האם הוגן "לשקר" להנהלה (U) ברכישת מוצרי HIGH-END

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #61 

עופר_צפריר כתב:
zy כתב:עופר,
בהנחה שיש לך כסף "בצד" סמוי מהאשה אתה כבר בתוך שקר מסויים, לא משנה מה אתה עושה או לא עושה איתו :idea:
(n)
...
צר לי אבל אני לא מקבל את הדברים שלך...מי קבע שברגע שאתה מתחתן אתה צריך לפרוס בפני האישה את כל חשבון הבנק שלך? -ונניח שקיבלת ירושה מההורים לביטחון שלך! -אז מה אתה "חייב" לחשוף את כול הקלפים? וזה נקרא שקר? טוב...

בכל אופן אני מכבד את הדעה שלך -אבל חושב אחרת...
...
אהבתי את ההודעה הזו (Y)

תומר

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

עופר_צפריר

שליחה #62 

אמרת אם אני לא טועה שהרמקול היה בא על חשבון טיול לחו'ל עם המשפחה
אתה לא חושב עופר שיש פה קצת טיפה של אגואיסטיות?{שלא תחשוב שאני בא להעליב חלילה}כי בסופו של דבר אתה המחליט הבלעדי מה יהיה
הרי אתה אמרת שהמשפחה מעל הכל ומהרמקול שהיית קונה רק אתה היית נהנה ממנו{תקן אותי אם אני טועה}הרי כל הטיעון הזה היה בגלל שזה בא על חשבון משהו אחר לא ככה{תסכים איתי שאם לא היה לך כלום בתכנון לא הייתי מעלה תנושא כלל}

אגב בנושא חשבונות משותפים גם אני נגד

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #63 

עופר אתה צודק בכל מילה..
אסור אף פעם לחשוף את כל הקלפים.
השאלה היא מה תגיד לה אם תחזור הביתה עם ציוד בסכום מסויים והיא תראה שלו ירד שקל מהחשבון שלכם??
:no:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #64 

עופר,
אולי אני שמרן, אצלי אשה + ילדים= תא משפחתי ולזה זה שניניו דואגים במידה שווה, תוך אמון מלא שכ"א יעשה את הכל (כולל כל המשאבים שברשותו) למען העניין בהווה ובעתיד יהיה מה שיהיה, אין אצלי "חצי בהריון" , אין סודות, אין שלי/שלך.
כפי שכתבת גם אני מכבד דעות שונות, רק מנסה להאיר פן אחר.
אני יודע שהיום מקובל לעגן נושאים כאלו בחוזה- בעיני זה מגעיל אבל אולי יותר טוב מכלום.

ואולי עצה לצעירים- תממשו מה שניתן ובשכל לפני החתונה ללא רגשות אשם אח"כ סדרי העדיפויות משתנים....(או במילים אחרות כפי שהסברתי לבני לאחרונה, את הערבים שלא גרשנו ב 48 אנחנו לא יכולים לגרש היום, סליחה על ההשוואה ממי שנפגע אך עם העובדות אין ויכוח).

יאאלה בואו נחזור לאודיופיליה- יותר מרתק.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #65 

נמר
עוד לא התחתנת ואתה כבר כזה ....ק
מה יהיה כשתהיה נשוי כמוני ...שנים!!!
אז תדע אתה ועוד רבים מחברי הפורום כמה דברים על אמת והשקר

אמת-לא סתם המילה אמת מכילה את כל הדרך באותיות הא'...ב''
החל מהאות א' דרך האות האמצעית ה-מ' וכלה באות ת' שהיא האות האחרונה
כי קשה היא דרך האמת אך מובילה לחיים מלאים ושלמים המכילים בתוכם את כל העקרונות של חיים נכונים כפי שהמילה מכילה בתוכה את כל אותיות הא'..ב'

שקר-דרך השקר קלה היא שהרי אותיות המילה מכילות את שלשת האותיות האחרונות ש-ק-ר
והם גם צמודות אולם דרך השקר מובילה למצב אחד בלבד שמשמעותו סוף!!!
מקווה שלמדתם!
052-4200610

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #66 

נמר כתב:עופר אתה צודק בכל מילה..
אסור אף פעם לחשוף את כל הקלפים.
השאלה היא מה תגיד לה אם תחזור הביתה עם ציוד בסכום מסויים והיא תראה שלו ירד שקל מהחשבון שלכם??
:no:
...
(Y)

רק הערה קטנה..היא לא תראה כלום.
:קפה:

alonmad
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
קיבל תודות: 0

שליחה #67 

חבר'ה ככל שהירידה לפרטים רבה יותר תזמן לעצמך צרות גדולות יותר
אני אף פעם לא התעניינתי בסכומים המדוייקים שעולה תספורת לגברת.
כשאשתי האהובה קונה מגפיים במחיר שבו יכולתי לשדרג את
האלפא רומיאו שלי למזארטי קווטרופורטה אני לא שואל מהו
המחיר המדוייק של המגפיים אני נושם עמוק לא שואל על העלויות
והיא מאושרת. וכך גם מצידה.

תאמינו לי,לפעמים לא לשאול שאלות פותר הרבה בעיות.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #68 

יש הבדל בין לפרגן, בין היתר ע"י אי שאלת שאלות מציקות המוציאות את הטעם מההנאה , לבין הסתרת "חבילות קלפים" סודיות לצרכינו האישיים גרידא ועוד להתחסד ולומר שהמשפחה מעל הכל,
לטעמי אין הדבר מעיד על שותפות ואמון הדדי אלא על פחד להתמודד עם המציאות כפי שהיא.....
מי שטוב לו לחיות במציאות הכפולה הזו/ בפחד הזה אשריו

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: עופר_צפריר

שליחה #69 

reuveney כתב:
הרי אתה אמרת שהמשפחה מעל הכל ומהרמקול שהיית קונה רק אתה היית נהנה ממנו{תקן אותי אם אני טועה}

אגב בנושא חשבונות משותפים גם אני נגד
...
לבקשתך אני אתקן אותך,אנחנו משפחה מוזיקלית - כך שכולם היו נהנים באותה מידה.{טוב אולי אני יותר}

לגבי הנסיעה לחו"ל? אם ארצה!? - אני יכול להרשות לעצמי את שניהם,-אבל בוא נניח שוויתרתי על הנסיעה? נו... אז מה? -קרה כאן איזה משהו דרמתי? :roll: אתה יודע על כמה
דברים אנחנו מוותרים במהלך חיינו...?

מרטין וויתר על קניית דירה{בהסכמת ההנהלה?} בשביל הקארמות :!:
אז מה זאת נסיעה לחו"ל...

בסופו של דבר זה הכול סדרי עדיפות -ואף אחד לא יכול, או רשאי להחליט לאדם אחר - מה קודם למה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #70 

כתבו פה על מצב כלכלי של המשפחה, על סדרי עדיפויות להוצאות המשפחה, על חשבונות משותפים או לא.
לדעתי כל הנ"ל לא רלבנטיים כלל לשאלה שנשאלה בהתחלה.

הנושא שעומד למבחן הוא אמון הדדי בנישואין. לדעתי אמון הדדי זה אחד היסודות הכי חשובים לחיים משותפים, לא פחות מהאהבה עצמה.
לסיכום לא לשקר, לא להסתיר, לא לעגל. אם היא לא רוצה לדעת פרטים, אז גם את זה ניתן לכבד בכיף.
משה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #71 

il62 כתב:נמר
עוד לא התחתנת ואתה כבר כזה ....ק
מה יהיה כשתהיה נשוי כמוני ...שנים!!!
אז תדע אתה ועוד רבים מחברי הפורום כמה דברים על אמת והשקר

אמת-לא סתם המילה אמת מכילה את כל הדרך באותיות הא'...ב''
החל מהאות א' דרך האות האמצעית ה-מ' וכלה באות ת' שהיא האות האחרונה
כי קשה היא דרך האמת אך מובילה לחיים מלאים ושלמים המכילים בתוכם את כל העקרונות של חיים נכונים כפי שהמילה מכילה בתוכה את כל אותיות הא'..ב'

שקר-דרך השקר קלה היא שהרי אותיות המילה מכילות את שלשת האותיות האחרונות ש-ק-ר
והם גם צמודות אולם דרך השקר מובילה למצב אחד בלבד שמשמעותו סוף!!!
מקווה שלמדתם!
...
אהבתי (Y)
Enjoy the Silence

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #72 

הייתי שמח מאד אילו אשתי היתה שותפה ל"שגעונות" הטכנולוגיים שלי: מחשבים, PocketPc ולאחרונה גם HT. אבל היא לא. אני לא יכול לגרום לה להיות שותפה להתלהבות שלי מכרטיס מסך או מקרן. אבל אני יכול לגרום לה לבוא איתי לראות ולשמוע בעצמה ולהיות שותפה לתהליך הרכישה. זה אומנם טריק ניהולי פשוט מאד (לגרום לעובדים להיות שותפים לתהליך וכך להיות מחוייבים להחלטות שהתקבלו) אבל הפעם זה מופעל על ההנהלה... :wink:
יש עוש שיטות למניפולציות קטנות כאלו שמקלות עלי לגרום לה לשחרר תקציבים (ניסיתי לפתוח שרשור בנושא אבל חוץ מ nirgen וגלעד אף אחד לא שש לשתף את סודותיו מעניין למה...) אבל זה תמיד בתוך מסגרת סדר העדיפויות המשפחתי. שהוא נקבע על ידי שנינו יחד. אין מקום להסתרת אמת בתוך המשפחה (ודאי לא בתוך המשפחה המצומצמת). זה מאד לא בריא וזה בסוף מתגלה והנזק יכול להיות עצום. אז מה שווה ההנאה מחתיכת אלקטרוניקה משובחת אם כל פעם שמפעילים אותה משהו מגרד לך בקצה המח ומזכיר לך מה עשית בכדי לקנות אותה ומה יקרה אם זה יתגלה.
לשקר זו עבודה קשה מדי בשבילי. צריך לזכור מה אמרת ולמי ומתי. יותר מדי פרטים. להתמודד עם אי הסכמה של האישה לרעיונות/מחשבות/רצונות שלך זה חלק בלתי נפרד מחיי הנישואים. אסור להכנע לפיתוי לקיצור הדרך.
בקיצור It's time to Face the Music

באיזשהו מקום אני רואה בשקר פחדנות נטו. גם אם הוא לבן או חלקי. אז מה יקרה אם תשים את הקלפים ותגיד את המחיר המלא? היא לא תסכים?
תנסה לשכנע בכל דרך שתוכל ותפעיל כל שיטה שיש לך והיא לגיטימית. ואם בסוף התשובה תהיה לא... אז לא. היא מקבלת כל דבר שעולה בדמיונה כנחוץ? אתה לא מתנגד לכלום?
זה החיים. יש ויתורים.
Enjoy the Silence

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #73 

ישראל אחי!
מה קרה?
נתת להנהלה את הקוד כניסה שלך?? :wink:
אני לא מסתיר כלום מבת זוגתי מכמה סיבות.
1- זה אני
2- ככה אני
3- אני כזה.

אם ישנה בעיה יש להנהלה גם אופציות.

1- להבין אותי
2- להסכים איתי
3- לא להיתווכח איתי.

אתה רואה איך בונים קשר מחייב ונוח?? :twisted:

מה אכפת לי אין לה גישה לכאן. :lol: :lol:
וואי וואי אם היא רואה את זה במקום הודעות שידרגתי תקראו הודעות מכרתי. :oops:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #74 

[left]
zy, I agree with you totally !
(Y)
[/left]
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #75 

יש עוד מושג מפתח בשאלה של עופר צפריר והוא: הגשמת חלום.

עופר לא דיבר על "שיגעונות" או שידרוגים המוניים או פיזור כסף כפיתי, אלא על הגשמת חלום. דבר חד פעמי. דבר שיכול ליקרות אולי רק פעם אחת בחיים אים ביכלל.

הנושא הזה של הגשמת חלום העסיק אותי בשלב מסוים בהקשר אחר. לכולנו יש שאיפות ואפילו הרבה, ולדעתי אנחנו מציבים את השאיפות מעט מעל היכולת שלנו לממש אותן. כך יש יותר חשק ליחיות... חלומות לעומת זאת יש לנו למרבה הפלא מעט, ועוד יותר מעט מגשימים אותם. אני לא מיתכוון רק לחלומות חומריים שימומשו ברכישה אלא חלומות מכל סוג שהוא: להקיף את העולם בשמונים יום, לישמוע את גימי הנדריקס חיי, לישמור על ליבלוב האהבה לנצח, וכו וכו.
ההבדל בן חלום לשאיפה הוא בכמות האובססיה וכמה בעצם זה חשוב לנו.

לדעתי מעט מאוד אנשים הגשימו ביכלל חלום.
היה בבווריה שבגרמניה, במאה התשע עשרה, מלך גנוב, כניראה לא לגמרי שפוי: לודוויג השני. המלך הזה חי, מבחינה נפשית, בעולם חלומי כזה של אגדות, אבירים, ארמונות, כמו עולם של ילד. הוא תמך בוואגנר שהציג באופרות שלו בדיוק את החלומות והפנטזיות שהיו לודוויג. לודוויג הוא אחד האנשים הבודדים שניראה לי שהגשימו חלומות שלהם. הוא בנה שורה של ארמונות (מפורסמים מאוד) ובעצם הגשים את החלום שלו ליחיות בעולם של אגדה. מתי שהו הוא טבע או נירצח, חידה עד היום.

אים עופר מדבר על הגשמת חלום מסוג קיצוני כזה אז הפרופורציות מישתנות. במיקרה כזה האישה צריכה להבין!
האישה צריכה להבין עד כמה חשוב החלום הזה ועד כמה חשובה ההגשמה לא רק במישור של: תיראו מה יש לי... אלא במישור של בנדם שעושה דבר מסוים דבר שהוא רוצה בכול מאודו לעשות. ההוצאה לפועל היא הנקודה. (כמובן שהכל דו סיטרי וגם הגבר צריך להבין את חלומות האישה)

לשקר בנקודה הזו יהיה לדעתי דבר לא נכון לעשות, לא ביגלל עיניני שכר ועונש. לא ביגלל שפעם האישה אולי תגלה וכו, לא ביגלל שהשקר הוא לא מוסרי, או לאנשים מסוימים זה הולך נגד עשרת הדיברות, לא ביגלל ש: "לא היית רוצה שיעשו לך את זה", אלא: החלום והגשמתו הם חלק מהאני, הם חלק ממה שעושה כל אחד מאיתנו למה שהוא. להסתיר או לעוות את זה, ניראה לי כמו סרוס עצמי. האישה שלך אוהבת אותך. וחלק מהאותך הזה זה גם החלום וההגשמה שלו. או שעדיף שהיא תאהב איזה דימוי שיש לה ולא את הדבר האמיתי?

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #76 

moco זה בדיוק מהות השאלה הראשונה שלי -היכן עובר בדיוק הקו בין שקר מוחלט? לעיגול פינות?
או לחצאי אמת?

האמת היא שלא חשבתי שהפוסט הזה יהיה כל כך אישי ונוקב! -אבל כנראה שזה נושא די מרכזי
בחיינו -ואנחנו נאלצים להתמודד איתו,כל אחד בדרכו.

למרות שהפוסט הזה לקח אותנו למחוזות אחרים לגמרי,אני אנסה להתמקד בעיקר.

דיברתי על אמון בין בני זוג? ועד כמה אפשר לעבור אותו? או למתוח אותו?

למען האמת, אני עד היום אמרתי לבת זוגתי את כל האמת ברכישת ציוד אודיו או לרכב -כמובן במידה והיא שאלה.
אם היא לא שאלה והתעניינה -עברתי לסדר היום.
עכשיו לגבי התחושות של השקר,או האמת הפנימית שלנו? אני חושב שעד שלא נעבור את זה לא נדע...
ולשמחתי עדיין לא הייתי בסיטואציה הזאת.

אתם רואים מה קורה לנו.. חולי האודיו! -רואים רמקול יפה? ישר עולים בנו רעיונות...איך להשיג
אותו. :P
ואני אומר כל עוד הדברים הם במחשבה? זה בסדר... (f)

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #77 

ramkol כתב:יש עוד מושג מפתח בשאלה של עופר צפריר והוא: הגשמת חלום.

עופר לא דיבר על "שיגעונות" או שידרוגים המוניים או פיזור כסף כפיתי, אלא על הגשמת חלום. דבר חד פעמי. דבר שיכול ליקרות אולי רק פעם אחת בחיים אים ביכלל.
?
...
(Y)
הגדרת את הדברים בצורה המדויקת ביותר. (f)

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה #78 

אשתי ואנוכי שותפים שבין היתר מנהלים שותפות כלכלית. לקחת כסף מהשותפות בלי לתת על כך דין וחשבון לשותף זה בדיוק כמו לקחת כסף מקופה של חברה אותה אתה מנהל בשותפות עם מישהו אחר בלי לספר לו.
זו גניבה, זו פחדנות והתירוץ הקלוש של "אבל אני נורא רוצה" מחזיק אולי מים אצל ילדים עד גיל 3.

מי שלא רוצה להיות תלוי בזוגתו לקבלת החלטות כלכליות יכול ולנהל חשבונות בנק נפרדים לפי איזה עיקרון חלוקתי שיהיה מקובל על שני הצדדים ואז כל צד עושה בכסף שלו כאוות נפשו.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #79 

עופר_צפריר כתב:
ramkol כתב:יש עוד מושג מפתח בשאלה של עופר צפריר והוא: הגשמת חלום.

?
...
(Y)
הגדרת את הדברים בצורה המדויקת ביותר. (f)
...
עופר צפריר
ואם תקרא מה שהוא כתב עד הסוף... המסקנה היא לגבי הדרך להשגת חלום. הכרתי מישהו (שנפטר בינתיים) שהתעשר בגיל מבוגר, ממש כמה שנים לפני שנפטר והיה כבר ידוע שהוא חולה, וקנה ג'יפ לא יקר במיוחד. הוא אמר לי שהחלום שלו היה גראנד צ'ירוקי. כששאלתי אותו למה לא קנה כבר גראנד צ'ירוקי. הרי לא היתה לו בעיה כספית וכבר לא נשאר לו הרבה זמן להנות ממנו...
הוא אמר שבגלל שהדגם שהיבואן מביא לארץ הוא בלי איזה תוספת שקיימת רק בדגם שנמכר בארה"ב. נו באמת, אמרתי לו בגלל החלק הקטן אתה מוותר על ג'יפ חלומותיך. והוא ענה לי: "על חלומות לא מתפשרים"
אז הנקודה שלי היא שבדרך למימוש חלום לא צריך שיהיו פגמים. חלום הוא דבר מושלם וכמה מאיתנו רואים דבר מושלם מתממש במהלך החיים. כל סדק שיהיה בו... כאילו לא הוגשם באמת.
Enjoy the Silence

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

יש רק אופציה אחת

שליחה #80 

דווקא במקרה הזה - הגשמת חלום של פעם בחיים - העסק דווקא פשוט מאוד, ובגלל שמדובר בסכום כל-כך חגיגי אז העסק הופך להיות פשוט עוד יותר.
פשוט: ספר לה, שתף אותה, ותראו איך אתם עושים את זה ביחד.
במקרה כזה, נראה לי שאין, באמת, אופציה אחרת בעלת ערך

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”