לאן נעלמה חנות זימקס הרצליה?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

DorM כתב:אריה תמיד אפשר להוציא עוד כסף ולשלוח לחו"ל :lol:

אם יעלמו לחנויות, איך נוכל לדעת איזה מסך אנחנו הכי אוהבים? איך נוכל להתנסות ולחוות פיצ'רים חדשים? אם נקנה רמקולים איך נדע שהשילוב מתאים לנו?

גם אם יש ביקורות שמהללות מוצר מסויים יכול להיות הוא לא מתאים לנו.
...
זה בדיוק הקטע בתור מועסק אצל יבואן אני יכול להעיד שגם ליבואן לא כדאי לשלוח מוצר לחו"ל, ברוב המקרים
היצרן מקבל RMA Report ובמקרה הטוב ומזכה את היבואן ברכישה הבאה או לחילופין שולח לוח במקום התקול.
רק במקרים מאוד חריגים הציוד מגיע חזרה ליצרן, על מוצרים זולים המיוצרים בסין בכלל אין ליבואן עם מי לדבר.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

arotman כתב:shuali
או קי בו נניח שאתה צודק וכל היבואנים בארץ נעלמו כלא היו, רכשת רסיבר או מקרן בארה"ב איפה תתקן אותו?
לרוב המעבדות הפרטיות אין גישה לחלקי חילוף או לספרי שרות, כלומר אתה באותו מצב של מישהו שחי בניגריה שמייבא הכל לבד ואין לו עם מי לדבר, שלא לדבר על כך ששילמת על הכול בתשלום אחד ויש לך שנאי גדול בסלון בגודל של SUB קטן.... איפה הכיף שללכת לחנויות לשמוע ולראות ציוד לקבל המלצות והשקט שיש לך אם מי לדבר. האם היית מוכן לרכוש כך רכב, בלי שרות בלי חלפים ?
וכן אני בודק מחירים באינטרנט, אבל מוצרים גדולים אני בשום פנים ואופן לא מוכן לרכוש בארה"ב אתה רוצה שיזרקו אותי מהבית אחרי שאני ישים שנאי ענקי בסלון עבור המערכת :(
...
מה זאת אומרת? אני לא טוען שלא יהיו יבואנים, אני טוען שהיבואנים יעברו למכור את המוצרים שלהם דרך האינטרנט בחנויות כמו AMAZON, NEWEGG ודומיהם..., עדיין יהיה יבואן למוצרים רק לא חנויות פיזיות.
הסיבה של השנאים וההתאמות והכל זה רק בגלל החנויות שגוזרות קופון שמן (יש שיתווכחו) ש"מאלצות" את הלקוח לרכוש בייבוא אישי.

ושוב אני מדגיש, אני לא בעד או נגד ובוודאי שאין תחליף לדעה של מקצוען בתחום. אני רק מציין שככה התעשייה מתפתחת! סתם דוגמא אקטואלית- אם פעם היית צריך לעמוד שעות בתור לבנק לשבת מול בנקאי ולשמוע מה דעתו על החשבון שלך, היום אתה עושה את זה בשניה דרך האייפון עם כל הנתונים מול העיניים.

את התשלום ה"אחד הגדול" אפשר לפרוס בחברת האשראי לתשלומים, תיקונים מורכבים אתה צודק שצריך ידע אבל רוב התקלות הם החלפות פשוטות של רכיבים כמו לוחות, שנאים, וכו...
ובקשר לרכב, אם אתה כבר מייבא רכב מארה"ב (מעבר לעובדה שאפשר לחסוך עשרות אלפי שקלים) אז מייבאים רכב שיש ייבוא שלו בארץ בדיוק בשביל עניין החלפים.
oferlaor כתב:shuali

1. יפה לך. לי התקלקל רסיבר מאוד מאוד יקר אחרי כמה ימים של שימוש. מה עכשיו?
2. התקלקל לי גם רסיבר ישן שלי (בן 3) וחזר תקין מתיקון של היבואן.
3. היה לי נגן בלוריי שאחד המאווררים שלו התחיל להרעיש. היבואן שלח לי במשלוח ישיר חלק חילוף (הם הציעו לקחת לי את המכשיר לתיקון, אני לא רציתי) והכל נפתר תוך כמה דקות.

ברור לך שכל אלה לא יקרו לא ביבוא של חנות פרטית וגם לא כשהמחיר יהיה הפרמטר היחיד. על הכל יקחו לי כסף... במקרה של רסיבר עם תקלה אחרי כמה ימים, האחריות לא תקפה כי קיבלתי אותו תקין לחלוטין ולכן אצטרך לשלוח אותו חזרה עם RMA ואו לרכוש משהו חדש או לחכות שיתקנו לי וישלחו לי חזרה.

לא יודע לגביך, אני לא יכול לחיות דקה בלי רסיבר.

לגבי כל המסכים, תעשה חיפוש קצר לגבי כל מסכי ה-60HZ ואיך הם מתמודדים יפה עם ה-50HZ שיש בארץ. לא יודע לגביך, אבל אותי זה היה משגע פילים.

אבל אנחנו סוטים מהנושא לחלוטין. השאלה העקרונית היא לאן חנויות כמו ZMAX צריכות לשנות כיוון בכדי לשרוד. אלה שאומרים שאין לחנויות הללו עתיד, ממילא לא רוכשים בהם ככל הנראה ולכן הפידבק שלהם לא ממש עוזר לפתור בעיה...
...
1) הרסיבר המאוד יקר הזה היה עולה לך חצי אם היית קונה מארה"ב ועלות התיקון שלו עדיין הייתה עולה לך פחות. (זה כמובן אני משער לנוכח המחירים בארץ ובחול)
2)כנ"ל
3)כנ"ל

אז מה שאתה אומר זה שאתה מוכן לשלם יותר כסף בשביל לקבל שירות במקרה הצורך, וזה מקובל אין לי שום דבר נגד זה, אני טוען מנגד שבכסף שאתה חוסך אתה בעצם לוקח על עצמך סיכון שלא תהיה תקלה - וגם אם תהיה הכסף שחסכת ברוב המקרים יהיה גבוה יותר מעלות התיקון במקרה הצורך.

מסכי טלויזיה זה משהו מאוד ספציפי שהוא בעייתי בייבוא מארה"ב וגם לו כבר יש פתרונות...

אתה שואל לאן חנויות כמו ZMAX צריכות לשנות כיוון? זה בעייתי מאוד כי ברור שהם לא מסוגלות להתחרות במחירי הרשתות, ובטח שלא במחירי אתרי האינטרנט.

משהו שאני יכול לחשוב עליו אבל לא יודע כמה הוא פרקטי הוא איחוד של מספר חנויות ליצירת מיני רשת שיוכלו להתמודד עם המחירים ועם הדרישה בכל הארץ.

שוב אני לא יודע כמה זה פרקטי וכמה זה משתלם

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

צריך להבין שכל אדם או חנות אשר מתמחים בתחום מסוים, הם לא מוכרים רק מחיר הם מוכרים גם שירות, לכן יכול להיות מצבים שיעלה טיפה יותר.
אם זה משתלם או לא זה כבר דעתו של הלקוח, באופן אישי אני אעדיף לשלם יותר ולקבל שירות או לחוות את המוצרים לפני הקניה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

לטעמי הדיון מיותר. אם יהיו מספיק לקוחות לחנויות המתמחות, אז זה סימן שהן צריכות להמשיך להתקיים. אם לא - אז הן לא.
מעבר לזה, האינטרס הצר של כל אחד מאיתנו, או של גוף כזה או אחר, ממש לא משנה, ולא ישפיע על העתיד.
שום חנות מתמחה לא תמשיך להתקיים כדי שמישהו יכול לנסות מותר כזה או אחר, או כדי שמישהו יוכל לקבל מוצר להתנסות למטרה כזו או אחרת.

אני אישית חושב שרוב האנשים פשוט רוצים לקנות יותר בזול. האמת, זו לא רק דעה אישית שלי, זה מה שהמציאות מראה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

nir11

מסכים 100%

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה זאת אומרת? אני לא טוען שלא יהיו יבואנים, אני טוען שהיבואנים יעברו למכור את המוצרים שלהם דרך האינטרנט בחנויות כמו AMAZON, NEWEGG ודומיהם..., עדיין יהיה יבואן למוצרים רק לא חנויות פיזיות.
הסיבה של השנאים וההתאמות והכל זה רק בגלל החנויות שגוזרות קופון שמן (יש שיתווכחו) ש"מאלצות" את הלקוח לרכוש בייבוא אישי.
...
הסיבה היא בכל שמוצרים המיועדים לשוק האמריקאי תמיד יהיו זולים יותר לא משנה כמה סלטות יעשה היבואן
בתיאוריה יכולנו לייבא מוצרים המיועדים לשוק האמריקאי ולמכור עם שנאי הבעיה שחוקי מדינת ישראל לא מאפשרים לייבא ציוד 110 לישראל.
ושוב אני מדגיש, אני לא בעד או נגד ובוודאי שאין תחליף לדעה של מקצוען בתחום. אני רק מציין שככה התעשייה מתפתחת! סתם דוגמא אקטואלית- אם פעם היית צריך לעמוד שעות בתור לבנק לשבת מול בנקאי ולשמוע מה דעתו על החשבון שלך, היום אתה עושה את זה בשניה דרך האייפון עם כל הנתונים מול העיניים.
...
לגבי מקצוענים יהיו לך כאלה אבל תיאלץ לשלם הרבה מאוד כסך כדי לדבר איתם...
לגבי הבנק ,את רוב העבודה אני עושה באתר האינטרנט של הבנק אבל אני עדיין מגיע לסניף כדי לסגור נושאים ומעדיף לדבר עם הבנקאית שלי.
את התשלום ה"אחד הגדול" אפשר לפרוס בחברת האשראי לתשלומים,
...
כן אבל הדבר עולה לך כסף בין 12 אחוז ל 16 אחוז שנתי.
תיקונים מורכבים אתה צודק שצריך ידע אבל רוב התקלות הם החלפות פשוטות של רכיבים כמו לוחות, שנאים, וכו...
...
ממש לא נכון, אז נניח שיצליח בלי סכמה לתקן תקלה בספק, מאיפה בדיוק הטכנאי במעבדה הפרטית יביא לך לוח חדש?
ובקשר לרכב, אם אתה כבר מייבא רכב מארה"ב (מעבר לעובדה שאפשר לחסוך עשרות אלפי שקלים) אז מייבאים רכב שיש ייבוא שלו בארץ בדיוק בשביל עניין החלפים.
...
אתה בעצם מסתמך על יבואן שבמקרה של השוק שלנו יפסיק להתקיים, כבר היום 2 יבואנים גדולים שאני מכיר העבירו את מעבדת השרות והחלפים לחברה חיצונית והמחסן מנוהל באמצעות חברות לוגיסטיקה, הכול כדי לצמצם עלויות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

3
...
עופר, מתוך הנחה שאתה בחור רב מכשירים מאוד :), אני חושב שאתה דווקא אמור להיות דוגמא מובהקת למי שיכול לעשות ביטוח עצמי, כלומר לשים בצד כסף שנחסך מויתור על אחריות, ולהשתמש בו לתיקונים. עם הרבה מוצרים הסטטיסטיקה משחקת, כלומר הסיכון יורד.
זה כמובן רק מההיבט של האחריות. יש גם שיקולים אחרים לאיפה לקנות.
oferlaor כתב:DorM

במצב כזה גם לאתר כמו שלנו אין מקום - כי לא יהיה ממי לקחת מוצרים לבדיקות... גם לא יהיה בכלל בשביל מה לעשות ביקורות, שהרי המחיר הוא הקובע.
.
...
דעתי הפוכה. לאתר כזה יהיה תפקיד הרבה יותר חשוב, כאשר לא תהיה אפשרות ללכת לחנויות פיזיות.
זה לא נכון שהעתיד כפי שמצטייר זה אומר שרק המחיר קובע. בין מוצרים שונים עדיין יהיו הבדלים.
ראה ספרים. עדיין קונים ספרים שמעונינם במה שכתוב בהם, לא הולכים וקונים ספר בגלל שהוא זול .
"לא יהיה ממי לקחת מוצרים" זה עיניין טכני שבטוח יהיה לו פתרון. מי שירצה למכור מוצרים טובים יהיה לו אינטרס להעביר מוצרים לכותבי ביקורת שיש להם קהל.

אני חושב שצריך להבדיל בדיון בין מוצר המוני, כמו טלויזייה, למוצר פחות המוני כמו מערכת סטראו מתקדמת.
מערכת באמת יהיה קשה לקנות בשיקול דעת בלי להתנסות בה, ולא יהיה איפה.
עם טלויזייה לעומת זאת, לא תהיה בעייה גדולה למצוא ידיד שכבר רכש. הרי זה מה שקורה עם הרבה מוצרים שכן נרכשים בחנויות.
קחו אפילו רכישת מכונית. נחמד שניתן לגשת לחנות ולעשות נסיעת מבחן, אך רוב האנשים קונים על סמך המלצות של מכרים וגם את נסיעות המבחן שלהם עושים אצל המכרים.
משה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

arotman כתב:
הסיבה היא בכל שמוצרים המיועדים לשוק האמריקאי תמיד יהיו זולים יותר לא משנה כמה סלטות יעשה היבואן
בתיאוריה יכולנו לייבא מוצרים המיועדים לשוק האמריקאי ולמכור עם שנאי הבעיה שחוקי מדינת ישראל לא מאפשרים לייבא ציוד 110 לישראל.
...
אתה מדבר כרגע על שני דברים, על רסיברים ומסכים (שגם לא כולם עובדים בלעדי על 110),
מה לגבי רמקולים? עובדים על שנאי? - בתחום הזה "אונסים" את הלקוח במחיר
מה לגבי מקרנים? עובדים על שנאי ?- פה ההבדלים הכי ניכרים לעיין בכל התחום- למה אני צריך לקנות מקרן HC4000 ב10000 שח כשאני יכול לרכוש אותו ביבוא אישי ב5 עם אחריות MAC ?
סטרימרים? DVD? BR ? עובדים על שנאי ?
...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

shuali כתב:
arotman כתב:
...
אתה מדבר כרגע על שני דברים, על רסיברים ומסכים (שגם לא כולם עובדים בלעדי על 110),
מה לגבי רמקולים? עובדים על שנאי? - בתחום הזה "אונסים" את הלקוח במחיר
מה לגבי מקרנים? עובדים על שנאי ?- פה ההבדלים הכי ניכרים לעיין בכל התחום- למה אני צריך לקנות מקרן HC4000 ב10000 שח כשאני יכול לרכוש אותו ביבוא אישי ב5 עם אחריות MAC ?
סטרימרים? DVD? BR ? עובדים על שנאי ?
...
שוב פעם המחירים לשוק האמריקאי שונים לחלוטין מהמחירים לשוק הישראלי, יצרן שמוכר אלפי יחידות לשוק הישראלי ומוכר מיליוני יחידות לשוק האמריקאי עושה את החשבון שלו.
כמו כן בארה"ב היצרנים מוכרים בעצמם ונותנים שרות בעצמם אין מכון תקנים ישראלי כך שהאמריקאים תמיד יקבלו מחירים מועודפים.
וחוץ מזה כולנו רשאים לעשות את השיקול שלנו ברכישה של מוצר שאנו רוכשים בארה"ב,אף אחד לא "אונס" אף אחד לרכוש בארץ, אנו צריכים לקחת מראש את החיסכון מול הנוחות והשרות בארץ, יש מוצרים שכדאי לייבא מארה"ב בד"כ מוצרים קטנים ויש מוצרים יקרים כמו רמקולים ומקרנים שכל חבר פורום יעשה ישקול את הכדאיות.
אני באמת חושב שמיצינו את הנושא.
...

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17

שליחה

3. היה לי נגן בלוריי שאחד המאווררים שלו התחיל להרעיש. היבואן שלח לי במשלוח ישיר חלק חילוף (הם הציעו לקחת לי את המכשיר לתיקון, אני לא רציתי) והכל נפתר תוך כמה דקות.

ברור לך שכל אלה לא יקרו לא ביבוא של חנות פרטית וגם לא כשהמחיר יהיה הפרמטר היחיד. על הכל יקחו לי כסף... במקרה של רסיבר עם תקלה אחרי כמה ימים, האחריות לא תקפה כי קיבלתי אותו תקין לחלוטין ולכן אצטרך לשלוח אותו חזרה עם RMA ואו לרכוש משהו חדש או לחכות שיתקנו לי וישלחו לי חזרה.

לא יודע לגביך, אני לא יכול לחיות דקה בלי רסיבר.
...
תתקן את הרסיבר אצל היבואן.
בעבר הזמנו (2 חברים ואני) 3 רסיברים של דנון מגרמניה (בחצי מחיר כמעט מחנויות מתמחות - כולל מכס כמובן).
שלי הגיע תקול.
נתתי אותו לניופאן והם תקנו, אמנם לא באחריות, אבל תקנו. המחיר היה סביר ביותר.

בהרבה תחומים יש גם מעבדות בארץ שיכולות לתקן והטכנאים שם לא נופלים ברמתם מאלו של היבואן.

אגב בענף הצילום אפשר לקנות בחו"ל ואז לקנות אחריות של MACK. אחרי 5 שנים התקלקלה לי עדשה - קיבלתי אישור מ MACK ונתתי אותה לתיקון אצל היבואן הרישמי של NIKON ללא עלות.

לעיניין החנויות המתמחות - לדעתי הן בבעיה רצינית בארץ כי אין מספיק אנשים שמעריכים שרות ומוכנים לשלם על ידע.
מעבר לזה מבחינתי, התאכזבתי מאד ממספר חנויות כאלו בתחום הקולנוע הביתי כי הידע שהיה שם לא היה גבוה.
בתכלס כאשר אני צריך לברר משהו מקצועי בתחום אין תחליף לאתר הזה ול AVS כדי לקבל תשובות שאף חנות לא תיתן לי.
דווקא בתחום של היי-אנד אודיו ההרגשה שלי שהידע שקיים בחנויות הוא מאד גבוה. אין לי מושג לגבי הריווחיות כי יש כל כך הרבה חנויות/יבואנים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

...
למה בעצם צריך גם את החנות הזו באמצע?
למה שהיצרן לא יימכור ישירות דרך האתר שלו?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

MartinHSabag כתב:
...
...
מה שאתה שואל זה בעצם למה חנויות כמו NEWEGG ואמאזון קיימות ומצליחות ? בגלל שחנויות כאלה מכילות מוצרים רבים מכל המותגים וכל הדגמים, ככה שלקוח שרוצה לרכוש מוצר או סל מוצרים יוכל למצוא במקום אחד את כל המותגים עם כל הביקורות של לקוחות אחרים שרכשו את המוצר ובית אחד לפנות אליו לכל המוצרים שהוא רוכש, במקום להתעסק עם 15 חברות שונות.

נוחות כבר אמרנו ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

בנוסף למה ששואלי אמר, יש גם עיניין של התמקדות עסקית של חברה.
לא כל יצרן בכלל רוצה למכור ישירות, כי זה לא דבר שנעשה כלאחר יד, אלא צריך לקיים את היחידות שעוסקות בזה.
חוץ מזה, יש יצרנים שאכן מוכרים גם ישירות. הדוגמא הידועה ביותר בתחום מוצרי אלקטרוניקה זו אפל.
משה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

MartinHSabag כתב:
...
...
כמו SVS למשל ?
גם ל-SVS למשל יש משווקים מחוץ לארה"ב שגם מחזיקים מחסן ותצוגה.
בכלל אני לא מבין למה כל חנות מטר על מטר בתל אביב צריכה תצוגה. שהיבואן יחזיק מרכז תצוגה אחד בתל-אביב וזהו.

אני גם לא מבין למה כשאני קונה רמקול אני צריך להתמקח כאילו אני קונה בשוק הכרמל. זה מגעיל אותי. נראה כאילו התחום הזה באמת תקוע 20 שנה מאחור. תחום של דינוזאורים.

חברים, אתם נשמעים לי כמו חבורת סנדלרים שיושבים ומעלים טיעונים למה אסור שהסנדלריות שלהם יסגרו. העולם מתקדם ומי שמקובע לא ישרוד. החנויות הקטנות לא ישרדו בכמות שלהן כיום, בטח ישארו בודדים כמו שנשארו כמה סנדלריות בודדות וכמה טכנאי טלוויזיה בודדים.

צר לי, אבל זאת התחזית שלי.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

אם חנויות מתמחות יסגרו זה אומר שהן צריכות להסגר, נקודה.
אם הן נסגרות זה בגלל שאין להן קהל אמיתי, ואם יהיה קהל הן יפתחו שנית, לא צריך להתרגש.

רק לשם המחשה, כמה שכונה יש בתחום הזה.
הלכתי לחנות מתמחה בשבוע שעבר לקבל הצעה של החלפת סט קדמיים וסנטר פולק אודיו בסט קדמיים וסנטר מתקם יותר של מוניטור אודיו.
קיבלתי הצעה במחיר X והשתרבב לה: "אבל זה לא בטוח אנחנו עוד צריכים לראות את הרמקולים שלך..."
לא היה בכלל מצב למשא ומתן.

הלכתי לחנות אחרת, באותו היום,בעל החנות התייחס יותר יפה והיה יותר מקצועי, אבל ניחא יכול לקרות שלא היה וייב טוב מול החנות הראשונה.
במקום שלף לי דף ועט והתחיל לחשב. בלי שדיברתי קיבלתי הצעה של X פחות 2000 ש"ח.
2000 שח! אז מה בעל החנות הראשונה גוזר 2000 ש"ח? זו העלבה במיוחד שהתחרות צפופה.
הוא הפסיד לקוח ועוד הרבה לקוחות שאני לא אשלח לשם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

חברים, אתם נשמעים לי כמו חבורת סנדלרים שיושבים ומעלים טיעונים למה אסור שהסנדלריות שלהם יסגרו. העולם מתקדם ומי שמקובע לא ישרוד. החנויות הקטנות לא ישרדו בכמות שלהן כיום, בטח ישארו בודדים כמו שנשארו כמה סנדלריות בודדות וכמה טכנאי טלוויזיה בודדים.
...
(Y)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

קודם כול דידי היה שם רק שנה ועזב דבר שני מישהו היה צריך להחזיק את המקום וזה אתם שקונים מגברים ב8000 שקל וגם ב12000 שקל ובוא נגיד שהיה מישהו פעם בשבוע קונה משהו ושבועיים אף אחד לא קונה איאפשר להחזיק ככה חנות שהיא מתמחה בתחום . תמיד המחירים יהיו שם גבוהים . לא גיליתי את אמריקה עכשיו לאף אחד מפה . בהצלחה להם במקום אחר.

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634

שליחה

לשיטתכם, אפשר לסגור את כל החנויות כבר עכשיו.
אין דבר שלא ניתן לקנות היום ברשת. גם עגבניות.
אתם רק שוכחים שיש קהלי יעד שלא מכירים את העולם הזה, לא יקנו לעולם ברשת ועדיין ירצו למשש לפני שהם משלמים.
אולי המצב ישתנה בעוד דור או שניים אבל כרגע לא רואה מצב שחנויות יאבדו את זכות הקיום שלהן.

בנוסף, לא ניתן להסיק מסגירה של חנות x שום דבר לגבי הענף.
אף אחד לא יודע באמת מדוע הם סגרו ואם זה מסיבות של ניהול לקוי אזי הם היו סוגרים גם אם היו מוכרים נעליים.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ronensud כתב:לשיטתכם, אפשר לסגור את כל החנויות כבר עכשיו.
אין דבר שלא ניתן לקנות היום ברשת. גם עגבניות.
אתם רק שוכחים שיש קהלי יעד שלא מכירים את העולם הזה, לא יקנו לעולם ברשת ועדיין ירצו למשש לפני שהם משלמים.
אולי המצב ישתנה בעוד דור או שניים אבל כרגע לא רואה מצב שחנויות יאבדו את זכות הקיום שלהן.

בנוסף, לא ניתן להסיק מסגירה של חנות x שום דבר לגבי הענף.
אף אחד לא יודע באמת מדוע הם סגרו ואם זה מסיבות של ניהול לקוי אזי הם היו סוגרים גם אם היו מוכרים נעליים.
...
ronensud
הסיבות ידועות לאנשים בענף ומטעם צנעת הפרט ורכילות לשמה לא מפרסמים את כל הפרטים...
לצערנו כפי שכבר כתבתי, זו לא העסק הראשון שנופל וגם לא האחרון.
ענף מוצרי החשמל ובפרט תחום הקולנוע ביתי השתנה מאוד בזמן האחרון כתוצאה מתחרות פרועה בין גורמים עסקיים, הגבינה אכן זזה וכפי שכבר כתבתי השינוי הוא לא בהכרח לטובת הצרכן שמקבל אומנם מחירים הרבה יותר זולים אבל פחות ופחות שרות ובתחום הטלביזיות למשל אחוז הריווחיות נמצא היום בטווח של אחוזים בודדים, באחוז ריווחיות כזה אין הצדקה להחזיק חנות אלא מחסן מכירות זהה למודל של רשתות המחשב.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1887

שליחה

חיפשתי אונקיו 809. אמרו לי, רק יבוא מחו״ל. יעלה לך 5000 ש״ח עד הבית. אבל תזהר, אתה צריך שנאי. יעלה לך רק עוד 600 ש״ח. אולי זה ישפיע על תפקוד הרסיבר, אבל לא תרגיש. אחריות? זה אונקיו, זה לא מתקלקל. אמרתי, נבדוק כמה עולה בארץ, ראיתי 9200 ש״ח בזאפ. הלכתי לחנויות, וגליתי שאין קשר בין מה שרשום בזאפ למחיר בפועל. בסוף רכשתי ב 15% יותר מהמחיר בחול + השנאי, כולל אחריות מקורית ל 3 שנים.
ההפרש שווה את הכאב ראש.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”