שרשור חומוסיות וחומוס
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אל תמהר להסיק מסקנות. מה קצב הפינוי מהגוף? אם זה מצטבר אז לאורך זמן אתה עלול להגיע לריכוזים מזיקים. בקיצור, אם טרחו להכניס את זה לפיקוח בכל המדינות המערביות כנראה שיש לזה סיבה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מה משנה קצב פינוי מהגוף? תמיד אפשר לזרז:
http://www.groupon.co.il/deals/tel-aviv ... 0_7&a=1961
ואחרי טיפול אפשר לטחון איזה טחינה שאתם רוצים....
ואחרי טיפול אפשר לטחון איזה טחינה שאתם רוצים....
אכן., ברמה התיאורטית (מאד) מסכים. אבל, סתם מסקרנות קראתי קצת. כל המידע ה"מפליל", אם בכלל, קיים לגבי inhalation route.
במילים אחרות, כל פעם שאתה צובע את הבית, החשיפה והסיכון התיאורטי גדולים עשרות מונים....
כלומר, אינך צובע קירות לעולם? או שאתה משתמש במסכת גז לכל סיוד?
אגב, מתואר מקרה של בליעת pound של חומר (למיטב זכרוני בערך 450 גר, ו-453.6 אם תתעקש על דיוק, אבל מי סופר...), ללא השפעה.
החיים מסוכנים, ואפילו סופניים למעשה, מה לעשות...
.. והטיטניום דיאוקסייד עושה רושם כאחד ה-least of my problems...
אבל כל אחד יחליט לגבי רמת הסיכון המתאימה לו.
קצת קריאה מסכמת וקליטה מהמרכז הקנדי לבטיחות ובריאות תעסוקתית ב-
http://www.ccohs.ca/oshanswers/chemical ... th_td.html
.. נחמד לאן הקפה מוביל...
במילים אחרות, כל פעם שאתה צובע את הבית, החשיפה והסיכון התיאורטי גדולים עשרות מונים....
כלומר, אינך צובע קירות לעולם? או שאתה משתמש במסכת גז לכל סיוד?
אגב, מתואר מקרה של בליעת pound של חומר (למיטב זכרוני בערך 450 גר, ו-453.6 אם תתעקש על דיוק, אבל מי סופר...), ללא השפעה.
החיים מסוכנים, ואפילו סופניים למעשה, מה לעשות...
.. והטיטניום דיאוקסייד עושה רושם כאחד ה-least of my problems...
אבל כל אחד יחליט לגבי רמת הסיכון המתאימה לו.
קצת קריאה מסכמת וקליטה מהמרכז הקנדי לבטיחות ובריאות תעסוקתית ב-
http://www.ccohs.ca/oshanswers/chemical ... th_td.html
.. נחמד לאן הקפה מוביל...
נערך לאחרונה על ידי oronp ב 07/01/2012 23:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
פעם קראו לזה חוקן...gedkoz כתב:מה משנה קצב פינוי מהגוף? תמיד אפשר לזרז:
ואחרי טיפול אפשר לטחון איזה טחינה שאתם רוצים.......
.. והיום קוראים לזה קולון הידרותרפיה, וגובים בהתאם לשם המרשים..
.. ואגב, יש כבר אותו דבר עם קפה, שכמובן מביא מזור אפילו לסרטן....
- joncafe
- גורו קפה

בלי כל קשר, מאד מומלץ להשתמש במסכת נשימה כשצובעים. עוד יותר, כשמלטשים, למשל אחרי יישום ״שפכטל״. אנשים לא מודעים, אבל האבק שעולה כשמלטשים או קודחים בקירות ממש לא בריא לנשימה (בייחוד למי שיש קירות איטונג, אגב). אבל זה נכון שמי שקודח פעמיים בשנה לא ממש מסתכן. כן כואב לי הלב לראות בעלי מקצוע שנושמים את החרא הזה יום יום, שעה שעה ולא משתמשים באמצעי הגנה מתאימים.
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אפרופו שרשור חומוסיות, המלצה נוספת היא לחומוסיה יזרעלית שנקראת הבוטקה ברמת ישי,
מאחורי תחנת הדלק בכניסה לישוב מול אזור התעשיה (קרוב לסניף של קדמה)
חבר'ה ישראלים צעירים שמעמידים בכל בוקר סיר חומוס על האש ומכינים חומוס טרי טרי חם חם וטעים טעים כל כמה דקות
רעבים וצמאים לא תצאו משם מכיוון שיש refill חופשי לחומוס וללימונדה
ובסוף גם יפנקו אתכם בקפה ובפלות מהשקמית...
מאחורי תחנת הדלק בכניסה לישוב מול אזור התעשיה (קרוב לסניף של קדמה)
חבר'ה ישראלים צעירים שמעמידים בכל בוקר סיר חומוס על האש ומכינים חומוס טרי טרי חם חם וטעים טעים כל כמה דקות
רעבים וצמאים לא תצאו משם מכיוון שיש refill חופשי לחומוס וללימונדה
ובסוף גם יפנקו אתכם בקפה ובפלות מהשקמית...
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
אכלתי שם היום בפעם הראשונה, תענוג.MONI כתב:אם אתם בבירה הדרומית וחשקה נפשיכם בחומוס משובח
חומוס ירדני
אפשר גם שוט עראק ככה להשלמת החוויה
...
אלעד
אכלתי שם לפני כמה חודשים אחרי כמה המלצות חמות. אני מאוד לא התחברתי לזה.. הם מתבלים בתיבול מאוד מוזר את החומוס, ואני מעדיף משהו קלאסי יותר.Elad8 כתב:אכלתי שם היום בפעם הראשונה, תענוג.MONI כתב:אם אתם בבירה הדרומית וחשקה נפשיכם בחומוס משובח
חומוס ירדני
אפשר גם שוט עראק ככה להשלמת החוויה
......
בבאר שבע לטעמי אין תחליף לסעיד (שלצערי מאוד לא עקבי בחומוס שלו, לפעמים מעולה ולפעמים בינוני) חוץ מכמובן החומוס הביתי...
סעיד כבודו במקומו מונח, אבל כמו שאמרת, אתה אף פעם לא יודע איזה חומוס תקבל.קרמריקה כתב: אכלתי שם לפני כמה חודשים אחרי כמה המלצות חמות. אני מאוד לא התחברתי לזה.. הם מתבלים בתיבול מאוד מוזר את החומוס, ואני מעדיף משהו קלאסי יותר.
בבאר שבע לטעמי אין תחליף לסעיד (שלצערי מאוד לא עקבי בחומוס שלו, לפעמים מעולה ולפעמים בינוני) חוץ מכמובן החומוס הביתי......
אלעד
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
הלו, מה קרה לאל ג'אמל ? זהו ? עבר זמנה ?moti_r כתב: אני מאוד לא אהבתי את האל-ארז. סתם אנמית בלי עומק או יחוד כלשהו.
בשבילי הטחינה הכי טובה, מאז ומתמיד, היתה טחינה סמל יונה משכם. הבעיה שיש לאחרונה המון המון חיקויים וקשה להשיג את המקור. בינתיים גיליתי את הבאראכה משומשום מלא, והיא ממש טעימה לי (לא מתקרבת אפילו לאל ג'מאל, אבל זה מה יש).
נשמע ממש מעניין, ה-"הר ברכה" הזו. יאללה, בפעם הבאה שאתה מזמין אני רוצה קילו לטעימה...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אל ג'מאל האחרונה שקניתי היתה ממש לא בסדר - היה טעם לוואי חזק של גריל (!). ממש כאילו הוסיפו ביסלי גריל לטחינה.
בהתחלה עוד השתמשתי בה, אבל די מהר הבנתי שמשהו כאן לא בסדר ואני מפחד שמשהו בתהליך נדפק וטעם הלוואי הוא גם מסוכן.
גם אחרים שקיבלו ממני את הטחינה הרגישו בטעם המוזר הזה
בהתחלה עוד השתמשתי בה, אבל די מהר הבנתי שמשהו כאן לא בסדר ואני מפחד שמשהו בתהליך נדפק וטעם הלוואי הוא גם מסוכן.
גם אחרים שקיבלו ממני את הטחינה הרגישו בטעם המוזר הזה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

גם אני אוהב את בלו-בס, גם המקורי בפרדס חנה וגם הסניף שהם פתחו בתחנת בדלק של כפר ברוך, שנמצא 10 דקות נסיעה מהעבודה שלי ונגיש לי מאד.Chura כתב:אגב, אם חומוסוייות עסקינן, אני מתפלא איך אף אחד לא דיבר על בלו-באס בפרדס חנה.
By Far אחד הטובים ביותר....
אבל, החומוס שלהם שונה מאד מהסגנון הערבי הקלאסי (למשל של אלשייך). אם אני חייב לבחור בין שניהם אני מעדיף את אלשייך, אבל עדיין החומוס של בלו-בס מצויין ו"מגוון" את החוויה.
אגב, למרות שיהיו כאלה שיגידו שאני מחלל את הקודש, המסבחה של חומוס אסף בחשמונאים היא אחת מהטובות שיש - בעיני לא נופלת משל אבו-חסאן.
כל פעם שאני מגיע אליו ואני מכניס את המזלג הראשון לפה אני פולט איזה קללה על איך הנבלה הזה מצליח להגיע לכזה טעם. החומוס לעומת זאת - סביר.
כל פעם שאני מגיע אליו ואני מכניס את המזלג הראשון לפה אני פולט איזה קללה על איך הנבלה הזה מצליח להגיע לכזה טעם. החומוס לעומת זאת - סביר.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
למרות שהשירשור דיי ישן, חייב לתת חוות דעת על חוויה נוראית שהיתה לי היום.
אני באמת חושב שלעלי קאראוון ביפו אין מתחרים עם המסבחה שלו אבל היום עברתי חוויה מאוד לא נעימה.
הייתי בחופש ולמרות מזג האויר החלטתי לנסוע אליו ולהביא לי מנה. יצאתי מהרצליה ב 14:30 והגעתי (לאחר תדלוק) ב 15:10. הסניף השני ברחוב שבטי ישראל נסגר. אחד העובדים אמר לי ללכת ממול לסניף השלישי. נכנסתי, קניתי שני ג'מבו (שני מיכלים של קילו) מסבחה. בדרך חזרה נתקלתי בפקקים נוראיים (מישהו אמר שבמזג אויר כזה עדיף להשאר בבית?). לבסוף הגעתי הביתה בסביבות 16:00 וכבר הייתי ממש רעב. במזגות הראשונים לא כל כך הרגשתי הבדל (הייתי כבר ממש רעב) אבל ככל שהרעב עבר, אני חייב לומר לכם שממש לא היה טעים. אני רוצה להדגיש, לא פחות טעים מבד"כ, ממש לא טעים!!!
כרגע נשאר לי ג'מבו ורבע וזה הולך לפח!!!
אני לא יודע אם זה מקרי או שזה בכלל בגלל הסניף אבל לאלה שמידי פעם מבקרים שם, שימו לב.
אני באמת חושב שלעלי קאראוון ביפו אין מתחרים עם המסבחה שלו אבל היום עברתי חוויה מאוד לא נעימה.
הייתי בחופש ולמרות מזג האויר החלטתי לנסוע אליו ולהביא לי מנה. יצאתי מהרצליה ב 14:30 והגעתי (לאחר תדלוק) ב 15:10. הסניף השני ברחוב שבטי ישראל נסגר. אחד העובדים אמר לי ללכת ממול לסניף השלישי. נכנסתי, קניתי שני ג'מבו (שני מיכלים של קילו) מסבחה. בדרך חזרה נתקלתי בפקקים נוראיים (מישהו אמר שבמזג אויר כזה עדיף להשאר בבית?). לבסוף הגעתי הביתה בסביבות 16:00 וכבר הייתי ממש רעב. במזגות הראשונים לא כל כך הרגשתי הבדל (הייתי כבר ממש רעב) אבל ככל שהרעב עבר, אני חייב לומר לכם שממש לא היה טעים. אני רוצה להדגיש, לא פחות טעים מבד"כ, ממש לא טעים!!!
כרגע נשאר לי ג'מבו ורבע וזה הולך לפח!!!
אני לא יודע אם זה מקרי או שזה בכלל בגלל הסניף אבל לאלה שמידי פעם מבקרים שם, שימו לב.