ANALOG (ולכן האפשרות היחידה זה חיבור עם מפצל 3.5MM לחיבור של הרמקולים בלוח אם ואז לחבר למםצל גם את הסאב וגם את הרמקולים עם שתי כבלים של RCA TO 3.5MM) ואני די בטוח שהחיבור LFE בסאב הוא דיגטלי וצריך חיבור COAX (ואין לי כניסה דיגיטלית של COAX בלוח אם, אלא רק אנאלוגית), או שאני טועה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אני מציע שתעיין במדריך למשתמש של לוח האם ואם תסתבך, תציג כאן את העמוד המתאים.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ziv_r
·
מה אתה צריך לדעת עליו ? אני יודע הכל על הלוח אם שלי.
היציאות בלוח הם אנאלוגיות (של השמע), והחיבור LFE בסאב הוא דיגיטלי כמעט בטוח, וכבל COAX לא יכול להתחבר ליציאה אנאלוגית מן הסתם.

בלוח אם שלי יש יציאה אופטית אחת אבל זה יציאה אופטית לכבל אופטי.

דגם הלוח הינו Asus Z97 VII Ranger. כרטיס קול מובנה קצת יותר טוב מכרטיסי קול רגילים שמובנים בדרך כלל בלוחות אם פשוטים,, ניתן לקרוא עוד פרטים כאן https://www.asus.com/il/Motherboards/MA ... II_RANGER/ לרדת למטה לקטגורית אודיו.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קיבלתי כרגע את הסאב וחיברתי אותו עם מפצל 3.5mm, הכל עובד (אפשר גם לחבר בתצורת 5.1 ולבטל את כל הרמקולים ולהשאיר רק את הקדמיים ואפשר לבחור באפשרות שתדרים נמוכים יועברו לסאב ולא לרמקולים, עשיתי את זה אבל לא הרגשתי יותר מידי הבדל חוץ מזה שהבאס ברמקולים שלי טיפה נחלש) שהוא יורד נמוך אני מרגיש כאילו האוזניים שלי נסתמות, מקווה שזה בסדר .. וגם הבאס לא ממש הדוק, יותר רעידות כאלה (שמרעידות את כל הארון והחלון בחדר שלי), אולי אני מרגיש ככה בגלל שאני שומע יותר רעידות מבאס.

הרעידות לפי מה שהבנתי זה בגלל שהסאב עוצמתי ? יש דרך שיכולה להוריד את הרעידות משמעותית שזה לקנות Subdude-II שזה משטח אקוסטי של חברה בארצות הברית, מה אתם אומרים כדאי לקנות את זה ? אם צריך לדעת, אז החדר שלי זה ממ"ד והרצפה זה קרמיקה מודבקת עם בטון כמובן. נראה לכם שהמשטח האקוסטי יעשה שינוי ?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@uriel250

בגלל שזה ממ"ד, יש מצב שנוצר לך שם סוג של ואקום, בשילוב עם העוצמה שלו ושהוא יורד נמוך, זה מרגיש לא נעים.
פשוט תכוון את העוצמה ואת טווח התדרים לרמה שנוח לך איתו.
תתחדש, נשמח לתמונות.
כמה עלה בסופו של דבר כולל הכל גם?

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@gal-cohen
·
אתה חושב שהמשטח אקוסטי של Subdude-II יעזור ? הוא מיועד בעיקרון לזה. אבל לא יודע אם הרצפת בטון כבר מספיקה כי אנשים קונים את זה לפרקט לרוב (למרות שאני לא יודע אם זה קשור לסוג הרצפה).

עלה לי בסביבות ה 2700₪ כולל משלוח, שמתי לב שאמזון העלו את כל מחירי המשלוח ונכון להיום עולה 3400₪ באמזון גרמניה.

amitv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104

שליחה

בתצורה שבה אתה עובד לא צריך עוצמה. צריך דיוק.
לתאם בין סאב לרמקולים קדמיים זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

מכיוון שאתה פועל בניגוד להמלצות שאתה מקבל, אתה נתקל בבעיות שניסו למנוע ממך.
הסאב שקנית לא מתאים לחדר (ממ"ד) ולא לישום.

משטח אקוסטי לא יעזור לך. חבל על הכסף.

תנסה לשחק עם המיקום - להרחיק מהפינות.

בהצלחה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

תן כמה תמונות. זה דבר ראשון.
דבר שני. אילו פרמטרים שמת בסאב, מה ההגדרות במחשבב, איך בדיוק חיברת, איזה כבל איזה מפצל. אתה חייב לדייק.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@BUGY
·
כבלים של KableDirekt (מפצל 3.5MM + שתי RCA כבלים) מאמזון (חברה סבבה), שמתי Crossover על 70-80 בערך (עכשיו כבר על 100 אחרי ששמעתי איתו שעה שירים, מרגיש לי כאילו זה ה Sweet Spot, בכל אופן אמשיך לנסות אותו במשך החודש ואגדיר אותו לפי איך שזה נשמע לי הכי טוב, לגבי הפאזה 0 או 180 אני לא מרגיש ממש הבדל, אולי ה- 180 טיפה יותר חזק אבל לא בטוח בזה כי קשה להבדיל שההפרש לא גדול בין 0 ל- 180, עזבתי את זה על 0 בינתיים), הגדרות במחשב לא משהו מיוחד אין מה להגדיר יותר מידי.

תמונות אשלח יותר מאוחר או מחר, אני די עייף.

uriel250 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@amitv
·
אני מניח שגם ה SVS PB-1000 היה עושה את אותו הדבר, מההתחלה אני חיפשתי עוצמה, מה שאין ל- SVS (לפי REVIEWS באינטרנט) ולכן החלטתי לקנות את ה- Klipsch.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”