התחדשתי uhd65

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

צריך להבין משהו בסיסי.

יש כאן עניין של פרספקטיבה, נסיון וכמובן אמינות של המבקר שיכול להיות מושפע מאלף דברים.
בגלל הדברים הללו, אני תמיד "מתעקש" לקבל נתונים מספריים, על מנת להבין מה באמת הכתב/המבקר ראה כשהוא כותב, שהקונטרסט נהדר והמקרן בהיר שהוא ממש סונוור...

ולא צריך ללכת רחוק, כדי לקרוא ביקורות רציניות:

האתר הגרמני הנחשב audiovision ערך ביקורת על ה-60 שניתנת להורדה בתשלום.
http://audiovision.de/die-neue-audiovision-08-2017/

ב-AVS יש כבר תרגומים לביקורת של האתר וניתן ללמוד ממנה את הדברים הבאים:

1. המקרן חד

2. אין קונטרסט. נתונים מספריים מאוד מאוד נמוכים.

3. בעיה לא פשוטה ב- PAL. מסתבר שבגלל מגבלות הצ'יפ, החומר המוקרן ב- PAL מומר ל- 60HZ והדבר יוצר JUDDER שניתן לראות אותו דיי בקלות. זו נקודה שאני לא בדקתי והיא בהחלט מהותית עבורנו כצרכנים שצופים בשידורי PAL.

זה המצב.

רן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

dilbert78

תודה רבה וכל הכבוד שנתת לרן את האפשרות לבדוק את המקרן ולשתף את כולנו במסקנות שלו

זה לא מובן מאליו!

dilbert78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

בדיעבד עדיף היה לתת לו לנסות אותו אצלו בבית כדי שלא יהיו ספקות לגבי איכות הכבלים והמסך שלי
פעם הבאה

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

dilbert78 כתב:בדיעבד עדיף היה לתת לו לנסות אותו אצלו בבית כדי שלא יהיו ספקות לגבי איכות הכבלים והמסך שלי
פעם הבאה
...
·כבלים? מסך? חחחחחחח
זה לא הכיוון.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Molvy,

קשה לומר שזה היה מספיק זמן "לבדוק" אותו, אני משוכנע שאם היה לי יותר זמן, הייתי בהחלט יכול לסחוט מהמקרן ביצועים טובים יותר, אבל זה בהחלט היה מספיק כדיי להבין את התמונה הכללית.

עם זאת, צריך להבין שמוצר עם רמה מוגבלת של קונטרסט וברייטנס, שאין מחלוקת מהווים את שני הפרמטרים שישפיעו בצורה הכי דרמטית על תמונה של כל מקרן, יכול להגיע, גם עם מירב הכיולים, עד לגבול מסוים.

מי שמכיר את KRAIN מ AVS (שבעצם קוראים לו גרג והוא בחור מאוד נחמד) ואת הבלוג המפורסם שלו על מקרנים, ימצא עניין בקריאה על הביקורת שלו ל אופטומה 550 מקרן 4k הכניסה שלהם.

אומנם לכאורה מדובר על מקרן שמתומחר ומוצג כרמה אחת פחות מזו של ה - 60, ו-2 דרגות מתחת ל -65 , אבל שלושתם מבוססים על צ'יפ זהה:

https://translate.googleusercontent.com ... BemtnvtRbg

Krain מדד קונטרסט זוועתי של 450:1 עם 800 אנסי ב מוד reference של המקרן.

כאמור, זה מקרן שמוצג כנחות מה 60, אבל גם עם נכפיל את יחס הקונטרסט, נשאר עדיין במספרים שנחשבו נמוכים גם לפני שנים רבות.

רן

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543

שליחה

הי רן,

אני קורא את השרשור ומנסה לכמת את הרשמים שלך מהמקרן לעומת מה שיש לי. אני כבר כמה שנים עם optoma HD33. אם הבנתי אותך נכון, המקרן שלי משתמש בצ'יפ ישן יותר של TI. האם זה אומר שיש לי קונטרסט גבוה יותר במקרן שלי? חיפשתי קצת ולא מצאתי אף ביקורת שהציגה מדידה של הקונטרסט האמיתי של הHD33 לצד הנתון של היצרן (1:4000).
כשה UHD65 הוכרז זה היה נראה לי ההתקדמות הטבעית שלי ברצף אופטומה שכלל את הHD70, H27 והנוכחי. מבחינתי כמתמחה דל אמצעים המקרנים שלהם היו תמיד value for money וכל אחד מהדגמים שקניתי הביא איתו בשורה בתחום של רזולוציה שאני יכולתי בהחלט להרגיש בהבדל בניהם. ברור לי שלבסס רכישה כזאת כיום על השוואת הקונטרסט הנמדד של הUHD65 לעומת מה שיש לי היא שגויה כי יש עוד פרמטרים רבים שיוצרים בסוף את התמונה. אבל עד שאתרשם ממנו בעצמי אני מנסה להבין איפה למקם את הדגם החדש מבחינת יתרונות (רזולוציה) וחסרונות (קונטרסט ועוד?) ביחס למה שחוויתי עד כה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היי עומרי.

אתה יודע מי בדרך כלל אומר שיש עוד פרמטרים חוץ מקונטרסט?

אנשים שמעולם לא היו בעליו של מקרן עם קונטרסט גבוה. תמיד מבחינתם קונטרסט זה לא הכל, מהסיבה הפשוטה שהפרמטר הזה לרוב לא קיים אצלם, או שהוא באיכות נמוכה.

במשך שנים ניהלתי ויכוחים (ידידותיים ) עם עופר ויניב בדיוק על הסוגייה הזו. לשמחתי, ביום שהם באמת נחשפו למקרני "סופר קונטרסט" הם החליטו שמקרן מסוג כזה לא עוזב את ביתם.

כשאני מדבר על לחוות מקרן מהסוג הזה, אני לא מדבר על לראות אותו אצל חבר (שלרוב זה לא מכויל) או בחנות (שזה עוד יותר לא מכויל) אלא לחיות עם אחד כזה.

אם תעקוב באדיקות אחרי משתמשים רציניים ב AVS אתה תגלה שמעבר מJVC ל Sony הוא בשוליים והמעבר ההפוך הוא מאסיבי. הדרך החד צדדית הזו נובעת אך ורק בגלל פרמטר אחד.

מן הסתם, מקרני סופר קונטרסט הם כבר טובים מאוד, או מעולים בפרמטרים הנוספים.

ואחרי ההקדמה הזו, לשאלתך:

אני לא מכיר את המקרן שלך, אבל אני מניח שהוא משתמש בצ'יפ מסוג DC4 או DC3 . אלו צ'יפים ישנים של TI שמסוגלים לנייטיב של 2,000-5,000:1. אלו הם כמובן נתונים נמוכים.

הבעיה היא, שבגלל מבנה הצי'יפ החדש וריבוי המראות על הציפ, עובדה זו למעשה פוגעת בקונטרסט והלכה למעשה היא נמוכה מהצ'יפים הקודמים שלהם.

ה 60 ינוע סביב ה 800-1,000:1 וה 65 ינוע באזור:1,200-1,800.
אלו הם נתונים מאוד מאוד נמוכים.

למרות העובדה הזו ובשל שימוש בכל מיני אמצעים אלקטרונים להעלאת הקונטרסט, יתכן ובמקרה שלך תרגיש סוג של שיפור.
האם זו תהיה מהפכת קונטרסט מבחינך? לא.

זה נע בין מספרים נמוכים למספרים נמוכים מאוד.

אני מניח שתחווה חוויה דומה, יתכן ומעט טובה יותר ב 1080 וכמובן תקבל עולם חדש של 4k שאין לך היום.

יהיה לך מקרן חד מאוד.
ברייטנס סביר וגבולי על מסכים גדולים
תוכל לצפות ב 4K עם HDR שיסבול ממגבלות של קונטרסט וברייטנס ובנוסף המקרן לא יהיה מסוגל להציג את צבעי ה 4K כראוי.

נקודה נוספת שראוי לבחון בקפידה זו המסקנה אליה הגיע המגזין הגרמני AUDIOVISON, לפיה קיימת בעיה (ברמה מסוימת של JUDDER) בהצגת PAL בגלל ההמרה שמבצע המקרן ל 60HZ

מצד שני, בזמן שאני מקשקש וכותב וכותב, אופטומה מוכרת את המקרנים האלה כמו לחמניות חמות בכל העולם.
4K זה הסם החדש ולעזאזל כל הפרמטרים האחרים.

רק אתה תוכל להגיד אם יש כאן סוג של שיפור מבחינתך ב 1080.

בהצלחה.
רן

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543

שליחה

תודה על התשובה המפורטת.
נראה לי שפשוט הגיע הזמן שאלך לראות מקרן עם קונטרסט גבוה.

dilbert78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

תשמע, מעבר לכל המתמטיקה יש פה חוויות משתמש
אין שום סצינה שאפשר לראות מהתחלה עד הסוף בלי בעיות
אם היא חשוכה אין פרטים כמעט
אם היא מוארת יש מריחות צבע
זה לא התקדמות מאף מקרן בטח לא מדגמים כמו HD50

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני חושב שבכלל הגיע הזמן שתחליף חברה עומרי.

לא בגלל שאופטומה היא חברה לא טובה. בטווח המחירים שלה , היא אחלה ואני בהחלט יכול להמליץ עליה כחברה טובה ואמינה.

הסיבה יותר נובעת מהחוויה.
יש משהו חוויתי בהחלפת חברה.

אני כבר עם 4 מקרני JVC ברצף ויש בזה משהו מבאס כל פעם להחליף לאותה חברה. אתה לא ממש מרגיש שאתה מתחדש.

אני לגמרי מחזיק אצבעות ל SONY שידביקו את הפער.

רן

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

dilbert78 כתב:תשמע, מעבר לכל המתמטיקה יש פה חוויות משתמש
אין שום סצינה שאפשר לראות מהתחלה עד הסוף בלי בעיות
אם היא חשוכה אין פרטים כמעט
אם היא מוארת יש מריחות צבע
זה לא התקדמות מאף מקרן בטח לא מדגמים כמו HD50
...
·

האמת...באסה רצינית.
אם הייתי יכול לקבל דגם זהה ל HD50 + תמיכה ב 4K היתי קונה על עיוור.
העניין המבאס הוא שגם מחליפו הישיר של ה HD50 שיוצג באוג'-ספט' , ללא תמיכה ב 4K. :(
נחמה קטנה שיהיה לו DARBEE בילט אין.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17943

שליחה

טלHD כתב:
...
...
·

האמת...באסה רצינית.
אם הייתי יכול לקבל דגם זהה ל HD50 + תמיכה ב 4K היתי קונה על עיוור.
העניין המבאס הוא שגם מחליפו הישיר של ה HD50 שיוצג באוג'-ספט' , ללא תמיכה ב 4K. :(
נחמה קטנה שיהיה לו DARBEE בילט אין.
...
·

להחליף היום מקרן רק בגלל 4k זו טעות ,לדעתי.
מה תראה ב 4 , נטפליקס ?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@istarmini
·
תלוי

אם יש מקרן טוב של 4K במחיר טוב ויש לך (לי) מקרן בן כמעט עשור (פנסוניק 4000) אז זו סיבה טובה מאוד לשדרג.

אני משדרג כשיש קפיצת מדרגה....

כמעט שדרגתי בשביל 3D אבל לא אהבתי את הצפייה בתלת ממד ולכן דחיתי את ההחלפה (אני כל כך מרוצה שלא החלפתי עבור תלת ממד....)

עבורי קפיצת המדרגה הבאה זה 4K וזה הדבר היחידי שלו אני ממתין כדי לשדרג את המקרן.

אז עבורי הדיון ב UHD65 מהווה אכזבה רבתי כי ממש הייתי בטוח שזו הרכישה הבאה שלי

ממשיכים להמתין ככול הנראה

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9467
שם מלא: אורי

שליחה

אני חושב שיואב מתכוון שלדעתו לא משתלם לשדרג ל 4K כי אין מספיק תוכן 4K (סרטים) זמין ברשת

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@oris74
·
ברורה לי הכוונה של יואב

מה שניסיתי להסביר זה שלפעמים יש ציוד שממתין לשדרוג ולא משודרג כי לא נמצאה מה שאני קורא "קפיצת מדרגה"

אני לא שידרגתי את המקרן למרות שיצאו מקרנים עם קונטקרסט יותר גדול ובהירות יותר טובה צבעים יותר אמיתיים ושחור יותר עמוק

המקרן שלי מאוד ישן ואני המתנתי בסבלנות לקפיצת המדרגה, עבורי 4K זאת קפיצת המדרגה ששאני ממתין לה.

הסיבה/תירוץ לשדרוג יהיה מקרן 4K שיתן לי המון ערכים מוספים מול המקרן שלי אבל גם יתן לי את הצעד הבא מבחינתי בהתקדמות המקרנים

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

להחליף היום מקרן רק בגלל 4k זו טעות ,לדעתי.
מה תראה ב 4 , נטפליקס ?
...
·

ידידי היקר...
צריך לכתוב את זה בכבוד: NETFLIX
כי זה שירות הזרמת התוכן הגדול, האיכותי והמתקדם ביותר בעולם היום.
וכן, זו גם הסיבה העיקרית כנראה להתנתקות מYES שלא חשבתי שאעשה זאת בעבר.
כבר היום, כ 80% מהתוכן שאני צופה בו, הוא מנטפליקס....וכן, רובו ב 4K! 8)
את המגמה הזו כבר לא ניתן לעצור...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

טלHD כתב:
...
...
·

ידידי היקר...
צריך לכתוב את זה בכבוד: NETFLIX
כי זה שירות הזרמת התוכן הגדול, האיכותי והמתקדם ביותר בעולם היום.
וכן, זו גם הסיבה העיקרית כנראה להתנתקות מYES שלא חשבתי שאעשה זאת בעבר.
כבר היום, כ 80% מהתוכן שאני צופה בו, הוא מנטפליקס....וכן, רובו ב 4K! 8)
את המגמה הזו כבר לא ניתן לעצור...
...
·

תראה ,מי שרואה סדרות אני עוד יעכול להבין אני, שלא רואה, לא מוצא כלום ושום דבר בנטפליקס.
התוכן מכווץ (לעיתים יותר ולעיתים פחות, רחוק מאיכות 4K אמיתית) פורמטי הסאונד אטמוס ושות לא שם ולכן ,לדעתי, כרגע זו לא סיבה למקרן 4K, אבל זה רק אני.

איציק37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

תראה ,מי שרואה סדרות אני עוד יעכול להבין אני, שלא רואה, לא מוצא כלום ושום דבר בנטפליקס.
התוכן מכווץ (לעיתים יותר ולעיתים פחות, רחוק מאיכות 4K אמיתית) פורמטי הסאונד אטמוס ושות לא שם ולכן ,לדעתי, כרגע זו לא סיבה למקרן 4K, אבל זה רק אני.
...
אבל נטפליקס כבר הוסיפו דולבי אטמוס לפסי הקול שלהם -
דולבי אטמוס בנטפליקס.

והנה רשימה ענקית של תכנים,כולל סרטים,שזמינים לצפיה בנטפליקס ב-4K -
רשימת התכנים לצפיה באולטרה היי דפינישן בנטפליקס.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

איציק37 כתב:
...
...
אבל נטפליקס כבר הוסיפו דולבי אטמוס לפסי הקול שלהם -
דולבי אטמוס בנטפליקס.

והנה רשימה ענקית של תכנים,כולל סרטים,שזמינים לצפיה בנטפליקס ב-4K -
רשימת התכנים לצפיה באולטרה היי דפינישן בנטפליקס.
...
·

או קיי לא ידעתי זו בשורה טובה נשאר להמתין שיהיה מבחר תכנים גדול.

לי ומכיר עוד כמה, שיש להם שילד שתומך רישמית בנטפליקס 4k כולל hdr,.בתכלס ? פעם יש hdr ופעם אין ,חוסר יציבות בענין.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626

שליחה

the circle מופיע ברשימה של נטפליקס...מוזר, אני לא רואה שיצא ריליס לסרט ב-4K.

חזור אל “מקרנים”