שרשור יורו 2012
אכן, אבל אם נבחן למה הוא נראה משעמם מראש אז יסתבר (פרט ליוון) כי פשוט מדובר במדינות מזרח אירופה שפחות נמצאות בכותרות שלנו, ולא בגלל שהכדורגל שלהם עצמו יותר משעמם.knazi כתב:יום ראשון מוצלח מאוד לטורניר, וזה בבית שעל הנייר נראה הכי משעמם....
משה
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
- נתן תודות: 202 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
לא ממש מדוייק...צ'כיה באמת דיי חלשה, ורוסיה עד עכשיו למרות השחקנים הייתה דיי מאכזבת. ולפולין יש סגל מעניין מאוד אבל זאת פעם ראשונה שאני זוכר שהיה לה סגל כזה..
איך שלא תסתכל על זה אין בבית הזה את האריות של אירופה שמושכות את העניין...
על יוון כמובן שלא צריך להוסיף מילים...
איך שלא תסתכל על זה אין בבית הזה את האריות של אירופה שמושכות את העניין...
על יוון כמובן שלא צריך להוסיף מילים...
אבל אחרי שאתה אומר "לא מדוייק", אתה בעצם חוזר על מה שאני אמרתי
:
משחקים כמו גרמניה-הולנד או ספרד-איטליה (בין אריות אירופה) בוודאי שימשכו עיניין גדול, אך לא מובטח לנו שיהיו משחקים טובים.
בנוסף, אני בטוח שמשחק כמו אנגליה-צרפת ימשוך המון עיניין בלי קשר לרמת הכדורגל שתוצג, פשוט כי אנו מכירים הרבה מהשחקנים ואלה נבחרות שתמיד מענינת, גם כנציגות כדורגל רע. צריך רק לזכור את גביע העולם מלפני שנתיים. אנגליה אכזבה כרגיל, ונבחרת צרפת הייתה בכלל פאדיחה. עדיין המשחקים שלהן עוררו עיניין .
בדיוק, וזה לא אומר שהמשחקים אמורים להיות יותר משעממים.איך שלא תסתכל על זה אין בבית הזה את האריות של אירופה שמושכות את העניין......
משחקים כמו גרמניה-הולנד או ספרד-איטליה (בין אריות אירופה) בוודאי שימשכו עיניין גדול, אך לא מובטח לנו שיהיו משחקים טובים.
בנוסף, אני בטוח שמשחק כמו אנגליה-צרפת ימשוך המון עיניין בלי קשר לרמת הכדורגל שתוצג, פשוט כי אנו מכירים הרבה מהשחקנים ואלה נבחרות שתמיד מענינת, גם כנציגות כדורגל רע. צריך רק לזכור את גביע העולם מלפני שנתיים. אנגליה אכזבה כרגיל, ונבחרת צרפת הייתה בכלל פאדיחה. עדיין המשחקים שלהן עוררו עיניין .
משה
אבל אחרי שאתה אומר "לא מדוייק", אתה בעצם חוזר על מה שאני אמרתי
:
בדיוק, וזה לא אומר שהמשחקים אמורים להיות יותר משעממים.איך שלא תסתכל על זה אין בבית הזה את האריות של אירופה שמושכות את העניין......
משה
משחקים טובים היו ביום הראשון לטורניר.ציפיתי שיוון תנצח את פולין אבל אם מחמיצים פנדל לא מגיע לך לנצח.ורוסיה הפתיעה אותי בקלילות שניצחה את צכיה 4-1 חשבתי 2-1 אבל 4-1 ממש הפתעה
היום גרמניה 1-0 תנצח את פורטוגל
והולנד-2-1 על דנמרק!
היום גרמניה 1-0 תנצח את פורטוגל
והולנד-2-1 על דנמרק!
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
זה לא בגלל שהן ממזרח אירופה.moco כתב:אכן, אבל אם נבחן למה הוא נראה משעמם מראש אז יסתבר (פרט ליוון) כי פשוט מדובר במדינות מזרח אירופה שפחות נמצאות בכותרות שלנו, ולא בגלל שהכדורגל שלהם עצמו יותר משעמם.knazi כתב:יום ראשון מוצלח מאוד לטורניר, וזה בבית שעל הנייר נראה הכי משעמם.......
זה בגלל:
- הן מדורגות יותר נמוך - כלומר מכלול הישגיהן לאורך השנים פחות מוצלח (והן גם מגיעות פחות לשלבי הסיום של טורנירים חשובים, וגם לא תמיד עולות לטורניר).
- הליגות שלהן ברוב המקרים יותר חלשות, והקבוצות מהליגה פחות מצליחות המפעלים האירופים. רוסיה כמובן יוצאת מהכלל, אבל עדיין, כנבחרת, היא לרוב (1988 כדוגמה הפוכה דווקא) לא מצליחה לבלוט.
- המארחות, שזוכות לכרטיס חופשי, בד"כ פחות בולטות. במיוחד כשהן "מהדרג השני" - גם כי הן מלכתחילה פחות "טובות", וגם כי הן לא השתתפו בטורניר המוקדמות, ולא סיימו באחד משני המקומות הראשונים, כלומר לא היתה להו הההזדמנות להראות את יכולתן. אוסטריה ושוויץ בטורניר הקודם הן דוגמה טובה, כמו בלגיה ב 2000, למרות שפורטוגל (2004) והולנד (2000) דווקא נחשבו "טובות" על הנייר.
אגב, זו אותה צכיה שהפסדנו לה בהכנות לפני מספר שבועות, ואותה רוסיה שמולה נתמודד במוקדמות המונדיאל...
eg99,
זה די משעשע אותי, כי כמו עם knazi, אתה מתחיל כביכול בטענה נגדית אבל דווקא ממשיך פשוט להרחיב את כוונתי, כך שבסוף אנחנו מסכימים.
זה שהן מדורגות נמוך ועם ליגות חלשות זה בוודאי קשור לכך שהן ממזרח אירופה. הרבה פחות כסף רץ שם בכדורגל כיום.
האם הנבחרת שלנו לא מעניינת בגלל שהיא מדורגת נמוך וכי הליגה פה חלשה או בגלל שהיא מישראל? אחד נגזר מהשני.
הבית נראה משעמם מראש כי הנבחרות לא מענינות אותנו כל כך (ואתה, knazi ואני מסכימים למה), אך אין קשר בין זה לבין הסיכוי שיתפתחו משחקי כדורגל מענינים בינהן.
זה די משעשע אותי, כי כמו עם knazi, אתה מתחיל כביכול בטענה נגדית אבל דווקא ממשיך פשוט להרחיב את כוונתי, כך שבסוף אנחנו מסכימים.
זה שהן מדורגות נמוך ועם ליגות חלשות זה בוודאי קשור לכך שהן ממזרח אירופה. הרבה פחות כסף רץ שם בכדורגל כיום.
האם הנבחרת שלנו לא מעניינת בגלל שהיא מדורגת נמוך וכי הליגה פה חלשה או בגלל שהיא מישראל? אחד נגזר מהשני.
הבית נראה משעמם מראש כי הנבחרות לא מענינות אותנו כל כך (ואתה, knazi ואני מסכימים למה), אך אין קשר בין זה לבין הסיכוי שיתפתחו משחקי כדורגל מענינים בינהן.
משה
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
MOCO הניסוח שלך זה הרמה להנחתה מה לעשות .....moco כתב:אכן, אבל אם נבחן למה הוא נראה משעמם מראש אז יסתבר (פרט ליוון) כי פשוט מדובר במדינות מזרח אירופה שפחות נמצאות בכותרות שלנו, ולא בגלל שהכדורגל שלהם עצמו יותר משעמם.knazi כתב:יום ראשון מוצלח מאוד לטורניר, וזה בבית שעל הנייר נראה הכי משעמם.......
הן נמצאות פחות בכותרות בצדק, המיקום הגיאוגרפי שלהן,כעובדה פיזית, זה בסה"כ שם נרדף לתופעת החולשה
הכדורגל המקומי שם חלש ביחס לאנגליה/ספרד/איטליה/בונדסליגה , יותר בכיוון של הליגה ההולנדית ולכן הן לא בכותרות העולמיות.
אם כבר ניקח את זה צעד קדימה שלא חייב להיות קשר בין הקבוצה לנבחרת בגלל כמות הלגיונרים.
הליגה הברזילאית והארגנטינאית גם כן לא ממש מלהיבות ועדיין הן מאוד אטרקטיביות כנבחרות.
ארגנטינה גרועה בגלל מאמן, ברזיל גם דיי נכשלת בשנים האחרונות אבל עד 2002 .....
במזרח אירופה ב2 העשורים האחרונים ראינו את קרואטיה מגיע לחצי גמר, רוסיה, רומניה ,בולגריה (סטויג'קוב).
אני כיליד רוסיה דווקא פחות מחובר לנבחרת , אבל יש לי חיבה מסויימת אליה. תמיד אעדיף אותם על פני שאר הנבחרות פרט להולנד (שרוף) וישראל (אני רוצה שהנבחרת תצליח בגלל תחושת שייכות וגם בגלל שהיא אנדרדוג וחסרת הישגים
את קרואטיה של בובאן,פרוזינצקי וסוקר הערצתי ב98 ,96 שיחקו כדורגל מופלא.
הרוסים ביורו האחרון חגגו על חשבון ההולנדים לצערי שהגיעו לא מוכנים למשחק , קרדיט להם על כדורגל סוחף.
תמיד כיף שיש סינדרלה שמשחקת כדורגל יפה ומפתיע את כולם , פחות כיף זה לראות נבחרות כמו יוון לוקחות גביע, או את המונדיאל האומלל בקוריאה (זה היה משעשע בהתחלה אבל בשלבים המכריעים כאוהדים אובייקטיביים עדיף לראות כשרון ויכולת ופחות מלחמת הישרדות)
sheva23, גם איתך אני מסכים 
מה חשבתם, שאני טוען שהנבחרות המזרח אירופאיות לא מענינות כי מעבר לקו אורך מסויים לא יודעים לשחק כדורגל?
יש הבדל מהותי בין ארגנטינה וברזיל לבין מדינות מזרח אירופה. בשתי הדר' אמריקאיות יש "שיגעון כדורגל". ההתעסקות בכדורגל בתרבות שלהן היא הרבה מעבר למה שבמזרח אירופה ואף ממה שבמערב אירופה. אם הן לא היו מדינות מפגרות כלכלית, אני בטוח שהליגות המובילות בעולם היו שם.
מה חשבתם, שאני טוען שהנבחרות המזרח אירופאיות לא מענינות כי מעבר לקו אורך מסויים לא יודעים לשחק כדורגל?
יש הבדל מהותי בין ארגנטינה וברזיל לבין מדינות מזרח אירופה. בשתי הדר' אמריקאיות יש "שיגעון כדורגל". ההתעסקות בכדורגל בתרבות שלהן היא הרבה מעבר למה שבמזרח אירופה ואף ממה שבמערב אירופה. אם הן לא היו מדינות מפגרות כלכלית, אני בטוח שהליגות המובילות בעולם היו שם.
משה
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אם הן לא היו מפגרות כלכלית אז לא היתה שם התעסקות בכדורגל כמו שהיא מתרחשת כעת
חלק מזה לבטח קשור גם לגזע וכשרון. לסינים/הודים/אמריקאים אלוהים לא נתן (בארה"ב ובסין כסף לא חסר, כשרון כן)
פה זה כבר חוקי הטבע ולא המצב הסוציאואקונומי. חשיפה היום זה משהו שאי אפשר לקנות רק בכסף והשייחים הסעודיים יעידו על כך.
אפשר לקנות כמה שחקנים לליגה הרוסית, אבל כדי להפוך אותה לאטרקטיבית באמת צריך להעביר את יונייטד,ברצלונה,ריאל,צלסי,באיירן,מילאן וכו למזרח
ברמת הנבחרות במזרח אירופה, גם אם נולדים כשרונות עדיין אין את היכולת למנף את זה לווינריות ולקחת גביעים.
אבל אולי זה גם מה שיפה בכדורגל, תמיד יש שביב תקווה שמתישהו זה יקרה.
חלק מזה לבטח קשור גם לגזע וכשרון. לסינים/הודים/אמריקאים אלוהים לא נתן (בארה"ב ובסין כסף לא חסר, כשרון כן)
פה זה כבר חוקי הטבע ולא המצב הסוציאואקונומי. חשיפה היום זה משהו שאי אפשר לקנות רק בכסף והשייחים הסעודיים יעידו על כך.
אפשר לקנות כמה שחקנים לליגה הרוסית, אבל כדי להפוך אותה לאטרקטיבית באמת צריך להעביר את יונייטד,ברצלונה,ריאל,צלסי,באיירן,מילאן וכו למזרח
ברמת הנבחרות במזרח אירופה, גם אם נולדים כשרונות עדיין אין את היכולת למנף את זה לווינריות ולקחת גביעים.
אבל אולי זה גם מה שיפה בכדורגל, תמיד יש שביב תקווה שמתישהו זה יקרה.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
זו טענה אבסורדית.sheva23 כתב: חלק מזה לבטח קשור גם לגזע וכשרון. לסינים/הודים/אמריקאים אלוהים לא נתן (בארה"ב ובסין כסף לא חסר, כשרון כן)
פה זה כבר חוקי הטבע ולא המצב הסוציאואקונומי....
האמריקאים קיבלו כישרון טבעי לכדורסל ופוטבול, אך לא לכדורגל? להודים כישרון טבעי לקריקט?
שלא לדבר שהאוכלוסיה של ארה"ב מאוד הטרוגנית.
משה
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
- נתן תודות: 202 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
ארה''ב זה בעיה אחרת. פשוט הספורט הזה לא בין המובילים ולכן גם לא משקיעים בו כמו בשאר וגם האתלטים המצטיינים מתחלקים קודם לענפים השונים...אבל אני מאמין שעם הזמן זה ישתנה ואני גם מאמין שעוד נראה את ארה''ב לוקחת את המונדיאל...זה ייקח עוד עשור או שתיים אבל זה יקרה לדעתי.
זה נכון, אבל למה זה אחר?knazi כתב:ארה''ב זה בעיה אחרת. פשוט הספורט הזה לא בין המובילים ולכן גם לא משקיעים בו כמו בשאר וגם האתלטים המצטיינים מתחלקים קודם לענפים השונים...אבל אני מאמין שעם הזמן זה ישתנה ואני גם מאמין שעוד נראה את ארה''ב לוקחת את המונדיאל...זה ייקח עוד עשור או שתיים אבל זה יקרה לדעתי....
ההודים נתפסו לקריקט בגלל "כישרון טבעי" או בגלל שזה המשחק שהשליטים האנגלים בהודו שיחקו ?
הכדורגל תפס בארגנטינה בגלל "כישרון טבעי" או בגלל שקבוצה של מהגרים בריטיים החליטו להקים שם ליגה?
הרי אם הייתה שם השפעה אמריקאית אני בטוח שהיו משחקים שם דווקא בייסבול, כמו בקובה, למשל.
לסיכום, איזה משחקים פופולאריים באיזה מדינה זו תוצאה של היסטוריה, בדיוק כמו השאלה באיזה שפה מדברים בכל מדינה. ממש לא קשור לכשרונות טבעיים.
משה
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
על זה אנחנו מסכימים.moco כתב:,
הבית נראה משעמם מראש כי הנבחרות לא מענינות אותנו כל כך (ואתה, knazi ואני מסכימים למה), אך אין קשר בין זה לבין הסיכוי שיתפתחו משחקי כדורגל מענינים בינהן....
אבל עדיין, חלק מהעניין של הצופים נובע לאו דווקא מרמת הכדורגל, אלא מ:
- היסטוריה של יריבות בין הנבחרות.
- הרצון לראות שמות גדולים וידועים (שבהרבה מקרים באמת כיף לראות אותם, ולפעמים פחות).
- מיקומן "על הנייר" לפני המשחק (ע"ע אנדרדוג). כאן כדאי לציין שמשחק בין המדורגת 10 לזו שמדורגת 11 - לכאורה מבטיח משחק שקול בין קבוצות לא רעות בכלל - יעניין פחות ממשחק בין ה"מדורגת" 1 לזו ש"מדורגת" 4.
אגב, במשחקים האלו הרבה פעמים רואים את ההבטחות הבאות, שבשנה הבאה יככבו בקבוצות הגדולות.
נכון.
אגב, אתמול, ויתרתי על המשחק הראשון בדיוק כי על הנייר פולין-יוון לא מושך (וגם כי היה לי משהו חשוב אחר לעשות
), אבל כנראה שהפסדתי משחק לא רע.
את המשחק השני צפיתי, שוב בלי התלהבות ראשונית, כי אני חושב שרק את ארשבין ופטר צ'ך אני "מכיר". התחיל משעמם אבל אחרי התלונה שלי פה בשרשור;-), כלומר אחרי השער הראשון התפתח משחק מהנה מאוד.
לסיכום, אני חושב שכמעט בלתי אפשרי לצפות איזה משחק יהיה מעניין או לא. בהמשך שלב הבתים יהיו כמובן משחקים שנדע מראש שהם מכריעים ולכן בהכרח מעניינים לפחות מבחינת התוצאה, או להבדיל, לא משנים בכלל.
אגב, אתמול, ויתרתי על המשחק הראשון בדיוק כי על הנייר פולין-יוון לא מושך (וגם כי היה לי משהו חשוב אחר לעשות
את המשחק השני צפיתי, שוב בלי התלהבות ראשונית, כי אני חושב שרק את ארשבין ופטר צ'ך אני "מכיר". התחיל משעמם אבל אחרי התלונה שלי פה בשרשור;-), כלומר אחרי השער הראשון התפתח משחק מהנה מאוד.
לסיכום, אני חושב שכמעט בלתי אפשרי לצפות איזה משחק יהיה מעניין או לא. בהמשך שלב הבתים יהיו כמובן משחקים שנדע מראש שהם מכריעים ולכן בהכרח מעניינים לפחות מבחינת התוצאה, או להבדיל, לא משנים בכלל.
משה