לא לגמרי הבנתי איך אתה מתכוון לשלב את שני הפתרונות.... מחכה לתוצאה (יום שישי ?
פתרון לכיוון זווית הרמקול לעמדת ההאזנה - סיימנו שוב...
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
שלומי, תודה.
אתה מאמין לי שאני גם לא יודע איך בדיוק אני מצליח לשלב את זה ביחד ?!
בגלל שהסנטר מאוד כבד (14 קילו), לשים אותו על 3 רגליות, זה לא יהיה בטוח אלא אם אני מייצר זווית ממש כהה (כמעט 180 מעלות) בין 2 הפינות מקדימה, ולכל האורך. מעבר לזה הייתי גם רוצה לתמוך אותו מאחורה.
ברגע שאני אתחיל לשרטט ולמדוד ע"ג הרמקול פיזית אני מניח יבוא לי הכיוון טוב יותר.
כרגע אם נגיד נסתכל ממבט צד, זה פחות או יותר מה שאני רואה - חמקן.
הרמקול "יושב" על החלק העליון ומיוצב מאחורה ע"י הזנב של המטוס.
פתוח כמובן להצעות !!
בגלל שהסנטר מאוד כבד (14 קילו), לשים אותו על 3 רגליות, זה לא יהיה בטוח אלא אם אני מייצר זווית ממש כהה (כמעט 180 מעלות) בין 2 הפינות מקדימה, ולכל האורך. מעבר לזה הייתי גם רוצה לתמוך אותו מאחורה.
פתוח כמובן להצעות !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
רגע, החלפת מסך?avihuli כתב:משה, תודה.
קיבלת...
יש לי שם כמה ס"מ בין המדף של הטלוויזיה לתחילת הסנטר שאפשר לשחק איתם. מה גם שקיבלתי פידבק שהסאונד נשמע מתחת למסך בתוכן ספציפי כלשהו.
אז זה דורש טיפול. זה ייכנס בתור מיני פרויקט לביצוע.
אחרי שנסיים את זה, נטפל בשדרוג של הסראונד האחורי (שמתמשך אין קץ) ואחרי זה אולי נצא לבדיקה של השפעת מגבר חיצוני מול ההגברה של הרסיבר על 3 הרמקולים מקדימה.
ואז...
הכל כנראה יהיה מושלם, חחח......
איזה? איך? איפה התמונה?
הסאונד נשמע מתחת למסך, מתי? מה קורה בשאר הזמן ?
בקיצור הרבה שאלות, אבי, אתה בעייתי ..
רוצה לבודד אותו עוד יותר? למה אתה בונה מטוס חמקן? תשיג 4 מעצורי דלת מגומי קשיח, יש כאלה בכל מיני צורות וגדלים, גם בשחור. גם הגבהת קצת, גם בודדת יותר.
·לא הייתי מנסה לשלב ולהסתבך אלא לבנות בדומה למה שבנית לרמקולים (באופן מושלם) בתוספת גב כמובן.avihuli כתב:שלומי, תודה.
פתוח כמובן להצעות !!...
כן הייתי מוסיף רגליות גומי איכותיות בין הסנטר לתומך על מנת ליצטר הפרדה ולמנוע מכל המזנון "לנגן".
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

חחח, ערן הרגת אותי. 1:0 לך.
שרשור נצח, 17 עמודים ופיספסת ?!
קח: https://www.hometheater.co.il/vp3011540#3011540
עידן היה אצלי בבית להתרשם מהמסך. הוא עובד בלי סנטר בחדר ייעודי ככה שהוא שומע פאנטום.
הסב את תשומת ליבי שלדעתו הסנטר נשמע לו נמוך. בתוכן ששמענו (DD) אכן צדק.
מפה, אני אפתור את זה עם הגבהה שלו ככה שבאף תוכן זה לא יגיע מלמטה אלא מהמסך עצמו. כבר ממזמן, מאז שעשיתי את הסטנדים לאולטרה רציתי לעשות גם לסנטר - אבל לא היה מתי וגם לא היה דחוף. עכשיו החלטתי לטפל בזה כמו שצריך.
אגב, ככה אתה מכיר אותי ? מעצורי דלת ???
שלומי, "להסתבך" דווקא זה עושה לי אתגר מחשבתי לפתור אותו. סטנד כמו של הרמקולים יהיה מאסיבי ואני רוצה משהו יותר עדין ומינימליסטי.
הפתרון של דיינואודיו יכול להיות בול לפוני, רק לפי התמונות נראה לי שהוא גבוה מדיי.
גומיות כמובן, גם מתחת לסטנד וגם מעליו כמו שיש לי היום. שוב דבר לא מנגן ומופרד לחלוטין גם בעוצמות גבוהות.
עד שהגעתי עד הלום, פחות ממושלם ומדויק בעיני - יהיה התפשרות.
עידן היה אצלי בבית להתרשם מהמסך. הוא עובד בלי סנטר בחדר ייעודי ככה שהוא שומע פאנטום.
מפה, אני אפתור את זה עם הגבהה שלו ככה שבאף תוכן זה לא יגיע מלמטה אלא מהמסך עצמו. כבר ממזמן, מאז שעשיתי את הסטנדים לאולטרה רציתי לעשות גם לסנטר - אבל לא היה מתי וגם לא היה דחוף. עכשיו החלטתי לטפל בזה כמו שצריך.
שלומי, "להסתבך" דווקא זה עושה לי אתגר מחשבתי לפתור אותו. סטנד כמו של הרמקולים יהיה מאסיבי ואני רוצה משהו יותר עדין ומינימליסטי.
הפתרון של דיינואודיו יכול להיות בול לפוני, רק לפי התמונות נראה לי שהוא גבוה מדיי.
גומיות כמובן, גם מתחת לסטנד וגם מעליו כמו שיש לי היום. שוב דבר לא מנגן ומופרד לחלוטין גם בעוצמות גבוהות.
עד שהגעתי עד הלום, פחות ממושלם ומדויק בעיני - יהיה התפשרות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
יכול להיות שבגלל שהוא רגיל לפאנטום אז סנטר פיזי פתאום נשמע לו מיקומי יותר ? עד כה זה לא הפריע לך..avihuli כתב:חחח, ערן הרגת אותי. 1:0 לך.
...
אני מציע שתבוא אליו ותגיד לו שאתה שומע את הפאנטום יותר מדי בצד ימין, זה כבר יחרפן אותו.
שכחתי לציין שמדובר במעצור דלת אודיופילי
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הפריע לי וגם לא שמתי לב לזה.
אתמול גם צפיתי בסרט ועדיין לא הפריע לי, לא היה משהו מוזר בסאונד הכולל.
אבל אם אפשר לפתור את זה ולהקטין את "הבעיה" המינורית בחלק מהתכנים - אז למה לא ?
זה כמו שליאור היה בזמנו אצלי והוא אמר שהסנטר נשמע לו גבוה (בווליום), כי באמת הגברתי אותו בעוד דציבל ע"פ שאר הערוצים.
כל אחד שם לב למה שהוא מייחס לו חשיבות יתרה.
לכן אני מצפה ממי שמגיע אליי להתרשמות / האזנה / צפייה - ייתן לי פידבק כי מה שאני מה שרואים מכאן - לא רואים משם.
אגב, העץ שאני הולך לעבוד איתו הוא סופר אודיופילי (עם אסמכתת SSL), כי הוא גדל ביער במקום ממש שקט שגם אם נופל עץ לא שומעים.
אתמול גם צפיתי בסרט ועדיין לא הפריע לי, לא היה משהו מוזר בסאונד הכולל.
אבל אם אפשר לפתור את זה ולהקטין את "הבעיה" המינורית בחלק מהתכנים - אז למה לא ?
זה כמו שליאור היה בזמנו אצלי והוא אמר שהסנטר נשמע לו גבוה (בווליום), כי באמת הגברתי אותו בעוד דציבל ע"פ שאר הערוצים.
כל אחד שם לב למה שהוא מייחס לו חשיבות יתרה.
לכן אני מצפה ממי שמגיע אליי להתרשמות / האזנה / צפייה - ייתן לי פידבק כי מה שאני מה שרואים מכאן - לא רואים משם.
אגב, העץ שאני הולך לעבוד איתו הוא סופר אודיופילי (עם אסמכתת SSL), כי הוא גדל ביער במקום ממש שקט שגם אם נופל עץ לא שומעים.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@mulder
נכון, קיים באפליקציה וניתן לשנות בלחיצת כפתור.
לא בדקתי עדיין לעומק את זה איך זה משפיע על הסאונד, אעדכן.
נכון, קיים באפליקציה וניתן לשנות בלחיצת כפתור.
לא בדקתי עדיין לעומק את זה איך זה משפיע על הסאונד, אעדכן.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, פיצחתי את זה !!
לייצר מפלטת עץ אחת ממבט צד משהו שנראה כמו מטוס חמקן וממבט על צורת X כולל מגרעת מאחורה שהרמקול לא יחליק, זה אפשרי אבל מורכב מדיי לביצוע מבחינת חיתוכים ושיופים.
אני קצת "אחפף" פה ואשתמש בסטנד של dynaudio לעיל, כאשר אני אייצר לו הלבשות מעץ עם חריץ באמצע שנכנסות בדיוק ברגליים. כך אני גם יוכל לעצב את הסיומת בצורת חרוט שייראה מקדימה. משהו שדומה לרגל של בת יענה.
סקיצה אצרף מחר.
עכשיו רק השאלה מאיפה מזמינים את השטות הזו בבודדת, אלא אם מישהו גם מעוניין ביחידה כזו עבור הסנטר שלו.
לייצר מפלטת עץ אחת ממבט צד משהו שנראה כמו מטוס חמקן וממבט על צורת X כולל מגרעת מאחורה שהרמקול לא יחליק, זה אפשרי אבל מורכב מדיי לביצוע מבחינת חיתוכים ושיופים.
אני קצת "אחפף" פה ואשתמש בסטנד של dynaudio לעיל, כאשר אני אייצר לו הלבשות מעץ עם חריץ באמצע שנכנסות בדיוק ברגליים. כך אני גם יוכל לעצב את הסיומת בצורת חרוט שייראה מקדימה. משהו שדומה לרגל של בת יענה.
סקיצה אצרף מחר.
עכשיו רק השאלה מאיפה מזמינים את השטות הזו בבודדת, אלא אם מישהו גם מעוניין ביחידה כזו עבור הסנטר שלו.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
@avihuli
·תשמע רעיון מדהים.... זה אמור לצאת משהו מיוחד!
ואתה יכול לרשום "פטנט" רשום על שמך... תערוך (ותמחק) את מה שכתבת
ותעשה לעצמך "אב טיפוס" לאחר מכן תרוץ על הרעיון עם עוד כל
צורות... כאשר עושים את ה"אב טיפוס" הראשון, הרבה יותר
קל לרוץ עם זה וליצור כל מיני רעיונות בסגנון הנ"ל 😜😜
אפשר לרשום רעיון כזה כ-פטנט? 🤔
·תשמע רעיון מדהים.... זה אמור לצאת משהו מיוחד!
ואתה יכול לרשום "פטנט" רשום על שמך... תערוך (ותמחק) את מה שכתבת
ותעשה לעצמך "אב טיפוס" לאחר מכן תרוץ על הרעיון עם עוד כל
צורות... כאשר עושים את ה"אב טיפוס" הראשון, הרבה יותר
קל לרוץ עם זה וליצור כל מיני רעיונות בסגנון הנ"ל 😜😜
אפשר לרשום רעיון כזה כ-פטנט? 🤔
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הנה הסקיצה.
בתמונה הימנית למטה - זה היה הרעיון הראשוני, אבל לא מסתדר עם ה-X הנדרש כי טיפה מורכב לביצוע.
פינה שמאלית עליונה, הדמייה של העץ בצבע אדום וצהוב זה המתכת שנכנסת בחריץ.
הצבע הצהוב ממחיש את החריץ שיהיה בעץ שיעוצב בצורה של טופר מקדימה.
צריך לבדוק כמה משקל זה יכול להחזיק מבלי שהרגליים ייפתחו לצדדים. אני אשלח להם מייל בנושא.
אם נעבור את משוכת המשקל, נחפש מאיזה להזמין.
מחיפוש קצר ברשת זה מגיע בזוגות, מישהו מעוניין במקרה ביחידה כזו ?
בתמונה הימנית למטה - זה היה הרעיון הראשוני, אבל לא מסתדר עם ה-X הנדרש כי טיפה מורכב לביצוע.
פינה שמאלית עליונה, הדמייה של העץ בצבע אדום וצהוב זה המתכת שנכנסת בחריץ.
הצבע הצהוב ממחיש את החריץ שיהיה בעץ שיעוצב בצורה של טופר מקדימה.
צריך לבדוק כמה משקל זה יכול להחזיק מבלי שהרגליים ייפתחו לצדדים. אני אשלח להם מייל בנושא.
אם נעבור את משוכת המשקל, נחפש מאיזה להזמין.
מחיפוש קצר ברשת זה מגיע בזוגות, מישהו מעוניין במקרה ביחידה כזו ?
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

התכתבתי איתם. הם טוענים שלא נראה להם שיש בעיה שהסטנד יחזיק גם 20 קילו, אבל לדעתם זה לא מספיק עמוק בשביל להחזיק את הסנטר, אז הוא המליץ לחפש משהו אחר או לתכנן משהו לבד.
שלחתי לו שאני מתכנן לבד בצירוף הסקיצה...
הפנה אותי למפיץ בארץ לקבל הצעת מחיר כי אין להם קנייה און ליין, ממתין לתשובה ממנו.
יש גם את האופציה הזו שהיא קצת פחות יפה אבל דו כיוונית. קיצור, אני ממשיך לקבל רעיונות.
https://www.amazon.co.uk/NUMAN-Retrospe ... VNX87?th=1
שלחתי לו שאני מתכנן לבד בצירוף הסקיצה...
הפנה אותי למפיץ בארץ לקבל הצעת מחיר כי אין להם קנייה און ליין, ממתין לתשובה ממנו.
יש גם את האופציה הזו שהיא קצת פחות יפה אבל דו כיוונית. קיצור, אני ממשיך לקבל רעיונות.
https://www.amazon.co.uk/NUMAN-Retrospe ... VNX87?th=1
.
.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
mulder,
ב-90% מהזמן שאני צופה בתכנים שאינם ספורט אני צופה לבד ויושב בדיוק באמצע.
היו אצלי לא מעט אנשים בביקור ולא היה בן אדם אחד שישב באמצע ואמר שהסאונד עם הסנטר נשמע טוב יותר מהסאונד ללא הסנטר.
בנוסף, אני לא רואה איך אפשר לגרום לסאונד להישמע מתוך המסך כאשר הרמקול נמצא מתחתיו (אם היה לי חדר קולנוע יותר גדול הייתי ממקם את הסנטר מאחורי המסך ואז כנראה שהייתי משתמש בו יותר).
אין ספק שכאשר אני איני צופה לבד החיסרון של אי השימוש בסנטר במיקום שאינו במרכז הוא מהותי ולכן אני מחזיר אותו לעבודה.
החיסרון היחיד לאי שימוש בסנטר בישיבה במרכז הוא במידה ואתה לא מעוניין לשמוע בווליום גבוה ושימוש בסנטר מאפשר לך להגביר רק את הדיבור מה שלא ניתן ללא סנטר.
אבי,
אני באמת לא מצליח להבין מדוע לא לנסות את האופציה של צפייה ללא סנטר. אולי תחשוב שכאשר אתה צופה לבד ונמצא באמצע בדיוק החוויה טובה משמעותית.
זה אמור להיות בלחיצת כפתור להעביר בין אי שימוש בסנטר לשימוש בסנטר ולכן אין בעיה לעשות שינוי כאשר אתה לא צופה לבד.
ב-90% מהזמן שאני צופה בתכנים שאינם ספורט אני צופה לבד ויושב בדיוק באמצע.
היו אצלי לא מעט אנשים בביקור ולא היה בן אדם אחד שישב באמצע ואמר שהסאונד עם הסנטר נשמע טוב יותר מהסאונד ללא הסנטר.
בנוסף, אני לא רואה איך אפשר לגרום לסאונד להישמע מתוך המסך כאשר הרמקול נמצא מתחתיו (אם היה לי חדר קולנוע יותר גדול הייתי ממקם את הסנטר מאחורי המסך ואז כנראה שהייתי משתמש בו יותר).
אין ספק שכאשר אני איני צופה לבד החיסרון של אי השימוש בסנטר במיקום שאינו במרכז הוא מהותי ולכן אני מחזיר אותו לעבודה.
החיסרון היחיד לאי שימוש בסנטר בישיבה במרכז הוא במידה ואתה לא מעוניין לשמוע בווליום גבוה ושימוש בסנטר מאפשר לך להגביר רק את הדיבור מה שלא ניתן ללא סנטר.
אבי,
אני באמת לא מצליח להבין מדוע לא לנסות את האופציה של צפייה ללא סנטר. אולי תחשוב שכאשר אתה צופה לבד ונמצא באמצע בדיוק החוויה טובה משמעותית.
זה אמור להיות בלחיצת כפתור להעביר בין אי שימוש בסנטר לשימוש בסנטר ולכן אין בעיה לעשות שינוי כאשר אתה לא צופה לבד.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עידן, לא רק שלא ניסיתי, אלא אני עובד עם "ללא סנטר" בתכנים שמקודדים פחות מ-5.1.
בוחר מצב straight ואז אני מקבל 2.1.
התוצאה נפלאה ולמרות שיש רק 2 ערוצים החוויה היקפית.
אתה פשוט נתת לי "תירוץ" לעשות משהו שרציתי הרבה זמן ולא יצא...
בוחר מצב straight ואז אני מקבל 2.1.
התוצאה נפלאה ולמרות שיש רק 2 ערוצים החוויה היקפית.
אתה פשוט נתת לי "תירוץ" לעשות משהו שרציתי הרבה זמן ולא יצא...
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

לפני כמה ימים מצאתי "חימר קל" של הילדים והתחלתי לשחק איתו.
אני כנראה אוותר על השילוב של ה-Dynaudio בגלל שהעלות שלו יחסית יקרה מול מה שאני יכול לעשות לבד (יותר כיף) וגם בגלל שהוא לא מספיק עמוק להחזיק את הסנטר.
תוך כדי המשחק עם החימר, אני כנראה נוטה לביצוע העבודה בחיתוכים פשוטים יחסית.
לייצר מבנה עם זווית בצדדים כפי שעשיתי בסטנדים לאולטרה יהיה תהליך "ארוך" יותר לביצוע.
במידה ואני מתקדם עם הסטנד "הפשוט יותר" (בצורת החמקן) החומר כרגע בתכנון יהיה עץ איפאה, כאשר שני החלקים יחוברו בינהם עם פלאח מתכת בצורת האות וו שאמור להיות לי איפשהו במחסן.
הבעיה שאת הכל אני מדמיין בראש, חבל שאין לי איזו תוכנת תלת מימד פשוטה שאפשר למדל איתה ולשנות תוך כדי התכנון.
אני מאמין שהשינויים אם יהיו, יבואו תוך כדי ההתאמה בתהליך הביצוע.
תמונות לבינתיים להמחשה.
אני כנראה אוותר על השילוב של ה-Dynaudio בגלל שהעלות שלו יחסית יקרה מול מה שאני יכול לעשות לבד (יותר כיף) וגם בגלל שהוא לא מספיק עמוק להחזיק את הסנטר.
תוך כדי המשחק עם החימר, אני כנראה נוטה לביצוע העבודה בחיתוכים פשוטים יחסית.
לייצר מבנה עם זווית בצדדים כפי שעשיתי בסטנדים לאולטרה יהיה תהליך "ארוך" יותר לביצוע.
במידה ואני מתקדם עם הסטנד "הפשוט יותר" (בצורת החמקן) החומר כרגע בתכנון יהיה עץ איפאה, כאשר שני החלקים יחוברו בינהם עם פלאח מתכת בצורת האות וו שאמור להיות לי איפשהו במחסן.
הבעיה שאת הכל אני מדמיין בראש, חבל שאין לי איזו תוכנת תלת מימד פשוטה שאפשר למדל איתה ולשנות תוך כדי התכנון.
אני מאמין שהשינויים אם יהיו, יבואו תוך כדי ההתאמה בתהליך הביצוע.
תמונות לבינתיים להמחשה.
-
- רק לקבל פרופורציה איך זה אמור להיות
-
- כמו שני טופרים שיוצאים מתוך הסנטר
-
- עוד זווית להמחשה
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אפשר גם הפוך מבחינת הצורה של הסטנד.
-
- השפיץ קרוב לרמקול ולא למדף
-
-
- ועדיין יש את הרעיון של הזיז מאחורה שיתפוס את הרמקול שלא יחליק
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@ag43
ולא תשים לנו תמונה לראות ?!
ולא תשים לנו תמונה לראות ?!
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
@avihuli
·שינוי זווית לסנטר לכיון עמדת האזנה ישפר לך את הסאונד פלאים,
וגם יתרום לכיול טוב יותר בייחס לסנטר שמונח ללא זווית ורחוק מלהקרין את הסאונד לגובה האוזן/מקרופון הכיול.
בהצלחה
·שינוי זווית לסנטר לכיון עמדת האזנה ישפר לך את הסאונד פלאים,
וגם יתרום לכיול טוב יותר בייחס לסנטר שמונח ללא זווית ורחוק מלהקרין את הסאונד לגובה האוזן/מקרופון הכיול.
בהצלחה