SANSUI SPX 7700
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
וטום,אני חושב שאלה אפילו עוד יותר טובים לשימוש כשידה.

Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
שיפוץ קרוס לסנסוי SP-7100
ברמה התפיסתית ממש הרגיזה אותי הדיכוטומיה הזו שבין איך הSP-7100 נראים והמאסיביות שהם משדרים לבין איכות החומרים והאלמנטים הירודה. לכן, לקחתי על עצמי פרוייקט אתגרי של נסיון להביא אותם לרמה משביעת רצון. לצערי אין לי הפעם תמיכה מבית והויטאז'ית שלי שבהתחלה אהבה את הגרילים היפים - שינתה את דעתה בשניה שראתה את הסיבית ממנה עשויים הסנסויים האלה. היא לא מסכימה להכניס אותם הביתה ולא ממש מעניין אותה איך הם נשמעים. אותי דווקא מרתק הקרוס שלהם וההשפעה שלו על הבאסים - ולדעתי הסאונד שלהם לא רע בכלל. ולכן עשיתי, בניגוד לשכל הישר, והאינסטינקט הראשוני, הזמנה מ-Parts ConneXion של כל הקבלים הדרושים לשיפוץ הקרוס.
הלכתי על הסידרה החביבה עלי, שמוכיחה את עצמה כל פעם מחדש של Mundorf E-Cap האלקטרוליטיים וה-MKP M-Cap הפוליפרופילניים. מיותר לציין שכל הסיפור הוא לא כלכלי בעליל ורק ההזמנה הזו עלתה בסביבות 600 ש"ח (נכללו בה גם קבלי פילטר Gold Tune Nichicon KG בשביל אחד מה-9090 שסובל מקבלי פילטר מצ'וקמקים של Cornell Dubilier וגם נגדי Mundorf M-Resist בשביל שיפוץ הקרוס של ה-SP).
מראש לקחתי בחשבון באסים ירודים שעליהם אחראי הקבל השמן בקצה השמאלי העליון של הקרוס בערך של 22uF. החלטתי להזמין גם גיבוי לשמנדריק הזה והחבילה כוללת גם זוג נוסף בערך של 5.6uF כדי לעבות קצת את הבאס של הוופר הקבוקי שמוקי המגוחך הזה. לא הייתי עושה זאת עם JBL איכותי אבל במקרה הנ"ל בריאותו של הוופר לא ממש מטרידה אותי. היו לי גם מחשבות לגבות את המגנט הקרמי המדולדל שלו במספר מגנטי נאודימיום ערסים קטנים כדי לחזק אותו - אבל החלטתי לשמור את האופציה הזו רק למקרה חרום. בגירסה הראשונית לא הצגתי שינויים בקרוס - רק החלפת ורענון הקבלים המקוריים וסט נגדים משום שאחד המקוריים היה פשוט שבור.
ככה זה נראה כשהחבילה הגיעה לפני השיפוץ:

וככה נראה קרוס ערום לפני השידוך של ה-Mundorfים החדשים:

ואז באה הצמדת הקבלים ללוח המזונית עם סיליקון מיוחד ולא עם דבק חם שאני לא סובל:

ובסוף - שני הקרוסים נראים ככה:

אז בטח אתם רוצים לדעת איך ה-SP 7100 נשמעים עכשיו? טוב, אז אני אגיד, רק לפני כן אציין שנאלצתי להלחים את הלידים של ה-voice coil השופרי בחזרה למקומם ולתקן את הטוויטר שניתק לו המגנט ממקומו. שום דבר רציני, הלחמה פשוטה וקצת סיליקון מסביב לקצוות בתושבת המגנט. אז הפוסט הבא יעסוק בסאונד החדש.
הלכתי על הסידרה החביבה עלי, שמוכיחה את עצמה כל פעם מחדש של Mundorf E-Cap האלקטרוליטיים וה-MKP M-Cap הפוליפרופילניים. מיותר לציין שכל הסיפור הוא לא כלכלי בעליל ורק ההזמנה הזו עלתה בסביבות 600 ש"ח (נכללו בה גם קבלי פילטר Gold Tune Nichicon KG בשביל אחד מה-9090 שסובל מקבלי פילטר מצ'וקמקים של Cornell Dubilier וגם נגדי Mundorf M-Resist בשביל שיפוץ הקרוס של ה-SP).
מראש לקחתי בחשבון באסים ירודים שעליהם אחראי הקבל השמן בקצה השמאלי העליון של הקרוס בערך של 22uF. החלטתי להזמין גם גיבוי לשמנדריק הזה והחבילה כוללת גם זוג נוסף בערך של 5.6uF כדי לעבות קצת את הבאס של הוופר הקבוקי שמוקי המגוחך הזה. לא הייתי עושה זאת עם JBL איכותי אבל במקרה הנ"ל בריאותו של הוופר לא ממש מטרידה אותי. היו לי גם מחשבות לגבות את המגנט הקרמי המדולדל שלו במספר מגנטי נאודימיום ערסים קטנים כדי לחזק אותו - אבל החלטתי לשמור את האופציה הזו רק למקרה חרום. בגירסה הראשונית לא הצגתי שינויים בקרוס - רק החלפת ורענון הקבלים המקוריים וסט נגדים משום שאחד המקוריים היה פשוט שבור.
ככה זה נראה כשהחבילה הגיעה לפני השיפוץ:

וככה נראה קרוס ערום לפני השידוך של ה-Mundorfים החדשים:

ואז באה הצמדת הקבלים ללוח המזונית עם סיליקון מיוחד ולא עם דבק חם שאני לא סובל:

ובסוף - שני הקרוסים נראים ככה:

אז בטח אתם רוצים לדעת איך ה-SP 7100 נשמעים עכשיו? טוב, אז אני אגיד, רק לפני כן אציין שנאלצתי להלחים את הלידים של ה-voice coil השופרי בחזרה למקומם ולתקן את הטוויטר שניתק לו המגנט ממקומו. שום דבר רציני, הלחמה פשוטה וקצת סיליקון מסביב לקצוות בתושבת המגנט. אז הפוסט הבא יעסוק בסאונד החדש.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/06/2012 17:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
שאפו על ההשקעה!

Vintage audio is a way of life
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ונגדים (שכל אחד מהם עולה בסביבות 16 דולר). כך זה בגירסה המקורית. יש לי עוד זוג קבלים בערך של 5.6uF שתכננתי להשתמש בהם לעבות את הבאסים - אך לפני הצגת שינויים בקרוס - החלטתי לתת צ'אנס לתכנון המקורי. אני לא בדיוק חסיד של רמקולים קבוקיים שמתוכננים למוסיקה מסורתית יפאנית נשית ונטולת באסים אך בכל אופן, למה לי לעבוד קשה אם אפשר להסתפק בתכנון המקורי.udii כתב:אז אם אני מבין נכון , תכנון הקרוס נשאר כמו שהוא ורק החלפת קבלים ?...
16 וחצי דולר לחתיכה:

- tnsilver
- חבר מביא חבר

"12 - אבל אל תזדרז להמר נגד הבית. זה אף פעם לא רעיון טוב. רמז: זוכר את הסובארו טנדר DL-1600 משנות ה-80? *** של רכב. פח בעובי נייר, ציריות חלשות וחורקות, מושבים מסמורטטים, ידיות דלת שבירות ועיצוב פנים של שכונת עוני. אבל הרפש המוטורי הזה נוסע עד היום בדרכי עפר מאובקות בדרום המדינה נהוג בידי צעירים בדואים, דור שני לצרכנים קשוחים ששמו לב שלמכונה המופלאה הזו פשוט אין תאריך תפוגה ויש לה לב מכני שאי-אפשר לעצור. ה-SP-7100 קורצו כנראה מאותו חומר... זול - אבל דופק!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה יקח כמה ימים. מאז שרכשתי את הרמקולים האלה הייתי בשלוש יבשות והפרוייקט הזה מתנהל לסירוגין. החלק של הקרוס הוא קל. שיפוץ הארגזים הנחותים האלה עם ציפוי הפורמייקה שלהם (אפילו לא פורמייקה, סתם למינציה מתפוררת) לוקח יותר מידי זמן וכולל איזה מיליון שכבות של לזור על אלף שכבות של שפכטל. אני חוזר ביום ראשון. עד אז - אני מקווה שהקבלים החדשים יעברו את 100 שעות ההרצה שלהם ואני אוכל לתת חו"ד סופי. אבל אני מזכיר שוב - לא מדובר בחתול בשק. שמעתי אותם לפני השיפוץ ואחריו ויש לי רמקולים כאלה (קצת יותר איכותיים) בארה"ב מאז שנות ה-70'. הם לא רעים בכלל. מה שניסיתי לעשות כאן זה להפוך סובארו למרצדס. זו לא משימה קלה ויש לי הרגשה שאני אצטרך לשחק קצת עם הקרוס ולבצע קצת כיוונונים.udii כתב:הלוואי שאתבדה. מחכה לרשמים הסופיים שלך. לכולנו לוקח לפעמים קצת זמן כדי לגבש דיעה סופית ....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נכון! גם אשתי אומרת אותו דבר. אני באמת עולה חדש למרות שקוראים לזה 'תושב חוזר' שזה פחות דרסטי, אבל עברית זו שפה ראשונה שלי מילדות. רק מקלדת עברית לא היתה אצלי בשימוש אף פעם. אולפן, בבילון, גוגל טרנסלייט ואשה קפדנית עושים הבדל גדול - לא?omri617 כתב:טום,
מפליא אותי איך העברית שלך נהייתה כלכך רהוטה , וללא רבב.
עד לפני מה חודשים כתבת באנגלית ועברית של עולה חדש![]()
...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
עבודה יפה...מעניין איך הסאונד
אבל מצד שני,בושה וחרפה לחברת סאנסוי אשר בנתה קרוס שלם על...דיקט
מה קרה,אזל להם הכסף לקניית לוח אלקטרוני?
אבל מצד שני,בושה וחרפה לחברת סאנסוי אשר בנתה קרוס שלם על...דיקט
מה קרה,אזל להם הכסף לקניית לוח אלקטרוני?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני אהיה בבית בת"א ביום ראשון ואעלה תמונות ודיווח על סאונד אחרי הרצת הקבלים החדשים - אבל ראוי לציין שלוח masonite הוא הרבה יותר מקובל ברשת קרוס-אובר בה החיבורים הישירים של הקומפוננטים עדיפים על חיבורם דרך rails של מעגל מודפס. לוח כזה מצוי ברוב הרמקולים הרציניים. לא שזה עושה הנחות לסנסוי על רכיבי הזבל שדחפו ברמקולים האלה - אבל לפחות הלוח הוא לא נקודה לרעתם. אני חושב שמי שתכנן את הרמקולים עשה עבודה טובה מאוד. הרכיבים והמידות נכונים. אבל הייצור עצמו מאיכות ירודה מאוד. כנראה החלטת מנהל כזה או אחר - כנגד שיקולי מהנדס.RAMIRAMI68 כתב:עבודה יפה...מעניין איך הסאונדאבל מצד שני,בושה וחרפה לחברת סאנסוי אשר בנתה קרוס שלם על...דיקט
![]()
מה קרה,אזל להם הכסף לקניית לוח אלקטרוני?...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Sansui SP-7100 - אז איך הם נראים עכשיו?
טוב, חזרתי אתמול משהות של כשבועיים בגולאג וישר קפצתי על הפרוייקט הזה שהתחלתי לפני הנסיעה. החלק הקשה באמת הוא להביא את הצורה החיצונית של הרמקולים האלה למשהו סביר שאשתי תרשה להכניס הביתה. זו המשימה הקשה. הזוג שרכשתי עשויים סיבית ומצופים טפט זול (למינציה) בגוון עץ. בנוסף הם היו חבולים, בעלי פינות שבורות, וסיבית מנופחת בכמה קצוות. הבעיה האמיתית היא שהחומרים שאני עובד איתם - מיועדים להספג בעץ אמיתי. כשאני עסוק בפרוייקט טשטוש פלסטיק עם גלזורה לעץ - לא פלא שדרושות מליון שכבות של הולץ לזור ולכה כדי לתת את האשליה של גוון עץ. זו עבודה סיזיפית. לכן, סיימתי רק רמקול אחד. אפילו לא את הגריל שלו (שנאלצתי לשייף לאפס ולהתחיל לצפות בלזור) עוד לא סיימתי. את העבודה התחלתי עם איטום בשפכטל של חלקי הסיבית השבורים - כולל הדפנות האחוריות שלא היו מצופות. אם לא אוטמים סיבית - היא סופגת לחות תל-אביבית ומתנפחת.
איטום בשפכטל
כמובן שהשפכטל הזה לא סופג לזור וצריך לעשות עליו יותר שכבות ממה שיש אצבעות בגוף. הפסקתי לספור אחרי ליטר של לזור (בערך 25 שכבות) ועדיין רואים את השפכטל מתחת. ככה זה נראה בהמשך:

בין כל שכבה של לזור צריך לתת 8 שעות מינימום ולשייף עם נייר לטש עדין במיוחד - בלחות התל-אביבית בקיץ - זה לוקח יותר משמונה שעות ונאלצתי לעשות הפסקה באמצע לרגל נסיעה. נסעתי כאשר גמרתי עם הלזור ורק הלכה היתה חסרה. אחרי לכה זה כבר נראה כך:

ועם טיפת ספריי פוליאסטר שחור פלאט - הצד האחורי הופך להיות חדש, חדיש ומחודש:

ובקלוס-אפ זה נראה כך:

בקרוב (כלומר אחרי שאני אשוב, אם בכלל, מהודו) אני מקווה שאני אוכל להציג כאן גם את הרמקול השני ואת הגרילים היפים של ה-SP-7100. אשתי, דרך אגב, עדיין לא מוכנה להכניס אותם הביתה. יש לגברת ס' דרישות מינימום מרהיט ואחת מהן זה שהוא יהיה עשוי מחומרים טבעיים. אותי זה נורא מצחיק משום שכשהתחתנתי איתה היא לא ידעה את ההבדל בין למינציה לאלון אמריקאי ולא היתה מזהה עץ אמיתי גם אם היה נשרף לה מתחת לאף. היום לוקח לה חצי שנייה להכנס לחנות נעליים ולהכריז, בצדק שרצפת הפרקט החדשה היא למינציה רומנית בשקל וחצי למטר. צודקת! אבל אחרי הטיפול שלי והטשטוש המושקע לוקח גם למייבנים אמיתיים קצת יותר מחצי שנייה להגיע למסקנה מדוייקת ממה עשויים הרמקולים האלה. אבא שלי למשל, אמר MDF ואני חושב שזה באמת משקף את המצב החדש. עוד שכבת לכה אחת - וקצת פוליטורה - ותוכלו להאמין, אם תרצו, גם אם אני אספר כאן שהרמקולים עשויים עץ קימפאס אדום של סיפוני יאכטות.
איטום בשפכטל
כמובן שהשפכטל הזה לא סופג לזור וצריך לעשות עליו יותר שכבות ממה שיש אצבעות בגוף. הפסקתי לספור אחרי ליטר של לזור (בערך 25 שכבות) ועדיין רואים את השפכטל מתחת. ככה זה נראה בהמשך:

בין כל שכבה של לזור צריך לתת 8 שעות מינימום ולשייף עם נייר לטש עדין במיוחד - בלחות התל-אביבית בקיץ - זה לוקח יותר משמונה שעות ונאלצתי לעשות הפסקה באמצע לרגל נסיעה. נסעתי כאשר גמרתי עם הלזור ורק הלכה היתה חסרה. אחרי לכה זה כבר נראה כך:

ועם טיפת ספריי פוליאסטר שחור פלאט - הצד האחורי הופך להיות חדש, חדיש ומחודש:

ובקלוס-אפ זה נראה כך:

בקרוב (כלומר אחרי שאני אשוב, אם בכלל, מהודו) אני מקווה שאני אוכל להציג כאן גם את הרמקול השני ואת הגרילים היפים של ה-SP-7100. אשתי, דרך אגב, עדיין לא מוכנה להכניס אותם הביתה. יש לגברת ס' דרישות מינימום מרהיט ואחת מהן זה שהוא יהיה עשוי מחומרים טבעיים. אותי זה נורא מצחיק משום שכשהתחתנתי איתה היא לא ידעה את ההבדל בין למינציה לאלון אמריקאי ולא היתה מזהה עץ אמיתי גם אם היה נשרף לה מתחת לאף. היום לוקח לה חצי שנייה להכנס לחנות נעליים ולהכריז, בצדק שרצפת הפרקט החדשה היא למינציה רומנית בשקל וחצי למטר. צודקת! אבל אחרי הטיפול שלי והטשטוש המושקע לוקח גם למייבנים אמיתיים קצת יותר מחצי שנייה להגיע למסקנה מדוייקת ממה עשויים הרמקולים האלה. אבא שלי למשל, אמר MDF ואני חושב שזה באמת משקף את המצב החדש. עוד שכבת לכה אחת - וקצת פוליטורה - ותוכלו להאמין, אם תרצו, גם אם אני אספר כאן שהרמקולים עשויים עץ קימפאס אדום של סיפוני יאכטות.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 02/07/2012 20:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Sansui SP-7100 - אז איך הם נשמעים עכשיו?
בתור התחלה - הבעייה המקורית הייתה תאוות ווליום בלתי נדלית ובאסים חסרים ועמומים. כבר ציינתי שהוופרים (בייחוד ה-"12 הנמוך) הם לא בדיוק פסגת הטכנולוגיה או מקור לגאוות יחידה של Sansui. כך הוא נראה. צנוע, בינוני, ואולי אפילו נחות (למי שמתעלם מהמימדים האדירים שלו)

גם ציינתי כבר שהחלפתי את כל הקבלים האלקטרוליטיים ב-XO המקורי במנדורפים נוצצים שתמיד עושים את העבודה שלהם כמו שצריך - ובאמת, הם חוללו נס חנוכה קטן.
הקרוסים המשופצים

נאלצתי אפילו להחליף את אחד הנגדים (ולכן את שניהם) בנגד חלופי ויקר מאוד של מנדורף - אבל מסתבר שזה היה שווה. הנס הקטן שלי הפך להיות נס טיפה יותר מידי גדול. הוופר האומלל הזה, יצא, כך מסתבר חתיכת טרזן בן-ממוטה שלא מפסיק לתת בראש. למעשה, לאחר שגמרתי להתלהב מהבאס העמוק שהוא מפיק ושמתי לב שהוא מסוגל להתנועע כמו בוכנה סנטימטר וחצי קדימה ואחורה - הוא התחיל להציק לי באזניים. הבאסים לא היו נקיים ומידי פעם יכולתי לשמוע איזה קרקוש לא במקומו
[img2=550x329]https://lh6.googleusercontent.com/-k6js ... Setup2.jpg[/img2]
חצי יום הרכבתי ופירקתי את הוופר הזה על כל שמונת בירגי האלן שלו בנסיון למצוא את מקור הקרקוש. הייתי בטוח שהכבל מהקרוס דופק מאחורי המגנט ולכן קבעתי אותו למקומו עם אזיקון. לא עזר כלום. בסוף נזכרתי במשהו שהואזמן לימד אותי פעם. רמקול חייב להיות אטום לחלוטין למעט הפורטים שלו. ואז הוצאתי מהמקרר את גוש הפלסטלינה שנשאר לי מהשיפוץ של הג'ייבלים 4311 ואטמתי כל מה שיכולתי - בין אם צריך היה ובין אם לא - וכך נראית האטימה הכל-כך חשובה הזו:

לשמחתי הרבה זה פתר את הבעיה. הלוקסמן בתמונה הוא גם לא פראייר. מגבר של 100 וואט לערוץ שמסוגל, ואכן הרעיד את הוופר בתיבה המשופצת כל-כך חזק עד שנאלצתי להושיב את התיבה על כרית כדי לא לפגוע בלכה הטרייה. בעייה אחת, אקוטית וקשה נפתרה על הצד הטוב ביותר לשמחתי. הוופר הזה אולי זול - אבל הוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. עוד נקודה שראוייה לציון זה המיד-ריינג' הלכאורה בינוני הזה (שנאלצתי להזמין לו כיפות אבק חדשות מאי-ביי ולצבוע אותן בספריי כסוף). הוא לא רע בכלל והוא מוציא מגוון תדרים רחב ומדוייק להפליא - למרות שהוא טיפל'ה קרוע. אם היתה ברמקול הזה הפתעה - זה המיד הזה שבולט לטובה ונותן אימאז' לא רע בכלל. בשלב מסויים ניתקתי את הוופר רק כדי לבחון את הסאונד של המיד. מה אני אגיד לכם - אולי זול למראה אבל בטח לא ***.
באופן מפתיע - הבעייה הכי חמורה שנתקלתי בה היתה עם הטוויטרים והשופר. פשוט לא שמעתי אותם. זה שיגע אותי. נאלצתי לפרק שוב את המכלול, לשלוף את הקרוס החוצה ולחבר הכל מחוץ לתיבה. עברתי על כל ההלחמות, כל המגעים והכל נראה תקין. חיברתי את המכלול מחוץ לתיבה כדי לאפשר לי לשחק עם הקרוס והמגעים תוך כדי השמעה ושוב הכל נראה ונשמע תקין.

אם קירבתי את הטוויטרים והשופר לאוזן יכולתי לשמוע אותם מנגנים אבל בשנייה שהכנסתי את המכלול פנימה - 'פוף' הלך הסאונד שלהם ולא הצלחתי לשמוע אותם יותר... מדכא. עוד יותר גרוע, אם הייתי מנתק את הוופר והמיד מהקרוס - שוב הייתי מצליח לשמוע את השופר והטוויטרים. אבל ברגע שהוופר והמיד התחילו לנגן - השופר והטוויטרים השתתקו ולא הצלחתי לשמוע אותם יותר. מין וודו מרגיז כזה שלא צפיתי מראש.
כשאשתי הגיעה הביתה ותפסה אותי מותח צוואר ומצמיד אוזן לטוויטרים היא הסתכלה עלי במבט מרחם ושאלה מה אני עושה? הסברתי לה והיא מיד אמרה שהטוויטרים עובדים ושאני סתם חירש. חשבתי שהיא צוחקת כי היא אפילו לא טרחה להתכופף קצת ולהתקרב. היא שכנעה אותי רק אחרי שהיא הרחיקה אותי קצת מהרמקול ונתנה לי להקשיב תוך כדי שהיא מכסה את הטוויטרים בכף היד - ומגלה אותם לסירוגין. רק אז שמתי לב להבדל. עדיין לא מצא חן בעיני האיוושה החלושה שלהם. את הטוויטר של ה-4311 אני שומע מהמקלחת - עם מים באזניים תחת התוש אז מה הקטע עם החרישיות הזו של ה-SP-7100?
חפרתי קצת בתמונות שצילמתי מראש ופתאום גיליתי מה באמת הבעייה. בגלל הנסיעה לרוסיה ולחץ הזמן עשיתי שטות טפשית. כשהזמנתי את המונדורפים החדשים עשיתי זאת על-סמך פירוק של רמקול אחד בלבד. רצה הגורל והרמקול שפירקתי כבר עבר שיפוץ קרוס בעבר. יותר נכון - מישהו דחף לשם קבל פוליפרופילן של 250V/1uF איפה שבמקור היה קבל אלקטרוליטי של 50V/0.47uF. במקרה - זה בדיוק הקבל שאחראי לפריקה לגבוהים - שופר ושני טוויטרים. ברמקול השני, שלא פירקתי מבעוד מועד בטרם ההזמנה, היה עדיין מותקן הקבל המקורי. ברוב פזיזותי הזמנתי שני קבלים בערך הלא נכון (יותר מפי שתיים קיבולת) ובלי לשים לב דפקתי את הגבוהים. עכשיו שאני יודע מה הבעיה - בעצם אין בעיה.
למעשה, בזמן הטסטים של אשתי עם הטוויטרים - שמתי לב, ואחר-כך גם היא כשהתחלפנו, שהרמקולים האלה נשמעים הרבה יותר טוב בלי הטוויטרים בכלל. אין לי הסבר לכך. בכל מקרה - אני אזמין את הקבלים הנכונים ואז נבדוק שוב את הגבוהים כשהקרוס מותקן עם הקבלים בעלי הערכים הנכונים.
לסיכום - ה-Sansui SP-7100 הוא לא הרמקול מרצדס שקיוויתי להפוך אותו אליו אבל הוא גם לא פראייר בכלל. בעיות הבאס והווליום נעלמו בשנייה עם החלפת הקבלים הפשוטה. המיד שלו - למרות המראה הזול, מתפקד לא רע בכלל עם טווח תדרים מרשים בעליל והוופר שלו שנראה כאילו למישהו בסנסוי כאב הלב לשים עליו עוד חצי דולר של איכות - בכל זאת מתפקד לא רע בכלל. קשה לי, לחוות דיעה על השופר והטוויטרים לאור השגיאה שאירעה בהזמנת הקבלים אבל השופר הזה, ממה שהצלחתי לשמוע, נראה לי חתיכת דרעק צעקני והטוויטרים האלה - עדיף לכולם אילו לא היו כלולים ברמקול הזה בכלל. יותר טוב בלעדיהם בינתיים. אין לו שום בעייה של באס ושום בעייה של עוצמה. הוא רמקול, יחסית למחיר שלו, הרבה יותר מסביר והוא נשמע, במצבו העכשווי, ללא טוויטרים מחוברים - הרבה יותר טוב מרוב הרמקולים המודרניים ששמעתי (לצערי הרב) לאחרונה בטווח מחירים של עד 1800 ש"ח. בהתחשב בעובדה החיובית שהזוג הזה עלה לי רק 400 ש"ח - ובהתחשב בעובדה השלילית שאני קצת פסיכי ושפכתי עליהם עוד 600 ש"ח ברכיבים וחומרים - זו עדיין מציאה לא רעה בכלל.
לא שאני ממליץ עליהם - מדובר באיכות תוצרת מזעזעת ברמתה הנמוכה (גימור ואיכות) אבל סאונד יש להם לא מאכזב ואפילו לא רע בכלל. יש לי עוד גרילים לסיים ופינישים של רמקול נוסף. אחר-כך הם יכנסו לבוידעם - כנראה ללא הקצבת עונש ולתקופת מאסר בלתי-מוגבלת. הגברת ס', מסתבר, לא רק שומעת מצויין אלא גם רואה לא רע בכלל ואם היא החליטה שאלה לא יכנסו לסלון מפאת נחיתות מובנית - אין מה לעשות בנידון ושום דבר לא יזיז אותה מדעתה.

גם ציינתי כבר שהחלפתי את כל הקבלים האלקטרוליטיים ב-XO המקורי במנדורפים נוצצים שתמיד עושים את העבודה שלהם כמו שצריך - ובאמת, הם חוללו נס חנוכה קטן.
הקרוסים המשופצים

נאלצתי אפילו להחליף את אחד הנגדים (ולכן את שניהם) בנגד חלופי ויקר מאוד של מנדורף - אבל מסתבר שזה היה שווה. הנס הקטן שלי הפך להיות נס טיפה יותר מידי גדול. הוופר האומלל הזה, יצא, כך מסתבר חתיכת טרזן בן-ממוטה שלא מפסיק לתת בראש. למעשה, לאחר שגמרתי להתלהב מהבאס העמוק שהוא מפיק ושמתי לב שהוא מסוגל להתנועע כמו בוכנה סנטימטר וחצי קדימה ואחורה - הוא התחיל להציק לי באזניים. הבאסים לא היו נקיים ומידי פעם יכולתי לשמוע איזה קרקוש לא במקומו
[img2=550x329]https://lh6.googleusercontent.com/-k6js ... Setup2.jpg[/img2]
חצי יום הרכבתי ופירקתי את הוופר הזה על כל שמונת בירגי האלן שלו בנסיון למצוא את מקור הקרקוש. הייתי בטוח שהכבל מהקרוס דופק מאחורי המגנט ולכן קבעתי אותו למקומו עם אזיקון. לא עזר כלום. בסוף נזכרתי במשהו שהואזמן לימד אותי פעם. רמקול חייב להיות אטום לחלוטין למעט הפורטים שלו. ואז הוצאתי מהמקרר את גוש הפלסטלינה שנשאר לי מהשיפוץ של הג'ייבלים 4311 ואטמתי כל מה שיכולתי - בין אם צריך היה ובין אם לא - וכך נראית האטימה הכל-כך חשובה הזו:

לשמחתי הרבה זה פתר את הבעיה. הלוקסמן בתמונה הוא גם לא פראייר. מגבר של 100 וואט לערוץ שמסוגל, ואכן הרעיד את הוופר בתיבה המשופצת כל-כך חזק עד שנאלצתי להושיב את התיבה על כרית כדי לא לפגוע בלכה הטרייה. בעייה אחת, אקוטית וקשה נפתרה על הצד הטוב ביותר לשמחתי. הוופר הזה אולי זול - אבל הוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך. עוד נקודה שראוייה לציון זה המיד-ריינג' הלכאורה בינוני הזה (שנאלצתי להזמין לו כיפות אבק חדשות מאי-ביי ולצבוע אותן בספריי כסוף). הוא לא רע בכלל והוא מוציא מגוון תדרים רחב ומדוייק להפליא - למרות שהוא טיפל'ה קרוע. אם היתה ברמקול הזה הפתעה - זה המיד הזה שבולט לטובה ונותן אימאז' לא רע בכלל. בשלב מסויים ניתקתי את הוופר רק כדי לבחון את הסאונד של המיד. מה אני אגיד לכם - אולי זול למראה אבל בטח לא ***.
באופן מפתיע - הבעייה הכי חמורה שנתקלתי בה היתה עם הטוויטרים והשופר. פשוט לא שמעתי אותם. זה שיגע אותי. נאלצתי לפרק שוב את המכלול, לשלוף את הקרוס החוצה ולחבר הכל מחוץ לתיבה. עברתי על כל ההלחמות, כל המגעים והכל נראה תקין. חיברתי את המכלול מחוץ לתיבה כדי לאפשר לי לשחק עם הקרוס והמגעים תוך כדי השמעה ושוב הכל נראה ונשמע תקין.

אם קירבתי את הטוויטרים והשופר לאוזן יכולתי לשמוע אותם מנגנים אבל בשנייה שהכנסתי את המכלול פנימה - 'פוף' הלך הסאונד שלהם ולא הצלחתי לשמוע אותם יותר... מדכא. עוד יותר גרוע, אם הייתי מנתק את הוופר והמיד מהקרוס - שוב הייתי מצליח לשמוע את השופר והטוויטרים. אבל ברגע שהוופר והמיד התחילו לנגן - השופר והטוויטרים השתתקו ולא הצלחתי לשמוע אותם יותר. מין וודו מרגיז כזה שלא צפיתי מראש.
כשאשתי הגיעה הביתה ותפסה אותי מותח צוואר ומצמיד אוזן לטוויטרים היא הסתכלה עלי במבט מרחם ושאלה מה אני עושה? הסברתי לה והיא מיד אמרה שהטוויטרים עובדים ושאני סתם חירש. חשבתי שהיא צוחקת כי היא אפילו לא טרחה להתכופף קצת ולהתקרב. היא שכנעה אותי רק אחרי שהיא הרחיקה אותי קצת מהרמקול ונתנה לי להקשיב תוך כדי שהיא מכסה את הטוויטרים בכף היד - ומגלה אותם לסירוגין. רק אז שמתי לב להבדל. עדיין לא מצא חן בעיני האיוושה החלושה שלהם. את הטוויטר של ה-4311 אני שומע מהמקלחת - עם מים באזניים תחת התוש אז מה הקטע עם החרישיות הזו של ה-SP-7100?
חפרתי קצת בתמונות שצילמתי מראש ופתאום גיליתי מה באמת הבעייה. בגלל הנסיעה לרוסיה ולחץ הזמן עשיתי שטות טפשית. כשהזמנתי את המונדורפים החדשים עשיתי זאת על-סמך פירוק של רמקול אחד בלבד. רצה הגורל והרמקול שפירקתי כבר עבר שיפוץ קרוס בעבר. יותר נכון - מישהו דחף לשם קבל פוליפרופילן של 250V/1uF איפה שבמקור היה קבל אלקטרוליטי של 50V/0.47uF. במקרה - זה בדיוק הקבל שאחראי לפריקה לגבוהים - שופר ושני טוויטרים. ברמקול השני, שלא פירקתי מבעוד מועד בטרם ההזמנה, היה עדיין מותקן הקבל המקורי. ברוב פזיזותי הזמנתי שני קבלים בערך הלא נכון (יותר מפי שתיים קיבולת) ובלי לשים לב דפקתי את הגבוהים. עכשיו שאני יודע מה הבעיה - בעצם אין בעיה.
למעשה, בזמן הטסטים של אשתי עם הטוויטרים - שמתי לב, ואחר-כך גם היא כשהתחלפנו, שהרמקולים האלה נשמעים הרבה יותר טוב בלי הטוויטרים בכלל. אין לי הסבר לכך. בכל מקרה - אני אזמין את הקבלים הנכונים ואז נבדוק שוב את הגבוהים כשהקרוס מותקן עם הקבלים בעלי הערכים הנכונים.
לסיכום - ה-Sansui SP-7100 הוא לא הרמקול מרצדס שקיוויתי להפוך אותו אליו אבל הוא גם לא פראייר בכלל. בעיות הבאס והווליום נעלמו בשנייה עם החלפת הקבלים הפשוטה. המיד שלו - למרות המראה הזול, מתפקד לא רע בכלל עם טווח תדרים מרשים בעליל והוופר שלו שנראה כאילו למישהו בסנסוי כאב הלב לשים עליו עוד חצי דולר של איכות - בכל זאת מתפקד לא רע בכלל. קשה לי, לחוות דיעה על השופר והטוויטרים לאור השגיאה שאירעה בהזמנת הקבלים אבל השופר הזה, ממה שהצלחתי לשמוע, נראה לי חתיכת דרעק צעקני והטוויטרים האלה - עדיף לכולם אילו לא היו כלולים ברמקול הזה בכלל. יותר טוב בלעדיהם בינתיים. אין לו שום בעייה של באס ושום בעייה של עוצמה. הוא רמקול, יחסית למחיר שלו, הרבה יותר מסביר והוא נשמע, במצבו העכשווי, ללא טוויטרים מחוברים - הרבה יותר טוב מרוב הרמקולים המודרניים ששמעתי (לצערי הרב) לאחרונה בטווח מחירים של עד 1800 ש"ח. בהתחשב בעובדה החיובית שהזוג הזה עלה לי רק 400 ש"ח - ובהתחשב בעובדה השלילית שאני קצת פסיכי ושפכתי עליהם עוד 600 ש"ח ברכיבים וחומרים - זו עדיין מציאה לא רעה בכלל.
לא שאני ממליץ עליהם - מדובר באיכות תוצרת מזעזעת ברמתה הנמוכה (גימור ואיכות) אבל סאונד יש להם לא מאכזב ואפילו לא רע בכלל. יש לי עוד גרילים לסיים ופינישים של רמקול נוסף. אחר-כך הם יכנסו לבוידעם - כנראה ללא הקצבת עונש ולתקופת מאסר בלתי-מוגבלת. הגברת ס', מסתבר, לא רק שומעת מצויין אלא גם רואה לא רע בכלל ואם היא החליטה שאלה לא יכנסו לסלון מפאת נחיתות מובנית - אין מה לעשות בנידון ושום דבר לא יזיז אותה מדעתה.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/07/2012 17:20, נערך 7 פעמים בסך הכל.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מרתק לקרוא. עבודה פנטסטית, אני מסיר בפניך את הכובע.
שכנעת אותי שהגיע הזמן להתחיל לשפץ תיבות.
שכנעת אותי שהגיע הזמן להתחיל לשפץ תיבות.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
לגבי האיטום בשפכטל..
זרוק קצת פרטים, איזה חומר, מה לגבי התאמת הצבע בסוף..
פרט נמק והסבר.

זרוק קצת פרטים, איזה חומר, מה לגבי התאמת הצבע בסוף..
פרט נמק והסבר.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מצטער, עשיתי את זה כבר כמה פעמים באתר גם כאן וגם ב-DIY אז הנחתי שכולם יודעים על מה אני מדבר - אבל אתה צודק. השפכטל הלבן, במקרה הזה, הוא חומר מסיס במים שנקרא Timber Mate שרכשתי אצל 'צור עשה זאת בעצמך' בשיינקין. נוח לעבוד איתו והוא נמרח בקלות והוא מתייבש מהר. בדרך כלל אני משתמש בשפכטל שנקרא PVA שקונים בכל חנות טמבור והוא זול יותר. אין ממש הבדל. שני השפכטלים האלה לא סופגים לזור וצבע ובלתי אפשרי להשתמש בהם על משטח שאמור להראות כמו עץ. אני משתמש בהם בצד האחורי בלבד לאיטום סיבית ואחר כך מרסס בספריי. בשביל החלק הגלוי אני משתמש בממלא עץ (הגוון האדמדם בתמונה) ספרדי שגם הוא מסיס במים. כשהוא מתייבש אני משייף אותו עם נייר לטש דק ובדרך-כלל הוא נשבר ויוצר חורים. אני ממלא שוב וחוזר על התהליך עד שיש משטח אחיד. גם החומר הזה לא סופג לזור אבל מפאת הגוון שלו יותר קל להסתיר אותו תחת שכבות רבות של לזור.Form78HiFi כתב:לגבי האיטום בשפכטל. זרוק קצת פרטים, איזה חומר, מה לגבי התאמת הצבע בסוף. פרט נמק והסבר.
...
הלזור הוא הולץ לזור של צווי-הורן. חומר גרמני שמיובא על-ידי יעקובי. עלית של חומר. ממש קסם. אבל הוא לא מיועד לפלסטיק אלא לעץ. מה שאני עושה איתו זה לא בדיוק המטרה שלו. אני משתמש בו במקרה הזה כמצפה שכבתי שבונה ציפוי זגוגיתי לאט לאט ועם כל שכבה. אני משתמש (רק במקרה הזה) בטון 2 שנקרא 'טיק' או hellbraun. עשיתי למעלה מ25 שכבות כאלה ויש להמתין ולשייף, להמתין ולשייף עד שיוצאת הנשמה. בכל שכבה כזו אסור שיהיו נזילות, ידבק אבק או שיער. החתול שלנו הוא מפגע מהבחינה הזו ובמשך התהליך אני מגרש אותו החוצה.
לכה אני מערבב 50% עם לזור ומורח בעזרת פלנלית לחה בטרפנטין בתנועות מהירות וארוכות ומנסה להגיע לשכבה אחידה לפני שהלכה מתייבשת על המשטח.. לכה צריכה 24 שעות של ייבוש סופי ואז שוב ליטוש. לכה מלוטשת יוצרת אבק לבן שצריך לנקות עם טרפנטין. אם עדיין רואים פילר - אני עושה עוד כמה שכבות לזור. אני מסיים בשכבת לכה סופית - ואז, אם צריך עושה פוליטורה (פרנצ' פוליש) שעל זה אני אכתוב פעם אחרת כי זה מסובך וצריך קצת נסיון.
בכל מקרה - לא תמצא את התהליך הזה על שום קופסא. החומר הזה לא מיועד ללמינציה או פלסטיק - רק לעץ. אפילו בצווי-הורן לא יודעים שאפשר לעשות לזור על לכה או על פלסטיק. אני עושה זאת כבר שנים ופיתחתי איזו מומחיות בנושא - אבל במחשבה שנייה - בפעם הבאה אני לוקח את כל התיבות למינציה האלה לנגריה ועושה להם ציפוי פורניר כמו שצריך. פחות זמן ופחות מאמץ.
החומרים הדרושים
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 03/07/2012 0:43, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
עבודה פשוט מעולה.. תענוג לצפיה! כשאני רואה את מה שעשית פה אני מבין שאני חייב לסיים את התיבות שלי כבר!
למקרי מילוי קשים במיוחד הייתי נמנע משפכטל בסגנון PVA שכן הוא נוטה להתכווץ בייבוש ולפתח סדקים. חומר שלמדתי עליו לאחרונה בלימודים הוא הבונדו! כיום הבונדו הוא חלק איטגרלי בארגז הכלים שלי כמעט כמו דקטייפ
http://en.wikipedia.org/wiki/Bondo_(putty)
בונדו הוא אמנם שם המוצר של 3M אבל שם נוסף שהוא מוכר בו זה CARKIT.. בגדול זו משחה דו רכיבית שמתקשה במהירות גבוהה יחסית (בהתאם לכמות המקשה שמוסיפים לו), לא נסדקת ומאוד ידידות לשיוף (אם כי דורשת יותר עבודה ממרק PVA כי היא קשה יותר).
למי שיש לו נסיון בתחום, זה החומר שממלאים איתו חורים ושקעים בפח במכוניות[/url]
למקרי מילוי קשים במיוחד הייתי נמנע משפכטל בסגנון PVA שכן הוא נוטה להתכווץ בייבוש ולפתח סדקים. חומר שלמדתי עליו לאחרונה בלימודים הוא הבונדו! כיום הבונדו הוא חלק איטגרלי בארגז הכלים שלי כמעט כמו דקטייפ
http://en.wikipedia.org/wiki/Bondo_(putty)
בונדו הוא אמנם שם המוצר של 3M אבל שם נוסף שהוא מוכר בו זה CARKIT.. בגדול זו משחה דו רכיבית שמתקשה במהירות גבוהה יחסית (בהתאם לכמות המקשה שמוסיפים לו), לא נסדקת ומאוד ידידות לשיוף (אם כי דורשת יותר עבודה ממרק PVA כי היא קשה יותר).
למי שיש לו נסיון בתחום, זה החומר שממלאים איתו חורים ושקעים בפח במכוניות[/url]
חברים, אם צבעתי עם לזור, ולאחר מכן עם לכה וגיליתי שהתוצאה הסופית לא מספיק טובה (בעברית - לא הייתה לי סבלנות לעוד שכבות לזור וניסיתי לחפף...).
ניתן לצבוע עם הלזור על הלכה לאחר שיוף מינימלי או שנדרש שיוף מסיבי של כל הלכה?
ניתן לצבוע עם הלזור על הלכה לאחר שיוף מינימלי או שנדרש שיוף מסיבי של כל הלכה?
Rust never sleeps