TsurTriger כתב:אינני חושב שהם "צריכים" להפיץ ברשתות שיווק.
וזאת כי לא לשם נספרסו מכוונים.
נספרסו מתגו את עצמם כחברה שהיא מעל, גם במחיר, שאר החברות בשוק.
וזה ניכר באופן השיווק והמכירה שלהם.
קיומן של מספר מצומצם של חנויות שנראות כחנויות בוטיק, ההשקעה על ההרגשה של הלקוח וחיפוי על מספר מצומצם של חנויות על ידי משלוחים מהירים לכל רחבי הארץ.
זה הקונספט שלהם לדעתי, יש כאלה שמוכנים לשלם עליו ויש כאלה שלא.
...
קפה מכל הסוגים הם יכולים להפיץ ברשתות אבל קפסולות לא?!
זה היה רלוונטי כשהיה להם מונופול על הקפסולה.
כיום, כשהם יתחילו לאבד נתחי שוק, אני בספק אם הם לא יתחילו להפיץ ו/או להוריד מחירים.
אני מסכים איתך שהכסף הגדול הוא בקפסולות ולא במכונות הקפה (שהן לרוב קניה חד פעמית).
לא אתפלא אם הצרכן הישראלי יעדיף את המחיר על פני השירות, כי זהו מהלך שאפשר לראות כמעט בכל תחום. וחבל.
הם לא יפיצו כי המיתוג והשיווק שלהם כזה חזק (כמו של אפל) כך שכל מה שהם לא יעשו עדיין יקנו מהם באיזו הילה של יוקרה או שייכות או משהו כזה מוזר שאנשים מייחסים לנספרסו.
TsurTriger כתב:אני מסכים איתך שהכסף הגדול הוא בקפסולות ולא במכונות הקפה (שהן לרוב קניה חד פעמית).
לא אתפלא אם הצרכן הישראלי יעדיף את המחיר על פני השירות, כי זהו מהלך שאפשר לראות כמעט בכל תחום. וחבל.
אני כן שמח על התחרות, שהיא בריאה לכולנו.
...
הייתי מצפה שאנשים יקנו בגלל הטעם... לא בגלל השירות.
לגבי השירות, לא מצפה שיפסיקו, מי שרוצה שליח לבית וחנות בוטיק לטעום ומוכן לשלם קצת אקסטרא בבקשה.
לי הכי נוח לקנות בסופר, עברתי לשתות את של עלית, לא בגלל המחיר אלא בגלל נוחות הקנייה וכי איכות הקפה של עלית, לטעמי-בלי להכליל את כל מגוון הטעימים, טובה יותר.
TsurTriger כתב:אני מסכים איתך שהכסף הגדול הוא בקפסולות ולא במכונות הקפה (שהן לרוב קניה חד פעמית).
אני כן שמח על התחרות, שהיא בריאה לכולנו.
...
הייתי מצפה שאנשים יקנו בגלל הטעם... לא בגלל השירות.
לגבי השירות, לא מצפה שיפסיקו, מי שרוצה שליח לבית וחנות בוטיק לטעום ומוכן לשלם קצת אקסטרא בבקשה.
לי הכי נוח לקנות בסופר, עברתי לשתות את של עלית, לא בגלל המחיר אלא בגלל נוחות הקנייה וכי איכות הקפה של עלית, לטעמי-בלי להכליל את כל מגוון הטעימים, טובה יותר.
...
אני בטוח שרובכם לא תרכשו נעלי ספורט או בגדים שהם דומים אבל לא כמו המקור בסופר למרות ששם זה יותר זול
כך אני לא מוצא לנכון לרכוש בסופר קפה שהוא בסה"כ מוצר דומה אבל לא כמו המקור
ומי שרוכש בגדים ונעליים בסופר אז על הדרך שיקנה גם את הקפה
מחר הסופר יחליט לשדרג את עצמו ולהציע טיפולי שיניים יעמוד רופא במחלקה מיוחדת וייתן טיפולי שיניים לכל דיכפין במחיר זול האם גם תלכו כי זה יותר זול?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
הגיע זמן הטעימות. שורה תחתונה - מאוד מאכזב, לפחות בינתיים.
הקפסולות היחידות שאני מסוגל להנות מהם בנספרסו הן החזקות יותר, האפור, הסגול והשחור. לכן בדקתי את מה ששטראוס/עלית קוראים אספרסו חזק.
לחיוב אפשר לציין את הטעם. הוא סביר. לשלילה אפשר לציין את כל שאר הדברים - זה פשוט לא אספרסו. הזרימה דלילה מאוד, הקרמה צהובה חיוורת, בדקתי שוב את האריזה כדי לוודא שזה אכן האספרסו החזק. בקפסולות בכלל קשה לדבר על גוף, אך כאן זה כבר קיצוני. קשה להבדיל בין זה לבין קפה פילטר, ואני לא מגזים כלל. אין קרמה, אין סמיכות משום סוג שהיא, ההרגשה היא שמקבלים שוט של קפה פילטר. אמנם קפה פילטר סביר בטעמו, אך אנחנו כאן בשביל אספרסו.
הקפסולה עצמה מרגישה כבדה יחסית, ולכן גם ציפיתי לכמות קפה גבוהה, אך מסתבר שזה פשוט כי הקפסולה עצמה שוקלת פי 2 מהקפסולה המקורית של נספרסו. כמות הקפה בקפסולה הזו (אספרסו חזק) לא עולה על 5 גרם. זאת בהשוואה ליותר מ-6 גרם בקפסולה החזקה של נספרסו. אין קסמים, אי אפשר להוציא מזה אספרסו.
זה מזכיר מאוד את הקפסולות החלשות ביותר של נספרסו, ואני מאמין שמי שאוהב אותן, יאהב גם את האספרסו של עלית, לפחות את מה שהם קוראים לו אספרסו חזק. טרם טעמתי את הדגמים האחרים של עלית, אך הם אמורים להיות אפילו חלשים יותר, כך שקשה לי להאמין שמשם תבוא הישועה.
בינתיים אין מנוס, ולמרות המחיר, אין תחליף לקפסולות המקוריות לצערנו.
shay1 כתב:"
אני בטוח שרובכם לא תרכשו נעלי ספורט או בגדים שהם דומים אבל לא כמו המקור בסופר למרות ששם זה יותר זול
מחר הסופר יחליט לשדרג את עצמו ולהציע טיפולי שיניים יעמוד רופא במחלקה מיוחדת וייתן טיפולי שיניים לכל דיכפין במחיר זול האם גם תלכו כי זה יותר זול?
...
קפסולת קפה באיכות בינונית היא לא בדיוק ניתוח מח
אבל יש חנות מיוחדת שאם תשלם מה שצריך תקבל נמס בכוס של אוסם
קצת יקר אבל לא היית קונה את זה בסתם סופר
shay1 כתב:"
...
קפסולת קפה באיכות בינונית היא לא בדיוק ניתוח מח
אבל יש חנות מיוחדת שאם תשלם מה שצריך תקבל נמס בכוס של אוסם
קצת יקר אבל לא היית קונה את זה בסתם סופר
...
צודק לא הייתי קונה בסופר מעדיף לשלם קצת יותר ולקבל שירות ואווירה של קפה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אוקיי, ניסיתי גם את הקפסולות החלשות יותר שנקראות אספרסו. הפתעה - הן הרבה יותר חזקות מה״אספרסו חזק״. סוף סוף יש טיפה קרמה ואפילו רמיזה לגוף, לא ברמה של נספרסו אבל משמעותית טוב יותר מהאספרסו החזק.
גם בכמות הקפה יש הבדל - 5.4 גרם הפעם.
דווקא הטעם לא משהו פה. מאוד תפל וכמעט חסר טעם, אבל לפחות אפשר לקרוא לזה אספרסו.
אז מעבר למיתוג המוטעה והמטעה של עלית, שצריכים להחליף את הכיתוב, יש לפחות סיבה לנסות את הטעמים האחרים. בינתיים כאמור, זה ממש לא זה.
אם מישהו ימצא תחליף טוב בצורת קפסולה לקפסולה הסגולה אני אשמח לשמוע...
אין ספק ששירות טוב כיף לקבל ולי אישית אין בעיה לשלם קצת יותר (בדגש על קצת) בשביל השירות, המענה המהיר, המשובים וכו'...
מה שמפריע בנספרסו זה המחירים היקרים יחסית לחו"ל וזה שהחברה עוד מעזה לתרץ את המחירים היקרים בנימוקי הוצאות שילוח מאירופה (הוצאות שילוח כבר מזמן לא תירוץ במחזור המכירות בארץ).
לשם השוואה קפסולות בחנות הדגל בשאנז אליזה עולות 30% פחות, אני בטוח שעלויות השילוח מתגמדות אל מול עלות השכירות בחנות הדגל (מי שלא היה שם , מומלץ מאד)
אגב, כאן זה לא פורום שיווק, אבל להביע דעה מותר
בכל אופן, מבחינתי, הדיון כולו מיותר, נס-פרסו זה שם מתאים כי גם נסים לא יהפכו את הנוזלים שיוצאים מאיזשהי קפסולה לאספרסו
קרמריקה כתב:בכל מדינה שהיא לא בגוש היורו, מחירי הקפסולות דומים. אם זה ישראל, ארה"ב או אוסטרליה.
...
לא יודע בעניין הקפסולות אבל כפי שאמרתי מחירי מכונות הקפה שונים ממדינה למדינה
וההבדל הוא גדול
mikee8 כפי שאמרו נספרסו זה שם מותג חזק מאוד מושרש חזק בתודעת הצרכנים
בעולם
אני לא רואה שינוי גדול אם וכאשר יכנסו יצרנים חדשים לשוק העולמי
כפי שלאפל אין ירידה בהיקף המחירות למרות שיש מלא יצרנים שמייצרים מכשירים דומים כי לא מצליחים להשתוות לאייכות למרות שתמיד יהיהו כאלו שיגידו שהאייפון הסיני הוא טוב בשבילהם אבל הם לא קנה מידה
לדעתי מי שלקוח של נספרסו ישאר בנספרסו ומי שהימתין לקפסולות חליפיות מין הסתם לא היה נאמן לאייכות ולטיב אף פעם ולכן אין לזה משמעות
לצערי עד היום לא נתקלתי בשום מוצר חליפי שמשתווה לאורגינל
לא בדיו למדפסות
לא באלקטרוניקה
לא במזון
ולא בשום דבר
תמיד חליפי ישאר חליפי
הדבר החידי שטוב במוצר חליפי זה המחיר
ומי שמעניין אותו רק המחיר לא היה חיב מלכתחילה לרכוש נספרסו כי יש אופצויות זולות יותר
אותו דבר כשאתה טיפש.
אני ממש לא מצליח להתאפק מול כמות אי-הדיוקים (ואני משתמש במילה עדינה) שמסתובבת כאן.
נספרסו זו לא איכות. נספרסו זה מותג. ובטח שהם לא *ה*איכותיים. שום דבר שהם עושים לא טוב יותר מאף אחד אחר, למעט המיתוג שלהם.
גם אם נפרק את "איכות" וננסה להבין "איכות של מה?" אז:
- איכות של קפה:
בשום פנים ואופן לא. נספרסו זה לא קפה איכותי.
נספרסו מול אספרסו זה כמו מקדונלדס מול ההמבורגר של מיט-בר.
- איכות של נוחות:
נכון מאוד. אבל אין כאן שום בידול. כל מכונת קפסולות מספקת בדיוק את אותה הנוחות. מכונות אוטומטיות מייצרות קפה בדיוק באותה הנוחות (ועם אפשרויות שליטה הרבה יותר מגוונות).
- איכות של טעם:
גם לא נכון. אני לא יודע לגבי הקפסולות של שטראוס כי לא טעמתי, אבל אספרסו-קלאב, למשל, נותנים טעם בדיוק באותה הרמה של נספרסו.
חלק מהמכונות האוטומטיות (לא פודים, אלא אוטומטיות) - גם.
מכונה אוטומטית ספציפית שטעמתי בקוויקמיל באיטליה (ואין אותה בארץ, אני לא יודע למה) נותנת קפה בליגה אחרת לגמרי מנספרסו.
- איכות של מגוון:
לא נכון. נספרסו נופלת כאן מול התחרות. כל הקפסולות של נספרסו דומות אחת לשניה - ההבדל הוא רק בחוזק. כמה שניסיתי לעצום עיניים ולדמיין קפה הודי או גוואטמלה וכו' - הדליחות של הקפה היא כ"כ גבוהה מול אספרסו אמיתי, ששום הבדלי זן לא באים באמת לידי ביטוי.
מצד שני, אספרסו-קלאב נותנים קפה עם הל, שוקו ועוד כל מני שטיקים שכאלה. זה עוד יותר חילול הקודש, אבל אם כבר אתם מוכנים להתפשר על טעם הקפה תמורת נוחות - אז אספרסו-קלאב עדיפים.
- איכות של שירות:
דשתם בזה הרבה וחזרתם על כל מני מילים גבוהות שלא מתארות עובדות אלא תחושות. אבל בשורה התחתונה, אין שום יתרון שירותי לנספרסו כשמדובר במכונות הקפה שלהם. את המכונה לא קונים מהם, אלא ממשווקים. איכות שירות הלקוחות שלהם היא לא טובה יותר מהמתחרות, שמענו לקוחות לא מרוצים מכאן ומכאן. הנציגים שלהם בחנות אולי ממש נחמדים, אבל גם הנציגים של אספרסו-קלאב ממש נחמדים, גם הבחור שהדגים לי את המכונה החדשה בשופרסל לפני כמה חודשים היה ממש חביב וגם הבחורה בתחנת הדלק של "פז", שהכינה לי לוואצה, היתה חייכנית וחביבה.
אני לא רואה שום יתרון לטעימות קפה ב-"בוטיק", אם יש רק שני "בוטיקים" כאלו בארץ. זה *שירות חסר*, זה ממש לא יתרון שירותי! מי רוצה לנסוע עד לכיכר המדינה, גם אם יחנו לו את הרכב וישטפו לו אותו, רק כדי לטעום פאקינג קפסולה של נספרסו? הרי לקוחות נספרסו חרטו על דגלם את הנכונות להתפשר בגדול על איכות (הקפה) תמורת נוחות (ההכנה שלו). אנשים שלא מוכנים להשקיע עוד 10 שניות בקבלת קפה פי 100 יותר טוב, כן מוכנים לנהוג עד לכיכר המדינה כדי לטעום קפסולה חדשה? (שגם ככה זהה לכל השאר). וואלה, לא ברור לי וגם לא נראה לי נכון בכלל.
בעיני איכות של שירות, כשמדובר בקפסולות, זו העובדה שכשאני נכנס לתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת בכניסה (כבר מעל לשנה) מכונה של לוואצה, חמה ומוכנה, עם מבחר קפסולות שלהם. תמיד מציעים לי שם לטעום את הקפה. *זה* שירות של קפסולות.
- איכות של משלוח חינם:
משלוח חינם זה לא שירות. זה פיצ'ר שאתה משלם עליו.
אני לא מבין למה אתם מתלהבים ממשלוח חינם של קפסולות.
גם את הקמח שלכם אתם קונים במשלוח חינם מהסופר? מה לגבי התפוחים? שוקולד מריר?
ישראלי גם ככה מבקר בסופר או בתחנת הדלקת פעם בשבוע. מה יותר פשוט מלהרים את היד למדף ולאסוף קפסולות למכונה?
מי צריך משלוח בכלל?
ולגבי רכישות באינטרנט: זה נהדר, אני עושה סופר באינטרנט פעם בשבועיים שלושה. אבל בישראל מדובר באחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה.
רוב האנשים קונים בסופר, ושם הם מצפים למצוא את הקפסולות שלהם.
כאמור, זה לא שירות וזה לא יתרון.
זו בסה"כ הדרך של נספרסו לכסות על החסרון הגדול שלהם - יש רק להם רק 2 חנויות בארץ!
עצם העובדה שיש כאן אנשים שכ"כ מתאמצים להגן בחירוף נפש על נספרסו (ולהשוות אותם לאפל!!) רק מראה עד כמה המותג הזה חזק, וזה קסם מדהים בעיני.
מוטי, דיברת הרבה על אי-דיוקים, אבל חטאת בעצמך בלא מעט.
מעבר לאי-דיוקים סובייקטיביים (כמו הטעם, מגוון, ההשוואה לאספרסו קלאב) שאני לא מסכים איתם בלשון המעטה. יש גם אי-דיוקים עובדתיים כמו זה שיש להם 4 חנויות בארץ (וחמישית בקרוב מאוד) ולא 2.
לגבי שירות, תראה לי חברה אחרת שמוכרת ציוד קפה שבתקופת האחריות במקרה של תקלה, מגיעה אליך הביתה עם מכשיר חלופי ומחזירה לך את המכונה שלך בגמר התיקון חינם לחלוטין.
בנוסף, יוצא לי להיות די הרבה בסניפים של ילו (לצערי הרב, הרבה יותר ממה שהייתי רוצה), מעולם לא קיבלתי הצעה לטעימה ויתרה מכך, בפעמים הבודדות שביקשתי נעניתי בשלילה, ומדובר על סניפים די גדולים שלהם.
לגבי הבדלים בין קפסולות, הם עצומים. גם בטעם. במיוחד כשיוצאת מהדורה מוגבלת, אבל לא רק. ואגב, יתרון שרלוונטי מאוד אליך. הם מפיקים את האספרסו הנטול הטוב ביותר שטעמתי. ומי כמוך יודע שניסיתי המון, כולל יבוא אישי של קפה ירוק.
הם רחוקים מלהיות מושלמים, ולפי כל קנה מידה גם יקרים. אבל הם מציעים את הפיתרון האוטומטי הטוב ביותר לדעתי מבין הקיימים. וכן, זה עדין רחוק שנות אור מאספרסו מקפה טרי במכונה + מטחנה.