בארץ בינתיים יש חובת הפרדה מבנית. בגלל זה קיימים בכלל בזק-בינלאומי והוטנט. מצד שני, בסלולר אין חובת הפרדה כזאת. לכל חברת סלולר יש רשיון ספק אינטרנט, ואף אחד לא עושה מנוי נפרד לגלישה מסלולריRough כתב:אם אני לא טועה,בחול האינטרנט הוא בלי שום ספק - תשתית נטו..אז זה בחיים לא יהיה בארץ......
מיזם הסיבים חושף מחירים: 100 מגה ב-100 שקל
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
- avrahm
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
הכל אבל הכל זה אשלייה ותשתית של חברת חשמל אני כבר גולש יש לי חבילה של 100\100 מבחינת תשתית אני מקבל את מלוא המהירות שלי
מבחינת ספק המצב חמור חמור חמור אין לנו ספקים בארץ שיוכלו להחזיק מהירות כזאת וזה מאוד מצער מקווה שעד שזה יצא לפועל כל עניין התשתית של חברת חשמל הספקיות יוכלו לתת מהירות כזאת
מבחינת ספק המצב חמור חמור חמור אין לנו ספקים בארץ שיוכלו להחזיק מהירות כזאת וזה מאוד מצער מקווה שעד שזה יצא לפועל כל עניין התשתית של חברת חשמל הספקיות יוכלו לתת מהירות כזאת
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

רק מתוך סקרנות - איך יש לך כבר תשתית של חברת חשמל? אם זה לא סוד כמובןavrahm כתב:הכל אבל הכל זה אשלייה ותשתית של חברת חשמל אני כבר גולש יש לי חבילה של 100\100 מבחינת תשתית אני מקבל את מלוא המהירות שלי
מבחינת ספק המצב חמור חמור חמור אין לנו ספקים בארץ שיוכלו להחזיק מהירות כזאת וזה מאוד מצער מקווה שעד שזה יצא לפועל כל עניין התשתית של חברת חשמל הספקיות יוכלו לתת מהירות כזאת...
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
הוא מקריית שמונה היה בניסוי
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- LexRio
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 469
ספקיות אינטרנט: חשש מהמודל ההתקשרות של הסיבים האופטיים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rstarticle
- Class889
-
- חבר מביא חבר

חוששות מהתחרות כמו שזה נראה.
- ValorHeart
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
מעולה, המודל שלהם מושלם בעיני ואני רק מחכה שיצא השירות.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לך, Class889
מצד 1 חבל שזה לא יהיה FTTH ומצד שני הFTTB-ETTH זאת "טכנולוגיה" זולה יותר וזה יאפשר לפרוס את הרשת מהר יותר.מיזם הסיבים (של IBC) כלל אינו FTTH (סיב עד הבית) אלא FTTB (סיב עד הבניין)...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- Class889
-
- חבר מביא חבר

נכון אבל, אני לא דואג, מפני שהחיבור יעשה עם cat5e שיכול לספק לך 1 גיגה הורדה והעלאה בו זמנית , בהנחה והם ישתמשו לפחות בסיכוך FTP.
מי שנמצא בבית פרטי יקבל FTTH, מי שבבניין ישימו לו SWITCH למטה בבניין שלשם יגיע הסיב, ואז עד לדירה יגיע cat5e/cat6 שהמקסימום שלו הוא בערך 90 מטר, אז מי שגר בקומה גבוהה אני מנייח שהם ישימו עוד סוויטץ בדרך ואז יעבירו עוד כמה כבלי רשת.
עוד דבר שאני שמח לשמוע זה שTNN תיהיה אחראית על הציוד לקוח, כמו שאתם זוכרים את המודם TNN AZTEC 600E, היה בזמנו מודם נפלא.
והדבר הכי חשוב הוא איך אני אגרום להם להכניס אותי ל5000 הראשונים, או אפילו ל100 הראשונים חח.
דבר אחד לא ברור לי מהכתבה: "טמרס. תספק (כלל הנראה) את הקישוריות הבינלאומית לשדרת האינטרנט העולמית."
איך זה בדיוק יעבוד, אם אני נגיד מחובר אל 014 שיש להם כבל משלהם, אז אני לא אעבור יותר בכבל של 014 אלא בכבל של טמרס? או שהם יתנו לספק רוחב פס בחינם או מה, לא יודע זה לא מסתדר לי
מי שנמצא בבית פרטי יקבל FTTH, מי שבבניין ישימו לו SWITCH למטה בבניין שלשם יגיע הסיב, ואז עד לדירה יגיע cat5e/cat6 שהמקסימום שלו הוא בערך 90 מטר, אז מי שגר בקומה גבוהה אני מנייח שהם ישימו עוד סוויטץ בדרך ואז יעבירו עוד כמה כבלי רשת.
עוד דבר שאני שמח לשמוע זה שTNN תיהיה אחראית על הציוד לקוח, כמו שאתם זוכרים את המודם TNN AZTEC 600E, היה בזמנו מודם נפלא.
והדבר הכי חשוב הוא איך אני אגרום להם להכניס אותי ל5000 הראשונים, או אפילו ל100 הראשונים חח.
דבר אחד לא ברור לי מהכתבה: "טמרס. תספק (כלל הנראה) את הקישוריות הבינלאומית לשדרת האינטרנט העולמית."
איך זה בדיוק יעבוד, אם אני נגיד מחובר אל 014 שיש להם כבל משלהם, אז אני לא אעבור יותר בכבל של 014 אלא בכבל של טמרס? או שהם יתנו לספק רוחב פס בחינם או מה, לא יודע זה לא מסתדר לי
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

לגבי FTTH בבתים פרטיים, זה גם עניין בטח לא סגור... כי יותר זול לשים optic-switch אחד על כל כמה בתים, ולפרוס להם cat5 עד הבית כבר...
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
מה זה משנה אם זה FTTH או FTTB אם בתוך הבית מכל מקרה התשתית היא של cat6 במקרה הטוב?
אלעד
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

גם אני לא הבנתי את זה. אולי זה קשור למה שכתוב כאן? כי, ממה שהבנתי מכתבה הזאת, הIBC תוכל לספק שרותי אינטרנט ותמסורת ישירות לעסקיםClass889 כתב:דבר אחד לא ברור לי מהכתבה: "טמרס. תספק (כלל הנראה) את הקישוריות הבינלאומית לשדרת האינטרנט העולמית."
איך זה בדיוק יעבוד, אם אני נגיד מחובר אל 014 שיש להם כבל משלהם, אז אני לא אעבור יותר בכבל של 014 אלא בכבל של טמרס? או שהם יתנו לספק רוחב פס בחינם או מה, לא יודע זה לא מסתדר לי...
רישיון הזה IBC מקבלת רשות לספק שירותי תשתית שלא דרך בעלי רישיונות אחרים (למשל הקבוצות סלקום ופרטנר), אלא ישירות ללקוחות עסקיים גדולים...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

סיבים אופטיים הרבה פחות ניתנים להפרעות, כך שעדיף שהתשתית חסינה יותר תגיעה כמה שיותר קרוב לבית. לדעתי גם יותר קל לסלול סיבים מאשר כבלי נחושת, כי הם פשוט יותר גמישים.Elad8 כתב:מה זה משנה אם זה FTTH או FTTB אם בתוך הבית מכל מקרה התשתית היא של cat6 במקרה הטוב?...
-
Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
לי אישית לא משנה כ"כ מה הטכנולוגיה שבה הם משתמשים, כל עוד היא מסוגלת לספק בטווח הקצר 100 סימטרי ובעתיד 1000 סימטרי. אני באמת לא מבין מה צריך יותר מזה (אני יודע שאמרו את זה בעבר על מהירויות אחרות והתבדו), כי הציוד הביתי כבר הופך להיות צוואר הבקבוק ולא נראה לי שזה הולך להשתנות בקרוב.
העניין עם עובדי חבת החשמל שיקבלו אחוזים נראה כמו עניין קל מדי לתקיפה מצד המתחרות, בין אם היא מוצדקת או לא, ויכול לעכב את המהלך.
העניין עם עובדי חבת החשמל שיקבלו אחוזים נראה כמו עניין קל מדי לתקיפה מצד המתחרות, בין אם היא מוצדקת או לא, ויכול לעכב את המהלך.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

את האמת אתה צודק, כי סיב לכל מטר הוא זול יותר.
לגבי טמרס, want_upload זה נראה התאוריה הכי הגיונית שאפשר לחשוב עלייה.
לגבי טמרס, want_upload זה נראה התאוריה הכי הגיונית שאפשר לחשוב עלייה.
- Anubis
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
FTTH יקח הרבה יותר זמן מ-FTTB, אז לדעתי הם עשו בשכל שהם לא הולכים להשתמש בטכנולוגיית FTTH. לנו גם ככה זה לא משנה אם זה FTTB או FTTH. כל עוד הם יעשו את זה יותר מהר - אדרבה. וכל עוד אנחנו נקבל את מלוא המהירות המובטחת (100 מגה סימטרי או 1 ג'יגה סימטרי) - אדרבה.
זה לא משנה אם ישתמשו ב-FTTH ונקבל 100 מגה סימטרי או שישתמשו ב-FTTB וגם נקבל 100 מגה סימטרי (ויעשו את זה יותר מהר).
שורה תחתונה, מה שחשוב הוא שנקבל את המהירות שהם מבטיחים, לא משנה לנו איזו טכנולוגיה זאת תהיה.
זה לא משנה אם ישתמשו ב-FTTH ונקבל 100 מגה סימטרי או שישתמשו ב-FTTB וגם נקבל 100 מגה סימטרי (ויעשו את זה יותר מהר).
שורה תחתונה, מה שחשוב הוא שנקבל את המהירות שהם מבטיחים, לא משנה לנו איזו טכנולוגיה זאת תהיה.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
עם כל הכבוד לרעשים ולעלויות, FTTB הוא פתרון מצויין, ואין שום בעיה להעביר בתוך הבניין CAT5E או CAT6 ולקבל ג'יגהביט על עשרות מטרים.