arotman כתב:shuali
או קי בו נניח שאתה צודק וכל היבואנים בארץ נעלמו כלא היו, רכשת רסיבר או מקרן בארה"ב איפה תתקן אותו?
לרוב המעבדות הפרטיות אין גישה לחלקי חילוף או לספרי שרות, כלומר אתה באותו מצב של מישהו שחי בניגריה שמייבא הכל לבד ואין לו עם מי לדבר, שלא לדבר על כך ששילמת על הכול בתשלום אחד ויש לך שנאי גדול בסלון בגודל של SUB קטן.... איפה הכיף שללכת לחנויות לשמוע ולראות ציוד לקבל המלצות והשקט שיש לך אם מי לדבר. האם היית מוכן לרכוש כך רכב, בלי שרות בלי חלפים ?
וכן אני בודק מחירים באינטרנט, אבל מוצרים גדולים אני בשום פנים ואופן לא מוכן לרכוש בארה"ב אתה רוצה שיזרקו אותי מהבית אחרי שאני ישים שנאי ענקי בסלון עבור המערכת

...
מה זאת אומרת? אני לא טוען שלא יהיו יבואנים, אני טוען שהיבואנים יעברו למכור את המוצרים שלהם דרך האינטרנט בחנויות כמו AMAZON, NEWEGG ודומיהם..., עדיין יהיה יבואן למוצרים רק לא חנויות פיזיות.
הסיבה של השנאים וההתאמות והכל זה רק בגלל החנויות שגוזרות קופון שמן (יש שיתווכחו) ש"מאלצות" את הלקוח לרכוש בייבוא אישי.
ושוב אני מדגיש, אני לא בעד או נגד ובוודאי שאין תחליף לדעה של מקצוען בתחום. אני רק מציין שככה התעשייה מתפתחת! סתם דוגמא אקטואלית- אם פעם היית צריך לעמוד שעות בתור לבנק לשבת מול בנקאי ולשמוע מה דעתו על החשבון שלך, היום אתה עושה את זה בשניה דרך האייפון עם כל הנתונים מול העיניים.
את התשלום ה"אחד הגדול" אפשר לפרוס בחברת האשראי לתשלומים, תיקונים מורכבים אתה צודק שצריך ידע אבל רוב התקלות הם החלפות פשוטות של רכיבים כמו לוחות, שנאים, וכו...
ובקשר לרכב, אם אתה כבר מייבא רכב מארה"ב (מעבר לעובדה שאפשר לחסוך עשרות אלפי שקלים) אז מייבאים רכב שיש ייבוא שלו בארץ בדיוק בשביל עניין החלפים.
oferlaor כתב:shuali
1. יפה לך. לי התקלקל רסיבר מאוד מאוד יקר אחרי כמה ימים של שימוש. מה עכשיו?
2. התקלקל לי גם רסיבר ישן שלי (בן 3) וחזר תקין מתיקון של היבואן.
3. היה לי נגן בלוריי שאחד המאווררים שלו התחיל להרעיש. היבואן שלח לי במשלוח ישיר חלק חילוף (הם הציעו לקחת לי את המכשיר לתיקון, אני לא רציתי) והכל נפתר תוך כמה דקות.
ברור לך שכל אלה לא יקרו לא ביבוא של חנות פרטית וגם לא כשהמחיר יהיה הפרמטר היחיד. על הכל יקחו לי כסף... במקרה של רסיבר עם תקלה אחרי כמה ימים, האחריות לא תקפה כי קיבלתי אותו תקין לחלוטין ולכן אצטרך לשלוח אותו חזרה עם RMA ואו לרכוש משהו חדש או לחכות שיתקנו לי וישלחו לי חזרה.
לא יודע לגביך, אני לא יכול לחיות דקה בלי רסיבר.
לגבי כל המסכים, תעשה חיפוש קצר לגבי כל מסכי ה-60HZ ואיך הם מתמודדים יפה עם ה-50HZ שיש בארץ. לא יודע לגביך, אבל אותי זה היה משגע פילים.
אבל אנחנו סוטים מהנושא לחלוטין. השאלה העקרונית היא לאן חנויות כמו ZMAX צריכות לשנות כיוון בכדי לשרוד. אלה שאומרים שאין לחנויות הללו עתיד, ממילא לא רוכשים בהם ככל הנראה ולכן הפידבק שלהם לא ממש עוזר לפתור בעיה...
...
1) הרסיבר המאוד יקר הזה היה עולה לך חצי אם היית קונה מארה"ב ועלות התיקון שלו עדיין הייתה עולה לך פחות. (זה כמובן אני משער לנוכח המחירים בארץ ובחול)
2)כנ"ל
3)כנ"ל
אז מה שאתה אומר זה שאתה מוכן לשלם יותר כסף בשביל לקבל שירות במקרה הצורך, וזה מקובל אין לי שום דבר נגד זה, אני טוען מנגד שבכסף שאתה חוסך אתה בעצם לוקח על עצמך סיכון שלא תהיה תקלה - וגם אם תהיה הכסף שחסכת ברוב המקרים יהיה גבוה יותר מעלות התיקון במקרה הצורך.
מסכי טלויזיה זה משהו מאוד ספציפי שהוא בעייתי בייבוא מארה"ב וגם לו כבר יש פתרונות...
אתה שואל לאן חנויות כמו ZMAX צריכות לשנות כיוון? זה בעייתי מאוד כי ברור שהם לא מסוגלות להתחרות במחירי הרשתות, ובטח שלא במחירי אתרי האינטרנט.
משהו שאני יכול לחשוב עליו אבל לא יודע כמה הוא פרקטי הוא איחוד של מספר חנויות ליצירת מיני רשת שיוכלו להתמודד עם המחירים ועם הדרישה בכל הארץ.
שוב אני לא יודע כמה זה פרקטי וכמה זה משתלם