גודל מסך למקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה

בחנות שנקראת "העולם הדיגיטלי" ברמת השרון

יש למישהו חוות דעת עליהם ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

mickyor01 כתב:בחנות שנקראת "העולם הדיגיטלי" ברמת השרון

יש למישהו חוות דעת עליהם ?
...
אחלה חנות ובעל הבית עמי אחלה . אני לא מאמין שהוא אמר לך שפינות מוארות זה קישקוש. אולי העובד שלו אמר לך.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

אני לא מרגיש בעיה בצפייה בתלת מימד גם אחרי הזזת הראש שמאלה וימינה (לפעמים לוקח לו 1/2 שנייה להסתדר אבל לא יותר מזה).
לגבי הטריגר, אם אתה יודע מראש על הבעיה (ואני לא ידעתי כי לא חשבתי שלמקרן בסכום כזה אין משהו כזה בסיסי) ודואג לחבר את הטריגר לרסיבר אז זה ממש לא נורא.
אם אכן למקרן אין פינות מוארות ואין בעיית פוקוס (הסיכוי שאין בכלל קלוש, הסיכוי שיש אבל לא ברמה כזו שמפריעה לחווית הצפייה גבוה) ואתה יכול להשיג ב-18,000 ש"ח (אני שילמתי במזומן יותר מ-18,000 ש"ח) אז לדעתי הבחירה הנכונה היא הסוני 50.

mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא לא, עמי אמר שפינות מוארות זה משהו שאנשים מדמיינים ושהסוני מומלץ על האחרים ללא צל של ספק.

קראתי עכשיו מאמר ארוך על הסוני ויש לי מספר שאלות :
1. כתוב שאחד החסרונות של הסוני הוא ב"רעשים דיגיטליים" שניתנים להנחתה בעזרת התפריט. למה הכוונה ברעשים דיגיטליים ?
2. כתוב שהפנה חלק יותר, נותן תחושה יותר של קולנוע - מישהו מכיר בהבדל ?
3. כתוב שלפנה יש זכרון אוטומטי בהקשר של פורמט 16:9 ו 1:2.35 , הסבירו לי את זה בחנות ולא ממש הבנתי. הפנה יודע לשדר פורמט קולנועי והסוני לא ?
4. כתוב שהסוני מגיע עם נורה חלופית ו-3 שנות אחריות, לי נאמר שנתיים אחריות ולא הזכירו נורה חלופית.

מכל מקום המאמר משבח את הסוני וממליץ עליו בחום !!!

http://www.projectorcentral.com/sony_vp ... review.htm

mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עידן,

סורי על הבורות, מה זה טריגר ולמה הכוונה לחבר אותו לרסיבר ?
האם משקפי ה 3D של סוני בעצם מופשעים מאותות השלטים ?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

1. לא מרגיש שום רעשים דיגיטליים אבל אולי ישנם ואני פשוט לא יודע לזהות.
2. לא יצא לי להתרשם מהפנה לפני רכישת הסוני כך שלא יכול לחוות דעה.
3. מדובר בזיכרון עדשה, להבנתי הפנה 8000 הוא המקרן היחיד מבין ה-3 שמסוגל להקרין על מסך 1:2.35 ללא עדשה מיוחדת. אם אין לך כוונה להתקין מסך כזה להבנתי אין שום יתרון בפונקציה הזו (אבל עדיף שתוודא עם מישהו יותר מומחה ממני שאני לא מדבר שטויות).
4. אין מנורה ספייר, מנורה הספייר היא בקנייה מארה"ב. המקרן עולה בארה"ב 4,000 דולר כאשר נניח שהמנורה עולה 400 דולר כך שעדיין המקרן יקר משמעותית מהפנה 8000 ובארץ מחיר דומה = מבחינתי זה היה שיקול חשוב בהחלטה על הסוני 50.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בכדי להימנע מפתיחה וסגירה של מסך חשמלי באופן ישיר האופציה האידאלית היא שבעת הדלקת המקרן המסך ירד ובעת כיבויו המסך יעלה.
לצערי לסוני אין פונקציה כזו ולכן את הטריגר של המסך חיברתי לרסיבר במקום למקרן ואז כשאני לוחץ על כפתור מסויים בשלט של הרסיבר המסך עולה ויורד.
כמובן שטריגר למקרן זה אופציה עדיפה.
חיסרון קטן של טריגר (לפחות ממה שאני מבין) -לא ניתן לעצור את ירידת / עליית המסך באמצע.
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 27/05/2013 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עידן תודה, אתה עוזר לי מאוד.

מבין שבסה"כ אתה מרוצה מאוד מהמקרן ובתור אחד שוותיק ממני בתחום ומנוסה יותר אתה ממליץ עליו בחום.

mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לי יהיה מסך קבוע כך שהטריגר לא חשוב להבנתי

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

mickyor01 כתב:עידן תודה, אתה עוזר לי מאוד.

מבין שבסה"כ אתה מרוצה מאוד מהמקרן ובתור אחד שוותיק ממני בתחום ומנוסה יותר אתה ממליץ עליו בחום.
...
המקרן מומלץ מאוד.
תגיד לעמי שחבל שאיש ברמתו מדבר שטויות במיץ. כנראה שהצורך למכור משפיעה אצלו על האוביקטיביות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

istarmini כתב:
mickyor01 כתב:עידן תודה, אתה עוזר לי מאוד.

...
המקרן מומלץ מאוד.
תגיד לעמי שחבל שאיש ברמתו מדבר שטויות במיץ. כנראה שהצורך למכור משפיעה אצלו על האוביקטיביות.
...
בהחלט מפתיע.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אכן, בגלל שיש מסך קבוע הטריגר לא רלוונטי.

אני מאוד מרוצה מהסוני 50 אבל אני בטוח שהייתי מרוצה גם מהאפסון 9100 או פנה 8000.

הסיבות שגרמו לי ללכת על הסוני 50 (מבלי אפילו לבחון את ה-9100 והפנה 8000).

1. ההמלצות הגורפות ברשת + כמה חברי פורום שאני מחשיב את דעתם שבפירוש המליצ על הסוני.
2. האפשרות לבחון את המקרן הספציפי לפני רכישה (אם אין לך אופציה כזו ואתה חייב לקחת מקרן חדש מהאריזה אז תרד מהסוני ותלך על 8000 או 9100)
3. התמחור של סוני בארץ. מאוד הפתיע אותי שמקרן שמתומחר בארה"ב כ-1,000 דולר יותר (הסוני מתומחר ב-4,000 דולר כאשר בקיזוז מנורה עולה כ-3,600 דולר, לעונת ה-8000 שעולה כ-2,600 דולר) מתומחר בארץ בצורה דומה.

אם אכן אופציה 2 אפשרית, אני במקומך (זה מה שאני עשיתי) מבקש מאחד מחברי הפורום להגיע איתך להתרשמות מהסוני בכדי לוודא שאכן אין בעייה של פינות המוארות ו/או הפוקוס.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

idan309 כתב: חיסרון קטן של טריגר (לפחות ממה שאני מבין) -לא ניתן לעצור את ירידת / עליית המסך באמצע.
...
בהרבה מסכים ניתן לתכנת את פתיחת המסך כך שיעצור היכן שתרצה,אצלי בכל אופן זה כך.
....

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

YARINO,

התכוונתי שאחרי שקבעת היכן המסך יעצר לא ניתן לעצור במקום אחר (מה שכן ניתן לעשות עם שלט).
רציתי להדגים לחבר כמה חשוב שהמסך מותקן בגובה נמוך אבל נזכרתי שאין לי אפשרות לעצור את הירידה של המסך באמצע.

mickyor01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חברים,

עמי נתן לי שירות אדיב, סבלני וגם מקצועי.
התגובה שלו לזה שיש פינות בהירות כניראה נובעת מעצם העובדה "שאדם רגיל" (אחד שלא ראה עשרות מקרנים) יתכן ולא יבחין בזה או הרצון למכור ולשבח את הסוני.

עידן, ראיתי את הפנה והאפסון מול הסוני היום ואכן יש הבדל בחדות, בצבעים החמים, אם היית רואה את הפנה ואפסון היית מבחין בזה ללא שום צל של ספק. העניין של בהירות וחוסר פוקוס מטריד מאוד, לוקח את המלצתכם ואולי מישהו יבוא לבחון איתי את המקרן.
אני כן אקח רק מקרן חדש מהאריזה אבל אם יהיה "דפוק" אחליף לאחר חדש מאריזה (בתקווה שחדש מהאריזה אכן חדש ולא נפתח קודם, בארץ שלנו לא ניתן לבטוח... :-))

תודה שוב לכל העוזרים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

mickyor01 כתב:חברים,

עמי נתן לי שירות אדיב, סבלני וגם מקצועי.
התגובה שלו לזה שיש פינות בהירות כניראה נובעת מעצם העובדה "שאדם רגיל" (אחד שלא ראה עשרות מקרנים) יתכן ולא יבחין בזה או הרצון למכור ולשבח את הסוני.

עידן, ראיתי את הפנה והאפסון מול הסוני היום ואכן יש הבדל בחדות, בצבעים החמים, אם היית רואה את הפנה ואפסון היית מבחין בזה ללא שום צל של ספק. העניין של בהירות וחוסר פוקוס מטריד מאוד, לוקח את המלצתכם ואולי מישהו יבוא לבחון איתי את המקרן.
אני כן אקח רק מקרן חדש מהאריזה אבל אם יהיה "דפוק" אחליף לאחר חדש מאריזה (בתקווה שחדש מהאריזה אכן חדש ולא נפתח קודם, בארץ שלנו לא ניתן לבטוח... :-))

תודה שוב לכל העוזרים
...
דווקה לדעתי התמונה באפסון חמימה הרבה יותר מהסוני. הסוני חד כתער

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתה עושה טעות אם אתה לוקח מקרן חדש מאריזה ללא בדיקה.
גם אם קיבלת אישור מהחנות שתוכל להחליף למקרן אחר, מה יקרה אם גם המקרן האחר יהיה עם אותה בעיה או אפילו חמורה יותר? תוכל להחליך שוב ושוב עד שתמצא מקרן מתאים?
אני לא רואה שום בעיה בקנייה של מקרן מתצוגה במחיר מלא כל עוד מדובר בפחות מ-100 שעות.
אם מדובר במקרן שעבר יותר מ-100 שעות פשוט תבקש הנחה של 500 ש"ח וזהו (וגם אם לא תקבל, לא נורא, זה עדיף על מקרן חדש מקופסא ללא אפשרות החזרה).

הדרך היחידה שהייתי לוקח מקרן חדש מקופסא ללא בדיקה היא במידה ולא מצאתי אופציה לבדיקה של המקרן לפני קנייה ובעל החנות מאשר לי שבמידה והמקרן לא יהיה חף מבעיות אז אוכל להחליף לאפסון 9100 / פנה 8000.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בחירה נכונה.
אף חנות לא תתן לך להחליף את המקרן במקרה של פינות מוארות,בסוני טוענים שבכל מקרה המקרן תקין.
....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עידן,
הפנסוניק כלל לא בליגה של הסוני,מתוך השלישיה פנסוניק,אפסון וסוני,הפנסוניק במקום האחרון רחוק מאוד מהסוני
....

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yarino,

אני יודע שה-7000 היה משמעותית פחות מוצלח מה-9000 בעיקר בגלל בעיה של עצמת הארה.
להבנתי זה לא המצב כיום בין ה-8000 ל-9100.
אני בהחלט לא פוסל את מה שאתה אומר (בגלל שלא בדקתי את ה8000 ואת ה-9100) אבל נראה לי מוזר ש-2 מנהלים בפורום יבחרו לקחת מקרן שהוא פחות טוב משמעותית (כאשר אחד מהם אף ציין שמבחינתו ה-8000 עדיף על ה-9100 ובחר בו כמקרן השנה לאחר שקודם העדיף את האפסון ולכן היה בעלים של ה-9000).

חזור אל “מקרנים”