יש! (לי סטרגה- TOP)
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
גם אני בדיוק כמו ליאור. הזמנתי בתחילת ספטמבר, הובטח לי שאקבל את המכונה בתחילת אוקטובר ועד אתמול לא קיבלתי אותה.
לכן ביטלתי את העסקה וקניתי את המכונה של כפיר(שזו עסקה הרבה יותר משתלמת).
ושוב כמו ליאור, בעקבות הפורום הזה קיבלתי רושם וביקורות טובות על אלון, מה שהתברר כלא כל כך נכון. מההתנסות האישית שלי אני רק יכול להמליץ שאם אתם רוצים לרכוש אצלו - רק מהמלאי(אלא אם כן יש לכם סבלנות של פיל).
לכן ביטלתי את העסקה וקניתי את המכונה של כפיר(שזו עסקה הרבה יותר משתלמת).
ושוב כמו ליאור, בעקבות הפורום הזה קיבלתי רושם וביקורות טובות על אלון, מה שהתברר כלא כל כך נכון. מההתנסות האישית שלי אני רק יכול להמליץ שאם אתם רוצים לרכוש אצלו - רק מהמלאי(אלא אם כן יש לכם סבלנות של פיל).
נערך לאחרונה על ידי Itsik ב 16/12/2012 6:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
איציק.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני באופן עקבי ממליץ להרבה אנשים לקנות מחו״ל את ציוד הקפה כולל אביזרים, המבחר גדול יותר ובמרבית המקרים יותר זול.
ההזמנה פשוטה וקלה ומרבית המקומות שולחים לישראל ולא צריך לחשוש מעסקה כשמשלמים ב paypal.
כפי שאיציק אמר אם יש במלאי זה סיפור אחר ...
רק בנושא המטחנות יש סייג אחד והוא רוני מקפה רות, מדובר באדם הגון ואמין שכיף לקנות ממנו.
ההזמנה פשוטה וקלה ומרבית המקומות שולחים לישראל ולא צריך לחשוש מעסקה כשמשלמים ב paypal.
כפי שאיציק אמר אם יש במלאי זה סיפור אחר ...
רק בנושא המטחנות יש סייג אחד והוא רוני מקפה רות, מדובר באדם הגון ואמין שכיף לקנות ממנו.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אגב לחוששים מנושא האחריות, בפער שיש בין המחירים יש מספיק לכסות כמה תיקונים במעבדה כמו אספרסימו משום שיש אחריות יצרן על המכונה וקרלו לדוגמה ישלח חלקים בדואר ללא בעיה במסגרת האחריות.
מכונת קפה זה לא מוצר כל כך מורכב וברמות האלה מדובר במכונות שבנויות היטב לעבודה ממושכת ובמקרים יחסית נדירים קורה שמשהו תקול בצורה משמעותית וגם אז מה כבר יכול לקרות ? משאבה ? בקר מילוי מים ? נזילה מאחד החיבורים?
אני רכשתי את כל המכונות שלי בשנים האחרונות מחו״ל וכך גם יהיה עם המכונה הבאה שאקנה...
מכונת קפה זה לא מוצר כל כך מורכב וברמות האלה מדובר במכונות שבנויות היטב לעבודה ממושכת ובמקרים יחסית נדירים קורה שמשהו תקול בצורה משמעותית וגם אז מה כבר יכול לקרות ? משאבה ? בקר מילוי מים ? נזילה מאחד החיבורים?
אני רכשתי את כל המכונות שלי בשנים האחרונות מחו״ל וכך גם יהיה עם המכונה הבאה שאקנה...
כפיר_ש כתב:אגב לחוששים מנושא האחריות, בפער שיש בין המחירים יש מספיק לכסות כמה תיקונים במעבדה כמו אספרסימו משום שיש אחריות יצרן על המכונה וקרלו לדוגמה ישלח חלקים בדואר ללא בעיה במסגרת האחריות.
אני רכשתי את כל המכונות שלי בשנים האחרונות מחו״ל וכך גם יהיה עם המכונה הבאה שאקנה......
תקרא לי מיושן אבל אני אוהב שאני יודע מי נותן לי את האחריות על המוצר.
לא אוהב להתחיל לחפש מעבדות וכאלה. אני תמיד חושש שיעבדו עלי כי אני מה זה לא מבין בדברים האלה.
לנו יש מכונת קפה של בי-אספרסו והיתה לנו בעיה לא מזמן והמכונה לא עבדה. הגיע טכנאי מטעם ברימאג (הם נותנים את האחריות) ומסתבר שזאת הייתה בעיה קטנה שתוקנה תוך 2 דקות על ידי הטכנאי שבא. בגלל שזה במסגרת האחריות אז כמובן שזה לא עלה לי אבל אם הייתי לוקח את המכונה למעבדה יכול להיות שהיו עובדים עלי ולוקחים הרבה כסף על התיקון
לצערי היבואנים בארץ חיים על החששות והשמרנות של אנשים כמוך.תקרא לי מיושן אבל אני אוהב שאני יודע מי נותן לי את האחריות על המוצר.
לא אוהב להתחיל לחפש מעבדות וכאלה. אני תמיד חושש שיעבדו עלי כי אני מה זה לא מבין בדברים האלה.
לנו יש מכונת קפה של בי-אספרסו והיתה לנו בעיה לא מזמן והמכונה לא עבדה. הגיע טכנאי מטעם ברימאג (הם נותנים את האחריות) ומסתבר שזאת הייתה בעיה קטנה שתוקנה תוך 2 דקות על ידי הטכנאי שבא. בגלל שזה במסגרת האחריות אז כמובן שזה לא עלה לי אבל אם הייתי לוקח את המכונה למעבדה יכול להיות שהיו עובדים עלי ולוקחים הרבה כסף על התיקון...
לפני שהשוק היה פתוח לקניות מהרשת לא היתה ברירה והיית חייב לקנות בארץ או לטוס לחו"ל ולהביא בעצמיך.
היום ניתן ליבא כל דבר לבד,בקלות ובמחיר הרבה יותר זול מהארץ בדרך כלל.
למעשה מנסיוני, קניה בחו"ל בדרך כלל גם מגיעה מהר יותר מאשר קניה בארץ (יש רק מעט יוצאי דופן).
אם ככה למה בכלל לקנות בארץ?
כאן היבואנים משחקים על נושא האחריות. הם מסרבים לתת אחריות למוצר שלא נקנה דרכם גם כשיש אחריות בינלאומית ומסרבים למכור חלקי חילוף. על ידי כך הם לוחצים אנשים שחוששים מנושא האחריות לקנות בארץ.
עכשיו נשאר לשאול האם שווה לשלם על האחריות פי שתיים או יותר?
מנסיון שלי ממש לא!
א. הסיכוי שמוצר יתקלקל במסגרת האחריות הוא מאוד קטן. היצרנים עובדים בדיוק על הסטטיסטיקה הזאת ונותנים תקופת אחריות שבא הסיכוי לקלקול מאוד קטן.
ב. גם אם התקלקל המוצר, אתה עדיין יכול לשלוח את המוצר לחו"ל לתיקון או לתקן לבד בארץ ועדיין בשיקלול הכולל זה יצא זול יותר מקניה עם אחריות בארץ.
ג. האחריות בארץ ברוב המקרים מגוחכת. שולחים אותך למעבדה באיזה חור נידח שפתוחה שעתיים ביום, תוקעים לך את המוצר לחודש ובסוף המוצר חוזר יותר מקולקל ממה שהיה. זה כבר קרה לי בעבר לא מעט פעמים.
ד. רוב היבואנים לא מקפידים על זמני הספקה. איחור של חודשים במסירה זה סביר בארץ. תראה את השירשור הזה לדוגמה, אבל גם אני אכלתי הרבה קש עם קניות בארץ. בשנת 2000 עברתי לבית חדש וקניתי את כל הריהוט ומוצרי החשמל חדשים. עיכובי ההספקה נעו בין חודש לשבעה חודשים כמעט לכל המוצרים שקניתי.
בחו"ל זה לא קרה לי אף פעם. ספק לא מוכר מוצר שלא במלאי וגם כשאין מלאי ההזמנה מבוטלת מייד.
יש גם יוצאי דופן לטובה בארץ אבל הם באמת יוצאי דופן ולא הכלל.
בו ניקח לסיכום את קניית הבזרה בארץ לעומת חו"ל כדוגמה:
הספקה: מאיטליה תוך שלושה ימים, בארץ שלושה חודשים ועדיין מחכים.
מחיר: הרבה יותר זול לקנות באיטליה.
אחריות: בקניה בארץ אחריות לשנה, בקניה באיטליה תקבל חלקי חילוף לארץ ותשלם רק על עבודה.
הזמנה: בארץ בטלפון או דרך אתר מאיטליה דרך אתר.
עכשיו תחליט לבד איפה עדיף לקנות.
Re: עמידה בהבטחות זה לא הצד החזק של אלון
אם הבנתי נכון, אלון החזיר את העלות למי שהתחרט, וזה הרע במיעוטו.ristretto כתב:עוד לא גיליתי את הצד החזק...
מקוה שבפעם הבאה יהיה מלאי, המשחקים האלה לא טובים לאף אחד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
Re: היא הגיעה!!!
תענוג, יופי של תמונות ואני בטוח שהקפה יהיה באיכות מעולה. מכונה יפה וטובה.lior_a כתב: היא הגיעה .....
תתחדש ותהנה, לא בטוח שהיה שווה "לחכות" כל כך הרבה זמן אבל מעכשיו תהנה בטוח.
לפחות הבנתי שאלון היה הוגן והחזיר למי שביקש, את כספו ללא משחקים. המכס ושאר רשויות המדינה עושות לאזרח הקטן וגם לעסקים הקטנים והגדולים לא מעט צרות וזה כנראה חלק מהדיל של לגור בארץ... גם אני חיכיתי למשלוח שעוכב מאוד במכס ללא כל סיבה נראית לעין.