מכונה ומטחנה ראשונה - דגש על אספרסו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #61 

מיץ_פטל כתב: בהקשר למכונת אספרסו, היוניקה כנראה תתאים מאוד לדרישות שלך, מכונת סינגל בוילר שבשימוש בעיקר לאספרסו לא דורשת קולינג פלאש ושומרת על יציבות טרמית עם ראש שקיים בהרבה מוכנות ביתיות ומסחריות. שים לב שיש גם מכונות סינגל בוילר מרשימות אחרות, אם תרצה להעיף מבט במשהו שנראה שונה ומיוחד הצץ בזה:
http://www.elektrasrl.com/fam_retro_1grsa_c_a1c.php
אם תרכוש תהיה כנראה חבר הפורום הראשון שיש לו אותה. סביר להנחי שאפשר יהיה להתרשם ממנה אצל היבואן "אינטרפרק" בנורדיה.
...
·
אתב בטוח שזה לא מחליף חום ? לא מצאתי בשום מקום שזה SBDU.
חוץ מזה, חשבתי שזה לא טריויאלי, אבל הצלחת למצוא מכונה שאם אביא אותה למטבח ללא תיאום, שכנוע ואולי גם שוחד מתחת לשולחן למעצבת שלנו, במקום להנות מקפה אני אצטרך לדאוג להסכם משמורת לילדות שלי.
מכונה זו (לא יודע האם מבחינת איכות היא משהוא, עוד לא קראתי ביקורות) היא אמירה עיצובית ממדרגה ראשונה, או שמטבח משלב אותה טוב, או שהיא תיראה שם כמו סוס על הבמה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #62 

יוניקה : מכונה קטנה בגודלה המפתיע, בעלת מערכת PID לשמירת יציבות הטמפרטורה בדוד הבודד שיש לה. היא נטולת כל אלקטרוניקה (למעט המינימום + PID) לטובה ולרעה. לדוגמה: מילוי המים בדוד נעשה על ידי כפתור עד שאתה שומע שהדוד מלא, ואז צריך לרוקן קצת כדי שיהיה מקום לאדים אם רוצים להקציף. אין מד גובה.
ולכן, אם תרצה לעשות הפוך, תצטרך להוציא קצת מים כדי שיהיה מקום לאדים, להפעיל את הכפתור לחימום הדוד ולחכות כמה שניות. הקיטור של היוניקה מאוד חזק, יותר חזק ממה שיש לי בג'יוליה. מנגד, היא טיפה יקרה לדעתי לעומת מה שמקבלים. מחירה מעל 3000 שח. אך אני לא חושב שקיימת עוד מכונה בקטגוריה הזו שיודעת לתת כזו נוחות לאספרסו לצד גודל קומפקטי ואיכות ללא פשרות בטעמים.

מכונות HX: כאן נכנסות לא מעט מכונות שיתנו לך מצד אחד איכות ללא פשרות בקפה, אך חזרתיות פחותה בשל מתנד גדול יחסית בטמפרטורת המים בראש (צריך ורצוי ללמוד את המכונה ולדעת איך לבצע בה קולינג פלאש). מנגד, להכין בה קפוצ'ינו\הפוך הרבה יותר קל ונוח מאשר ביוניקה (SB).

מכונות דאבל בוילר: יקרות פי 2 מהיוניקה ויותר. יקרות בעשרות אחוזים ממכונות HX לרוב. אך מנגד הן שילוב של חזרתיות ונוחות גם בהכנסת הפוך. לרוב הן בגודל של מכונות HX לפעמים קצת יותר.

יש עוד מכונות בשוק שהן אינן E61 כגון האלקטרה סמיאוטומטיקה.

נ.ב לא היתי נכנס להרפתקאות של מכונות ייחודיות \ שאין להרבה אנשים במיוחד לא בהתחלה. היתי מתחיל עם מכונה שהיא פחות או יותר בmainstream ואחר כך, אחרי היכרות והסתגלות לתהליך וגורמים אחרים - אם אתה רוצה משהו ייחודי, אתה תדע כבר איך להעריך נכון את המכונה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #63 

רק לחזק לגבי הנוחות עם היוניקה - עברתי אליה לאחר כשלושה חודשים עם מכונת מחליף חום עם אותו ראש E61 - בהכנת אספרסו ההבדל משמעותי מאוד. לשתי מעלות יש השפעה די משמעותית בטעם. אני בטוח שאפשר גם במכונת מחליף חום להגיע לאותה רמה, אבל דורש ניסיון יותר משמעותי משלי.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #64 

אכן יש הבדל.
בשישי האחרון הינו, אני וראול, אצל מוטי.
חלטנו קפה ב93 מעלות, ולאחר מכן ב90 מעלות.
קיים הבדל, ולא קטן.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

niroy05
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #65 

האם תוכל לפרט מה היה הבדל בין שתי החליטות?
הפרש של שתי מעלות נותן כזה הבדל?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #66 

בטמפרטורה הנמוכה הקפה היה מעודן יותר, מתנד טעמים גדול יותר (פחות טעמים השתלטו על הטעם) ופחות קיצוניות בקצוות (וגם קצת פחות שומני, מן הסתם).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #67 

Dumalkin כתב:
...
...
·
אתב בטוח שזה לא מחליף חום ? לא מצאתי בשום מקום שזה SBDU.
חוץ מזה, חשבתי שזה לא טריויאלי, אבל הצלחת למצוא מכונה שאם אביא אותה למטבח ללא תיאום, שכנוע ואולי גם שוחד מתחת לשולחן למעצבת שלנו, במקום להנות מקפה אני אצטרך לדאוג להסכם משמורת לילדות שלי.
מכונה זו (לא יודע האם מבחינת איכות היא משהוא, עוד לא קראתי ביקורות) היא אמירה עיצובית ממדרגה ראשונה, או שמטבח משלב אותה טוב, או שהיא תיראה שם כמו סוס על הבמה.
...
הי,
הצץ כאן, ב לשונית של notes
http://www.1st-line.com/store/pc/Elektr ... -p3230.htm

בנוסף, יש בחור גרמני ממש עמלקי שידוע בסרטונים שבהם הוא מנער את המכונות מסובב אותן בקלות כך שעולה הרושם שהמכונות אותן הוא בוחן זזות/מסתובבות מעצמן. זה קורה רק לו בגלל כמות הכוח שהוא מפעיל .הנה סרטון עם הסבר בגרמנית על המכונה:

מסתבר שבארץ היא מתומחרת מאוד גבוה, למשל באתר של לנדוור:
http://www.landwer.co.il/elektra-microc ... tAodll8Adg

אני אוהב מאוד את אחותה הגדולה, הבל אפוק שהיא מסחרית לכל דבר, את המיני ורטיקלה לא ניסיתי אבל היא תמיד מצאה חן בעיניי.

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #68 

@מיץ_פטל
·תודה על ההזדמנות להתרשם מK10 וK3.
הבנתי לפחות שK3 ודומיו אני לא רוצה.
את ה-UNICA כבר קבלתי - סגרתי דיל לא רע עם אלון קדמה. ממשיך לחפש את המטחנה ...

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #69 

אל נא תמעיט מיכולתה של K3.
אל תשכח שלקחת טויוטה קורולה והשוואת למרצדס (K10).
הK3 עולה כ1600 לעומת K10 שעולה קרוב ל6-7 אלף שח. אלה סדרי גודל אחרים לגמרי.
לא בטוח בכלל, עדיין לא ערכנו השוואה, שההבדל לדוגמה בין מאצר מיני שעולה כ3500 שח לבין K3 הם מהותיים.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #70 

@Dumalkin

בכיף, תתחדש על היוניקה ותהנה ממנה!

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #71 

@TsurTriger
·חס וחלילה. לא רוצה לפגוע בK3 ובעליו. אני בכלל לא נכנס לנושא עלות מול תואלת.
כפי שאמרת - זה טויוטה מול מרצדס.
אבל אני יכול לקנות מרצדס.
הבאיה שיש מרצדס, וולוו, BMV, פררי,מזרתי, בנטלי ועוד שדרה ערוכה של מכוניות (חלקם יותר יקרות שאני יכול להרשות לעצמי), חלקם גיפים, חלקם מכוניות ספורט - מה שמיחד אותם שכולם יותר יקרות ויותר טובות מטויוטה 1600. ורובם לא מתאימות לי :)
אני מחפש את ה"לא טויוטה" שלי - אולי זו תהיה מוסטנג בכלל - ועדיין בודק אפשרויות.
מה שכן - בדיקה שעשיתי אפשרה לי להבין שהבדל באמת מורגש, והוא לטובת K10. אני לא בטוח שאוכל להגיד אחרי שעה מי יותר טובה על הכביש - מרצדס AMG או BMW M6. אבל שתיהן כניראה קל להעדיף מעל טויוטה 1600 :)
לשמחתי פער מחירים הוא לא כמו בין טויוטה ו M6 :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”