JVC Top Of the Line X9000

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #61 

היי איציק,

ישנן חברות בוטיק שיתכן ויש להן מוצרים מעניינים, כדוגמת Christie או Vivitek או אפילו Sim. אני מניח שיש להן מוצרים מעניינים עבור משתמשים שאין להם שום בעיה של תקציב, או בעיות של מיקום וכיוצ"ב.

אני מניח גם שהמקרן החדש של סוני ה- 5000, מבוסס לייזר שיעלה 50,000 דולר או משהו דומה, יהיה גם מקרן מאוד מעניין.

בכל מה שקשור ל- Maistream, אני לא חושב שיש מישהו שכרגע יכול להתקרב ל-9000 X , מבחינת אספקטים מסוימים של התמונה, בעיקר השילוב הזה של תאורה מאוד גבוהה עם קונטרסט מאוד מאוד גבוה, אספקטים שהם עבורי קריטיים.

..כל זאת...עד לעוד כ-8 חודשים מהיום....עם הצגת הדור החדש ב- IFA/CEDIA.

התהילה בעולם הזה היא על זמן שאול.

רן

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #62 

הי
ובכן, אתמול ביקרתי אצל רן על מנת להתרשם מהפלא החדש, כל כך הייתי סקרן שאפילו הקור העז לא מנע ממני לצאת מהבית...
התכנסנו כמה חברים, קצת מינגלינג והתחלנו הדגמה, רן ניגן מספר קטעים שאמנם מוכרים לכולנו אך לאף אחד לא ברמה הזו.
התחלנו עם סקייפול, דקה 52 כאשר מאניפאני באה לבקר את בונד והם יוצאים למרפסת שם היא מתחילה לגלח את זיפיו... למי שזוכר, מדובר בסצינה חשוכה, לילה, רק מספר נרות דולקים מסביבם מה שאמור להיות מאד קשה למקרן, כאן קיבלתי שוק מהתמונה, הקונטרסט האדיר של המקרן התמודד ללא שום קושי, התמונה היתה מאד מוארת, מלאת פרטים גם במקומות הכי חשוכים, חדות הפנים של בונד ומאניפאני מטורפת, מדהים!
מעולם לא ראיתי את הסצינה הזו בצורה כזו.
לאחר מכן בונד היה באניה עם חולצה לבנה, אין מילים לתאר את הלבן...
עברנו למקס הזועם, סרט עם תמונת רפרנס, שוב, התמונה שהתקבלה במקרן הזה היתה אדירה, כאילו קונטרסט אין סופי, עומק התמונה זה משהו מיוחד.
הסצינה היתה בחוץ ופה בכלל המקרן חגג עם תמונה מוארת וחדה.

בחנו 2 קטעי תלת מימד, הראשון גראוויטי והשני מארק ווטני.
היות ולמקרן הזה יש כאמור עצמת הארה מאד גדולה, לא נפגם שום דבר ולא הוחסר שום פרט עם הלבשת המשקפיים.
אני לא חובב תלת מימד ובדרך כלל סובל מכאבי ראש בהתחלה, אתמול לא חוויתי שום בעיה.
אין קרוסטוק, אין גוסטינג, כלום, תלת מושלם, היה ניתן להושיט יד ולנגוע באף של סנדרה בולוק :-) מדהים, הסצינה על רקע שמים שחורים וכוכבים מנצנצים היתה מטורפת. גם בסרט השני, עומק התמונה מרשים ביותר.

לסיום ראינו כמה קטעי הדגמה של 4K, אמנם המקרן לא מציג זאת נייטיב אלא דרך מנגנון יחודי של JVC אבל עדיין זה היה מדהים, אני מסופק אם ממרחק הישיבה היינו רואים יתרון למקרן אחר שיודע להציג חומר זה באופן מלא.

לפני כשנתיים כשראיתי את המקרן הקודם של רן חוויתי את אותה הרגשה ולא חשבתי שניתן להגיע ליותר מזה, והנה, היצרן שיפר את התמונה בצורה כל כך משמעותית (אמנם זה מזיכרון ולא השוואה אחד על אחד אבל לא זכור לי שהיתה תמונה כזו מוארת ומלאת בפרטים בסצינות חשוכות)
יש לציין שאת כל הקטעים הנ״ל ראינו כאשר המנורה היתה על מצב נמוך שזה הדבר הכי מטורף.

לסיכום, לטעמי המקרן מצטיין בכל אספקט, קונטרסט, ברייטנס, חדות, תלת מימד וגולת הכותרת מבחינתי זה השחור האינסופי, שחור בשבילי זה הדבר החשוב ביותר, וכאשר מוסיפים לו את כל שאר התכונות שפירטתי זה הופך לכל כך מהנה.

נשאר לי רק לאחל לרן הנאה מרובה מהפלא החדש.
לי נשאר להרים את הלסת מהרצפה :-)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #63 

רן, יש לך גם מערכת סאונד שתואמת את הרמה של המקרן? :)

ממש בא לי לחוות פעם רמה כזאת של מקרן. אני תקוע עם Optoma HD33 עד שאני אעבור לבית החדש ויהיה לי חדר יעודי :(

rocco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #64 

הייתי אצל רן וראיתי משהו שעד עתה שום מקרן שנתקלתי בו לא עשה.
שילוב של חדות קונטרסט וברייטנס כזה נתן תוצאה בלתי נתפשת,הכל היה מרשים מאוד, החדות הפרטים עומק השחור ,פירטו לפני מה הוצג והכל נכון אבל מתוך פרספקטיבה אישית יותר מהכל נפלתי שדוד לכמה לבנה הייתה החולצה של בונד על הספינה בסקייפול. מתקרב להתרחשות מציאותית.
האם אפשר יותר ? אני בטוח שכן ! לפני כמה שנים המקרנים הללו של JVC הגיעו לטופ ב 2D ונדמה שאי אפשר היה לשפר אבל מה שראיתי אתמול הוא עובדה , המקרן שלי לא מגיע לביצועים שראיתי אצל רן.
טכנולוגיה טבעה להתפתח ולהתקדם ובמובן זה אני חושב שרן תורם לתחום בקהילה שלנו באופן בלתי מכוון- הוא מזכיר לנו שיש לאן לשאוף.
אז רן תודה על הכנסת האורחים האירוח הלבבי וכן גם על עוגמת הנפש :wink:....בחזרה אל חיים רגילים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #65 

תודה על האירוח

הכל נאמר אז אין הרבה מה להוסיף . :)

תתחדש ותהנה מהמקרן (Y)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

מעניין יוסי שבחרת לציין את הלבן של החולצה. לכאורה זה אלמנט שהוא טריוויאלי , אבל גם אני , בפעם הראשונה שראיתי את המקרן מציג לבן , בחרתי לראות זאת שוב ושוב.

יהיה מעניין לראות מה JVC יציגו בשנה הבאה.

מצד אחד, יש מספיק ביקורות ברשת שמציינות כי לא ראו הבדל כאשר הזרימו חומר 4k ל 9000 שנעזר ב- E.Shift. לעומת הזרמת אותו חומר למקרן נייטיב 4k (כדוגמת הסוני ), אבל מצד שני יש את משחק המספרים שאנשים תמיד ישחקו בו.
לכן הם יהיו חייבים להוציא מוצר כזה.

להבנתי, העדשה הנוכחית ש JVC משתמשים בה, תהיה מסוגלת להתמודד עם 4K, בשל האיכויות שלה, אך בכל זאת תהיה כאן קפיצה במחיר.

השאלה המעניינת היא איך יצדיקו קפיצה כזו , ביחס לאיכויות שהמקרנים שלהם מסוגלים לתת כבר היום.

אני מניח שהם ישתמשו ב- E.Shift. ליצור 8K (אלמנט שיהיה בעיקר שיווקי ככל הנראה ) והם יהיו חייבים גם לתת עוד קפיצה בכל מה שקשור לברייטנס וקונטרסט (ככל שזה אפשרי )...... כי מעבר להיותו משחק של מספרים, קשה מאוד לשכנע את העיניים שהן רואות כאן הבדל.

רן

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #67 

לגבי מה שאתה כותב על השנים הבאות
אני חושב שחוץ מהדגש הקבוע על רזולוציות
יושם הרבה יותר דגש על רמות הארה מקסימליות.

עניין של רמות הארה תמיד היה דבר חשוב במקרנים
אבל אני חושב שעכשיו זה יהפך לנושא יותר מרכזי
גם במסכים (LCD ו OLED ) אבל גם במקרנים במיוחד עם כניסה של מקרני הלייזר.

אבל יש סיבה יותר מרכזית למה שאני אומר על הארה וגם למה
שכתבתי בהתחלה על רזולוציות והיא באה מכיוון שאנחנו לא מתייחסים אליו מספיק .

דבר כמעט קבוע בדיונים על הנושא
זה שאנחנו כל הזמן עסוקים במה הן היכולות של המסך או המקרן שלנו
ואנחנו שוכחים צדדים אחרים של הנושא.
למשל מה שניסיתי לומר בתגובה הקודמת שלי על מה באמת העין רואה
או עוד אספקט שמאוד רלוונטי לקטע הדיון הזה והוא
הנתונים של התוכן הקיים .

כשאנחנו כבר מדברים על נתוני התוכן אז אנחנו בעיקר מדברים על רזולוציה או
לפעמים (וגם מעט מידי ) על ביטרייט
אבל כמעט בכלל לא מדברים על המגבלות של התוכן היום בפרמטרים אחרים
וכדאי לזכור שבערך ב 15 השנים האחרונות את נתון הרזולוציה שיפרו פעמיים
בשתי בקפיצות גדולות אבל נתונים אחרים ומאוד חשובים נשארו כמו שהם כבר עשרות שנים .

אחד הנתונים המאוד חשובים
(ומה שקשור מאוד לדיון הזה) זה רמות ההארה והשחורים (או בכלל הקונטרסט )
שאליו עוברים התכנים הבייתים GRADING ושפרמטר זה נשאר עד היום קשור
רק ליכולות של CRT ולא ליכולות של מסכים מודרניים או למקרנים ביתיים (בניגוד למקרנים
בקולנוע ששם עניין התוכן מעט שונה) כמו למשל המקרן שלך.

כל זה עכשיו הולך להשתנות
כי עכשיו עם היכולות שתכניס התמיכה ב HDR
ותכנים שעכשיו יעברו GRADING לרמות הארה הרבה
יותר גבוהות וגם לרמות שחורים הרבה יותר נמוכים
ועם grayscale של לפחות 10BIT (ובמקרים מסויימים 12 )
ותחליף לגאמה שעוזר לחלק את ה grayscale הזה בצורה יותר נכונה
ויותר לפי איך שהעין שלנו מגיבה לקונטרסט ברמות אור שונות
אפשר יהיה לנצל הרבה יותר את היכולות שכבר היום יש למקרנים כמו שלך
אבל גם יאפשר עוד כיוון חשוב של התפתחות היכולות בעתיד.

אז עכשיו (כמו שכתבתי בהתחלה ) חוץ ההתעסקות הקבועה ברזולוציה
יהיה עוד פרמטר חשוב מאוד ליצרנים להתחשב בו (אפילו יותר ממה שהיה עד עכשיו במקרנים)
וזה רמת ההארה המקסימלית כי אם עד היום כלום לא השתנה בתחום הזה מבחינת התוכן
עכשיו נקבל תכנים שיאפשרו לנו לנצל הרבה יותר את היכולות הללו
ולפי איך שהיישום של הנושא הזה מתוכנן זה יאפשר גם המשך התפתחות בכיוון הזה בעתיד
כך שזה כנראה יהפוך לנושא יותר מרכזי בתחרות לשיפור היכולות של המקרנים (וגם המסכים) בעתיד.

redcell
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #68 

שלום רן ושאר חברי הפורום, רן הכנסת אותי למערבולת קשה ואני מקווה שתוכל לעזור לי בהחלטה, במהלך החודשים האחרונים החלטתי לשדרג את כול המערכת שלי, והכיוון שלי היה למקרן 1080p של אפסון או סוני, חיכיתי שתערוכות Cedia ו CES יעברו לפני שאני הגיע להחלטה, זה היה עוד לפני שקראתי את הפוסט שלך לא האיתי מאמין גדול ב4K ראיתי אותו כרזולוציה זמנית כמו ש 720p היה ל 1080p, אני לא זוכר מי מחברי הפורום ציין שהיפנים אמרו שעד שנת 2020 הם מתכוונים לעבור ל 8K ושלוקחים בחשבון שיפן תארח את המשחקים האולימפיים בשנת 2020 זה לא נשמע לי מופרך, בעיקר שהיפנים כמעצמה טכנולוגית תרצה להראות תצוגת תכלית של השידורים בעתיד...הווה...
בדקתי כל מיני הצעות מחיר של ה JVC X9000 וכולם היו יקרים להחריד עד שהבוקר קיבלתי הצעה של 35000 שקל כולל הכול משלוח, מכס, מע״מ...
הצעה מאוד מפתה, קראתי כול מה שכתבת ועוד המון באינטרנט, ואני ממש לא יודע, הפחד שלי הוא בעיקר מהטכנולוגיה, אם המקרן היה Native 4K כבר האיתי מזמין, אבל אני באמת רוצה לשמוע את דעתך רן וכול שאר חברי הפורום בעיקר אלו שבאו לרן לראות ולהתרשם מהמקרן החדש, האם קטעי הוידיאו שראיתם ב4K "הפילו אותכם״ או ששיפור הרזולוציה היה נוכח אבל לא ״הפיל אותכם״ כמו עוצמת הארה של המקרן?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #69 

redcell כתב:שלום רן ושאר חברי הפורום, רן הכנסת אותי למערבולת קשה ואני מקווה שתוכל לעזור לי בהחלטה, במהלך החודשים האחרונים החלטתי לשדרג את כול המערכת שלי, והכיוון שלי היה למקרן 1080p של אפסון או סוני, חיכיתי שתערוכות Cedia ו CES יעברו לפני שאני הגיע להחלטה, זה היה עוד לפני שקראתי את הפוסט שלך לא האיתי מאמין גדול ב4K ראיתי אותו כרזולוציה זמנית כמו ש 720p היה ל 1080p, אני לא זוכר מי מחברי הפורום ציין שהיפנים אמרו שעד שנת 2020 הם מתכוונים לעבור ל 8K ושלוקחים בחשבון שיפן תארח את המשחקים האולימפיים בשנת 2020 זה לא נשמע לי מופרך, בעיקר שהיפנים כמעצמה טכנולוגית תרצה להראות תצוגת תכלית של השידורים בעתיד...הווה...
בדקתי כל מיני הצעות מחיר של ה JVC X9000 וכולם היו יקרים להחריד עד שהבוקר קיבלתי הצעה של 35000 שקל כולל הכול משלוח, מכס, מע״מ...
הצעה מאוד מפתה, קראתי כול מה שכתבת ועוד המון באינטרנט, ואני ממש לא יודע, הפחד שלי הוא בעיקר מהטכנולוגיה, אם המקרן היה Native 4K כבר האיתי מזמין, אבל אני באמת רוצה לשמוע את דעתך רן וכול שאר חברי הפורום בעיקר אלו שבאו לרן לראות ולהתרשם מהמקרן החדש, האם קטעי הוידיאו שראיתם ב4K "הפילו אותכם״ או ששיפור הרזולוציה היה נוכח אבל לא ״הפיל אותכם״ כמו עוצמת הארה של המקרן?
...
·

קטעי ה 4K שראינו גרמו ללסת שלנו ליפול , לשלי לפחות, וזה מבלי שבאמת ראינו 4K ולדעתי (לא ראיתי) 4K נייטיב לא יתן שיפור משמעותי לעומת מה שראינו ולכן אילו אני הייתי צריך להחליט היום האם ללכת על נייטיב 4K ,עם שחורים לא משהו (כמו הסוני למשל) ,לעומת "קומבינת" 4K אבל קונטרסט מטורף, שלדעתי מהותי יותר מאשר 4K נייטיב מבחינת איכות התמונה הסופית שאתה רואה, הייתי בוחר ב JVC בלי לחשוב פעמיים.

מה שכן ה JVC האלו ידועים בבעיות שלהם ולכן לא הייתי רוכש מקרן, מבלי שמי שמוכר לי אותו יבצע עליו בדיקה מקיפה ויאשר לי שהכל תקין.

בהצלחה

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #70 

אני מצטרף לדברים שיואב וכתב ואוסיף,
למה ללכת על ה 9000? (אגב 35K כולל משלוח ומיסים נשמע לי זול מידי).
איזה גודל מסך יש לך? (איזה פורמט?)
בתור אחד שרכש מקרן מחו"ל (ועל אחת כמה וכמה מקרן של JVC עם בעיות האמינות) אני חייב לציין שזה מפחיד ואילולא היה לי מסך סינמה סקופ לא הייתי נכנס להרפתקאה הזאת.

בנוסף לאמור אני הייתי ממליץ לחכות שנה נוספת לדור הבא של JVC, מאמין ששנה הבאה הם כבר יוציאו מקרן 4K native וגם הטכנולוגיה תתייצב (hd, 4K) גם סביר להניח שיהיו תכנים זמינים גם של 4K וגם של HDR.
שחר

redcell
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #71 

שלום אסף ושחר ותודה שעניתם לי, אני השמח מאוד שחר אם תוכל להוסיף בעצמך את חווית קטעי הוידיאו שהוקרנו שמישהו כמוך שראה הרבה מקרנים יכול טיפה להרחיב ולספר, המחיר שקיבלתי הוא מחיר מיוחד יש לי חבר מהצבא שעובד בחברה בארצות הברית המחיר שהוא נתן לי הוא מחיר עובד... לכן זה כל כך זול
יש לי מסך גדול 170 אינטש, לגביי האמינות שלחתי מייל לחבר אם לאחר התשלום הוא יוכל לפתוח ולבדוק בזהירות שכול החלקים פועלים, הוא אמר שישאל את הבוס אבל הוא מעריך שלא תהיה בעיה...
לגביי לחכות, אין לי זמן, אני חולה בסרטן הכבד, כמו שהיה לדיויד בואי, הרופאים נותנים לי שנה, וידיאו תמיד היה התחביב שלי, ואני רוצה טיפה גם אם זה לא לזמן ארוך להנות מחווית צפיה.
לצערי אין לי כל כך הרבה כסף אבל המשפחה אמרה שהיא תעזור אם אני החליט לקנות...
בכול מקרה לא רציתי להכניס אותכם לדיכאון, פשוט אני רוצה לדעת שאני עושה את המהלך הנכון

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #72 

35,000 ש"ח כולל הכל ל9000 זו הצעה מאוד מפתה (אבל אני מסכים שזה נראה לא סביר על מקרן שמחיר המחירון שלו הוא 9,000 יורו).
גם בהצעה הזו ככל הנראה הייתי בוחר ללכת על ה-9000 רק במידה ויש כוונה לצפות במסך סינמסקופ.
אם אין כוונה כזו ובטח במידה ואיכות מקסימלית בתלת מימד לא קריטית הייתי הולך על סוני 55 או 65.
לדעתי (לא מצפייה אישית כי עוד לא יצא לי לצפות ב-9000) פרט ליתרון מהותי בקונטרסט ובתלת מימד אני לא חושב שבשאר האספקטים של התמונה הפער הוא כזה מהותי.
לכן לדעתי החסרונות של המקרן שכבר צוינו (בעית אמינות, אחריות, יבוא אישי בלבד) יחד עם המחיר הגבוה יותר משמעותית (סוני 55 אם עדיין ניתן להשיג לא צריך לעלות יותר מ-13,000 ש"ח וסוני 65 לא צריך לעלות יותר מ-18,000 ש"ח ברכישה מקומית כולל אחריות ל-3 שנים) לא מצדיקים רכישתו (כל עוד אין עניין במסך סינסקופ שם יתרון זכרון העדשה שיש למקרן הזה משנה את ההחלטה לדעתי).

בכל הכנות אני לא מבין את סוני.
אני בטוח שברור להם שהם לא יכולים לפחות כרגע להתחרות עם הקונטרסט של ה-JVC ולכן אם היו מתנהלים נכון היו ב-65 מציעים לפחות אחת מ-2 האופציות הבאות:
1. אפשרות פתיחה של מסך ברוחב של לפחות מרחק ההקרנה.
2. זכרון עדשה.

במידה והיו מציעים לפחות אחת מבין 2 האופציות האלה הייתי משדרג ל-65 מה-50 שלי.

redcell
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #73 

שלום עידן, העם לרן יש מסך סינמסקופ?

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #74 

מצער מאוד לשמוע על מצבך (f) ואני מאחל לך רק טוב.
אבל אם זה המצב, אני לא רואה טעם בלחכות אפילו חודש בשביל מקרן, אם אין לך נסיון עם מקרנים קשה לי מאוד שתתאכזב מסוני 55 או 65.
הייתי הולך על מקרן שזמין מהר ככל האפשר עם אחריות מקומית שאפשר לממש בעניין של ימים ולא אחריות מעבר לים במידה ויש תקלה.

לרן, ליואב ולי יש מסכי סינמה סקופ.
שחר

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #75 

למיטב זכרוני לרן יש מסך סינמסקופ 133"

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #76 

אגב, מסך 170" הוא מאוד גדול (במיוחד אם מדובר במסך 16:9, אני בספק אם אפילו ה 9000 מספיק חזק בשביל גודל כזה.
שחר

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #77 

Red cell

הדברים האחרונים והמצערים שכתבת, לא ישפיעו על מה שבכוונתי לכתוב.

הרעיון של "לחכות" בהובי הזה הוא שגוי בעיני.
תהנה היום ממה שאתה יכול להנות ואל תעסוק בספקולציות איך תראה הטכנולוגיה בעוד שנה, או איזה מקרן תוציא JVC.

בכל הקשור ל-4k , הבאתי כאן מספיק דוגמאות לאנשים ואתרים שהשוו את הjvc והסוני ראש בראש וקבעו כי לא ניתן לראות הבדל בחומר של 4K.

המבקר של sound and vision שהשווה את שניהם, כתב כי ללא צל של ספק ה- JVC הציג תמונה חדה יותר ב-4k
והקונטרסט, ברייטנס והתלת מימד עדיף על ה JVC.
מספיק להשקיע חצי שעה של קריאה ב-AVS ולהווכח כי יש מספיק משתמשים שמכרו את הסוני 1100 שלהם אחרי שהשוו אותו ל 9000

לפיכך, תסיר את ההתלבטות הזו מהשולחן ותתמקד אם אתה בעניין של להוציא את הסכום שנדרש עבור ה 9000 (35 כולל הכל נשמע לי מעולה)
כי גם במחיר כפול לא תמצא משהו מרשים יותר. נכון להיום.

מי יודע מה יהיה בעוד שנה....

רן

redcell
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #78 

תודה רן, אני חושב שאני הלך על זה, התפרע טיפה והקנה את ה x9000, אבל לצערי אין לי מסך ועדשת סינמסקופ...
העם החוויה ללא סינמסקופ תוריד את האיכות למשהו כמו הסוני 55 או 65?

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #79 

לא צריך עדשה,
פשוט מסך סינמה סקופ הוא רחב יותר, שתצפה בתוכן 1:2.35 (סינמה סקופ) על מסך 16:9 יהיו לך פסים שחורים למעלה ולמטה.
שחר

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

עידן,

ה-9000 עולה פי שלוש מה-55 ולכן ההשוואה לסוני היא לא הוגנת.

מעבר לכך ההבדלים בינהם בכל הקשור גם לברייטנס (ולא רק קונטרסט), יהיו עצומים.

ה- JVC יהיה עם פי 2 או יותר יותר עוצמת הארה ובערך פי 6 או יותר קונטרסט.
מעבר לזה הוא יתן תמיכה מלאה בכל הנדרש ל-4K
תלת מימד משמעותית טוב יותר
חשמלי לגמרי
ועוד

כאמור זה בכלל לא השוואה הוגנת. הם לא אמורים להתחרות זה בזה.

הייתי משווה את ה-סוני 65 (55 זה מודל ישן) ל- X4000 של JVC . על הנייר ה- JVC עדיף עליו משמעותית בכל הקשור לברייטנס, קונטרסט ותמיכה (אומנם חלקית). ב- 4K.
כמובן שהעובדה שעל הנייר ה- JVC עדיף לא הופכת אותו א-פריורית לעדיף , אלא אם ישוו בין שניהם, אחד ליד השני.

לדעתי התמחור שלהם בחו"ל דומה.
היתרון הגדול של סוני זו האפשרות לרכוש אותו מקומית לעומת רכישה מרחוק (לא ממש מומלץ) של ה- JVC X4000

Red Cell,
אם יש לך היום את הכסף לרכוש את ה- 9000 אז תלך עליו, בלי שום היסוס.

הוא מאיר לי מסך של 133" עם החזר של 1.5-1.6 בלי שום בעיה.

רן

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”