ramkol כתב:עוד קלסיקה מיתחום הרמקולים, ואחד שלא ניראה מרשים כלל.
החברה האנגלית ATC ידועה מיזה שנים רבות במוניטורים שהיא מיצרת עבור סטודיואים. המוניטורים הצליחו במידה מסויימת לחדור לבתים למרות ה WAF הנמוך שלהם. בשנים האחרונות החברה מיצרת גם ליינים שונים שמיועדים לצריכה הבייתית כולל רכיבים לק"ב.
אחד הקלסיקות של החברה הוא ה SCM 50A
זהו רמקול "שלושה דרכים" (איזה תירגום דבילי ל Three way

) עים בס רפלקס. המיספר בשם אצל החברה מיתיחס לנפח המארז בליטרים. הרמקולים מיוצרים בגירסה אקטיבית (ה A בשם) שכוללת קרוס אקטיבי ושלושה מגברים בכל צד שארוזים יפה בחלק האחורי תחתון של הרמקול. הרמקול עומד על סטנד ממתכת שלא מוסיף לו חן ולא על ספייקים...
גולת הכותרת של הרמקול זה המיד SM 75-150S המיוצר על ידי החברה עצמה (כמו גם הוופרים) שהוא ללא ספק אחד המידים הטובים ביותר שאי פעם יוצרו ועדיין מיוצרים.
בזמנו, ליפני יותר מעשרים שנה, היה לי עינין, תאורטי, ברמקולים וביקשתי מהחברה שישלחו לי חומר כתוב עליהם. בנוסף לכמה פרוספקטים חיוורים, תמונות ממש על נייר צילום ומיספר צילומים מיתוך ביקורות (נילהבות, איך לא...) הם צרפו גם רשימה המודפסת בצפיפות על ארבעה עמודים של חלק מהמישתמשים ברמקולים שלהם. ליד הפינק פלוייד וגילמור הפופולרי היום ולהבדיל חוליו איגלסיאס ולו רידד וטן סיסי ומייק אולדפילד וכו וכו וכו יש גם סטודיואים כמו של בי בי סי ואי אם איי ועוד ועוד ועוד. אז תגידו זה לא חייב ליהיות קלסיקה אמיתית.
מצורף אתר החברה:
http://www.atc.gb.net ...
שלום רמקול,
יצא לי לשמוע ATC 3 WAY, זה אמנם היה לזמן קצר מאוד, לא דיסק אלא קטע הקלטה, וזה פשוט היה הדבר הכי טוב ששמעתי. בעיקר הנמוכים.
ואפרופו הדיבור הקודם על יכולת השחזור של רמקולים (כשחזור של התרחשות מוסיקלית LIVE), זה ממש התקרב.
2 מחשבות שעוברות לי בראש:
גם ב- ATC, ואולי גם ב- PMC (שמעתי רק הקטנים, אמור לשמוע גדולים בקרוב), איכות ובעיקר אופי השמע הם כאלה שהרמקולים נראים כמתאימים גם לאולפן וגם להיי-פיי ביתי, כמו שהם.
למשל, ה-Dynaudio M 1.5 שפה באולפן של רם, רמקול מדהים לכשעצמו, יש בו איזה יובש וקרירות מסויימים, מעין אנטי-צבע, שזה מתאים מאוד לייעוד שלו כי הוא כלי עבודה מדוייק שלא עושה "חיפויים" של סאונד.
אבל אולי ה "אנטי-צבע" הוא קצת צבע לכשעצמו, ובשיחזור אולטימטיבי (שזה כמובן תיאורטי) ייתכן שילוב כזה (בין צורך אולפני לבין רצון ביתי) כך שזה פשוט יהיה "זה", ומתאים לכל צורך.
דבר שני, מעניין אם נושא ה"שיחזור" תלוי בתחומי תדר.
למשל, שחזור הנמוכים שיידמו את האנרגיה כשאתה מרגיש ליד סט תופים או קונטרה באס.
או אולי השיחזור ה"אנרגטי" יותר רלוונטי לתחום הבינוני-גבוה מאשר הממש גבוהים.
בתחום זה, נאמר 3000-4000 הרץ בהם יש לנו רגישות מקסימום, יש עניין של מקור אבולוציוני של הרגישות לבכי תינוק. אולי שם נדרש לנו יותר תחושת ה- LIVE NATURAL
ודרך אגב בשיחזור, אני לא מדבר על הופעות רוק שבהם במילא המקור עובר הגברה אלקטרו-אקוסטית, אלא יותר בכיוון של הופעה אקוסטית, או נגינה LIVE בחדר.
שוב, בשבילי מדד המחץ יהיה תגובה של תינוק ו/או חיות למקור LIVE ולאותו המקור משוחזר.
או כמו שאמרו פה שכשאעבור למטה ברחוב לא אדע אם המתופף שאני שומע דרך החלון הוא תלת מימדי או דו מימדי.