התחדשתי בזוג רמקולים sonus faber, (מדפיים קטנים) שישמשו כ- סראונדים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5190

שליחה

@istarmini
·כי שניסתי אצלי לא אהבתי את הסאונד שהוא מרחף מעליי
היית לי תיושה שאני לא בתוך הסרט ולא היה בשר לסאונד מאחורה.. ככה הרגשתי
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

לא מבין למה אתה פוסל בי/די פולארים ? 2 כאלו כחצי מטר מעל הראש יעשו את העבודה

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:לא מבין למה אתה פוסל בי/די פולארים ? 2 כאלו כחצי מטר מעל הראש יעשו את העבודה
...
·יואב לא הבנתי למה אתה שוב מוצוטט אותי?
כתבת שלא הבנת למה?
אז עניתי למה...
אני יכול לנסות להסביר את עצמי יותר טוב אם אתה רוצה
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

FastandFurious כתב:@istarmini
·כי שניסתי אצלי לא אהבתי את הסאונד שהוא מרחף מעליי
היית לי תיושה שאני לא בתוך הסרט ולא היה בשר לסאונד מאחורה.. ככה הרגשתי
...
·

זה בדיוק הענין הרגשת מה שאתה אמור להרגיש הסאונד לא ממוקד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...
·יואב לא הבנתי למה אתה שוב מוצוטט אותי?
כתבת שלא הבנת למה?
אז עניתי למה...
אני יכול לנסות להסביר את עועצמי יותר טוב אם אתה רוצה
...
·

אני מהנייד לא שמתי לב.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

אין סטאפ יותר גרוע ובעייתי מאשר ישיבה צמוד לקיר אחורי. אני השקעתי 15 אלף שח, לא ברמקולים, אלא בסלון חדש כדי לשכנע את אשתי להסכים לשנות את כל תצורת הסלון כדי שנעבור לשבת באמצע רחוק מהקיר. אם אין אפשרות כזאת, רק עדיף סטיליטים על סטנדים גבוהים עם הטייה כלפי מטה לכיוון מקום הישיבה. את הזוג שרכשת כבר אפשר לנצל כרמקולי גובה קדמיים אם הרסיבר תומך בכך. בחדר העבודה אני בכלל עושה שימוש בקוביות של BOSE בתור רמקולי סראונד ואפקט קדמי. נכון גוון הצליל שלהם זהה לגוון צליל מרמקולי מוסיקת רקע של מעליות, אבל בסרטים הם עושים עבודה לא רעה כלל...

תתחדש בכל אופן, כי בלי קשר לשימוש, מדובר ברמקולים מעולים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

ייאמר לזכותך שאתה מבין שטעית ומתכוון לתקן את הטעות.

זה לחלוטין לא מובן מאליו.

רן

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

RanMoyal כתב:ייאמר לזכותך שאתה מבין שטעית ומתכוון לתקן את הטעות.

זה לחלוטין לא מובן מאליו.

רן
...
·רן כל החיים לומדים, אני פה בשביל ללמוד
ואני מאוד שמח שיש ממי ללמוד,
אתה מכיר את המשפט "מי שלא עושה לא טועה"
בכוונה הלכתי ורכשתי את הזוג הנ"ל
לא רכשתי בלב שלם, ידעתי שאני טועה, חיפשתי להבין כמה אני טועה
כי אם לא הייתי עושה את הצעד הזה, אז תמיד היו לי הירהורים ותהיות
להפך אני שמח מאוד שטעיתי.. ככה למדתי על הבשר והבנתי

תודה רבה רן שבת שלום חג שמח ובשורות טובות

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

אם אתה מחליף וגם חשוב לך טווח התדרים כפי שציינת קודם, אז חוזר שוב על ההמלצה שלי לגבי הפוקל, יש להם כמה סדרות מעוצבות שיכולות להתאים לך מעבר לקאבס או מורל (ובתקציב שפוי כמובן):
* סדרת דום "הבכירה" מבין כולם, מגיעה גם בלבן.
* סדרת סיב, הזולה יחסית אבל עם יופי של תמורה, יש בלבן קרם כזה והוחלפה עם..
* סדרת סיב איבו החדשה שהושקה ממש לאחרונה, לא קיימת בלבן.
* סדרת בירד הגדולה או ליטל בירד היותר קטנה, סדרה מאוד מעוצבת ומיוחדת, קיימת בלבן והייצור שלה הופסק לפני למעלה משנה כך שאני בספק אם תמצא...

יש גם את המוניטור אודיו מאסס שהם גם מעוצבים, יורדים נמוך, מגיעים בשחור או לבן אפרפר. סדרה שקיימת הרבה זמן ולא בכדי...

כמובן מורל sp3 שאישית לא שמעתי אבל להבנתי יותר יקרים.

וכן כמובן הקאבס שמפספסים קצת את טווח התדרים שדיברת עליו אם זה ממש חשוב לך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

אני נוטה להסכים עם יואב.
במגבלות הקיימות רמקול ביפולר כנראה ייתן לך את התוצאה הכי טובה בלי להסתבך עם זרועות/זוויות/סטנדים.
קח משהו בסגנון אבל איכותי, תתלה הכי רחוק סימטרית שאפשר וכחצי מטר מעל האוזן ותן רשמים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...

...
אני ממליץ לך על אלו
http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Pair- ... SwCV5ZvWMP

לי יש את ה 8200 אבל ה 4400 מספיקים . אחלה רמקולים מאחלה חברה.

אופציה מעולה נוספת (יקרה יותר) היא זו
http://phasetech.mseaudio.com/series/pr ... rround-ii/
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 07/10/2017 20:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אני דווקא לא הייתי ממהר ללכת על די\בי-פולארים בסט-אפ כזה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

ויקטור, עוד אופציה לבנה ומעוצבת: Dali Fazon.
תעשה גוגל.. ;-)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

עוד אופציה לפני שאתה רוכש זוג אחר, ואני מודה שזה אולי ישמע מוזר ויתכן שגם אסטטית זה לא יעבור אצלך..
סובב את הרמקולים ותטה אותם בזווית כך שיפנו לקיר. מן הסתם הסאונד שתקבל יהיה מפוזר יותר ופחות ישיר.
בתמונה שצרפתי החצים השחורים מדגימים את המצב היום, החצים האדומים את השינוי.
תכלס, ברור לי שזה לא יעבור אצלך אסטטית, אבל סתם בשביל הספורט, תנסה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

מי שלא מכיר או פשוט לא זוכר, אז וויקטור כבר ניסה רמקולי בי-פוקל, של פוקל. רמקולים יקרים ומעולים. לאחר נסיוניות רבים, מיקומים שונים והרבה התייעצות פה באתר, הוא החזיר אותם. כי החלל שלא פשוט לא סימטרי, אין לו קיר בצד אחד והסאונד שמתקבל לא היה מה שהוא רצה. אז אין צורך להמליץ לו על עוד רמקול כזה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...

...
כל החיים לומדים זה נכון, אבל כבר דיסקסנו המון בנושא הזה של הסראונד אצלך כך שהצעד הזה יכל להמנע.

טוב שאתה יכול להתנסות ולהחזיר לחנות ולקבל זיכוי אבל קצת חבל על כל הטרחה גם שלך וגם של החנות, באותה מידה יכולת להציב אותם בחדר הדגמה בחנות כמו אצלך בסלון ולהסיק מסקנות. מנסים מוצר שהוא בכיוון הנכון לא משהו שיודעים כבר שהוא טעות.

אני זוכר שהמלצתי לך פה על מה שיש אצלי ואני מרוצה מאוד - סראונד ביפולאר/דיפולאר של מוניטור אודיו, וכדי שלא יגידו שאני משוחד, יש כמובן עוד דגמים וחברות, לדוגמא b&w ds3. משהו בסגנון של הרמקולים האלה. דגמים כאלה אתה יכול לתלות בקיר מאחוריך כשהם גבוהים יחסית.
אני זוכר את הסיפור עם הפוקאל, למרות צורת החדר מוזר שקיבלת תוצאה גרועה באופן כל כך קיצוני. אם אתה מתעקש, יש דגמים עם בורר מצבים בין דיפולאר/בי. לפחות לך בכיוון של סראונד אמיתי, לא מדפיים על זרועות ליד האוזן, ולא סטליטים שישמעו לך רזים ולא משנה כמה הם טובים ושהסאב נהדר ומשלים אותם. יש גם חשיבות לנוכחות נטו של הרמקולים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@FastandFurious
· באמת תודה לכל המגיבים, תודה על העצות...

חשבתי עם עצמי טוב טוב על הנושא הזה,
עשיתי שינוי קל בסלון אצלי, במקום לרוץ ולהחליף את הרמקולים הקיימים אני אנסה להוציא מהם את המיטב, מה זה אומר?
ישנה אפשרות לזוז עם הספה ולהתרחק עוד מהקיר הפינתי בצד ימין
ואז הרמקול יהיה פחות קרוב לאוזן גם הרמקול השמאלי יזוז עוד קצת שמאלה, ובנוסף פשוט להרים את הרמקולים כ- 40-50 סמטימטרים מעל
בגובה, ואז לתת להם זווית קלה לכיוון הראש (נקודת הסוויט ספוט) הספה אצלי רחוקה מהקיר האחורי...
מה שיוצא שתכלס האוזן שלי רחוקה מהקיר ב- 50-60 סמטימטר כאשר אני נשען על גב הספה, אכייל ואבדוק את התוצאה המתקבלת ואעדכן
בשירשור.

ליאור תודה רבה על ההשקעה, איך התכוונת שאמקם אותם?
ומה דעתך/כם על מה שאני מתכוון לעשות?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

BUGY כתב:מי שלא מכיר או פשוט לא זוכר, אז וויקטור כבר ניסה רמקולי בי-פוקל, של פוקל. רמקולים יקרים ומעולים. לאחר נסיוניות רבים, מיקומים שונים והרבה התייעצות פה באתר, הוא החזיר אותם. כי החלל שלא פשוט לא סימטרי, אין לו קיר בצד אחד והסאונד שמתקבל לא היה מה שהוא רצה. אז אין צורך להמליץ לו על עוד רמקול כזה.
...
·

הוא כתב שלא אהב כי הסאונד ריחף מעליו וזה בדיוק מה שצריך להיות ולכן לדעתי בי/די פולאר יהיה אחלה כי הסאונד ירחף מעליו.

הוא לא אוהב ? על זה אין לי תשובה ,זכותו וטעמו , שיהנה מכל מה שיבחר

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

FastandFurious כתב:@FastandFurious
· באמת תודה לכל המגיבים, תודה על העצות...

חשבתי עם עצמי טוב טוב על הנושא הזה,
עשיתי שינוי קל בסלון אצלי, במקום לרוץ ולהחליף את הרמקולים הקיימים אני אנסה להוציא מהם את המיטב, מה זה אומר?
ישנה אפשרות לזוז עם הספה ולהתרחק עוד מהקיר הפינתי בצד ימין
ואז הרמקול יהיה פחות קרוב לאוזן גם הרמקול השמאלי יזוז עוד קצת שמאלה, ובנוסף פשוט להרים את הרמקולים כ- 40-50 סמטימטרים מעל
בגובה, ואז לתת להם זווית קלה לכיוון הראש (נקודת הסוויט ספוט) הספה אצלי רחוקה מהקיר האחורי...
מה שיוצא שתכלס האוזן שלי רחוקה מהקיר ב- 50-60 סמטימטר כאשר אני נשען על גב הספה, אכייל ואבדוק את התוצאה המתקבלת ואעדכן
בשירשור.

ליאור תודה רבה על ההשקעה, איך התכוונת שאמקם אותם?
ומה דעתך/כם על מה שאני מתכוון לעשות?
...
ויקטור,
פשוט אל תכוון אותם לסוויט ספוט. ברמקולי סראונד מה שאתה מחפש זה סאונד שהוא יותר מפוזר ופחות ישיר.
אם הטוויטר של הרמקול מכוון לאוזן שלך, השגת בדיוק את ההיפך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

mulder כתב:
...
...
כל החיים לומדים זה נכון, אבל כבר דיסקסנו המון בנושא הזה של הסראונד אצלך כך שהצעד הזה יכל להמנע.

טוב שאתה יכול להתנסות ולהחזיר לחנות ולקבל זיכוי אבל קצת חבל על כל הטרחה גם שלך וגם של החנות, באותה מידה יכולת להציב אותם בחדר הדגמה בחנות כמו אצלך בסלון ולהסיק מסקנות. מנסים מוצר שהוא בכיוון הנכון לא משהו שיודעים כבר שהוא טעות.

אני זוכר שהמלצתי לך פה על מה שיש אצלי ואני מרוצה מאוד - סראונד ביפולאר/דיפולאר של מוניטור אודיו, וכדי שלא יגידו שאני משוחד, יש כמובן עוד דגמים וחברות, לדוגמא b&w ds3. משהו בסגנון של הרמקולים האלה. דגמים כאלה אתה יכול לתלות בקיר מאחוריך כשהם גבוהים יחסית.
אני זוכר את הסיפור עם הפוקאל, למרות צורת החדר מוזר שקיבלת תוצאה גרועה באופן כל כך קיצוני. אם אתה מתעקש, יש דגמים עם בורר מצבים בין דיפולאר/בי. לפחות לך בכיוון של סראונד אמיתי, לא מדפיים על זרועות ליד האוזן, ולא סטליטים שישמעו לך רזים ולא משנה כמה הם טובים ושהסאב נהדר ומשלים אותם. יש גם חשיבות לנוכחות נטו של הרמקולים.
...
·ערן זה לא מדוייק שהרמקול הזה הוא לא נכון
צריך לנסות מה שכתבתי פוסט לפני ואז להגיע למסקנות
יש לי אפשרות להחזיר לחנות בה רכשתי, בסיפור עם הפוקל
ליאור מאודיו קלאב היה משוכנע שזה יתאים לטעם האישי שלי
ואמר לי אם לא תתחבר אתה יכול להחזיר לי ואני אזכה אותך בסכום מלא
וכך באמת היה, עכשיו אם אני רוצה להחזיר את הרמקול הזה, אז אני לא מקבל את כל הסכום בו רכשתי, כלומר אין זיכוי מלא הפעם
בכל זאת דברתי מקודם עם ליאור הסברתי לו את המצב ושאולי אני ירצה
להחזיר ולקחת קבאס io2, ליאור יישר אמר לי, ויקטור התוצאה תהיה אותה תוצאה, כלומר גם front firing, ושממש אין לי מה לרוץ לעשות את הצעד הזה,( ליאור יודע שבמידה ואחליט סופית קבאס שאני ארכוש רק ממנו כי הוא נתן לי מחיר בדיחה שאי אפשר לסרב למחיר הזה)
אבל מכיוון שהוא יודע שזה יביא את אותה התוצאה
אין מה להיכנס לזה, מבחינתי גם אין מה להיכנס לזה כרגע עוד לפני שניסיתי מה שכתבתי פוסט לפני...

ערן זה לא מדוייק שהיית תוצאה גרוע עם הפוקלים, הרמקול עבד לדעתי בסדר גמור, אני פשוט לא התחברתי לקונפיגרציה של הרמקול
כלומר לשיטה בה הוא עובד (לפיזור הסאונד), בנוסף הטויטרים של הפוקל
שונים מעט מהסונוס פאבר, ונשמעים יותר בהירים בהרבה, מה שגם ייצר לי
בחלל גוון קול שונה מהבמה הקדמית לבמה האחורית
כן אני זוכר שהמלצת לי על הרמקולים של מוניטור אודיו, פשוט הייתי נעול
על הקטע של מדפיים מאחורה, לדעתי אם אני עושה מה שכתבתי פוסט לפני, זה אמור לעבוד מעולה, במידה ולא יעבוד כמו שצריך, אין לי שום בעיה
להחזיר אותם לחנות, אז נפסיד קצת, אף אחד עדיין לא מת מזה
להפך זה יכול רק לחזק אותי לפעמים הבאות

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”