שרשור תגובות: מה אתם לא שומעים כשאתם שומעים מוזיקה בפורמטים דחוסים כמו MP3
yosiaz
כתבתי כאן לא מעט בשרשורים על הבדלים של פטיפון שהיה טוב יותר מהנגן הי אנד באיכות הצליל התקליט עבר את הסופר אודיו לפעמיים
אבל כל התנהלות וסביב התקליט והמנהלה וכו
כפי שאמרתי קודם לשמיעה רגילה לא ניתן להבחין מה ומי
רק במערכת איכות ניתן להבחין שוב שאלה של טעם
jacko-il
נכון לאוטו או לקחת איתך לדרך מה זה משנה להנות וזהו -ויופי של דבר שניתן לקווץ כל כך הרבה בכל כך מעט מקום
עם איזה תוכנות ,טובות הופכים את הCD
FLAC/AAC/MP3/APE
תודה
כתבתי כאן לא מעט בשרשורים על הבדלים של פטיפון שהיה טוב יותר מהנגן הי אנד באיכות הצליל התקליט עבר את הסופר אודיו לפעמיים
אבל כל התנהלות וסביב התקליט והמנהלה וכו
כפי שאמרתי קודם לשמיעה רגילה לא ניתן להבחין מה ומי
רק במערכת איכות ניתן להבחין שוב שאלה של טעם
jacko-il
נכון לאוטו או לקחת איתך לדרך מה זה משנה להנות וזהו -ויופי של דבר שניתן לקווץ כל כך הרבה בכל כך מעט מקום
עם איזה תוכנות ,טובות הופכים את הCD
FLAC/AAC/MP3/APE
תודה
מסכים, Ogg Vorbis זו משפחה מאוד מוצלחת של מקודדים. בכלל, MP3 הוא יחסית מיושן, הסיבה העיקרית שמשתמשים דווקא בו היא התפוצה הרחבה שלו ותמיכתו על ידי מגוון רחב מאוד של נגנים.
חשוב לציין בהקשר הזה,
שאם כבר קיים קובץ שהוא דחוס Lossy בפורמט אחד (MP3, Ogg, AAC), אז המרתו לפורמט אחר לא תיצור יש-מאין, אלא רק תוסיף עוד ארטיפקטים של הרע מכל הפורמטים. לפיכך, לא כדאי לדחוס מחדש קובץ שהוא כבר דחוס Lossy.
את הדחיסה כדאי ליצור מהמקור (CD/WAV) או פורמט Lossless (FLAC/APE) בלבד.
חשוב לציין בהקשר הזה,
שאם כבר קיים קובץ שהוא דחוס Lossy בפורמט אחד (MP3, Ogg, AAC), אז המרתו לפורמט אחר לא תיצור יש-מאין, אלא רק תוסיף עוד ארטיפקטים של הרע מכל הפורמטים. לפיכך, לא כדאי לדחוס מחדש קובץ שהוא כבר דחוס Lossy.
את הדחיסה כדאי ליצור מהמקור (CD/WAV) או פורמט Lossless (FLAC/APE) בלבד.
ובהמשך לעניין החושים והמגבלות שלהם, הנה דוגמא טריה ומטורפת: http://www.haaretz.co.il/captain/viral/1.2576480
אני רואה שמלה בלבן וזהב.
אני רואה שמלה בלבן וזהב.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@שלגון
·
מוזר ביותר.
בכלל לא הבנתי מה הקטע, אני ראיתי שמלה לבן זהב. אך הלבן שאני רואה הוא עם גוון כחלחל והזהב הוא יותר גוון של חום. בחור שיושב לידי בעבודה אומר שהוא רואה שמלה כחול-שחור אך שהשחור נראה לו לפעמים מעט חום והכחול נהיה קצת כחלחל לפעמים, תלוי איך הוא מסתכל על זה.
·
מוזר ביותר.
בכלל לא הבנתי מה הקטע, אני ראיתי שמלה לבן זהב. אך הלבן שאני רואה הוא עם גוון כחלחל והזהב הוא יותר גוון של חום. בחור שיושב לידי בעבודה אומר שהוא רואה שמלה כחול-שחור אך שהשחור נראה לו לפעמים מעט חום והכחול נהיה קצת כחלחל לפעמים, תלוי איך הוא מסתכל על זה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".