RanMoyal כתב:היי שמוליק.
שמעתי כבר את הטענה הזו לפיה סרטים שקודדו באטמוס הם לכאורה באיכות טובה יותר , אבל לא ראיתי שום סימוכין לדבר כזה.
מעניין אם יש מבחן עיוור כזה לפיו אנשים הצליחו להבחין בין True HD לבין אטמוס במערכות ללא אטמוס.
כמובן שאין לי בעיה לנגן את זה טכנית והעברת החומר ב lpcm . אני מבין את המשמעויות.
רן
...
·
מסכים עם רן,
אטמוס זו שכבת meta data על פס הקול המקורי ששולחת הוראות למפענח והיא לא משנה ולא יכולה לשנות את פס הקול המקורי. בהעדר מפענח מתאים פשוט מתעלמים ממנה.
למרות האמור לעיל יכולים להיות שני הסברים עיקריים ללמה פסי קול עם אטמוס נשמעים טוב יותר :
1. משהו בתהליך המיקס של פס קול אטמוס שונה, אולי בעוצמות אולי בדינמיקה אולי מהנדס הסאונד היה מאוהב. זה ממש לא חשוב. ללא שני עותקים של מיקס זהה (דגש על זהה ) של אותו סרט אחד עם אטמוס והשני ללא, לא ניתן להפריח את הטענה הזו
2. סיבה פסיכולוגית, אתה יודע שאתה מקבל משהו שהוא ״אקסטרה״ אז בהכרח הוא חייב להיות יותר טוב.
לא רוצה להכנס פה לויכוח , באופן עקרוני חוויית ההאזנה היא סובייקטיבית ולכן כשמישהו אומר לי שמשהו נשמע טוב יותר או נראה בעיניו יותר טוב אין פה באמת ויכוח אם זה נכון או לא , אבל בהחלט יכול להיות ויכוח על ההסבר למה.
תכלס ? לתפישתי (הלא קובעת והלא נחשבת) אם אי אפשר למדוד את זה אז הכל בראש ומה שיפה זה שזה חוקי לגמרי..
ליאור