שרשור תגובות: האייפון 5 - iPhone5 בידנו - התרשמות ו-hands on ראשונים

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
hassin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה

אם הם ישימו 512MB וגם אם ישימו 2GB עדיין מדברים פה על שבב זיכרון אחד. גם אם יהיה הבדל בצריכה במצב כזה (ולא יהיה) הוא יהיה כל כך אפסי..

בכל מקרה, צריכת חשמל של סטיק RAM היא כ"כ אפסית שהטיעון הזה מתחיל להישמע מגוחך. ביחוד כשחושבים שצמוד אליו יש מעבד חזק עם שבב גרפי מפלצתי ומסך מגע לא קטן..

Batnun פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

hassin כתב:אם הם ישימו 512MB וגם אם ישימו 2GB עדיין מדברים פה על שבב זיכרון אחד. גם אם יהיה הבדל בצריכה במצב כזה (ולא יהיה) הוא יהיה כל כך אפסי..

בכל מקרה, צריכת חשמל של סטיק RAM היא כ"כ אפסית שהטיעון הזה מתחיל להישמע מגוחך. ביחוד כשחושבים שצמוד אליו יש מעבד חזק עם שבב גרפי מפלצתי ומסך מגע לא קטן..
...
אתה טוען שלא יהיה הבדל בצריכה כי בשני המקרים מדובר בשבב אחד? זה באמת טיעון מגוחך...

נראה שיש לך הרבה ידע וניסיון בתיכנון שבבים, ובכלל אתה מומחה נודע בתחום. אני כמובן לא ממש מבין בזה, ונאלץ להסתמך על מחקרים ודוחות שאני מוצא באינטרנט. כמו לדוגמה המסמך הבא, שמציין כדרך אגב שה-RAM אחראי לכ-20 אחוז מצריכת החשמל:
http://www.eetasia.com/ARTICLES/2006MAR ... TOR_TA.pdf

Batnun

.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

הייתי בטוח שהמסך אחראי ל 80% מצריכת החשמל בסלולארי (בבהירות מקסימאלית).

לפי הלינק שצרפת, המסך אחראי רק ל 10% ?! לא נראה לי הגיוני בעליל.

hassin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מה שמשנה את צריכת החשמל הוא מהירות הגישה לזיכרון, הDDR של הזיכרון וכמות הסטיקים. ולא נפח הסטיק.

ככל שהזיכרון מהיר יותר צריכת החשמל שלו עולה = בדור מתקדם יותר (DDR) צריכת החשמל יורדת ביחס למהירות הגישה אליו.

אתה אומר שRAM צורך כ20% מכלל המערכת וגם אם ניקח טענה זו כנכונה, (לדעתי זה נתון הזוי, רק המסך והמעבד של האייפון בזבזנים לא קטנים) זה לא אומר כלום על הבדל בצריכה בין 512MB לבין1GB.
עוד יותר כשברוב המקרים מה שקובע את צריכת החשמל של הסלוט זיכרון הוא הלוח אם.

עריכה:
טל חיזק את הטענה שלי סופית. RAM צורך 20% ומסך 10% ? זה מראה כמה אמינים ורלוונטיים המקורות שלך :lol:

טל, מסך יכול בקלות להגיע לאחוזים האלה. מסך בסמארטפון לוקח ~50% אחוז בטריה. וזה בגלל שהמסך ברוב הזמן המכריע כבוי.

Batnun פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

hassin כתב:זה מראה כמה אמינים ורלוונטיים המקורות שלך :lol:
...

אני לפחות הבאתי כבר שני מקורות. כמה אתה הבאת?... בוא נספור... 0.
הטיעון שלך מתמצה ב"לא נראה לי", "לא הגיוני", ו"מגוחך", בלי להסתמך אפילו על מקור בודד.

הנה עוד מאמר (מקור שלישי) שתומך בטענה שהזיכרון אחראי לעד 20 אחוז מצריכת החשמל בטלפונים סלולריים עדכניים:
http://www.wirelessdesignmag.com/ShowPR ... monCount=0

אני מניח שגם את המאמר הזה תבטל בנימוק המדעי המוחץ "לא נראה לי".

Batnun

.

hassin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חחח כמעט שכחתי שכל דבר שכותבים פה חייב "הוכחות" ו"מחקרים"..

אתה מאמין שRAM לוקח פי 2 חשמל ממסך? או שאפל חוסכים בזיכרון רק משיקולים של סוללה? (כן, ממש מזיז לאפל סוללה) שיבושם לך :lol:

חג שמח לכולם :)

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892

שליחה

נתחיל בזה שמבחינתו של היצרן כל תוספת במעגל החשמלי אמורה להיות כדאית היות ובדרך כלל "עולה" ב :
כסף
מקום
צריכת זרם

במקרה של מכשירי אפל, ( וגם סמארטפונים אחרים) צריך להבין שה DDR בכלל מורכב בתוך רכיב המעבד. זה לא סטיקים וזה לא רכיבים דיסקרטיים. לכן השוואות לעולם ה PC והסטיקים המודולריים ממש לא לעניין בכלל. השפעה על לצריכת הזרם קיימת גם ב SBY (זליגה כל זמן שהמכשיר דלוק) וגם במוד פעולה דינמי כשנכתב או נקרא מה DDR.

לדוגמה מעבד A5 שמניע את אייפון 4S מכיל die שהוא processor ובאותה אריזת פלסטיק מוכללים עוד שני die שהם מהווים את זיכרון ה DDR בגודל סופי של 512 MB. שלושת פיסות הסיליקון מיוצרות על ידי סמסונג.

במכשיר החדש אפל הכפילה את הזיכרון ל 1 GB ברכיב A6. היות ואפל שולטת בחומרה ובתוכנה - אין לי ספק שבדקה את ביצועי המערכת ומגיעה לאופטימיזציה של גודל זכרון, רוחב הפס שלו וכד יחסית לעלויות ייצור ויכולת אספקה.

תוספת 1gb mobile DDR עולה הרבה פחות מ $ 10. אבל עכשיו ברור לכם ש שינוי גודל זיכרון עבודה משמעותו בעצם מעבד חדש = מכשיר חדש.

כיצרנית הזיכרונות הגדולה בעולם סמסונג משדרגת את ה SG3 די בקלות ל 2 GB וזה מהווה benchmark חדש אשר יצרניות מובילות אחרות (HTC , MOTOROLA... ) אמורות לעמוד בו אחרת ייחשבו ל "חלשות" .
לדעתי ה 2 GB זה היבט אסטרטגי של סמסונג - גם כדי להציב את עצמה כמובילה בspecs ובנוסף כך היא גם דואגת למכירות מוגברות של חטיבת ה semi שלה (פיצוי לאבדן אפל כלקוחה מספר אחת של ה DDR :) ).

ברמת ה pure specs יותר זיכרון אכן נשמע " יותר חזק ומתקדם" . אבל אני לא בטוח לגבי התועלת האמתית .

נגיד שבמקרה של אפליקציות גרפיות כבדות ואם זמן סוללה לא חשוב ה 2GB כנראה מהווה יתרון . (Y)

מצד שני בהיבט הכולל של השימושים הנפוצים , הצורך לתאימות האפליקציות למגוון רחב של מכשירים עם גודל זיכרון נמוך בדרך כלל - לא מצדיק הרחבת זיכרון מעבר ל mainstream שזה 1 GB .למשל ה waze עובד מצוין גם על מכשיר ישן עם 256MB בלבד... (Y)

חזור אל “חדשות ניידים”