שרשור תגובות: אירוע השקת yes GO - טלויזיה בכל מקום

חדשות ועדכונים של HT Magazine
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

כל הכבוד ליס, לשדר 50 ערוצים בלייב זה משימה לא פשוטה בכלל, העלויות רק על כך לא זולות כלל וכלל. לא בטוח שיש בזה טעם, אני חושב במיוחד בטלפונים- שאנשים יעדיפו VOD (מה גם שזה הרבה יותר זול בשבילם). מלבד ספורט כמובן, שזה עולם אחר, אבל אני בספק שזו כוונת המשורר.

ההגבלה על המכשירים ברורה, בדיוק בהתאם לשאלות שאנשים רשמו פה, ועוד כמה שאלות שרצו פה לאנשים בראש :).
בערוץ הילדים בOTT שלהם יש מגבלה של מכשיר אחד פעיל בכל זמן נתון. כלומר - אתה יכול להשתמש גם ב50 מכשירים, אבל בכל זמן נתון רק אחד פעיל. אני חושב שהגבלה לשני מכשירים ספציפיים היא דיי מקשה (בכל בית נתון יש אני מניח 4 מכשירים) היו פשוט עושים זאת למכשירים פעילים בו זמנית.

זה הכיוון אליו הולכים וזה מבורך לדעתי. גם אם זה לא יהיה בשימוש נרחב - זה לדעתי מסמן את יס כחוד החץ בכל מה שנוגע לטכנולוגיה, למרות המגבלה הלויינית כביכול.

מעניין אם הם יוכלו לשדר לממירים ערוצים דרך האינטרנט בזמן סופות/חסימות אחרות.

Eksh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267

שליחה

uh99 כתב:עם כל הכבוד ליס דבר יותר חשוב עדיין לא הושק בכלל: my tv אז :roll: ......
...
היה כתוב באחת הכתבות שיהיו לך המלצות לפי התוכן שאתה צופה + תוכל להתחבר לפייסבוק ולראות מה חברים שלך צופים וממליצים וגם בעצמך להמליץ.. די בטוח שזה השירות MYTV שדיברו עליו או לכל הפחות משהו מאוד דומה

איתי פולק - שאלה מעניינת... אני מניח שאם השידור הרגיל של יס תקין ויש אינטרנט טוב, אז אולי באמת אפשר לקלוט..

במבי38
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

מגניב,
זה גם יוזיל לי את החבילה?
המחיר יקר בגלל ממירי הHD,
אם נחזיר 2 זה יחסוך כ30 שח לחודש,
נוכל להשתמש ב2 אייפד במקומן :idea:

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

Eksh כתב:
uh99 כתב:עם כל הכבוד ליס דבר יותר חשוב עדיין לא הושק בכלל: my tv אז :roll: ......
...
היה כתוב באחת הכתבות שיהיו לך המלצות לפי התוכן שאתה צופה + תוכל להתחבר לפייסבוק ולראות מה חברים שלך צופים וממליצים וגם בעצמך להמליץ.. די בטוח שזה השירות MYTV שדיברו עליו או לכל הפחות משהו מאוד דומה

איתי פולק - שאלה מעניינת... אני מניח שאם השידור הרגיל של יס תקין ויש אינטרנט טוב, אז אולי באמת אפשר לקלוט..
...
זה הבנתי אך זה בתוך האפליקציה אני כותב על my tv שיס אמרה בהשקה של מולטירום

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

uh99

אני לא מבין בדיוק למה אתה מתכוון. תוכל לפרט?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

במבי38 כתב:מגניב,
...
אבל אז לא תוכלי להקליט....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

השאלה אם היא בכלל צריכה להקליט - רוב התכנים המעניינים ממילא זמינים ב-VOD.

asaf1319
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה

במבי38 כתב:מגניב,
...
לדעתי אין מה להשוות בין אייפד לטלוויזיה הטלוויזיה תיהיה הרבה יותר איכותית תמיד.
לטעמי זה שווה להשתמש על מחשב כמו במקרה שלי לאחי יש מחשב במקום טלוויזיה בניגוד אליי והוא לא מעט מתלונן על כך ולכן הyesgo ייתן אופציה מעולה מה שהוא צריך זה לקנות מסך מעט יותר גדול והוא יוכל להנות מטלוויזיה במחשב

moshe10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

שליחה

oferlaor כתב:השאלה אם היא בכלל צריכה להקליט - רוב התכנים המעניינים ממילא זמינים ב-VOD.
...
אל תגזים אחי כל הסרטים בVOD עולים כסף ולהקליט לא עולה.. והרבה פעמים יס משדרת סדרות בש.ח בערוצים שאין בVOD

מה שכן יהיה אדיר אם בעתיד יס תעשה כמו נטפליקס גם סרטים חופשי בVOD ולא רק סדרות

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

** yes GO הולכת לכיוון הלא נכון

שליחה

זו אמנם הפעם הראשונה שמוצע בישראל שירות טלוויזיה מסחרי רחב המבוסס על תשתית IP ‏(IPTV), אבל למרות ההשקעה העצומה של זמן וכסף הכיוון של yes Go שגוי. לקוחות הכבלים והלווין מצביעים היום ברגליים ומתנתקים מהשירותים היקרים, חסרי הפרסונליזציה. לדעתי, עדיף היה להשקיע את המשאבים בצורה אחרת.

כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=4428
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בשוק הישראלי, לפחות כמו שהוא כרגע נראה, אין גדילה של שוק הטלויזיה הרב ערוצית. משמעות הדבר היא שעיקר המאמץ של החברות הוא לא להוסיף משתמשים אלא לתת להם שירותים כאלה שיקשו עליהם לעזוב את השירותים וכן להעלות את ה-ARPU.

לפי ניתוח כזה, יס עושים בדיוק מה שהם צריכים. בשביל הקפיצה הבאה, על יס להוריד עלויות משמעותית והמסלול שהם כבר כמה שנים מדברים עליו הוא ניתוק מהלויין. כיום הממירים של החברה (לפחות אלה ב-HD) הם היברידים. במידה ויותאמו ל-VBR (או ליתר דיוק ל-adaptive rate) הם יוכלו להתחיל ולהזרים תכנים מהרשת בזמן אמת. כיום הם progressive download ולכן לא מסוגלים להתמודד עם מכשירים ניידים.

העלות הנמוכה של Netflix נובעת מכך שאין לה שום חומרה או תשתית לויינית שהיא צריכה לטפל בה. ליס יש מאות אלפי ממירים בשטח עם תשתית לויינית יקרה. בסופו של תהליך (וזה תהליך ארוך) יתכן שחברה כמו יס תוכל לוותר על חלקים מתשתית כזו.

moshe10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

שליחה

הערוצים יהיו HD? אלו שכן משודרים בHD בYES כמו ערוצי הסרטים למשל
וערוץ 1 HD? כדורגל בשידור חי באיכות HD בכל מקום.. מטורף

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

oferlaor כתב:בשוק הישראלי, לפחות כמו שהוא כרגע נראה, אין גדילה של שוק הטלויזיה הרב ערוצית. משמעות הדבר היא שעיקר המאמץ של החברות הוא לא להוסיף משתמשים אלא לתת להם שירותים כאלה שיקשו עליהם לעזוב את השירותים וכן להעלות את ה-ARPU.

לפי ניתוח כזה, יס עושים בדיוק מה שהם צריכים. בשביל הקפיצה הבאה, על יס להוריד עלויות משמעותית והמסלול שהם כבר כמה שנים מדברים עליו הוא ניתוק מהלויין. כיום הממירים של החברה (לפחות אלה ב-HD) הם היברידים. במידה ויותאמו ל-VBR (או ליתר דיוק ל-adaptive rate) הם יוכלו להתחיל ולהזרים תכנים מהרשת בזמן אמת. כיום הם progressive download ולכן לא מסוגלים להתמודד עם מכשירים ניידים.

העלות הנמוכה של Netflix נובעת מכך שאין לה שום חומרה או תשתית לויינית שהיא צריכה לטפל בה. ליס יש מאות אלפי ממירים בשטח עם תשתית לויינית יקרה. בסופו של תהליך (וזה תהליך ארוך) יתכן שחברה כמו יס תוכל לוותר על חלקים מתשתית כזו.
...
אני חושב שאתה מחמיץ את הנקודה העיקרית - השוק אינו נמצא בסטגנציה אלא בנסיגה. גם HOT וגם YES סובלות מנטישה ומקיטון הדרגתי המספר הלקוחות. זה נובע הם משיקולים כלכליים של הלקוחות וגם מההכרה שממש אין צורך לשלם 250-300 שקל לחודש עבור סופרמרקט של ערוצי נישה שרובם ככולם לא מעניין.

מצד שני תסתכל כמה גדל השימוש אצל שתי החברות בשירות ה-VOD - הלקוחות רוצים תוכן ספציפי במועד שמתאים להם. בארה"ב המגמה הזו הולכת ומתחזקת וזה רק עניין של זמן עד שזה יגיע לכאן. הבעיה היא שכאן אין שירותים מקבילים ל-NETFLIX וה-HULU ולכן הרוב נאלצים לבחור בפירטיות או בשירותי VPN למינהם.

אם HOT ו-YES לא יבינו לאן השוק הולך, הם יסבלו בדיוק כמו חברות הכבלים בארה"ב. לכן אני חושב שאם כבר משקיעים שנתיים של עבודה ו-50 מיליון שקל, עדיף לעשות זאת בכיוון אליו השוק הולך.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

NetCHEIF כתב:
oferlaor כתב:בשוק הישראלי, לפחות כמו שהוא כרגע נראה, אין גדילה של שוק הטלויזיה הרב ערוצית. משמעות הדבר היא שעיקר המאמץ של החברות הוא לא להוסיף משתמשים אלא לתת להם שירותים כאלה שיקשו עליהם לעזוב את השירותים וכן להעלות את ה-ARPU.

...
אני חושב שאתה מחמיץ את הנקודה העיקרית - השוק אינו נמצא בסטגנציה אלא בנסיגה. גם HOT וגם YES סובלות מנטישה ומקיטון הדרגתי המספר הלקוחות. זה נובע הם משיקולים כלכליים של הלקוחות וגם מההכרה שממש אין צורך לשלם 250-300 שקל לחודש עבור סופרמרקט של ערוצי נישה שרובם ככולם לא מעניין.

מצד שני תסתכל כמה גדל השימוש אצל שתי החברות בשירות ה-VOD - הלקוחות רוצים תוכן ספציפי במועד שמתאים להם. בארה"ב המגמה הזו הולכת ומתחזקת וזה רק עניין של זמן עד שזה יגיע לכאן. הבעיה היא שכאן אין שירותים מקבילים ל-NETFLIX וה-HULU ולכן הרוב נאלצים לבחור בפירטיות או בשירותי VPN למינהם.

אם HOT ו-YES לא יבינו לאן השוק הולך, הם יסבלו בדיוק כמו חברות הכבלים בארה"ב. לכן אני חושב שאם כבר משקיעים שנתיים של עבודה ו-50 מיליון שקל, עדיף לעשות זאת בכיוון אליו השוק הולך.
...
50 מיליון כבר הושקעו וזה כסף שלא יחזור מהלקוחות שממימלא רוצים לחסוך בעלויות.
הפרויקט הזה התבסס כנראה על החלטות מלפני כמה שנים כשהראיה לשוק היתה שונה.
בעידן של פס רחב כמו שיס הצהירה , היא תהפוך לחברת תוכן.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:uh99

אני לא מבין בדיוק למה אתה מתכוון. תוכל לפרט?
...
http://www.hometheater.co.il/article044 ... D7%9C.html

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נגיד ככה, בינתיים הנסיגה מספיק קטנה שאפשר לקרוא לזה סטגנציה.

זה צפוי וזו גם הסיבה שחברה כמו יס עובדת כל כך הרבה על פיצ'רים שמבדלים אותה ונותנים לה Edge כמו מולטירום, סטרימר ועוד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

לביא, אני נוטה לצדד בעופר במקרה הזה. זה נכון שבארה"ב יש נסיגה לא זניחה בנתח השוק של חברות הברודקאסט "המסורתיות", אבל בהינתן שבארץ הלחצים של ספקי OTT ושיעור ה-Cord Cutters אינו כה משמעותי עדיין, YES עושה נכון בכך שהיא מגיבה עם השירות הנ"ל.

במילים אחרות, השוק הישראלי עוד לא הגיע לעניות דעתי לנקודה המשברית שבה נמצא השוק האמריקאי, וגם זה האחרון נמצא רק בתחילת המגמה של שינוי הפרדיגמה מתשתית לתוכן, ולראיה, השקעת המיליארדים של AT&T כדי לספק שירותי ברודקאסט מעל פלטפורמת U-verse ותשתית אופטית, שהחלה בסביבות 2006, ובדומה לה שירות BT Vision המקביל של British Telecom באנגליה.

רוצה לאמר, זה ששוק הברודקאסט עובר שינוי מהותי בעולם המערבי זה נכון, אבל מכאן ועד "לשבור את הכלים" לגמרי הדרך עוד ארוכה, ואנחנו בכל זאת מדברים על חברות שמרוויחות מיליארדים, אשר כנראה לא יוותרו על השוק כ"כ בקלות...

נ.ב. למיטב ידיעתי גם YES וגם HOT נהנו מגדילה במספר המנויים בשנתיים האחרונות (השוואת דו"ח מועצת הכבלים והלווין לשנת 2012 שיצא השבוע לדו"ח המועצה לשנת 2011 מגלה כי מספר המנויים של HOT עלה בכ-0.55%, ושל YES בכ-1.35%), לצד השקעה מסיבית בשיפור והצגת שירותי תוכן מתקדמים (VOD וכד'...)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

uh99

ראיתי את הלינק ונזכרתי במה מדובר.

אני באמת לא יודע מדוע myTV לא שוחרר בפועל.
גם במערכת שהם משיקים בעוד חודשיים לא צפוי להיות בהתחלה המלצות אבל זה כנראה השלב הבא.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:uh99

ראיתי את הלינק ונזכרתי במה מדובר.

אני באמת לא יודע מדוע myTV לא שוחרר בפועל.
גם במערכת שהם משיקים בעוד חודשיים לא צפוי להיות בהתחלה המלצות אבל זה כנראה השלב הבא.
...

מוזר ביותר אייך יס לא החלו לשלב את my tv החדש וישר הם קפצו על yes GO ........ :מבולבל: :roll: :?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא הבנתי את הקשר.

MyTV זה פרסונליזציה. יש לו אלמנט מערכתי (זיהוי מי אתה ומה הזמנת בעבר) ויש לו אלמנט קליינטי (הצגת הדברים שהמערכת מנחשת שעלולים לעניין אותך). בממיר זה מעניין כי זה יכול אולי להקליט לך מראש דברים שלאו דווקא חשבת שיעניינו אותך אבל המערכת חושבת שכן.

באייפד/אנדרואיד זה בעיקר מערכת discovery. בשלב הראשון המערכת הזו תתן המלצות, אלא שההמלצות האלה יהיו זהות בין כל המשתמשים ללא קשר במה שהם הזמינו. מבחינה טכנית ברגע שיעברו למערכת החדשה, הם יכולים לעדכן את המערכת ויתכן אפילו שזה יקרה מבלי לשחרר אפליקציה חדשה (תלוי בדיוק איך מימשו את זה).

חזור אל “חדשות HT”