רסיבר ק"ב כ-לב המערכת. עזרה.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

לדעתי

הסיבה העיקרית שאנשים מחליפים רסיברים לקולנוע היום היא פורמטים חדשים לשמע בסרטים.

אני עברתי שלושה רסיברים כדי להתאים אותו לפורמטי האודיו שיוצאים חדשות לבקרים (האחרון היה אטמוס)

כך שלא הייתי עושה את ההחלטה לפי מספר ערוצי ההגברה אלא לפי איכות ההגברה והפורמטים הנתמכים.

עוד דבר שאני מאמין בו (ועדיין לא הצלחתי להוכיח לעצמי שאני טועה) זה שההבדלים בין רכיבים במערכת ניכרים ברמקולים ולא במערכת ההגברה. לטעמי כל מגבר ברמות בינוניות ומעלה ייתן את אותו צליל מהרמקולים שקיימים אצלי כך שהבחירה שלי במגבר(אני בד"כ הולך על YAMAHA) נקבעת לפי הפיצ'רים והפורמטים שיש בו.

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5189

שליחה

@molvy
·אתה עם סונוס פאבר מאותו סידרה כמו שלי?
2.5 או 3?

תנסה לתאר לי את התחושה של הקולנוע אצלך

נכון שאצלך זה שונה אפילו שזה אותה הסידרה

אבל בכל זאת.. אני מתכוון יותר לטונאליות, והדחיפה של הרמקולים שלך

על ההתאמה של הרסיבר ימאהה לסונוס פאבר.

זה יכול לתת לי מושג ממוצע לפחות, אני גם לוקח את גודל החלל שלך,
ככה שזה מסתדר לי בחישובים שלי מחינת גודל חלל והגודל הרמקולים שלך,
בייחס לרמקולים שלי שהם מדפיים, והחלל שיותר קטן משלך.
מה הדגם של הרסיבר ימאהה שלך?
האם הרמקולים שלך גם עובדים על 6 הום כמו שה- vener 2(הרמקולים שלי) עובדים?
אגב רציתי לשאול, איך הסנטר מתפקד בחלל שלך בייחס לרמקולים הקדמיים שלך?
ובייחס לכלל בתור סנטר (אני חושב שהוא מדהים)
כי בדרך כלל בסדרות של רמקולים קיימיות שתיי אופציות של סנטרים לבחירה והתאמה, כלומר סנטר שיותר מומלץ עם המדפיים ואחד שאמור לתת מענה
למי שבוחר את הרצפתיים עם יותר דרייברים, כאשר רכשתי את הסט שלי, חפשתי ושאלתי האם קיים עוד סנטר בסדרה, כשנאמר שלא, אז תהיתי עם עצמי, בכול אופן לשאלתינו הנ"ל בבקשה.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

itay123 כתב:
...
...
ל-anthem יש ARC
ל-Arcam יש Dirac

מדובר לדעתי בשתי מערכות ה-RC הטובות בתחום הקולנוע ביתי כיום.

·
...
·

אומנם טרחת להדגיש את המילה , לדעתי, אבל המילה לדעתי, היא לא במקום במקרה הזה. מדובר על טכנולוגיה.

שתי המערכות הכי מתקדמות בעולם היום הם בכלל של
Lyngdorf- רום פרפקט
ו
Trinnov
הבעיה עם שתיהן קשורה למחיר.

ואגב, אם מדברים על Dirac , אז השמועות המבוססות מצביעות על כך שהחברה מוציאה אלגוריתם חדש לחלוטין ממש בקרוב.

רן

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

"עוד דבר שאני מאמין בו (ועדיין לא הצלחתי להוכיח לעצמי שאני טועה) זה שההבדלים בין רכיבים במערכת ניכרים ברמקולים ולא במערכת ההגברה. לטעמי כל מגבר ברמות בינוניות ומעלה ייתן את אותו צליל מהרמקולים שקיימים אצלי".

אתה יכול לכתוב שההבדלים בין רכיבים במערכת לרוב להוסיף לרוב
ניכרים ברמקולים... אני ממש מסכים איתך, (ואני ממש אבל ממש לא מנסה לשנות את הרמקול עם רסיבר כי אני ממש אוהב את הסונוס), וגם רמקול לא משנה "עורו" משום ברזל כזה או אחר, פשוט יש התאמה ויש רסיברים שהם יותר
דינמיים ויש יותר פאנצ'ים, ויש טונאליות, זה עדיין מצריך התעסקות,
האמן לי שאני מדבר עם אנשים חברים מאוד מקצועיים בתחום, וכאשר אנחנו
מדברים, המושגים האלה עולים חופשי, ומתייחסים אליהם, אומר יותר מזה
יש אנשים עם ניסיון ברסיברים ורמקולים והתאמות
שכבר יודעים מראש איך ישמע אצלך, פשוט לא מכירים את החלל שלך' ועוד משתנים מסויימים,
ועל כן אם תרצה לרכוש תקבל לבדיקה, או אם הוא לא מכיר את הרמקולים שלך אז יהיה לו קשה לתת לך התאמה טובה, ברור שבסוף
הכל זה איך שזה תכלס נשמע לך, וההתאמה צריכה להתאים לך ולא לאחר..[/u]
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

אהלן ויקטור,
גרמת לי לצאת מהנפטלין אחרי הרבה מאוד זמן שהפכתי לקורא פסיבי בפורומים.

אני חייב לציין שאתה עושה רושם של בחור טוב עם כוונות טובות - אבל אתה יורה נתונים, מסקנות והחלטות על ימין על שמאל - מבלי באמת לדעת על מה אתה מדבר. אתה לא יכול "לעשות חישובים על החדר" כי אתה מכיר את הרמקולים.

אתה מחליט שאפשר להשוות בין הגברה של רסיבר לבין הגברה חיצונית - ובתור זה ששואל על ימין ועל שמאל אנשים אחרים מה יש או אין להם - תגיד, אתה ניסית הגברה חיצונית *ראויה*? כי אני כן - ההבדל ענק. אבל הנה, אני אוסיף סיוג שאתה לא הוספת - הרסיבר שלי עתיק - LX81 (החליף אונקיו 875). אני משתמש בו היום רק לדחיפת הרמקולים האחוריים ופרוססינג. את הקדמיים שלי דוחף מגבר סטריאו, את הסנטר - PS AUDIO DELTA 200 - מגבר 200 וואט, חזק. ההבדל? שמיים וארץ. לפני כן גם עבדתי עם הגברות חיצוניות אחרות - ההבדל, שוב, שמיים וארץ.

המליצו לך על פוקאל אחוריים, אז קנית. הלכת שמעת כמה רמקולים - והחלטת. לפי מה שקראתי את ההודעות שלך (כבר כמה שבועות, פשוט לא הגבתי), אין לך ניסיון עם הגברות רציניות - יש לך כמה חנויות שביקרת בהן ואצל איתי - טוב ויפה, אבל לחתוך תגובות של אנשים אלייך ככה ולהקטין את הדעה שלהם בצורה הזו? לא מתאים.

עכשיו, חבר, עם כל הכבוד - המלצה חמה - צא ולמד. יש פה אנשים ששמעו יותר ממך, בכפולות, ולא יוצאים בחצי מההצהרות שאתה יוצא. לחתוך את הרמקולים ב-90 או 100 כי הם לא יכולים לספק את זה לתפיסתך, אבל לחתוך את הסאב על 100, זה כן?! זה רמקול ייעודי לתדרים הנמוכים. הוא לא בנוי לנגן את התדרים האלו. זו טעות קרדינלית. יש כאלו שחותכים את הסאב שלהם ב-60 וגם ב-40 (כשהרמקולים שלהם מסוגלים לספק את התדרים הנמוכים כמו שצריך) - אני, אישית, לא מכיר אנשים שחותכים סאב כ"כ גבוה אלא אם הם עובדים עם סטליטיים.

אתה מכריז שהתדרים לא נכונים, שהכיול לא מדויק, שהמיקרופון הוא פלסטיק (אז מה? המכשיר מתוכנן לעבוד עם סטיות התקן שלו). באופן כללי, אני אישית תמיד עושה תיקונים ידניים אח"כ, כנל הרבה מאוד אנשים שאתה מכיר.

וקח, לפני שתשאל:
רמקולים: VIVID B1
סנטר: גרשמן CCX (יוחלף בסנטר בנייה עצמית מאוד-מאוד-מאוד איכותי שבבנייה עכשיו)
אחוריים: פרדיים רפרנס
הגברת סטריאו: MC 701 (דוחף את הקדמיים)
רסיבר: פיוניר LX81 (יוחלף בהמשך - כרגע אני בבנייה של הסנטר שעולה ערמות של כסף ורוצה לקנות מקרן)
מגבר לרמקול סנטר: PS AUDIO DELTA 200.
סאב: אוונס סיגניצ'ר סאב 10 MKII.

המלצה חמה: לך, תשמע עוד. נשמע כאילו אתה מאוד לחוץ לקנות ומאוד "בתוך זה" כרגע. זה כיף, זה מעניין - אבל אם תרוץ - אתה עלול להתחרט על ההחלטה שלך.

אישית? אני בעד הגברה חיצונית ופרוססור. למה? כי גמישות, כי לאט לאט אפשר לשדרג, כי בהכרח, הגברה ופרוססינג של 15000 ש"ח תהיה טובה יותר מרסיבר שמתוכנן לתת מענה הכל כלול באותו המחיר - אפשר לעבוד עם הגברה ישנה יותר, אבל מאוד איכותית, וליהנות מיתרונות הפרוססינג והמיתוג העדכניים. אבל, זה אני.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

RanMoyal כתב:
...
...
·

אומנם טרחת להדגיש את המילה , לדעתי, אבל המילה לדעתי, היא לא במקום במקרה הזה. מדובר על טכנולוגיה.

שתי המערכות הכי מתקדמות בעולם היום הם בכלל של
Lyngdorf- רום פרפקט
ו
Trinnov
הבעיה עם שתיהן קשורה למחיר.

ואגב, אם מדברים על Dirac , אז השמועות המבוססות מצביעות על כך שהחברה מוציאה אלגוריתם חדש לחלוטין ממש בקרוב.

רן
...
·רן שבת שלום
לזרוק שמות של מערכות כיול מתקדמות (יותר) גם אני יכול
האם ראית את תקציבו של פותח ה פוסט (אפילו טרחת לקרא )
ב 15 אלף יכול להביא LYNGDORF או TRINOVE ??!

ה DIRAC וה ARC הטובות ביותר עד שעולים ומטפסים גבוה יותר ופוגשים את LYNGDORF וממש מצפינים אם יש יכולת ל TRINOVE.

ואנא רן, אם אתה בוחר לצוטט אותי, תצוטט את מלא ה פוסט - התייחסתי לרסיברים קולנוע ביתי (בהמשך ה פוסט).
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 17/06/2017 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@ran_carney
·אני שמח שיצאת "מהנפטלין אחרי הרבה מאוד זמן"
ואחרי הכל אתה אפילו לא יורד לסוף דעתי.

נכון יש אנשים שחותכים סב ב40hz ושזה תלוי בקידמיים יד כמה הם יורדים טוב בצורה מלרה וטובה בלי למרוח את הסאונד, אני ממש מסכים איתך
זה גם תלוי בסב ובהרבה משתנים כמו חלל מיקום הרמקולים וכו, ומה שנשמע הכי נכון הכי מלא והכי מפורט.

הכל תלוי בסטאפ וליכולות שלו

לדעתי בסטאפ שלו לפי נתונים ולא על סמך שמיע בחלל שלו או המלצות של THX שאומרים לחתוך רמקולים ב80HZ, שבטח שלא התכוונו לרמקולים שיורדים בחדר סטרילי ל82HZ עם כל התנאים הנכונים לחתוך ב80hz.

סליחה מראש עם עוד אנשים פה ובכלל מרגישים שאני "חותך" אותם עם התגובות שלי. זאת ממש לא הכוונה שלי, צריך להכיר אותי בשביל לקבוע מה שאמרת, גם בקשר לחלל ולהארכה שלי אצל משה לוי שכתבתי לו, אולי לא הבנת את הכוונה שלי, קשה לי להסביר את עצמי לפעמים כמו שצריך
ואחרים יכולים להעיד עליי.
בכול אופן, אין לי כרגע מה להרחיב יותר.
רק שמח שחזרת להגיב, ועכשיו ברור שתחזור לפנינה ממנה הגעת אלינו היום לעוד הרבה זמן :P
תמיד תמיד אני מוכן לשמוח לשמוע תגובות לכן או לשם, כאשר אני מגיב

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

איתי.

שבת שלום גם לך.
ראיתי וקראתי הכל. עברית היא שפת אם שלי.

הגבתי בסך הכל על כך שבחרת לציין ששתי המערכות שנמצאות אצלך הן הכי טובות בעולם וזה כמובן אינו נכון ומדויק.

הרי לא כתבת, "הכי טובות בעולם עד לתקציב מסוים" , או שפיספסתי את זה..?:)

רן

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

פספסת את המשך ה פוסט.
טוב לא נורא.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

@ran_carney
·כמה התנשאות וקתרזיס בפוסט אחד
לא מבין יכולת לכתוב אפשר לרכוש רסיוור מתקדם תומך אטמוס
ואיתו הגברה חיצונית "טובה "ואיתם להתקדם
מבלי ההתנשאויות והעקיצות וצא ולמד הבן אדם רצה לשמוע עצות
ובדיוק זה המקום
בחור עם המון מוטיבציה וללא טיפה אחת של ציניות רוצה לשמוע עצות
ולהחכים
לדעתי כל זה היה מיותר ופוגע ברצון כותב הפוסט לשקול פעמיים
המשך כתיבה וחבל

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מקווה שנשאר לך עוד קצת נפתלין
להמשיך להתחפר

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

"אתה מחליט שאפשר להשוות בין הגברה של רסיבר לבין הגברה חיצונית - ובתור זה ששואל על ימין ועל שמאל אנשים אחרים מה יש או אין להם - תגיד, אתה ניסית הגברה חיצונית *ראויה*? כי אני כן"

ran_carney אההה תשמע חמוד!

אל תבוא להוציא אותי "טירון" בפני אנשים פה או בכלל!...
ועוד מצוטט אותי ומתעלם לגמרי מהכוונה האמתית שבכתיבה
ברור שרמקול נשמע אחרת אחרי שמשדכים לו הגברה חיצונית
מתאימה, אין ספק בכך, אם מבחינתך זה אומר שמקבלים רמקול "אחר"
זה גם בסדר, פשוט הכוונה שזה לא ישנה את אופי הרמקול כמו מרמקול פתוח לרמקול סגור, או כמו למשל מרמקול בהיר לרמקול שלא בהיר בכלל, אני מדבק על קצוות והבדלים של סאונד.

"המליצו לך על פוקאל אחוריים, אז קנית. הלכת שמעת כמה רמקולים - והחלטת. לפי מה שקראתי את ההודעות שלך (כבר כמה שבועות, פשוט לא הגבתי), אין לך ניסיון עם הגברות רציניות - יש לך כמה חנויות שביקרת בהן ואצל איתי - טוב ויפה".

רן אגב. שמעתי "לא רק" אצל איתי, למעשה הגעתי לאיתי לראשונה לאחר ששמעתי כמה "מערכות בחיים", אגב כאשר הגעתי לאיתי - זה היה ממש במקרה בנושא אחר לגמרי וביקשתי הדגמה ו בנדיבותו הדגים בסבבה, לא חדש שלאחר שהייתי אצל איתי - רציתי להתקדם הרבה יותר גבוה מהמקום שהייתי שמעתי לא מעט מערכות הייאנד גם קולנוע וגם מוזיקה בחודשיים האחרונים ושלושה שבועות באופן אינטסיבי - רדף אותי ביקרתי אצל לא מעט חברים כאשר הייתי בסבב בדיקות, ושמעתי שילובים רבים גם בחנויות אודיו אצל היבואנים המוכרים לכולנו.
מקווה שהבנת קצת את הרקע, אז תשחרר לחץ למה אתה "עף" יותר מידי על עצמך, ו-"חש".
תן לאנשים להעיד עליך, בכול אופן תהיה בריא!
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 17/06/2017 15:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שלומי,
אתה אחד האנשים היותר חמודים ונחמדים בפורומים, אבל -
1. להגיד את מה שאמרת זה רחוק מלהיות נחמד.
2. אני בוחר מתי לחזור ומתי ללכת, לא אתה. זה גם יישאר ככה, תודה.
3. את מה שהיה לי לכתוב לויקטור, כתבתי. לא לך.
4. ולמרות שעם טון הדברים שלך לא מגיע לך - אענה לעניין:
הבחור מבקש עצות, אבל בסוף התהליך מאוד מקובע על התפיסות שלו. שזה בסדר גמור, כל אחד והאוזניים שלו, התפיסות שלו, התקציב שלו והאהבות שלו. באותו הנשימה, הוא חותך בטיעונים תיאורטיים נסיון בשטח שיש לאנשים אחרים, עם כל הכבוד - לא זו הדרך.
6. אני בתחום כבר 10 שנים - אם למדתי דבר אחד - זה לבוא עם ראש פתוח ולא להיות מקובע. אבל זה אני.

7. ויקטור, הנה - חוזר להמלצה המקורית שלי:
לך, תאזין עוד, תתקבע עוד על מה אתה אוהב ומה נכון *לך* - ולא על הנייר - רק אז, לטעמי, נכון להשקיע את הסכום שאתה מתכנן על הרסיבר.

אתה מוזמן אליי אם תרצה, למרות שחד משמעית - הסטאפ שלי לא מכוון לקולנוע ביתי אלא קודם כל ובעיקר לסטריאו.

לך לרן מויאל אם יסכים לקבל אותך, לך ליואב - לך תשמע פיוניר כמו שצריך, לך תשמע ימאהה כמו שצריך. עד עכשיו עושה רושם שאתה מבסס המון מהדעות שלך על תיאוריה ולא ניסיון בשטח.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ויקטור,
אחרי שאתה תוקף בצורה פסיבית-אגרסיבית אנשים, כאילו בנחמדות, אל תתפלא ששמתי את העובדות על השולחן. זה שאתה שם 15 אלף על השולחן על הרסיבר והלכת ושמעת כמה מערכות "היי-אנד" בשבועות האחרונים לא אומר - שים לב - כלום.

אתה לא מכבד את העצות שנתנו לך - ובעיקר, את האנשים שנתנו לך אותן, ומבסס את כל התיאוריות שלך על כמה חנויות מתמחות וכמה מערכות בכמה שבועות - ועל כן -
1. ההזמנה אליי מבוטלת, כמובן.
2. בהצלחה בהמשך, סיימתי את הדיון פה.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@ran_carney
·אין לי מושג מי אתה ומה אתה, לא מכיר אותך וגם לא התכוונתי אפילו לשניה להגיע לבחור שמראש חושב עליי דברים שלילים.

אני שמח שהחלטת להפסיק את הדיון הזה, מלכתחילה אתה לא רצוי פה מבחינתי, "בדיעבד"

חבל שזאת הגישה שלך "לצאת עליי על 180",
כי תמיד תקבל ממני בחזרה "על 360"

כבר כתבתי לך וביקשתי סליחה מראש מאנשים אם פגעתי, אז אל תבוא לנסות "להסיט" נגדי, זה ממש לא נעים לי כל העניין הזה וכרגע אני רגוע אז חבל שזה יתפתח, לא הגענו לפה בשביל לריב חלילה, שוב פעם באמת שלא ניסתי לפגוע באף אחד ובאף ידע של חבר כזה או אחר, להפך הפורום זה הבית השני שלי
וישש לי כבוד רב לאנשים פה, כבר הסברתי לך למה התכוונתי בקשר להגברה חיצונית וההבדלים בלי...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@ran_carney
·רן תודה רבה על הפירגון 😊
אבל
לא מבין מה הרימון הזה שאתה זורק בתוך החדר
לשיטתך עד שלא יחתוך את הארץ לאורכה ולרוחבה אסור לו לרכוש
להוציא ישראכרט (או אולי דיירקט..)
כן מוזמן לא מוזמן כן יקבל לא יקבל אותו רן
מזל שיש לויקטור בית אחרת היית שולח אותו גם ללאומי ויהב ופועלים
לשמוע הרצאות על משכנתא
קצת קלילות לא הרגה אף אחד
בתחום הזה אין כללים אין מתמטיקה ואין עשה ואל תעשה
וזה שיצאת תודה רבה אחרי המון שנים שהרגשנו שחסר משהו בפורום
לא אומר שצריך לקוד קידה
ובזאת אני סיימתי !!!!....מקווה ....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

כל מגבר ברמות בינוניות ומעלה ייתן את אותו צליל מהרמקולים שקיימים אצלי
...
כל מילה בסלע.

שנים אני טוען שכל עוד המגבר מתאים מבחינה חשמלית לרמקול לא משנה האם תחבר רסיבר/פאור רב ערוצי/מונובלוקים התוצאה תהיה זהה.
אני בדקתי זאת לאורך השנים במבחנים עיוורים שמנטרלים אגו אודיופילי והגעתי להבנה שזה המצב ומאז ,כשאני קורא על נפלאות שינויי ההגברה שאנשים מתארים ,אני מחייך לי בזוית הפה וממשיך בדרכי למכולת לרכוש דובדבנים חחחחח
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@istarmini
·יואב במחיר של הדובדבנים
לא עדיף כבר לרכוש רסיוור 😂😂🍻🍻🍻😃😃

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@istarmini
·לשוק לשוק יואב בשביל לקנות דובדבנים,
תגיע לשוק רחובות אדאג לך לדובדבנים הכי המתוקים :wink:
אפילו שאני מתעסק בתבלינים :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

ADICT כתב:@istarmini
·יואב במחיר של הדובדבנים
לא עדיף כבר לרכוש רסיוור 😂😂🍻🍻🍻😃😃
...
·
אני מכור לדובדבנים קונה כמויות מטורפות לא מענין אותי המחיר.

מדובר בפרק זמן קצר ואני נהנה חבל״ז

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”