כמה תמונות של חדרי האזנה יפים
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
נזכרתי ב- SD ACOUSTISS כי הגיעו אלי מורל 202, ודי הופתעתי מהסאונד שלהם.
רמקולים מדפיים בינוניים שמה שאין להם, אין בכלל בגודל הזה. אבל מה שיש להם, מפתיע.
מחפירה ברשת, הבנתי שהדרייברים האלו מופיעים בלא מעט רמקולים נחשבים קצת יותר,
כמו SD ACOUSTICS, MERLIN, EGGLESTON ועוד.
ודרך אגב, לפי הרשת, SD ACOUSTICS עדיין פעילים.
https://web.archive.org/web/19990223220 ... /index.htm
רמקולים מדפיים בינוניים שמה שאין להם, אין בכלל בגודל הזה. אבל מה שיש להם, מפתיע.
מחפירה ברשת, הבנתי שהדרייברים האלו מופיעים בלא מעט רמקולים נחשבים קצת יותר,
כמו SD ACOUSTICS, MERLIN, EGGLESTON ועוד.
ודרך אגב, לפי הרשת, SD ACOUSTICS עדיין פעילים.
https://web.archive.org/web/19990223220 ... /index.htm
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- harel
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
גם המורל וגם ה SD הם מופלאים לגודל שלהם..
יכולות מאוד מפתיעות לגודל שלהם..
יכולות מאוד מפתיעות לגודל שלהם..
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
-
mikel1999
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
grafitis
אילו דרייברים יש בדיוק? (דגמים)
אילו דרייברים יש בדיוק? (דגמים)
- grafitis
-
- חבר ותיק

המידבס MW מאה שישים ומשהו,
הטוויטר כנראה MDT 29 או 30.
הטוויטר כנראה MDT 29 או 30.
- harel
-
- חבר ותיק

- pacific100
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- pacific100
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
-
mikel1999
-
- חבר ותיק

יכול להיות אז שזה אותה יחידת הבאס אצל המורל פרלוד שיש לי, אבל הטוויטר שונה, בפרלוד זה MDT33.grafitis כתב:המידבס MW מאה שישים ומשהו,
הטוויטר כנראה MDT 29 או 30....
אגב, סוף סוף הוצאתי את הוופר של הפרלוד,(הם גם מדביקים מעבר להברגה, אז צריך לחמם את הוופר ופחדתי כל הזמן להרוס אותו) ויכלתי לראות את הקרוס, וגם את הבפנים, מתברר שלטוויטר יש תיבה משלו8)
מעניין כמה הקרוס הזה טוב, עד כמה שידוע לי קרוסים זה לא הצד החזק של מורל...
- harel
-
- חבר ותיק

מורל
mikel1999,mikel1999 כתב:מעניין כמה הקרוס הזה טוב, עד כמה שידוע לי קרוסים זה לא הצד החזק של מורל............
מאיפה אתם לוקחים את התובנות האלה???
לדעתי הקרוסים של מורל טובים לפחות כמו של כל יצרן אחר ברמתם, אם לא טובים יותר!
גם היחידות של מורל ברמה גבוהה מאוד ומאומצות ע"י יצרנים אחרים!
אני דוקא מתרשם מאיכות הבנייה, מההשקעה בעובי המוליך ממנו עשוי הסליל, ונראה שגם הרכיבים האחרים (קבלים/נגדים) סבירים ביותר אם לא למעלה מכך...
לא הבאת לצד האמירה הזו שום אסמכתא, תובנה או ניסיון להשוואה עם יצרנים אחרים (BENCHMARK)
בכדי לבדוק אם קרוסאובר הוא "טוב" אתה נזקק לצב"ד מתאים ולתוכנה לניתוח התוצאות לא נראה לי שמאחרי האמירה הזו נעשתה איזו שהיא עבודה.
מורל הוא יצרן ישראלי שפועל בנס ציונה מתחילת שנות השמונים!
יש לו הסטוריה מפוארת לא רק כמי שהרכיב רמקולים (בעבר של SCANSPEAK ואחרים) אלא, כמי שהשקיע הרבה שנות עבודה במחקר ופיתוח, ועומד בחזית הענף במוצרים לרכב ולבית, עם פיתוחים מוצלחים של יחידות ומוצרים מוגמרים.
הוא זוכה וזכה בעבר בפרסים בין לאומיים והמוצרים שלהם נמכרים בחנויות הנחשבות בענף (גם ONLINE)
מעבר לרציונל הטבעי של תמיכה בכחול- לבן שמורל זכאים לו בזכות גדולה, אני מצר על הקלות הבלתי נסבלת של אמירה כזו, ושל התייחסות למפעל חיים של חברה רצינית ומקצועית. נראה שהאמירה הזו מיותרת ומוטב שלא היתה עולה על הכתב!!
* רק בכדי לסבר את האוזן, אין לי שום מניות במורל או שום קשר אחר..
-
mikel1999
-
- חבר ותיק

קודם כל למען הספר הספק, היחידות של מורל נהדרות ולא ציינתי בתגובה אחרת. (בעצם לא הזכרתי בכלל את היחידות), ובכלל אני מאוד מעריך את החברה הזאת, הפרלוד מנגנים אצלי הכי הרבה, אז שתהיה בטוח שלא אמרתי את זה ממקום של זלזול.
ולא, מה שאמרתי לא מתבסס על בדיקה מקצועית כזו או אחרת.
האסמכתא שלי מגיעה בעיקר ממישהו שאני סומך על והוא מכיר טוב את החברה והדגמים שלה, וגם שמע לא מעט DIY מורל ושדרוגים של דגמים קיימים,
, ומה שהוא אמר היסתדר עם מה שחשבתי כל הזמן, שיש למורל תמיד פונציאל גדול להיתקדם הלאה, כי יש לא מעט חברות מיקצועיות שמשתמשות במורל ואולי הן יודעות איך לעשות קרוס איכותי יותר, אז הגיוני לי שיש מקום לשיפור.
אז נכון, היא לא מנסיון אישי, מצטער מראש אם אסור לדבר פה כל עוד אין נסיון אישי, אני במקור מתחום האוזניות, שם חייבים להיסתמך על אנשים וסיקורים אחרת אתה מוגבל מאוד:)
האסמכתא שלי מגיעה בעיקר ממישהו שאני סומך על והוא מכיר טוב את החברה והדגמים שלה, וגם שמע לא מעט DIY מורל ושדרוגים של דגמים קיימים,
, ומה שהוא אמר היסתדר עם מה שחשבתי כל הזמן, שיש למורל תמיד פונציאל גדול להיתקדם הלאה, כי יש לא מעט חברות מיקצועיות שמשתמשות במורל ואולי הן יודעות איך לעשות קרוס איכותי יותר, אז הגיוני לי שיש מקום לשיפור.
אז נכון, היא לא מנסיון אישי, מצטער מראש אם אסור לדבר פה כל עוד אין נסיון אישי, אני במקור מתחום האוזניות, שם חייבים להיסתמך על אנשים וסיקורים אחרת אתה מוגבל מאוד:)
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
·אם כך, תאמר ''למישהו שאתה סומך עליו ואשר מכיר טוב את החברה והדגמים שלה'' שהרמקולים של מורל נחשבים לאיכותיים (לא כולם) לא רק בגלל היחידות אלא אף בזכות הקרוס.mikel1999 כתב:קודם כל למען הספר הספק, היחידות של מורל נהדרות ולא ציינתי בתגובה אחרת. (בעצם לא הזכרתי בכלל את היחידות), ובכלל אני מאוד מעריך את החברה הזאת, הפרלוד מנגנים אצלי הכי הרבה, אז שתהיה בטוח שלא אמרתי את זה ממקום של זלזול.
אז נכון, היא לא מנסיון אישי, מצטער מראש אם אסור לדבר פה כל עוד אין נסיון אישי, אני במקור מתחום האוזניות, שם חייבים להיסתמך על אנשים וסיקורים אחרת אתה מוגבל מאוד:)...
קרוס שאינו איכותי יעשה רע גם לרמקול הטוב בעולם וזה לגמרי לא בנושא של מורל.
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
רק הרמקולים.
https://www.pinterest.com/medina2486/audio-freak/
ד"א: מי מרים את הכפפה להחיות את הנושא היחידי שנעוץ פה על הרמקולים?
https://www.pinterest.com/medina2486/audio-freak/
ד"א: מי מרים את הכפפה להחיות את הנושא היחידי שנעוץ פה על הרמקולים?
- grafitis
-
- חבר ותיק

קדימה להתעורר
שתי תמונות של רמקולים דומים,
של שניים מהיצרנים הגדולים והמפורסמים ביותר.
שמם הולך לפניהם בכל הקשור לוינטאג'.
אנגלי ואמריקאי ממתינים לזיהוי.
של שניים מהיצרנים הגדולים והמפורסמים ביותר.
שמם הולך לפניהם בכל הקשור לוינטאג'.
אנגלי ואמריקאי ממתינים לזיהוי.
- Form78HiFi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
AR למטה.
- grafitis
-
- חבר ותיק

לא, אין AR.
- BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 972
altec lansing 201
Rust never sleeps
- BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 972
Wharfedale Coleridge
Rust never sleeps
- grafitis
-
- חבר ותיק

- grafitis
-
- חבר ותיק

- roberts
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 738
Re: לחימום האוירה
@grafitis
קלי קלות לחובב ריבונים כמוני ......Celetion 3000.
לפני כ25 שנה בניתי חקוי לריבון זה, מגנטים , ברזלים, ממברנת אלומנים וכו' - נשמע לא פחות ממדהים.
אגב זה מעט ציני אבל כל הטוויטרים הקונבנציונאליים שמותקנים בהם ממברנות עם החומרים האקזוטיים, בריליום ויהלום, לדעתי נשמעים פחות טוב מטוויטר ריבון שיש לו מסה בסדרי גודל נמוכה יותר ועלות יצור הממברנה (חומר בלבד ) היא כ-0.001 אגורה (כולל עבודה 10.001 שקל, בעלות שכר של פועל שוויצרי לא סיני
).
קוריוז, המסה של טוויטר ריבון כל כך נמוכה כך שאם עוצמים עיניים ומשחחררים ממברנת ריבון, מגובה, על כף היד, לא תרגישו את רגע המגע של הממברנה עם היד....לזה יקרא מסה נמוכה, העצבים בכף היד אינם רגישים דיים כרי להרגיש משקל זה.
·
קלי קלות לחובב ריבונים כמוני ......Celetion 3000.
לפני כ25 שנה בניתי חקוי לריבון זה, מגנטים , ברזלים, ממברנת אלומנים וכו' - נשמע לא פחות ממדהים.
אגב זה מעט ציני אבל כל הטוויטרים הקונבנציונאליים שמותקנים בהם ממברנות עם החומרים האקזוטיים, בריליום ויהלום, לדעתי נשמעים פחות טוב מטוויטר ריבון שיש לו מסה בסדרי גודל נמוכה יותר ועלות יצור הממברנה (חומר בלבד ) היא כ-0.001 אגורה (כולל עבודה 10.001 שקל, בעלות שכר של פועל שוויצרי לא סיני
קוריוז, המסה של טוויטר ריבון כל כך נמוכה כך שאם עוצמים עיניים ומשחחררים ממברנת ריבון, מגובה, על כף היד, לא תרגישו את רגע המגע של הממברנה עם היד....לזה יקרא מסה נמוכה, העצבים בכף היד אינם רגישים דיים כרי להרגיש משקל זה.
·