בעיות אחידות מסך ב- Panasonic THP50ST60

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #61 

יש לי את ה 50ST60 (יש ברשותי כמה טלויזיות) בדיוק מאותה סידרה ואן לה בעיות כלל נכון לעכשיו ומיום הרכישה (ואני מקווה גם שלא יהיו).
המיגרעה היחידה שיש לה זה שבתמונה לבנה לגמרי יש קצת ריצוד וזה קורא עקב זה שהיא תומכת תלת מימד (מיגבלה של תדר הסריקה)

תנסה את הכיול הבא אני מאמין שאחריו הכל יפתר או לפחות התמונה תהיה כל כך טובה שכל הדברים הקטנים יראה לך זניחים אחריו:

Picture Mode: Custom
Contrast: 79
Brightness: +1
Color: 50
Tint: 0
Sharpness:60
Color Temp: NORMAL
Vivid Color: Off
C.A.T.S: Off
Video NR: Off
MPEG NR: Off
Motion Smoother: Off

Pro Settings
Panel Brightness: medium
AGC: 0
Black Extension: 0
Color Gamut: Normal

W/B Detail Adjustment
W/B High R: 5
W/B High G: 0
W/B High B:5
W/B Low R: 3
W/B Low G: 0
W/B Low B: 1

(W/B) More Detail Adjustment
10 W/B R: -20
10 W/B G: 0
10 W/B B: 13

20 W/B R: 5
20 W/B G: 0
20 W/B B: 14

30 W/B R: 7
30 W/B G: 0
30 W/B B: 4

40 W/B R: 6
40 W/B G: 0
40 W/B B: 2

50 W/B R: 3
50 W/B G: 0
50 W/B B: -4

60 W/B R: -3
60 W/B G: 0
60 W/B B: -8

70 W/B R: -2
70 W/B G: 0
70 W/B B: -7

80 W/B R: 6
80 W/B G: 0
80 W/B B: -1

90 W/B R: 1
90 W/B G: -1
90 W/B B: 2

100 W/B R: -11
100 W/B G: 0
100 W/B B: 4

Color Detail Adjustment
R-Hue: 2
R-Sat: -39
R-Lum: -9

G-Hue: 12
G-Sat: -50
G-Lum: 0

B-Hue: -22
B-Sat: 8
B-Lum: -8

Gamma Detail Adjustment
Gamma: 2.4
(Gamma) More Detail Adjustment
10 Gain: -33
20 Gain: -15
30 Gain: -6
40 Gain: -3
50 Gain: -2
60 Gain: 3
70 Gain: 3
80 Gain: -1
90 Gain: 0
100 Gain: 0

Black EXPANDER :0
PANEL LUMINACE :HIGH
OVERSCAN ON
SIZE H-SIZE1
HDMI RGB RANGE FULL
INTELLGENT FRAME CREATION OFF
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #62 

color temp normal ? sharpness 60 ? בהירות פאנל בינוני או גבוה? הרי זה סותר. overscan on? הרי אם אתה מחבר את המחשב זה חותך לך חלק נכבד מהתצוגה.

מאיפה לקחת את ההגדרות האלה? עד כמה שידוע לי אף אחד לא פרסם הגדרות מומלצות לדגמים הספציפיים שלנו.
בכל מקרה ניסיתי את ההגדרות האלה, זה לא פתר את הבעיה וגם שום גוון של אפור לא נראה אפור באמת לפי התמונה הזו מspears and munsil: http://media.bestofmicro.com/P/O/455820 ... yscale.png

לא יודע איך התרגלת לזה..

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

הכיול תלוי מאוד בתאורת החדר ובגוון החדר הכיול הזה אצלי לחדר מואר באור פלורסט חם צהוב
בכל אופן דיוק הצבעים בכיול הזה מצויין
לגבי ה OVER SCAN בהרבה שידורים של סדרות ישנות השוליים מגיעות קצת לפני סוף רוחב המסך (2 מ"מ) ונוצר מצב של פס שוליים קצוות של הפרעות.
Panel Brightness: medium מה לא ברור ?
Sharpness:60 שאלה של טעם וזה מעולה לערוצי ה HD ועדיין לא מוביל לגרעיניות.
לגבי חיבור פלסמה למחשב...חס ושלם זה מתכון בדוק לצריבות ובטח לצבירות אפילו בסמרט אני לא מישתמש
וכל יום סוגר רבע שעה של סקולינג עד שאגיע ל 400 שעות ואז אני יעבור לפעם בשבוע
פלזמה זה לא למחשב נקודה.... זה מתכון בטוח להרס המכשיר עקב צבירות צבירות של הפוספור ואפילו צריבות צבירות ציבעוניות וכניראה שזה מה שקורה אצלך במכשיר גם במכשיר השני וימשיך לקרוא עד שתעבור ל LED או תנתק את המחשב.
לפני שהתופעה לא תהיה בלתי הפיכה (מקווה) תריץ סקולינג ל 10 שעות וש'קופיות.
חוץ מיזה את ה ORBITER תעביר ל ON ולא אוטומטי כי לעיתים קרובות האוטומט הוא לא מזהה תמונה סטטית
הטלויזיה הזאת ניפלאה והחיסרון שלה הוא שבתמונה לבנה לגמרי כמו מישחק הוקי או הרי שלג הלבן מרצד וזה
ניגזרת של יכולות התלת מימד שמצריכה שימוש בתדר סריקת מסך גם במצב דו מימד שגורם לתופעה...
זה לא כזה קריטי לעומת איכות התמונה המדהימה במיוחד לאחר הכיול שהעלתי
שים לב לנאמנות הצבעים והתמונה בכללותה.
לגבי סולם האפורים תעלה את סולם הגמה ל 2.6 מ 2.4 זה כבר עיניין של טעם
יש לך טלויזיה מעולה אבל לחבר לה מחשב זה התעללות וחבלה, שום פלסמה לא בנוייה לתמונה קבועה ואן אחריות לצבירות
מה שיש לך כרגע זה צבירה או צריבה של צבע בפוספור לחבר לפלזמה מחשב זה כמו להעביר בגיר אוטמטי מ D ל R בלי לחכות לעצירה מוחלטת זה פשוט הרס, כל הכבוד ליורוקום על השירות אני מסיר את הכובע.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #64 

אתה ראית בעיניים שלך או בעזרת מכשיר כלשהו שהדיוק של הצבעים נכון? כי בכל פורום או אתר שראיתי אף אחד לא ממליץ על מצב normal כשמדובר בטמפ' הצבעים.
יש לי הרגשה שאתה פשוט לקחת את ההגדרות המומלצות האלה מאתר כלשהו שככל הנראה מתאימות לדגמים אמריקאיים או אירופיים והחלטת שזה מתאים גם לדגמי הTHP שלנו, אין בזה ממש הגיון.

זה טבעי מאד לחבר את הטלויזיה למחשב או לקונסוליה, אפילו יש לה GAME MODE לשיפור ה INPUT LAG, נכון שיש להזהר מצריבות אבל זה לא אמור לפגוע או להשפיע בצורה כלשהי על אחידות המסך שאני מדבר עליה, אין לזה שום קשר לצריבות הרי כפי שאמרתי הגוון האדום שאני מדבר עליו אפילו לא מופיע בכל מצב אלא תלוי בהירות ככל הנראה.

על איזה עניין של טעם מדובר כשבהגדרות שלך חלק מהגוונים האפורים נראים ירוקים, חלק כחולים וחלק ירוקים?? תפעיל את התמונה של גווני האפור הזו במסך שלך ותראה בעצמך. הרי זו תוצאה ישירה של כוון לא נכון של הגדרות הWB המתקדמות, שינוי הגאמה לא יעזור כאן.

sharpness 60 אני בכלל לא מבין איך אפשר לראות את זה, הרי זה מעוות לך לגמרי את כל האלמנטים היותר עדינים בתמונה.

יש בזה עניין של טעם כמובן, אבל נראה לי שאתה לא לגמרי מבין מה זה דיוק כשמדובר בתמונה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #65 

אני חוזר על זה רק ליתר בטחון. :) אם זו לא קולורציה משמעותית, כפי שאני מצליח להבין מהתמונות, נראה לי עדיף לא לעבור ל-LCD כי האחידות בהם גרועה בהרבה.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 15/02/2015 19:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

לא אתווכח עימך אתה לא יודע מה הניסיון שלי ומה הידע שלי
ולגבי דיוק תמונה אל תבחן את הבנתי ואל תפנה אלי בגוף ראשון זה נוגד את חוקי הפורום אנך יודע כמה ועד כמה אני מבין.
בסך הכל רציתי לתת לך כיוון למה מסכים חדשים ועוד של פנסוניק מקבלים אצלך בעיה בפנל אחרי כמה עשרות שעות עבודה
בעוד שהרוכשים בארץ של הדגם הזה לא חוו דברים כאלה והמסכים שלהם מאותה סידרת ייצור בדיוק.
צריבת גוון בפוספור אינה ניראת בכל בהירות ובכל מצב אלה בתנאים מסויימים ספציפים, ממש כמו שדטוניציה (צלצול) במנוע רכב אינה מופיע בכל מצב.
מחשב אינו קונסולת משחקים, מחשב מוציא תמונות סטטיות שמזיקות לפלזמה כמו כפתור התחל ותמונות סטטיות קבועות למשך זמן רב, מישחקי המחשב בקונסולה בעלי שומרי מסך ואמצעים נוספים למניעת צריבות, צריבות וצבירות זה לא רק לוגיים או סימנים אלה פגיע בפוספור הגורמת לא להציג גוון צבע לא אחיד בתנאים מסויימים.

אפילו באפליקציות הסמרט של הפלזמה הזו דאגו להורדת קונטרסט ותאורה ואמצעים נוספים לצמצם אפשרות נזק.
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 15/02/2015 19:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #67 

חוקי הפורום אומרים לא לפנות בגוף ראשון?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

רב סרן-רועי קליין.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

jtk כתב:אני חוזר על זה רק ליתר בטחון. :) אם זו לא קולורציה משמעותית, כפי שאני מצליח להבין מהתמונות, נראה לי עדיף לא לעבור ל-LCD כי האחידות בהם גרועה בהרבה.
...
·
תגיד לי אתה אם זה נראה לך משמעותי...:
[img2=1280x720]http://i.imgur.com/ScHAyXz.jpg[/img2]

זו תמונה מפורום, פשוט אני התעצלתי לצלם את שלי, אבל זה נראה בדיוק כך על המסך שלי, הורדתי את הסרט במיוחד כדי לבדוק את זה. יש פה עניין של LINE BLEED גם, אבל מה שמבדיל את זה מLINE BLEED טיפוסי זה שהגוון הורוד לא נמשך לכל אורך המסך אלא בולט רק באצמע.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

יתכן כי תמונה סטטית עם גוון באמצע לאורך זמן פשוט גרמה לפוספור לזהור בגוון הורוד.... אולי זה זמני אולי קבוע... הטלויזיה היתה תקינה לגמרי שקיבלתה אותה לפני כמה ימים וגם הקודמת היתה תקינה (ובה השימוש היה רב יותר...ולכן כניראה לא ניתן היה להפתר מהתופעה)

תריץ סקולינג 4-5 שעות ואחר כך דיסק הרצה של כל הגוונים ל 4 שעות וחוזר חלילה בכמה חזורים בכדי לנסות להפתר מהתופעה

http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... -svcd.html

http://www.avsforum.com/forum/139-displ ... ation.html

ותנסה להבין שפלזמה ומחשב לא חברים טובים

במיוחד לגלישה עיבוד תמונות ושולחן עבודה סטטי

אפילו פחות חצי שעה של תמונה סטטית עם קונטרסט גבוה יכולה לגרום נזק בלתי הפיך
רב סרן-רועי קליין.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

לא הייתה שום תמונה סטטית, תרד מזה אחי. הטלויזיה הקודמת עבדה משהו כמו 1500 שעות כש95% מהשימוש היו סרטים על מסך מלא. זאת עבדה פחות מ150 כשלפחות חצי מהזמן הזה היו סליידים בצבע אחיד וwhite wash. לא היה שום דבר שהיה בהיר רק במרכז וכהה בצדדים או להיפך לאורך זמן.

אין לי דרך לדעת מה טבעו של הפגם זה, יכול להיות שהוא מופיע רק כשהפיקסלים מתיישנים קצת יותר, יכול להיות שמשהו אחר משתנה לאורך זמן (מתחים מסויימים - על זה אפשר לקרוא באינטרנט), יכול להיות שפשוט לא הבחנתי בזה כמו שצריך בהתחלה. למה אתה כל כך להוט לשכנע אותי שהבעיה היא צריבה כלשהי כשזה ברור שאין שום קשר לזה? זה פשוט מטומטם..

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #72 

עזוב אותו... ושטויות כמו סקרולינק כל יום רבע שעה עד 400 שעות ושאר הגיגים שאלוהים יודע מאיפה באו.
הרס אותי לגמרי שכתב שהכיול שלו מתאים לצפייה בחדר מואר עם פלוריסנט צהוב 8O

ולגופו של עניין,
המסך פגום. לא צריך להיות שום פס וורוד באמצע התמונה. נקודה.
תפעיל אחריות.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #73 

מנסיון שלי בפלסמה שלי אומנם היא כבר בת 4 58V10 אין בה שום צריבות

ונזהר מחיבור לתכנים עם מידע על מסך קבוע אפילו לזמן מה יוצר צל אבל שמסיים מריץ רעש לבן 30 דקות של TV מעביר וזהו והכל נעלם כלא היה

התופעה שאתה מדבר עליה מכיר אותה מלד לא הכי מושלם אבל בפלסמה שלי כלום אפור הוא לכל התמונה
י ש קצת גוון אדום אבל התגברתי עם כיול קל בלבד וזה על כל המסך

ואצלכם הכיולים הרבה הרבה מעבר לשלי
ועדין הלבן לבן שחור שחור אפור בכל הסקאלה מ0-100 אחיד

תמיד אני בודק עם מקור טוב של סרט שחור לבן ואז רואה את כל המסך בדיוק אפור לבן שחור ללא גוונים של אדום סגול ירוק כחול

או דיסק בדיקה D709

evgenetic

התמונה שפירסמת לא נראה לי תקין כי חצי הפנים בירוק וחצי עליון גוון אדום

בדיוק כך אני בודק שהכל אצלי בסדר על גוונים לבן אפור שחור ללא צל של גוונים נוספים אז זה בסדר גמור

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #74 

כיול מסך נעשה ספציפי למסך בחדר בו הוא מוצב כולל תנאי התאורה הספציפיים לחדר על ידי חיישן USB ותוכנה .
הרצת מסך פלזמה משפיעה רבות על תפקודו בהמשך.
והקפדה על מניעת צבירות\צריבות בהתחלת השימוש ובלאי התחלתי אחיד והיא כיבוי המסך המסך לכמה שעות לפני וידוא שאן עליו צבירות\צריבות תבטיח
הנאה ותיפקוד טובים יותר.
מה כל כך קשה לצלם את התמונה במסך אפילו בטלפון סלולר ובמקום זה לעלות תמונה מפורום אחר מארץ אחרת זה לוקח בדיוק כמה שניות.
בחיפוש בפורום בארץ לאף אחד לא היתה תלונה שכזאת המסך ומצד שני כל בעלי המסכים מאשרים כי המסכים שהם מאותה סידרת יצור.
לפעמים תקלות אינם קורות הם ניגרמות ביגלל שימוש לא נכון (ובחוברת כתוב מפורשות שאן אחריות על צבירה\צריבה...)
צבירה\ צריבה של איזור בגוון ורוד יכולה לקראת במיוחד במיוחד בחיבור פלזמה למחשב.
בסך הכל אני מנסה לתרום מנסיוני הרב כדי שהפנל במסך ה 3 (אם יוחלף השני) לא יהרס.
בהצלחה...
רב סרן-רועי קליין.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #75 

@evgenetic
שאלה קטנה - אני חושב שכבר סוג של ענית על זה. אבל האם מדובר במקור ספציפי שממנו אתה בודק?
האם התמונות שהכנת ניסית להפעיל מהמנגנון הפנימי של המסך?

רק בכדי לוודא שהבעייה היא לא במקור/בכניסה/בכבל HDMI הספציפי שווה לנסות.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

tascam - אתה מדבר פשוט שטויות, איך בדיוק הגעת למסקנה שדווקא חיבור למחשב יגרום לבעיה שפירטתי? מה אתה יודע על אופן השימוש וזמן שימוש במחשב שלי כשהוא מחובר לפלזמה כדי להסיק זאת?
שנית, ממש בשרשור זה מישהו אחר (omt) התלונן בדיוק על אותה בעיה.
שלישית, בטלפון סלולרי אי אפשר לתפוס את הבעיה הזאת. וגם זה נראה הרבה יותר טוב על התמונות האלה ולא על מסך עדכון: http://i.imgur.com/zMEGxs4.png http://the.hitchcock.zone/files/gallery/org/3982.jpg - אז אם אתה באמת רוצה לעשות משהו מועיל בשרשור הזה תעתיק אותם על דיסק און קיי ותראה איך זה נראה.
רביעית אם זו הייתה צריבה יורוקום לא היו מחליפים לי את המסך כי זה אכן לא מכוסה על ידי אחריות.

Itay_Pollak - כן, אפשר לראות את זה בתפריטים ECO ועדכון תוכנה מבלי כל חיבור. (אם כי כרגע זה פחות בולט מהטלויזיה הקודמת, לא יודע אם זו פונקציה של הזמן או שהפגם הזה פחות משמעותי בטלויזיה הנוכחית.)

בכל מקרה אני אעלה צילומים של הטלויזיה הזאת יותר מאוחר היום כשאני מפעיל את התמונות מUSB.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #77 

האם יש משהו קרוב למסך שיכול להשרות עליו בגלים מגנטיים? כמו איזה רמקול או ציוד חשמלי מסויים?
האם ניסית לחבר את המסך באזור אחר בבית, סתם כדי לבודד את הנושא הזה ולהיות בטוח שזה לא שייך לעניין?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

זה משפיע רק על מסכי CRT, לא? בכל מקרה הרמקולים נמצאים משהו כמו חצי מטר מהקצוות של הטלויזיה. לא ניסיתי לחבר אותה במקום אחר, אולי אני אנסה.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 16/02/2015 15:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #79 

הנה הצילומים של הטלויזיה הנוכחית, פתחתי את התמונות מהדיסק און קי כשהטלויזיה הייתה במצב Cinema:
[img2=2956x1958]http://i.imgur.com/YQytqFW.jpg[/img2]
[img2=2956x1958]http://i.imgur.com/T7buVrt.jpg[/img2]
[img2=2956x1958]http://i.imgur.com/k7lxOt0.jpg[/img2]

[img2=2956x1958]http://i.imgur.com/jJbI31T.jpg[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”