טוב, אחרי הרבה שינוים לאורך כמה חודשים- זו המערכת שלי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

הם החליפו ברווזים??

מוזר. למיטב ידיעתי ב CD-73 של היום יש את אותו ברווז מה- 72T בתוספת שיפורים כמו זוג יציאות אנלוגיות נוסף וכיוצא באלה.
אז האם ב- ב CD-192 של היום יש ברווז אחר מאשר ב- CD-92T דאז, כאשר את ברווזי ה 73 / 72 הותירו על כנם?

בכל אופן, אבדוק ותודה על הטיפ.

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541

שליחה

falou

אולי אתה יודע פרטים גם לגבי שדרוג ה dac של cd73 ל cd192 ?
! Ride with the wind of change

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הממ.. בדקתי באתר של ארקאם, ושם מצויין שישנו ברווז של וולפסון (דלתא) ל- 73, שלמיטב זכרוני הוא אותו אחד מה- 72.
ל 192, למרבה ההפתעה, לא מצויין יצרן הברווז כלל.. מוזר.

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541

שליחה

לcd72 למיטב ידיעתי ישנו ברווז של Burr-Brown לעומת wolfson בcd73 .
ב192 שוכנים ארבעה צ'יפים של וולפסון.
! Ride with the wind of change

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

aviv007 כתב:לcd72 למיטב ידיעתי ישנו ברווז של Burr-Brown לעומת wolfson בcd73 .
ב192 שוכנים ארבעה צ'יפים של וולפסון.
...
נכון.
ב-92 ו-92T (וב-9 לפניהם) היה dCS RingDAC.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה

נכון משום כך אני בעצמי רציתי את ה 82 בזמנו שהיה היחיד עם DUAL של וולפסון ופשוט נשמע אחרת לגמריי מה 72 וה92 .

הנה ציטוט מארקאם מה ההבדל בין ה 92 ל 72 :

The CD92 adds a sophisticated output module, incorporating an ultra low jitter master clock and the custom built dCS** Ring DAC circuitry from the FMJ CD23. The Ring DAC combines the low level linearity of bitstream converters with the clean ultrasonic-free output of the best multibit converters, and delivers near 24 bit resolution with negligible differential non-linearity. Digital filtering is provided by the latest Pacific Microsonics PMD200 24 bit digital signal processor, which also decodes HDCD recordings. The module has extra power regulation on board to minimise interaction between stages and is constructed with a four layer circuit board to ensure optimised grounding and the shortest possible signal paths

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה

רוי - תתחדש (Y)

שאלה בקשר לרמקולים עד כמה איכות השמיעה משתנה בהם כאשר זזים מנקודה האופטימלית?
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה כרמי!

הנקודה הזו היא בדיוק אחד הדברים שהרשימו אותי עד מאוד ברמקולים האלו- הסוויטספוט רחב מאוד.
לא חייבים לשבת ממש באמצע, הרמקולים שומרים על תכונותיהם, כולל אימג'ינג ו"היעלמות" בחלל גם אם אתה לא לגמרי במרכז.
כדי להיות בטוח שאני לא מדמיין, נתתי לאישתי (הביקורתית עד מאוד) גם לבדוק, ואחרי האזנה לא ארוכה התוצאה היתה חד משמעית.
זה ממש כמו לעבור מטלוויזיית 4:3 ל- 16:9 :)
הדבר נכון, אגב, גם עם Toe In וגם בלי.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

drambuie כתב:רוי

תתחדש על הכל!
שמח שמצאת את המערכת (הנוכחית) עבורך!
לא מכיר בכלל את האלקטרוניקה, אבל הרמקולים מאוד מוכרים לי ואני מעיד - אם היה לי מגבר טיפה יותר חזק - הייתי גם קונה אותם.
רמקול באמת ברמה מאוד גבוהה מוזיקאלי, מפורט ובעל אימג' אדיר.
וכן, כל סטיה במיקום הרמקולים - מורגשת מאוד!
אגב, תתנסה עם שטיח (אם לאשתך זה לא מפריע) - יכול לתרום רבות לצליל ממוקד הרבה יותר ואני מהמר שאתה תתאהב בו.

תהנה מהמערכת!
נ.ב. וגם מהמוזיקה :lol:
...
מוזר זה לא מה ש drambuie כתב לך - או שאני מפספס כאן משהוא
החיים זה מה שקורה לנו,

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483

שליחה

טפו טפו טפו...

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה

כרמי כתב:
drambuie כתב:רוי

תתחדש על הכל!
שמח שמצאת את המערכת (הנוכחית) עבורך!
לא מכיר בכלל את האלקטרוניקה, אבל הרמקולים מאוד מוכרים לי ואני מעיד - אם היה לי מגבר טיפה יותר חזק - הייתי גם קונה אותם.
רמקול באמת ברמה מאוד גבוהה מוזיקאלי, מפורט ובעל אימג' אדיר.
וכן, כל סטיה במיקום הרמקולים - מורגשת מאוד!
אגב, תתנסה עם שטיח (אם לאשתך זה לא מפריע) - יכול לתרום רבות לצליל ממוקד הרבה יותר ואני מהמר שאתה תתאהב בו.

תהנה מהמערכת!
נ.ב. וגם מהמוזיקה :lol:
...
מוזר זה לא מה ש drambuie כתב לך - או שאני מפספס כאן משהוא
...
אולי לא הבנת למה התכוונתי (או שלא הסברתי נכון)
לא התכוונתי לרמקול המסוים הזה (שכן הוא באמת מצוין בזה, כמו שנאמר ע"י רוי)
הכוונה היא - למיקום של כל רמקול בתוך החדר יש חשיבות מכרעת על הצליל.
תמקם לא נכון במבחן (לדוגמא הבדלים בין הזוויות של ה-TOE IN של שתי רמקולים) והכל יוצא מפרופורציה, נשמע מוזר, לא נכון, אימג' נעלם...
מבחינתי הדבר הכי חשוב שצריך לעשות לפני ההאזנה - למקם נכון בחדר, להתאים את הרמקול לחדר (ואם צריך ואפשרי - להתאים את החדר לרמקול ע"י טיפול אקוסטי)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כרמי,
הסטיות במיקום הרמקולים, מבחינת קירוב / הרחקה שלהם זה לזה, וכן מבחינת קירוב / הרחקה מנקודת ההאזנה מאוד משפיעות.
Toe In, להפתעתי, פחות אם כי כן במידה מסויימת.
אבל ONCE הם במקום, יש לך טווח הזזת ראש רחב מאוד.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה, על ההסברים (Y)
באמת נראה לי שגם אני צריך לבדוק את הרמקולים האלו
החיים זה מה שקורה לנו,

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כרמי כתב:תודה, על ההסברים (Y)
באמת נראה לי שגם אני צריך לבדוק את הרמקולים האלו
...
כן מסכים שהרמקול מאוד שווה בדיקה, רק יש כמה דברים שכדאי לדעת על הרמקול הזה:
1. יחידות המיד והמידבאס הם של 6.5 אינטש (נראה לי) ואני חושב שבשביל באמת להרגיש את המוזיקה צריך משהו יותר גדול (קרוב ל-7, 8 אינטש לפחות)
2. צריך יחידת כח יחסית חזקה שכן רמקול זה מאוד מאוד לא יציב בעכבתו בתדרים הנמוכים, ובמוזיקה עם הרבה באס ומורכבות הוא צריך המון זרם ע"מ לא לקרוס. מגבר שלי (MYRYAD Z140) התקשה להתמודד עם רמקול זה במוזיקה מסובכת ובעלת הרבה באסים (למרות שיש לו 50 וואט יחסית בריאים)

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586

שליחה

לא שמעתי (עדיין) את הרמקולים של רוי, כן שמעתי את הדגם החדש יותר הGRAND והוא נשמע טוב מאוד. הוא היה אחד המועמדים שלי לקנייה.
בדגם החדש האלמנטים הם של 6 אינטש. לא חושב ש"רק" גודל הדרייברים מבטיח בס טוב אלה שילוב של גודלם, מגבר, חדר וכו'
בVR2 שלי הדרייברים הם של 6.5 אינטש ובשילוב עם ההגברה שלי הבס הוא עמוק ונמוך מספיק לטעמי.

כן מסכים שהם רמקולים שצריכים מגבר חזק. שמעתי אותם בסבו אודיו עם מגבר של PLINIUS ועם המגבר שלי ARCAM גם של 50W "בריאים" והיה הבדל משמעותי (עכבה נומינלית של 4 אום ולך תדע לאן עוד יורדים)

דרך אגב, שמעתה את הדגם שיש לרוי או את הGRAND?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בהתייחס לדברי אלכס (דרמבוי):

1. יחידות הרמקול (בנוסף לטוויטר) הן שתי יחידות זהות של 5.5 אינץ', כלומר ממש לא גדולות. עם זאת, הרבה או מעט באס, לניסיוני, רחוק מלהיות תלוי רק בזה (שלא לדבר על איכותו של הבאס). אני יכול להעיד על כך בתור מי שהגיע לא מזמן מקליפש ענק בעל שתי יחידות של 8 אינץ'. תלוי בחדר, במיקום, בקרוס והשד יודע מה עוד, מה גם שיש להפריד בין נפח לבין עד כמה נמוך הרמקול יורד. לי, אישית, ממש לא חסר באס. למעשה, זה אחד הדברים שהכי אהבתי ברמקול הזה מלכתחילה, הן בכמות והן באיכות (אם כי ברור שהוא לא מושלם, גם בשבילי, שלא יהיו אי הבנות).

סיפור קצר לגבי עד כמה זה תלוי בגורמים אחרים: זוכרים את תמונות הסלון שלי? ובכן, לזוג המדפיים שמשמשים אותו לק"ב יש *הרבה* יותר באס מבחינת הנפח, וכן צליל יותר חד, מעיין Loudness או beat שכאלו, אם אתם יורדים לסוף דעתי. זה שיגע אותי איזה יום. לא יכול להיות, אמרתי לעצמי, המדפיים אמנם גדולים ועם דרייבר פאסיבי (מה נקרה 2.5 WAY), אבל הפרש עד כדי כך גדול?? ניסיתי להצליב בין ההגברות שלהם- והתוצאה נותרה בעינה. בסוף נפל לי האסימון והחלפתי בין הרמקולים מבחינת מיקומם. והפלא ופלא- פתאום הצליל של המדפיים נעשה רזה פי 2, בעוד הויינה הדביקו אותי לקיר שמולם בעודם סודקים את הקירות..
אז צריך לקחת את זה בחשבון כשבודקים רמקולים. ואגב כרמי- אתה מוזמן במהלך הסבב שלך להתרשמות אם לא בא לך להטריד את סבו.

2. נכון, העכבה שלו לא יציבה. צריך הרבה זרם, ואני בהחלט מרגיש את זה עם מגבר המנורות, שאינו מתמודד היטב עם כל סוגי המוזיקה (זה לא נורא, כי ממילא אני מעדיף אותו יותר בז'אנרים האינטימיים).

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

web כתב:לא שמעתי (עדיין) את הרמקולים של רוי, כן שמעתי את הדגם החדש יותר הGRAND והוא נשמע טוב מאוד. הוא היה אחד המועמדים שלי לקנייה.
בדגם החדש האלמנטים הם של 6 אינטש. לא חושב ש"רק" גודל הדרייברים מבטיח בס טוב אלה שילוב של גודלם, מגבר, חדר וכו'
בVR2 שלי הדרייברים הם של 6.5 אינטש ובשילוב עם ההגברה שלי הבס הוא עמוק ונמוך מספיק לטעמי.

כן מסכים שהם רמקולים שצריכים מגבר חזק. שמעתי אותם בסבו אודיו עם מגבר של PLINIUS ועם המגבר שלי ARCAM גם של 50W "בריאים" והיה הבדל משמעותי (עכבה נומינלית של 4 אום ולך תדע לאן עוד יורדים)

דרך אגב, שמעתה את הדגם שיש לרוי או את הGRAND?
...
לא יצא לי לשמוע את הדגם ה-GRAND.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

רוי

כמובן שהמון תלוי במיקום ובאקוסטיקה (אמרתי זאת לפני ואני אומר זאת שוב)
וכן אני יכול להגיד שכן אהבתי את הצליל שלהם (אפילו מאוד מאוד אהבתי)
רק מה, אני אוהב לא רק לשמוע את הצליל - אני אוהב גם להרגיש אותו בגוף, בבטן.
ז"א היה לי חסר משהו, לא באס, אלא הרגשה של באס בגוף (באס בהחלט יש להם בשפע אם משדכים להם מגברים בריאים, כמו לדוגמא MUSICAL FIDELITY)
ומצאתי את מה שחיפשתי ברמקולים עם שני דרייברים מיד + באס של 7 אינטש יחסית גדולים.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

'בנתי אותך.

(Y)

רדנקו
חבר פעיל במיוחד