אטמוס - יתפוס או לא?
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
לגבי הפורמטים - כמו שטל אמר כאן (בצדק לדעתי) פורמט הסאונד שונה לחלוטין ממה שהיינו רגילים.
זה לא רק מס' הרמקולים המחורים למע' .
לכל אלה שמתלבטים - קל יותר לרכוש רמקולים עם "ירייה לתקרה" עבור האמטוס ואני חושב שההבדל אינו דרמטי (אבל יש הבדל במיוחד בפיזור הצליל) .
אין מה להשוות בין 3D (שלא תפס מספיק) לעומת 4K שיתפוס (ועוד איך) ולעומת הפורמטי אודיו החדשים.
כמו כן - הרסיברים החדשים תומכים בפורמט (לא כולם עם הגברה ל4 הרמקולים ואז כמובן נדרשת הגברה נוספת) אבל אני מעריך כי בתוך שנה
יהיו הרבה יותר סרטים בפורמט וגם רסיברים ברמת "ביניים +" יתמכו בהגברה ל-4 רמקולים (לדעתי) .
אצלי מע' הקולנוע נמצאת בסלון (כרגע 5.1) ואני בכלל מתלבט לגבי הפורמט - ממש לא מזיז לי לשים 4 רמקולים בתקרה.
זה אמנם ידרוש חציבה קטנה ועבודה לא מעטה - (רמקולים "שטוחים") אבל כרגע ההתלבטות שלי היא לאיזה פורמט לכוון .
יש את ה-אטמוס ויש את ה- DTS-X - אני לא יודע מה יתפוס יותר וזה די קריטי לי כיוון שמיקום הרמקולים שונה בין הפורמטים הללו.
אני מכתנן לרכוש רסיבר שיתמוך בפורמטים (כנראה DENON X5 - X7) אבל אני שובר את הראש .
אני מעריך כי היום רוב הסרטים שיצאו כבר תומכים יותר באטמוס מאשר ב- DTS-X .
גם אני וויתרתי על 7.1 (מפאת מקום וקירבה לסראונד)
לכל אלה שמתלבטים - קל יותר לרכוש רמקולים עם "ירייה לתקרה" עבור האמטוס ואני חושב שההבדל אינו דרמטי (אבל יש הבדל במיוחד בפיזור הצליל) .
אין מה להשוות בין 3D (שלא תפס מספיק) לעומת 4K שיתפוס (ועוד איך) ולעומת הפורמטי אודיו החדשים.
כמו כן - הרסיברים החדשים תומכים בפורמט (לא כולם עם הגברה ל4 הרמקולים ואז כמובן נדרשת הגברה נוספת) אבל אני מעריך כי בתוך שנה
יהיו הרבה יותר סרטים בפורמט וגם רסיברים ברמת "ביניים +" יתמכו בהגברה ל-4 רמקולים (לדעתי) .
אצלי מע' הקולנוע נמצאת בסלון (כרגע 5.1) ואני בכלל מתלבט לגבי הפורמט - ממש לא מזיז לי לשים 4 רמקולים בתקרה.
זה אמנם ידרוש חציבה קטנה ועבודה לא מעטה - (רמקולים "שטוחים") אבל כרגע ההתלבטות שלי היא לאיזה פורמט לכוון .
יש את ה-אטמוס ויש את ה- DTS-X - אני לא יודע מה יתפוס יותר וזה די קריטי לי כיוון שמיקום הרמקולים שונה בין הפורמטים הללו.
אני מכתנן לרכוש רסיבר שיתמוך בפורמטים (כנראה DENON X5 - X7) אבל אני שובר את הראש .
גם אני וויתרתי על 7.1 (מפאת מקום וקירבה לסראונד)
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
·movieman כתב:לגבי הפורמטים - כמו שטל אמר כאן (בצדק לדעתי) פורמט הסאונד שונה לחלוטין ממה שהיינו רגילים.
גם אני וויתרתי על 7.1 (מפאת מקום וקירבה לסראונד)...
לא ממש הבנתי את ההתלבטות ?
ה
ממה שאני הבנתי dts-x אמור לפעול בכל קונפיגורציית רמקולים שתתקין, כלומר נניח התקנת 4 בתקרה עבור אטמוס, הם ישמשו כהלכה גם עבור dts-x
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
·istarmini כתב:·......
לא ממש הבנתי את ההתלבטות ?
ה
ממה שאני הבנתי dts-x אמור לפעול בכל קונפיגורציית רמקולים שתתקין, כלומר נניח התקנת 4 בתקרה עבור אטמוס, הם ישמשו כהלכה גם עבור dts-x...
אמת ויציב. אטמוס דורש מיקום מומלץ של רמקולים בתקרה קצת שונה בכל קונפיגורצייה.
כלומר יש המלצה אחת למיקום 5.2.2 או 7.2.2 וקצת אחרת ל 5.2.4 או 7.2.4 לדוגמא.
Dts-x יותר גמיש במיקומים ויעבוד ללא המלצות מיוחדות עם כל מיקום קיים של רמקולים במרחב.
אני מניח שהגמישות הזו תעזור לפורמט להיקלט מהר לאלו שכבר מיקמו רמקולים עפ"י המלצת דולבי לאטמוס.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
movieman,
לא חושב שה3D לא תפס.
הוא פשוט לא מתאים לכולם ולא מתאים לכל תוכן.
בלוקבאסטרים יוצאים בתלת מושקע ומצוין.
לא רואה שמישהו מבטל את התלת במסכים
לא חושב שה3D לא תפס.
לא רואה שמישהו מבטל את התלת במסכים
העם דורש..... כל מיני דברים
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
לא מבין כ"כ את פשר הדיון...
ברור שיתפוס, השאלה היותר נכונה היא מתי. ולו מהסיבה שהפורמט נשמע יותר טוב וזו המטרה - להגיע לתוצאת הסאונד הטובה ביותר שניתן להשיג בחלל נתון.
לכן, אם כולנו / רובנו / חלקנו, כל הזמן דואגים לשדרג בשביל לשמוע יותר "טוב" אין סיבה שהפורמט לא יתפוס.
מבחינת הסלון הסטנדרטי הישראלי שכולם מדברים עליו פה, יותר קל / נכון להוסיף זוג בתקרה מאשר בק סראונד עם ריווח כהילכתו.
ועוד דבר, לא כזה מסובך להתקין רמקולים בתקרה גם בלי חציבות ואבק מיותר. הנמכת התקרה באמצעות גבס ב- 2 עד 3 ס"מ והרצת הכבלים ברווח הנותר, לא סיפור גדול בכלל. ולמי שרוצה להשקיע קצת יותר אפשר לעשות הנמכת תקרה דקורטיבית צפה עם פרופיל 10 ס"מ או יותר, גם אפשרי. מסתכם באלפים בודדים = שווה ערך לזוג מדפיים קדמיים...
ברור שיתפוס, השאלה היותר נכונה היא מתי. ולו מהסיבה שהפורמט נשמע יותר טוב וזו המטרה - להגיע לתוצאת הסאונד הטובה ביותר שניתן להשיג בחלל נתון.
לכן, אם כולנו / רובנו / חלקנו, כל הזמן דואגים לשדרג בשביל לשמוע יותר "טוב" אין סיבה שהפורמט לא יתפוס.
מבחינת הסלון הסטנדרטי הישראלי שכולם מדברים עליו פה, יותר קל / נכון להוסיף זוג בתקרה מאשר בק סראונד עם ריווח כהילכתו.
ועוד דבר, לא כזה מסובך להתקין רמקולים בתקרה גם בלי חציבות ואבק מיותר. הנמכת התקרה באמצעות גבס ב- 2 עד 3 ס"מ והרצת הכבלים ברווח הנותר, לא סיפור גדול בכלל. ולמי שרוצה להשקיע קצת יותר אפשר לעשות הנמכת תקרה דקורטיבית צפה עם פרופיל 10 ס"מ או יותר, גם אפשרי. מסתכם באלפים בודדים = שווה ערך לזוג מדפיים קדמיים...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·sam22 כתב:movieman,
לא חושב שה3D לא תפס.
לא רואה שמישהו מבטל את התלת במסכים...
SAM -
במקרה של ה- 3D לא ביצעתי מחקר מעמיק אבל אני שומע ממ' לא מבוטל של חברים שה-3D בשבילם הוא רק גימיק (בעיקר בגלל נושא המשפקיים כנראה).
אני אישית מאוד אוהב סרטים ב-3D (וגם צופה בגרסאות שונות אף של 3DSBS כשאין ברירה) אבל כנראה שאנחנו ב"מיעוט".
לגבי מיקום הרמקולים:
להלן התצורה שאני חושב עליה:
5.1.4 .
אני יודע כי פורמט DTS-X "גמיש" יותר . אני מתכנן לבצע את ה-4 רמקולים בתקרה (בהנחה שאמצא רמקולים לבנים שטוחים)
השאלה היא - במידה ואני הולך ליישם את האטמוס כפי המומלץ (4 רמקולי תקרה) כמה "גמיש" ה-DTS-X יהיה .
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·movieman כתב:·......
SAM -
במקרה של ה- 3D לא ביצעתי מחקר מעמיק אבל אני שומע ממ' לא מבוטל של חברים שה-3D בשבילם הוא רק גימיק (בעיקר בגלל נושא המשפקיים כנראה).
אני אישית מאוד אוהב סרטים ב-3D (וגם צופה בגרסאות שונות אף של 3DSBS כשאין ברירה) אבל כנראה שאנחנו ב"מיעוט".
לגבי מיקום הרמקולים:
להלן התצורה שאני חושב עליה:
5.1.4 .
אני יודע כי פורמט DTS-X "גמיש" יותר . אני מתכנן לבצע את ה-4 רמקולים בתקרה (בהנחה שאמצא רמקולים לבנים שטוחים)
השאלה היא - במידה ואני הולך ליישם את האטמוס כפי המומלץ (4 רמקולי תקרה) כמה "גמיש" ה-DTS-X יהיה ....
לגבי ה DTS ,כפי שהוסבר ,ניצול מייטבי של הפורמט אינו תלוי במיקום הרמקולים זה חלק מהייחוד שלו.
לגבי רמקולים שטוחים לתקרה בדוק את הרמקולים של קף
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=851412
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=851412
אני שמעתי את ה 301 כרמקולי אטמוס בתקרה והם מתפקדים מצויין וגם ניראים טוב. מאוד דקים.
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
שולם.
אני לקראת סיום בניה של בית פרטי.
אין לי בעיה של רמקולים בתקרה.
אני רוצה ללכת על 5.1.4 אטמוס.
אני בדרך לרכוש את הרסיבר denon avrx 4200w. החדש.
השאל אם הוא יתן לי הגברה לכול הערוצים. ?
השאל אם הוא יתן לי הגברה לכול הערוצים. ?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:שולם.
השאל אם הוא יתן לי הגברה לכול הערוצים. ?...
הוא מאפשר מקסימום 5.2.2 כי הוא 7.1 .
כדי לממש 5.1.4 תזדקק להוסיף פאור דו ערוצי חיצוני
http://www.crutchfield.com/S-BxFCRCjE7c ... mmand.html
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

ורסיבר 9.1 או9.2 כן מאפשר?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:ורסיבר 9.1 או9.2 כן מאפשר?...
במידה והוא תומך אטמוס אז כן.
שים לב עכשיו נכנס DTS-X וכדאי מאוד לרכוש רסיבר שתומך בו.
הדנון המדובר לא תומך ב DTS-X
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

יש מצב שיקבל עדכון בעתיד?
הבנתי שכן
הבנתי שכן
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:יש מצב שיקבל עדכון בעתיד?
הבנתי שכן...
בדוק באתר שלהם שלא תהיינה לך הפתעות.
העדכון אמור להגיע כבר בימים הקרובים
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

אם אני יורד ל-5.1.2. זה עדין ישמע טוב.?
אני חייב את כולם שקועים. חוץ מהקדמיים והסנטר.
אני חייב את כולם שקועים. חוץ מהקדמיים והסנטר.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:אם אני יורד ל-5.1.2. זה עדין ישמע טוב.?
אני חייב את כולם שקועים. חוץ מהקדמיים והסנטר....
להבנתי ,במקרה של אטמוס ו DTS-X ,כל המרבה הרי זה משובח
אין לי עדין אז קשה לי לחוות דעה.
אבל מה הבעיה בדיוק? תוסיף הגברה חיצונית, לא ממש סיפור יקר.
יד שניה כ 1000 ש"ח ואתה מסודר.
תכניס את זה להוצאות החריגות בבניה
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

אין לי בעיה. גם לא כספית .חוץ מזה יש לי מגבר חדש נוסף בבית של הרמן קרדון 265 שאני יכול לחבר בנוסף (מגבר מיותר).
הבעיה שלי זה שאני יכול להתקין את ה-4 רמקולים של האטמוס בתקרה, אבל יש לי בעיה עם האחוריים של ה- 5.1. אין ליקיר מאחור. אני חייב אותם גם שקועים. וזה אומר 6 שקועים. נראה לי בעיתי.
הבעיה שלי זה שאני יכול להתקין את ה-4 רמקולים של האטמוס בתקרה, אבל יש לי בעיה עם האחוריים של ה- 5.1. אין ליקיר מאחור. אני חייב אותם גם שקועים. וזה אומר 6 שקועים. נראה לי בעיתי.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:אין לי בעיה. גם לא כספית .חוץ מזה יש לי מגבר חדש נוסף בבית של הרמן קרדון 265 שאני יכול לחבר בנוסף (מגבר מיותר).
הבעיה שלי זה שאני יכול להתקין את ה-4 רמקולים של האטמוס בתקרה, אבל יש לי בעיה עם האחוריים של ה- 5.1. אין ליקיר מאחור. אני חייב אותם גם שקועים. וזה אומר 6 שקועים. נראה לי בעיתי....
מה הכוונה אחוריים של 5.1 ?
במידה ויש לך קירות /עמודים, בצדי מקום הישיבה ,זה עדיף מאשר לשים על הקיר האחורי .
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

קדמים בצידי הטלויזיה. סנטר במרכז. 4 רמקולים שקועים תקרה אטמוס. סאב במקום.
היכן אני מתקין את הסראונד. אין לי קירות ולא עמודים. גם לא יכול מאחורי הספה על סטנד! (בעיה עם האישה).
האופציה היחידה זה שוב בתקרה. יש מצב ל 6 שקועים? . בסידור של 5.1.4.
בסידור של 5.1.2 אין בעיה.
תודה
היכן אני מתקין את הסראונד. אין לי קירות ולא עמודים. גם לא יכול מאחורי הספה על סטנד! (בעיה עם האישה).
תודה
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:קדמים בצידי הטלויזיה. סנטר במרכז. 4 רמקולים שקועים תקרה אטמוס. סאב במקום.
תודה...
בעיקרון ניתן להתקין הסראונד בתקרה, ללא קשר ל 4 של האטמוס, אבל קשה לדעת איך זה ישמע כי הם יהיו על אותו המישור.
מקם את הסראונד בתקרה כמטר וחצי מאחוריך את זוג האטמוס הראשונים, מקם מעל מקום הישיבה ואת הזוג הנוסף קדימה יותר.בדוק באתר של דולבי, מיקומי תקרה מומלצים עבור קונפיגורציה של 4 רמקולי אטמוס בתקרה.
- haimme
-
- חבר פעיל מאוד

תודה.