פנסוניק THL42E5M או THL42E30E ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #61 

AlphaCygni כתב:
abu-garaa כתב:החיסרון היחיד של הפנסוניק לדעתי האישית זה זליגות האור
...
זה לא בדיוק נכון להגדיר זאת כחסרון, אלא יותר כנורמה המהווה חלק בלתי נפרד מרמות מחיר המשתייכות ל Mid/Low-Range.
דגמים זולים ייסבלו יותר מבעיות Q.C, מה שיוביל לכך שישנם "עותקים" איכותיים יותר ואיכותיים פחות של אותו הדגם (ראו את הת'ראד של presto ואחד קצת יותר ישן, בו המשתמש Neter מתאר תופעה דומה. אמנם מצויין שם שהמסך קיבל מכה מהצד הימני, אבל אני יותר נוטה להאמין שמדובר בבעיית "עותק" מאשר פגם פיזי).
...
לא מסכים איתך בכלל.
יצא לע לראות את ה 55d8000 שהוא לכל הדיעות מסך היי אנד של סמסונג משנה שעברה-זליגות האור ובעיקר העננות שבו היא פי כמה וכמה יותר מאשר המסך המדובר.

AlphaCygni
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #62 

אל תסכים. זו עובדה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #63 

דרך אגב לגבי עניין ה"עותקים" זה לא ממש נכון. בד"כ הבעיה היא עם הדיפיוזר, ומכות זה משהו שבהחלט מזיז את הדיפיוזר ויוצר בעיות.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #64 

אין פה עובדות.

כמו שעופר ציין כמה פעמים בסקירות הבעיות נובעות בד"כ מהדיפיוזר. הבעיות יכולות לקרות בגלל הרכבה לא טובה, הובלה לא טובה מכות וכו'...

ראיתי מסכי היי אנד עם זליגות חמורות וראיתי מסכים ברמת הכניסה ללא שום בעיות. כמובן שגם ראיתי את ההיפך. ככה שלהגיד שה D8000 זולג יותר מהפנסוניק זו שטות מוחלטת.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #65 

integral כתב:דרך אגב לגבי עניין ה"עותקים" זה לא ממש נכון. בד"כ הבעיה היא עם הדיפיוזר, ומכות זה משהו שבהחלט מזיז את הדיפיוזר ויוצר בעיות.
...
וכי למה דפיוזר?
כי עופר לאור כתב על זה?
לי נראה שעניין העותקים הוא הסיבה

AlphaCygni
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #66 

אינטגרל - ניתן למנוע/למזער את סוגיית ההובלה באמצעות חומרי אריזה רציניים יותר. משום מה כלל היצרניות לא משקיעות בזה יותר מדי מחשבה מאחר וככל הנראה זה לא כזה קריטי. מלפני עשור~ מסכי ה CRT תפסו הרבה יותר מקום במחסנים, ככה שניתן להוסיף עוד 10-15 ס"מ של חומרי אריזה בכדי למזער את הסיכויים לכך שהדיפיוזרים יינזקו במהלך ההובלה ללקוח.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

integral כתב:אין פה עובדות.

כמו שעופר ציין כמה פעמים בסקירות הבעיות נובעות בד"כ מהדיפיוזר. הבעיות יכולות לקרות בגלל הרכבה לא טובה, הובלה לא טובה מכות וכו'...

ראיתי מסכי היי אנד עם זליגות חמורות וראיתי מסכים ברמת הכניסה ללא שום בעיות. כמובן שגם ראיתי את ההיפך. ככה שלהגיד שה D8000 זולג יותר מהפנסוניק זו שטות מוחלטת.
...
כן כן,אדון אינטגראל היקר..
העננויות ב d8000 ממה שעיני ראו היו אולי פי 5 יותר מאשר ב e30.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #68 

אינטגרל,

אני מתייחס למחיר אצל היבואנים הרשמיים. עדיין יש פער של כ - 1200 שקלים שהוא לא זניח. אני באופן אישי אוהב את LG בדגמים המתקדמים. שם לדעתי, היא מציגה יכולות הרבה יותר מרשימות. למרות, אגב, שבאתר הסקירות "טלויז'ן אינפו" הדגמים היקרים של פנסוניק תופסים מקומות וציונים מאוד נכבדים. גם זויות הצפיה של קו המוצרים בסדרה E30 מאוד מרשימות ומקבלות ציונים גבוהים.

בסך הכל היה דיון מעניין. כל עוד הטיעונים ענייניים, אני זורם. בסופו של דבר, שכל אחד יקבל החלטה על בסיס ההמלצות ולאחר שצפה בטלויזיה במו עיניו.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #69 

אם כבר מזכירים זליגות בקשר למסך המדובר כדאי לקרוא את השרשור הבא :
http://www.hometheater.co.il/vt172502.ה ... אור-מוגזמת

לא חושב שנתקלתי בצילומי זליגור אור ועננות חמורות יותר מהמקרה שהוזכר
ומי שמשווה את הקטסטרופה שמצולמת שם למה שרואים בd8000 אני אמליץ
בעדינות שיחשוב שנית..

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #70 

integral כתב:ניר,

בעניין החשדות לא התייחסתי אליך :)

אני לא יודע איך הגעת להבדל של 1500 שקל.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796032

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809856

גם בזמנו כשהיו חדשות עלו פחות או יותר אותו דבר. רק שכמובן עם ה LG קיבלת הרבה יותר.
...
אז למי התכוונת?אלי? :roll:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #71 

לא כי עופר כתב, כי זה מה שקורה, הבעיות נובעות מהדיפיוזר. הוא זה שאחראי על הפיזור האחיד של הלדים מהצד.

קרא קצת בפורומים בחו"ל ותראה שאנשים לפעמים הזמינו כמה מסכים מאותו דגם, מאותה חברה, מאותה סדרה, מאותו מפעל, מאותה משפחה עם אותם גנים ומאותה העדה, כל זאת עד שקיבלו את האחד שלא זולג לטעמם (בארה"ב אין בעיה להחזיר מסכים).

קרא גם את השרשור של ה 651Y בחו"ל ותראה את השיטה שפיתחו כדי ליישר את הדיפיוזר כשיש עננות:

http://www.avsforum.com/t/1321920/lg-pa ... t_20843247
נערך לאחרונה על ידי integral ב 13/08/2012 23:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #72 

Nir1 כתב:אינטגרל,

אני מתייחס למחיר אצל היבואנים הרשמיים. עדיין יש פער של כ - 1200 שקלים שהוא לא זניח. אני באופן אישי אוהב את LG בדגמים המתקדמים. שם לדעתי, היא מציגה יכולות הרבה יותר מרשימות. למרות, אגב, שבאתר הסקירות "טלויז'ן אינפו" הדגמים היקרים של פנסוניק תופסים מקומות וציונים מאוד נכבדים. גם זויות הצפיה של קו המוצרים בסדרה E30 מאוד מרשימות ומקבלות ציונים גבוהים.

בסך הכל היה דיון מעניין. כל עוד הטיעונים ענייניים, אני זורם. בסופו של דבר, שכל אחד יקבל החלטה על בסיס ההמלצות ולאחר שצפה בטלויזיה במו עיניו.
...
אין כזה פער :) תסתכל בזאפ בפומפה...ח.י. זה לא רשמי?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #73 

abu-garaa כתב:

...
...
ואני ראיתי D8000 בלי עננות. וגם E30 ללא שום עננות.

שוב פעם אתה חוזר לטיעוני עמלק?

תכף תגיד שאתה חושב ולכן משמע שאתה קיים :lol:

אנחנו בגנון?

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #74 

dor8 כתב:אם כבר מזכירים זליגות בקשר למסך המדובר כדאי לקרוא את השרשור הבא :
http://www.hometheater.co.il/vt172502.ה ... אור-מוגזמת

לא חושב שנתקלתי בצילומי זליגור אור ועננות חמורות יותר מהמקרה שהוזכר
ומי שמשווה את הקטסטרופה שמצולמת שם למה שרואים בd8000 אני אמליץ
בעדינות שיחשוב שנית..
...
מסך תקול,אחי.
וכותב לך את זה אחד שמחזיק 3 מסכי e30 בביתו.....

AlphaCygni
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #75 

כפי שכבר ציינתי, אם סוגיית ההובלה היתה כה רגישה (הרי אני משוכנע שיורוקום או כל יבואן אחר לא נהנים לקבל טלפון כל שני וחמישי ממשתמשים בפורום שראו שהטלויזיה של ההוא נקיה יותר ולפיכך הם דורשים החלפה), היינו רואים פתרונות אריזה רציניים יותר.
אני יותר משוכנע שמדובר ב Q.C נטו ולא בדיפיוזר שחטף זפטה בגלל איזה חפשן לחוץ בית בבונדד. בשרשור שצורף על תיקון DIY אפילו צויין שהמשתמש "שיחרר במקצת את הברגים באחד הצדדים" בכדי לשפר את המצב. העניין הוא שהוא לא זה שחיזק את הברגים מלכתחילה, אלא זה תהליך שנעשה במפעל והיה צריך להיות מבוקר ברמה כזו שלא יהיה שוני בין מסך זה לאחר. עובדתית - זה לא המצב.
נערך לאחרונה על ידי AlphaCygni ב 13/08/2012 23:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #76 

integral כתב:
abu-garaa כתב:

...
...
ואני ראיתי D8000 בלי עננות. וגם E30 ללא שום עננות.

שוב פעם אתה חוזר לטיעוני עמלק?

תכף תגיד שאתה חושב ולכן משמע שאתה קיים :lol:

אנחנו בגנון?
...
בe30 אין בכלל עננות.
יש זליגות אור מההיקף ברמה זו או אחרת
היו פה באתר איזה 3 מסכים עם זליגות חריגות(האחרון שבהם זה המסך שדור דיבר עליו) שדורשים החלפה עקב תקלה

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #77 

הבנתי.
אז זה אומר שאם רואים זליגה או עננות בפנסוניק אז המסך תקול.
אם זה קורה במסכים אחרים... זה תקין ובסדר ונובע ממגבלות הטכנולוגיה או מגבלות המסך עצמו.
עכשיו הכל ברור!
:wink:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #78 

AlphaCygni כתב:אינטגרל - ניתן למנוע/למזער את סוגיית ההובלה באמצעות חומרי אריזה רציניים יותר. משום מה כלל היצרניות לא משקיעות בזה יותר מדי מחשבה מאחר וככל הנראה זה לא כזה קריטי. מלפני עשור~ מסכי ה CRT תפסו הרבה יותר מקום במחסנים, ככה שניתן להוסיף עוד 10-15 ס"מ של חומרי אריזה בכדי למזער את הסיכויים לכך שהדיפיוזרים יינזקו במהלך ההובלה ללקוח.
...
את ההובלה כן, אבל את ההרכבה במפעל לא בהכרח, ואת ההתקנה ומה שעושים למסך בבית גם לא. למשל אצלי המתקינים מהיבואן הרשמי הזיזו את המסך שמאלה על הקיר ע"י מכה מהצד. שלא לדבר על איך ששלפו אותו מהאריזה, הדבר היחידי שהיה חסר זה שינפנפו איתו כדי להדליק פחמים.

גם התכן של המסכים לא מיטיב עם התופעה. מנסים לעשות אותם דקים, מה שהופך אותם למאוד "גמישים", מה שבהחלט מוביל לתופעה.

אישית אני מאוד אוהב את הפתרון של סמסונג בסדרות הכניסה החדשות כשעשו את הלדים מאחורה (ללא דיפיוזר). מה אכפת לי שהטלוויזיה "שמנה יותר". הבעיה היא שלהרבה אנשים אכפת ולכן כולם רבים למי יש "דק יותר".

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #79 

dor8 כתב:הבנתי.
אם זה קורה במסכים אחרים... זה תקין ובסדר ונובע ממגבלות הטכנולוגיה או מגבלות המסך עצמו.
עכשיו הכל ברור!
...
לא. זה אומר שאם יש לי 3 כאלה, אז הם הכי טובים בעולם, כי אם הם לא הכי טובים בעולם, אז יצאתי מטומטם שקניתי אותם.

גם לזה יש הסבר מקצועי דרך אגב:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #80 

integral כתב:
dor8 כתב:הבנתי.
עכשיו הכל ברור!
...
לא. זה אומר שאם יש לי 3 כאלה, אז הם הכי טובים בעולם, כי אם הם לא הכי טובים בעולם, אז יצאתי מטומטם שקניתי אותם.

גם לזה יש הסבר מקצועי דרך אגב:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance
...
לאו דווקא הטובים בעולם.את זה אמרת.
אה,ודרך אגב-אם היה יוצא לי במקרה להשיג בארץ את המסך ש 9000 es רכש לא מזמן(37dt30) אבל בגודל 42 אינטש-אז היית בהחלט שומע ממני שזה מסך הלד 42 הטוב בעולם (מלבד ה פיליפסים 9705 ולמעלה מזה-שהם גם עולים כמעט כפול).
אה,ולא אשכח להוסיף:"לדעתי האישית" :wink:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”