צריבה קלה בפלאזמה פנסוניק חדשה - עדכון בעמוד 11

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #61 

טלHD כתב:זה המקום לומר שהתפרסם מבחן שבדק צריבות בפלאזמות של פנאסוניק וסמסונג.
פנאסוניק הפסידו בגדול במבחן הזה. סמסונג יצאו מצויין.
דגמים שנבחנו: VT50, GT50, E6500

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57 ... ag=nl.e702
...
הזוי...יש לי קורו 2 כבר 3 שנים (בלי עין הרע...) הפלזמה עוברת התעללות קשה של הילדים עם לוגויים בוהקים במשך שעות...וטפו טפו שורדת..עברה בי המחשבה לשדרג ל - VT50 בגודל "65...אבל אחרי שקראתי את הכתבה אחשוב פעמיים...

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #62 

להבנתי הלא גדולה מאוד החלק הקריטי זה תחילת השימוש 100-200 שעות ראשונות.
ואם שם עברה שימוש נורמלי וסביר אז הצריבות/צבירות לא יהיה רציניות.
לפי הכתבה הטלוויזיה היא בחנות,וכנראה בקונטרסט גבוה בדינמיק וסביר להניח שככה מהיום הראשון.
מה שמגביר את הסיכון.

שוב,זו רק תזה אחת :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #63 

gremlinx כתב:להבנתי הלא גדולה מאוד החלק הקריטי זה תחילת השימוש 100-200 שעות ראשונות.
ואם שם עברה שימוש נורמלי וסביר אז הצריבות/צבירות לא יהיה רציניות.
לפי הכתבה הטלוויזיה היא בחנות,וכנראה בקונטרסט גבוה בדינמיק וסביר להניח שככה מהיום הראשון.
מה שמגביר את הסיכון.

שוב,זו רק תזה אחת :)
...
אתה בטוח שקראת את הכתבה?
איזה חנות ואיזה דינמיק?

המבחן נעשה במצב נורמל MOVIE/THX ולמשך 8 שעות של הקרנת תמונה סטאטית מ DVD.

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #64 

קראתי אותה הבוקר,אז יכול להיות שהייתי עם חצי-עין.
הייתי די בטוח שהפלזמות הן בחנות.

אוקיי,עברתי שוב על הכתבה ונכתב שמה שקרה הוא בשעות הראשונות של ה"הרצה" לפני שעושים כיול.
ושוב כמו שכתבתי, שהחלק הקריטי למיטב הבנתי הוא ההרצה ובאם בהרצה יש בעיות הן רק יחמירו בעתיד וידרשו טיפול קשה יותר כמו שהוא כתב שהיה צריך הרבה זמן להוריד את הצבירה.

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #65 

gremlinx כתב:קראתי אותה הבוקר,אז יכול להיות שהייתי עם חצי-עין.

אוקיי,עברתי שוב על הכתבה ונכתב שמה שקרה הוא בשעות הראשונות של ה"הרצה" לפני שעושים כיול.
ושוב כמו שכתבתי, שהחלק הקריטי למיטב הבנתי הוא ההרצה ובאם בהרצה יש בעיות הן רק יחמירו בעתיד וידרשו טיפול קשה יותר כמו שהוא כתב שהיה צריך הרבה זמן להוריד את הצבירה.
...
כן אבל עדיין הסמסונג על פי הכתבה באותם תנאים בדיוק לא הראתה שום סימנים של צריבה והתמונה כפי שניתן לראות חלקה לגמרי, חומר למחשבה......

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #66 

androidsmart כתב:
gremlinx כתב:קראתי אותה הבוקר,אז יכול להיות שהייתי עם חצי-עין.

...
כן אבל עדיין הסמסונג על פי הכתבה באותם תנאים בדיוק לא הראתה שום סימנים של צריבה והתמונה כפי שניתן לראות חלקה לגמרי, חומר למחשבה......
...
ברור,לגמרי.
אני רק צופה את אפקט הפחד שיבוא עכשיו מצריבות ו/או צבירות ופשוט מה שרציתי להגיד שחשוב לדאוג לפלזמה בהתחלה וכנראה שהיא תתגמל אח"כ. לא נכנס להאם הטלוויזיה צריכה לשרת אותנו או אנחנו אותה אלא סך-הכל כיצד ניתן למזער ולצמצם תופעות שכאלו :)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #67 

...
מחיפוש קצר פה בפורום אפשר לראות שזה לא ממש המצב לפחות לא בסדרות הנמוכות של סמסונג:

http://www.hometheater.co.il/vt149757.S ... 7%9B%D7%95

http://www.hometheater.co.il/vt163228.% ... D7%9A-D490

http://www.hometheater.co.il/vt158481.% ... 7%9E%D7%94

koksi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #68 

גרוע מאד
מאכזב מאד

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #69 

integral כתב:

...
מחיפוש קצר פה בפורום אפשר לראות שזה לא ממש המצב לפחות לא בסדרות הנמוכות של סמסונג:

http://www.hometheater.co.il/vt149757.S ... 7%9B%D7%95

http://www.hometheater.co.il/vt163228.% ... D7%9A-D490

http://www.hometheater.co.il/vt158481.% ... 7%9E%D7%94
...
ידידי...
בחנו את דגמי העל החדשים של פנאסוניק ודגם בייניים חדש של סמסונג.
זה לא משליך על כל הדגמים ובוודאי לא הדגמים הישנים.

עובדה שהצריבה ב VT50 עברה אחרי צפיה רגילה של כחודש ימים....
ב GT50 שחולק איתה את אותו הפאנל בדיוק, הצריבה היתה מעט קשה יותר ולא עברה גם אחרי חודש...
E6500 לא הראתה סימנים כל שהם של צבירה או צריבה באותם תנאים בדיוק...וזה יפה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #70 

הזוי...יש לי קורו 2 כבר 3 שנים (בלי עין הרע...) הפלזמה עוברת התעללות קשה של הילדים עם לוגויים בוהקים במשך שעות...וטפו טפו שורדת..עברה בי המחשבה לשדרג ל - VT50 בגודל "65...אבל אחרי שקראתי את הכתבה אחשוב פעמיים...
...
מנגנון האורביטר של הקורו היה כנראה המוצלח ביותר שיוצר אי פעם למסך פלזמה ועשה את עבודתו בצורה קרובה לשלמות.
המסך למעשה חסין כמעט לגמרי מצריבות ואם לא יעבור התעללות קיצונית ביותר כנראה שלא יצרב לעולם.

הכתבה שטל הביא כאן מלמדת שמסכי הפלזמה החדישים ביותר רחוקים מלהיות "חסינים לצריבות" כפי שהרבה חובבי פלזמה אוהבים לטעון כאן ומי שרוכש מסך שכזה בהחלט צריך להיות במצב של "צפה פגיעה"....
על אחת כמה וכמה כמובן למי שיש אשה וילדים בבית ואז ברור שאי אפשר לעמוד על המשמר כל שעות היום על מנת לשמור
על המסך מפני חתונה קתולית עם הלוגואים של ערוץ האופנה , האח הגדול , ערוצי הילדים וכו'.

koksi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #71 

dor8 כתב:
...
מנגנון האורביטר של הקורו היה כנראה המוצלח ביותר שיוצר אי פעם למסך פלזמה ועשה את עבודתו בצורה קרובה לשלמות.
המסך למעשה חסין כמעט לגמרי מצריבות ואם לא יעבור התעללות קיצונית ביותר כנראה שלא יצרב לעולם.

הכתבה שטל הביא כאן מלמדת שמסכי הפלזמה החדישים ביותר רחוקים מלהיות "חסינים לצריבות" כפי שהרבה חובבי פלזמה אוהבים לטעון כאן ומי שרוכש מסך שכזה בהחלט צריך להיות במצב של "צפה פגיעה"....
על אחת כמה וכמה כמובן למי שיש אשה וילדים בבית ואז ברור שאי אפשר לעמוד על המשמר כל שעות היום על מנת לשמור
על המסך מפני חתונה קתולית עם הלוגואים של ערוץ האופנה , האח הגדול , ערוצי הילדים וכו'.
...
לא נראה לי שיהיה כאן מישהו שיתווכח איתך עם מה שכתבת בפוסט הזה.
גם לא אני.
אני טוען שדגם ה vt טוב יותר בכל פרמטר מהקורו.רק עניין ההגנה כנגד צריבה הוא בעייתי, והרי מדובר בדבר בעל החשיבות הגבוהה ביותר:עמידות מוצר לתקלות.
האמת,לא האמנתי שכך יהיה המצב בדגם העל של פנסוניק,למרות,ואני חוזר ואומר:למרות שהמיבחן הזה נערך על מסך חדש ובתול.
שלא עבר הרצה-שזו בעצם הכנסת חליפת מגן לכל מסך מטכנולוגיית הפלזמה מאז ומעולם.
בוא נקווה שמישהו ירים את הכפפה ויערוך את אותו המיבחן למסך שעבר הרצה.
אני אנסה לשלוח לעורך המבחן הודעה שיואיל בטובו לעשות מבחן מחודש למסך שברשותו ולפרסם תוצאות.
או שאולי אחת מהחנויות המיתמחות בארץ תערוך איזו בדיקה לילית למסך שברשותם.........
לסיכום-המאמר הזה אפשר לומר קצת זיעזע אותי,באופן אישי

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #72 

אני גם ככה חם אש על ה -LED של סמסונג...העיצוב והתמונה עושים לי את זה...במיוחד ה - "החדות החריפה" כמו שמתבטאים הסוקרים/הבוחנים למיניהם...לי בכל אופן זה עושה את זה, מה גם שאני לא הולך להשקיע סכום נכבד במסך ולחיות בפחדים, כן יצרב לא יצרב הרצות במינימום קונטראסט וכו"י...יש לי חבר עם D/C 8000 לא זוכר בדיוק אבל רואים מיליון דולר !!!!!!! ואין לו תלות בשירות המטאורולוגי (עננות,זליגות אור,היורה והמלכוש...)
הבעסה זה שאין יותר גדול מ - "55...ואני כרגע עם "50 וזה לא שדרוג מי יודע מה...

חשבתי בהתחלה על VT50 בגודל "65 אבל אם בצריבות עסקינן, אזי אני לא שם...

כנראה אשאר עוד קצת עם הקורו... ואני ממש,אבל ממש לא סובל...

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #73 

koksi כתב:
dor8 כתב:
...

...
לא נראה לי שיהיה כאן מישהו שיתווכח איתך עם מה שכתבת בפוסט הזה.
גם לא אני.
אני טוען שדגם ה vt טוב יותר בכל פרמטר מהקורו.רק עניין ההגנה כנגד צריבה הוא בעייתי, והרי מדובר בדבר בעל החשיבות הגבוהה ביותר:עמידות מוצר לתקלות.
האמת,לא האמנתי שכך יהיה המצב בדגם העל של פנסוניק,למרות,ואני חוזר ואומר:למרות שהמיבחן הזה נערך על מסך חדש ובתול.
שלא עבר הרצה-שזו בעצם הכנסת חליפת מגן לכל מסך מטכנולוגיית הפלזמה מאז ומעולם.
בוא נקווה שמישהו ירים את הכפפה ויערוך את אותו המיבחן למסך שעבר הרצה.
אני אנסה לשלוח לעורך המבחן הודעה שיואיל בטובו לעשות מבחן מחודש למסך שברשותו ולפרסם תוצאות.
או שאולי אחת מהחנויות המיתמחות בארץ תערוך איזו בדיקה לילית למסך שברשותם.........
לסיכום-המאמר הזה אפשר לומר קצת זיעזע אותי,באופן אישי
...
זכותך לטעון מה שאתה רוצה...אך כאשר אתה טוען שה -VT טובה יותר מהקורו בכל פארמטר ורק הצריבה זה נושא בעייתי, אז בפארמטר של הצריבה הקורו טובה יותר...לא לשכוח...מסך מלפני 4 שנים...(2008) עצם העובדה שמשווים דגם של 2012 לדגם מלפני 4 שנים זה אומר משהו...ואני לא נכנס לקשקוש של מי טובה יותר...

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #74 

HDMI כתב:אני גם ככה חם אש על ה -LED של סמסונג...העיצוב והתמונה עושים לי את זה...במיוחד ה - "החדות החריפה" כמו שמתבטאים הסוקרים/הבוחנים למיניהם...לי בכל אופן זה עושה את זה, מה גם שאני לא הולך להשקיע סכום נכבד במסך ולחיות בפחדים, כן יצרב לא יצרב הרצות במינימום קונטראסט וכו"י...יש לי חבר עם D/C 8000 לא זוכר בדיוק אבל רואים מיליון דולר !!!!!!! ואין לו תלות בשירות המטאורולוגי (עננות,זליגות אור,היורה והמלכוש...)

...
הLED של סמסונג מנסיון אכן יעשה את העבודה והחדות שלו זה באמת כמו של סכין ג'ילט דור 4 !
אם כי יש מסכים נוספים מבית טושיבה ופיליפס עם לד מלא שיעשו גם כן את העבודה וגם יהיו רגישים
פחות לפגעי מזג אוויר (עננות) :)
את הסמסונג אתה בהחלט יכול להשיג בגדלים מעל 55 והוא קיים גם ב60 גם 65 ואפילו 75.

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #75 

dor8 כתב:
HDMI כתב:אני גם ככה חם אש על ה -LED של סמסונג...העיצוב והתמונה עושים לי את זה...במיוחד ה - "החדות החריפה" כמו שמתבטאים הסוקרים/הבוחנים למיניהם...לי בכל אופן זה עושה את זה, מה גם שאני לא הולך להשקיע סכום נכבד במסך ולחיות בפחדים, כן יצרב לא יצרב הרצות במינימום קונטראסט וכו"י...יש לי חבר עם D/C 8000 לא זוכר בדיוק אבל רואים מיליון דולר !!!!!!! ואין לו תלות בשירות המטאורולוגי (עננות,זליגות אור,היורה והמלכוש...)

...
הLED של סמסונג מנסיון אכן יעשה את העבודה והחדות שלו זה באמת כמו של סכין ג'ילט דור 4 !
אם כי יש מסכים נוספים מבית טושיבה ופיליפס עם לד מלא שיעשו גם כן את העבודה וגם יהיו רגישים
פחות לפגעי מזג אוויר (עננות) :)
את הסמסונג אתה בהחלט יכול להשיג בגדלים מעל 55 והוא קיים גם ב60 גם 65 ואפילו 75.
...
מוזר, חפרתי קצת ברשת ומצאתי ש - ES8000 קיים רק ב - "55...או שאני לא מעודכן...

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #76 

ביום ראשון יגיע אלי סוף סוף הפלאזמה של סמסונג E550.
ממה שאני קורא כאן מה אני אמור לעשות כדי שלא יקרה לי מה שפותח השרשור עבר?
כול יום הטלוובאמצע השבוע יש פוטנציאל שהטלוויזיה תהיה פתוחה על ערוץ של ילדים כ -4 שעות בערך. האם יש לי מה לחשוש או שהצבירות/צריבות המדוברות קורות אחרי שימוש באותו ערוץ של יותר שעות? מה בעצם ההנחיות של תקופת ההרצה? נתון כאן איזה קישור לפוסט מלפני כמה שנים. יש משהו מעודכן? האם לסמסונג יש הנחיות בחוברת ההפעלה לגבי תקופת ההרצה?

קצת שאלות, מקקוה שלא יותר מדי.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #77 

No manufacturer's warranties currently cover burn-in. At least one add-on warranty service does (Best Buy's Geek Squad Black Tie warranty protection), but it's expensive. Adding it to the GT50 will cost an extra $200 for a two-year period.
...
הוא ציין שבחול רק BEST BUY נותנת אופציה לאחריות מורחבת/יקרה שכוללת צריבות (200 דולר לשנה!!!), נקודה למחשבה ליבואן בארץ (אנחנו אלופים בביטוחים למיניהם).
זה רק ממחיש עד כמה הנושא של הצריבות שכיח. אם אוהבי טכנולוגיה כמונו לא סגורים על הנושא אז תחשבו כמה זה קשה להדריך לקוח שלא מבין דבר וחצי דבר ב"הרצת שטיפה" במחזור החיים ההתחלתי של המסך.

HDMI גם אני מתחיל להתחמם :D אבל ההתלבטות כרגע אם לחכות קצת שה3D יירד עוד במחיר. בלווין הפרטי יש כבר כמה ערוצי תלת מימד בחבילות השונות.
עכשיו צריך לחשוב מה עושים עם הLCD הישנה של LG47FR שעושה עבודה נאמנה כ3 שנים בסלון.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #78 

sheva23 כתב:
No manufacturer's warranties currently cover burn-in. At least one add-on warranty service does (Best Buy's Geek Squad Black Tie warranty protection), but it's expensive. Adding it to the GT50 will cost an extra $200 for a two-year period.
...
הוא ציין שבחול רק BEST BUY נותנת אופציה לאחריות מורחבת/יקרה שכוללת צריבות (200 דולר לשנה!!!), נקודה למחשבה ליבואן בארץ (אנחנו אלופים בביטוחים למיניהם).
זה רק ממחיש עד כמה הנושא של הצריבות שכיח. אם אוהבי טכנולוגיה כמונו לא סגורים על הנושא אז תחשבו כמה זה קשה להדריך לקוח שלא מבין דבר וחצי דבר ב"הרצת שטיפה" במחזור החיים ההתחלתי של המסך.

HDMI גם אני מתחיל להתחמם :D אבל ההתלבטות כרגע אם לחכות קצת שה3D יירד עוד במחיר. בלווין הפרטי יש כבר כמה ערוצי תלת מימד בחבילות השונות.
עכשיו צריך לחשוב מה עושים עם הLCD הישנה של LG47FR שעושה עבודה נאמנה כ3 שנים בסלון.
...
תראה, לך יותר קל...(בלי חלילה לזלזל ב - LG47FR) סמסונג או כמו שציין DOR8 פיליפס/טושיבה יתן לך את אם כל השידרוגים ברמת תמונה/3D זה הזמן למצוא דיל טוב עבור C8000 בגודל "55...תאמין לי אתה תעוף באוויר מהמסך... לגבי הצריבות, זה נושא כאוב...למזלי הקורו שלי לא איכזבה אבל אני מבין שהפנסוניק החדשה סדרת ה - VT לא בדיוק חסינה בפניהם...וזה כבר חומר למחשבה בנושא השדרוג...

kasr463
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #79 

גם אני מתחיל להתחמם [מאוד שמח] אבל ההתלבטות כרגע אם לחכות קצת שה3D יירד עוד במחיר. בלווין הפרטי יש כבר כמה ערוצי תלת מימד בחבילות השונות.
...
יש לך קישור לערוצים שמשודרים בלווין תלת מימד ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #80 

sheva23

תיקון קטן, 200$ לשנתיים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”