תקציב-15K לזוג ריצפתיים ו5 לסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #61 

udico כתב:ערב טוב,

עזבו אתכם מויכוחים, כל אחד והאהבה שלו לסאונד היא אחרת ושונה, כמו שאמרו פה קודם יש אנשים שיסתפקו גם ברמקולים של 3K
ויש כאלה שיסתפקו ברמקולים של 15K ויש כאלה שרק רמקולים של 50K ומעלה יעשו להם את זה... (מה שבטוח הרוב התחילו להבין מה זה סאונד טוב
ממערכת פשוטה יותר והתקדמו לפי הצורך הלאה ושדרגו את עצמם)
הכל תלוי באוזן ובנסיון, ויש אנשים שלא שומעים כמעט הבדלים בין מערכת של 40K לבין מערכת של 5K וגם במקרה הזה זה מצויין,
יש כאלה שמחפשים יותר את הדקויות בקולנוע ויש כאלה שמחפשים יותר בסטריאו (יש גם וגם ) הכל תלוי כמובן גם בתקציב שיש לכל אחד,
royla - אם היית מעוניין יותר להתקדם בקולנוע, ותמיד יש לאן להתקדם... היו מציעים לך דברים אחרים.

אנחנו כרגע עם בחור שכן רוצה יותר להתמקד בעולם הסטריאו ופחות בעולם הקולנוע(זה מה שאני הבנתי ממנו אחרי שקראתי את השרשור) כי מבחינתו מה שיש לו עכשיו זה מספיק לו מבחינת סאונד קולנועי,
והוא רוצה יותר להתמקד בשמיעת סטיראו טהורה ובגלל זה הוא מחפש את ה PURE AUDIO וזה לא מספק אותו כמו שהוא שומע עם האודיסי וזה ברור ונכון.
לכן אתן לך גם את עצתי למרות שכבר אמרו לך אותה כבר- רסיבר קולנוע זה פשוט לא ולא ולא לסטיראו גם אם תביא רמקולים של 30K אתה לא תנצל את הרמקול כמו שצריך לנצל אותו עם הרסיבר ואתה תבחין בהבדלים קטנים מול הבדלים גדולים עם חיבור למגבר סטריאו משולב (מגבר עם פרה בשביל לנטרל את הרסיבר משמיעה בסטריאו) יעודי +דאק יעודי (כמובן שגם פה אתה צריך להתאים מגבר לרמקולים וכן הלאה והתהליך לא קל אבל הוא כייפי למי שאוהב את התחום)
ורק ככה לדעתי אתה תגיע לרמות סאונד שאתה מחפש בסטריאו.

זאת דעתי בנושא.

בהצלחה
...
(Y) (Y)

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #62 

סיכום אישי ותודות...מה שבטוח, אני חייב לכם ולאתר המכובד קצת ממה שעבר עליי בשביל עוד חבר'ה שיהיה להם חומר למחשבה.ראשית תודות:
istarmini -יואב-אתה הגורו שלי!!! בזכותך היום אני שומע מדהים!!! במערכת שלי -כיוון המערכת-האודיסי-הסאב ועוד מיני סלטים שעשיתי במשחקים שטותיים .וגם קניתי אונקיו .818 אני אומר לכם שהיום אני שומע 5.1-זה מה אני אוהב ופשוט יורדים לי דמעות של אושר.הסכם את זה בכך.
תודות גם ל:
איתי פולק-תודה!
epony -תודה!
ארז_וחני -תודה!
LiorShap ,BreezeNET ,HazooM ,HazooM ,itay123 ,opv ,ishaked ,udico ,kingikra ,טלHD .-תודה!!!
למי ששואל למה התקציב שאמרתי...כי אם תעשו חשבון של רסיבר,רצפתיים,סנטר,סאב, סראונד,מגבר סטריאו DAC ועוד...נגיע בקלילות ל 50.(אין לי בעיה עם 50) .. אם הייתי חושב שצריך 100 אז אולי גם 100.
אני מאמין בחוכמת ההמונים כמו בWAZE. לדעתי חוכמת ההמונים אומרת שבתקציב הזה נמצא הרוב האיכותי לאדם הממוצע (שמיעתית) כמוני-ולשם חתרתי.שוב פעם-אני לא אודיופיל.
המערכת שיש לי היום עלתה בזמנו (4 שנים)כ15-20 +טלויזיה פיוניר PDP5090H כ 20...טלויזיה נדירה!!!התקציב היה נמוך (כ40 לטלויזיה +מערכת)כי קניתי וילה ושיפצתי אותה...
בכל אופן נכנסתי לאתר בגלל שנולד לי ילד :D והייתי ער כל הלילה :cry: .... אגב עכשיו אני ער חצי לילה...ואז נכנס לי מחשבת השידרוג,באמת ידעתי והרגשתי שמשהו במערכת לא עובד נכון,ואכן איתכם שיניתי הגדרות מערכת וכיוון ומאז השמיים הם הגבול-מבחינתי. (Y) (Y) הלכתי להקשיב להרבה רמקולים בסדר כספי של עד 20 אלף שח והאמת ששום דבר לא דיבר אלי,אני מאוהב במערכת שלי-מי שלא יודע:
http://www.jamo.com/news/press-releases ... a-details/
כל סידרה E7 גאמו.סנטר סאב ריצפה וסראונד. סהכ 5.1 סידרה שזכתה בפרס ...והיה לי אונקיו 606 ששודרג ל818.
אני לא מתחבר לשמיעה בסטריאו...כל המגברים -סטריאו,עוצמה ,דאק וכו...ממש נחמד אבל זה מבחינתי יותר מידי,לא מדבר אלי ,וכן אני יודע ושומע שזה יותר איכותי,ובכל זאת גם מוכנית פורמולה 1 יותר טוב מהמכונית שלי ...אני אוהב סטקים אבל גם ממש אוהב שיפוד פרגית בפיתה או שוורמה...
מה שלמדתי על עצמי-אם הייתי צריך לקנות היום רמקולים אז:הקנה סט של אותו יצרן וסידרה-זה מאוד חשוב,להרכיב 5.1 מכמה חברות וסדרות לא יתן לי את מה שלמדתי שאני אוהב.

אני בטוח שיש סידרה של 5.1 יותר טובה משלי,אני לא מוצא סיבה לחפש אותה ,כרגע.

סיכום: אני ילד שרצה לקנות לעצמו צעצוע יותר טוב מהנוכחי והתברר לי שהצעצוע שיש לי הוא מצוין,מבחינתי ולצרכיי.
שוב פעם,תודה רבה לכל מי שיעץ,עזר,ולמי שעורר דיון.

michal20600
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #63 

אמנם פותח השרשור סגר אותו
עדיין אני רוצה לתמוך בטענה שלהגיע לשביעות רצון מקולנוע ביתי יותר קל מאשר להגיע בסטריאו
יש לזה הסבר פסיכולוגי/נוירולוגי -
מעבר לפלאי הטכנולוגיה:

כשצופים סרט - הקשב מתחלק גם לסרט וגם לסאונד -
ואז פחות מדקדקים...
החדות של כל חוש בנפרד יורדת
המוח מפנה לכל ערוץ פחות משאבים

זאת לעומת מצב שבו פועל בעיקר ערוץ אחד -
(ידוע למשל שבלילה, כשלא רואים, השמיעה מתחדדת)

ולכן - בסטריאו - שמתמקדים רק בו - שומעים יותר "פאקים"

זאת, בנוסף לעובדה שבסרטים - יש הרבה סוגי קולות וצלילים - ומוסיקת הרקע לא תמיד מקבלת את מלא המשקל
(אלא אם רואים סרט ששמו בו דגש על שירי נושא, פסקול ומוסיקת רקע)
ואז - בסרטים - כמו בשר הטבעות למשל - אפקט הסראונד מרגש והבומים מזעזעים ואז יש פחות התעסקות באיכות של מוסיקה...
ופחות חשוב אם הסקסופון מדוייק או לא...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”