מערכת השמע שלי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #61 

למען האמת אני לא ממש נפגעתי מהבדיחה הנ"ל בעיקר בגלל שכבר בהתחלה היו לי ספקות גדולוץ, אבל בתמונות הראשונות התלהבתי כול כך והראתי לחברים את תמונות ואמרתי להם "אתם רואים איזה תותחים יש בפורום שלנו?" - יצאתי פארש.
ולמה יצאתי פארש? בגלל בדיחה שלא נעצרה בזמן - הרי בדרך כלל כשמספרים בדיחה או עובדים על אנשים (בסבבה) עוצרים מתיישהו ובטח שלא ממשיכים אחרי שישנן הבעות של אי אמון במה שנאמר או מה שקורה, פה לא נעשה דבר בכדי לעצור.

בקיצור - רוב החברים לא שמו לב שתומר התנצל בפתיחת השירשור הזה
יש אוליי עוד אנשים שכועסים ואני מאמין שהמתנה שתומר יביא להם (לי)
מהתערוכה במינכן תרגיע אותם (ואותי).

תומר - אני בטוח שלמדת משהו שיועיל לך בחיים בכלל ובפורום בפרט.

תהנה במינכן. (f)

אני חושב שכול מי שכעס\כועס על הסיפור כבר הביע את רגשותיו ואנחנו צריכים לתת
לתומר צ'אפחה בצוואר כשנראה אותו ולא מעבר לזה,

THE END

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7399
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #62 

תומר זה גם לא רמקולים שלך אבל שיחקת אותה אם המערכת הקודמת אני בכלל לא כועס או אומר עליך משהו כי אין מה להגיד בכלל, לא מעניין אם זה שלך או לא וגם אם זה היה שלך אז אמרתי לעצמי יוווו איזה דבר לראות סרטים אם מערכת כזאת וזה הלאה ממשיכים לחיות . מה נתאבד אם יש למישהו כזאת מערכת, לא .תארו לעצמכם איך אחד כזה שיש לו דבר כזה נראה אם גונבים דבר כזה .עדיף להשאר אם מה שיש לנו. ותומר אף אחד לא כועס עליך, אולי חברה אחרים ,אני לא. ולמה אתם חושבים שהמנהלים שלנו ידעו למה שידעו?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7399
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #63 

איזה מזל , טוב שזה לא אני מזמן הייתם זורקים אותי ועושים ממני שישליק.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #64 

אולי תסגרו כבר את השרשור המיותר הזה ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78815
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #65 

לא שמתי לב עד כמה השרשורפלצת הזה יצא מפרופורציות.

חברה, היה, נגמר, עבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

נסיון פתיחת שרשור אחרונה בהחלט

שליחה #66 

אם אנשים עונים לעניין ולא עושים עליהום, אז אין לי בעיה.

אם יש אפילו שביב של חזרה על מה שהיה, אני מעלים את השרשור הזה לחלוטין.

קחו נשימה עמוקה, תכניסו דקה את הראש לפריזר, ותספרו עד 10 לפני שאתם לוחצים על שליחת תגובה.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #67 

כמה שאלות שלא קשורות לכל נושא ההעלבויות כאן.

תומר,

אמרת שהמערכת אמיתית וקיימת בארץ. מובן בהחלט מדוע בעל המערכת לא מעונין להחשף, אך יש כמה דברים שמענינים אותי:

ספקולציות:
מי שקונה מערכת בסכום כזה בוודאי יכול להרשות לעצמו, ואני מניח שאולי זו אף אישיות מוכרת מעולם העסקים. סביר להניח שלאדם כזה אין את הזמן להתרוצץ ולשמוע מערכות שונות על מנת להחליט.
האם הקניה נעשתה בעזרת יועץ שהרכיב את המערכת לפי תקציב נתון מראש? (גמיש או גבוה ככל שיהיה?)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #68 

עד כמה שאני יודע, פרוייקטים בסדרי גודל כאלה בד"כ מורכבות על ידי חנויות HIGH END. בעליהם בד"כ נותן תקציב (או שלא...) והנחיות כלליות לגבי הטעם שלו - והחנות משתוללת לפי אוות נפשה.

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #69 

oferlaor כתב:עד כמה שאני יודע, פרוייקטים בסדרי גודל כאלה בד"כ מורכבות על ידי חנויות HIGH END. בעליהם בד"כ נותן תקציב (או שלא...) והנחיות כלליות לגבי הטעם שלו - והחנות משתוללת לפי אוות נפשה.
...
הרבה פעמים יש בתווך אדריכל, שהוא זה שמחליט. במקרה המוזכר, האיש חובב מושבע של מוזיקת רוק.

תומר

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

udif כתב: האם הקניה נעשתה בעזרת יועץ שהרכיב את המערכת לפי תקציב נתון מראש? (גמיש או גבוה ככל שיהיה?)
...
לא נעלבתי מ-2 השירשורים. הבטחה אישית.

האיש נעזר ביועץ, הוא לא הגביל את התקציב. היועץ המליץ על הטוב ביותר שהוא מכיר והלקוח הוציא את פנקס השיקים.

תומר

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #71 

...נמחק

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

חשיבות הבסיס/ הריצפה?

שליחה #72 

תומרצין כתב:האיש נעזר ביועץ, הוא לא הגביל את התקציב. היועץ המליץ על הטוב ביותר שהוא מכיר והלקוח הוציא את פנקס השיקים.

תומר
...
על פי התמונות בשרשור המקורי- נראה שרצפת ה"מרתף" כוסתה בפרקט למינציה (למיטב הערכתי מהתמונה- כזה שעולה בין 30 ל60 ש"ח למטר בהום סנטר, כלומר זול).
באם איבחנתי נכון את סוג הפרקט, אזי פרקט כזה המונח על רצפה קשיחה, אפילו אם מניחים ספוג/גומי דק תחתיו מהווה בסיס רעוע למדי לרמקולים ולשאר הרכיבים.

שאלתי- האם אותו "יועץ" חשב/ מבין גם באקוסטיקה הכללית?
האם לא עדיף לבסס את המערכת על רצפה קשיחה ככול הניתן למניעת ויברציות או לפחות על רצפת עץ בריאה מאוד שתתן את ה"חום" האופייני לעץ?

laluka
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
שם מלא: יובל
נתן תודות: 0

שליחה #73 

ואני יש לי להגיד רק 3 דברים לומר על כל האירוע הזה והתגובות:

מדהים. מדהים, מדהים.

חוויה שלא תישכח במהרה.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #74 

תומרצין כתב:
udif כתב: האם הקניה נעשתה בעזרת יועץ שהרכיב את המערכת לפי תקציב נתון מראש? (גמיש או גבוה ככל שיהיה?)
...
לא נעלבתי מ-2 השירשורים. הבטחה אישית.

האיש נעזר ביועץ, הוא לא הגביל את התקציב. היועץ המליץ על הטוב ביותר שהוא מכיר והלקוח הוציא את פנקס השיקים.

תומר
...
בעצם היו כאן 2 מגבלות:
1. הרמקולים אמורים לתת חוויה אודיופילית מקסימלית
2. אילוצי גודל ומשקל בהתאם לחדר בו המערכת מותקנת.

האם ברמה כזאת (שבה כסף אינו מגבלה) המערכת הנ"ל היא קונצנזוס, או שניתן היה להרכיב מערכות שונות שניתן לטעון שהן טובות יותר?
ההנחה שלי היא שבעל המערכת מעולם לא שמע אותה לפני שהיא הותקנה אצלו ולכן הוא בעצם סומך על היועץ ב- 100%.

למה אני חותר?
גם אני הייתי רוצה לקנות מערכת בלי לכתת את רגלי ולשמוע עשרות קומבינציות ולדעת שעבור X שקלים אני מקבל את הטוב ביותר שניתן לשמוע.
יש לי מערכת כבר הרבה שנים שאני פשוט עצלן מכדי להחליף רק בגלל שאני שונא את התהליך המייגע של ללכת לחנויות שונות, לשמוע, ולנסות לזכור מה נשמע יותר טוב יחסית לחנות אחרת. גם לקחת הביתה ציוד זה לא פתרון (לסחוב רמקולים ומגברים הלוך ושוב מהחנות לבית ובחזרה, לעמוד ולהרכיב הכל, ועדיין לא תוכל להרכיב את כל מה שאתה שוקל לקנות בו זמנית כדי לבצע מבחני A/B).

למדתי המון מאז שהתחלתי לקרוא את השרשורים באתר, וברור לי שאין רמקולים "טובים" אלא שהם צריכים להתאים למגבר (די ברור - עניין של נצילות, התנגדות וכו').
ועדיין, באותה רמת תקציב לא ניתן להגיע לקונצנזוס מה נשמע "הכי טוב" ואין אפילו הגדרה מה זה "הכי טוב". יש כאלו שרוצים שחזור מדויק ככל שניתן, יש כאלו שרוצים "צליל חם" (שזה בעצם עוות מכוון) - בקיצור, חייבים ללכת ולשמוע הרבה מערכות ולקבוע מה מתאים לטעם האישי ולתקציב לפני שאפשר להתרווח בבית. יש הרבה חברים באתר שדוקא אוהבים את התהליך - אני לא!

בסופו של דבר, מה שכמעט הרג לי די סופית את החשק לשדרג כרגע זה העובדה שאני עובד כל יום עד 6-7 בערב, אח"כ עסוק עם הילד עד שהוא שוכב לישון, ואח"כ אסור לעשות יותר מדי רעש כדי שהוא ישן, וההנהלה בכלל לא אוהבת את הטעם שלי במוזיקה. ואפילו שבתות זה לא אופציה עבורי (אני שומר שבת). מה שאומר שבעצם כבר אין לי זמן ויכולת לשמוע מוזיקה ברמקולים כמו שפעם אהבתי.

בגלל זה קניתי לא מזמן אוזניות DT880. זה אמנם לא רמקולים, אבל אפשר לקנות בתקציב יחסית נמוך אוזניות שנחשבות לטובות מאד בלי ללכת לטרוח ללכת ולשמוע אותן קודם. לדאבוני זה לא פתר את בעיית ההנהלה. מסתבר שכשהיא עובדת בבית אפילו הרעש שזולג מהאוזניות מפריע לה...

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #75 

על פי התמונות בשרשור המקורי- נראה שרצפת ה"מרתף" כוסתה בפרקט למינציה (למיטב הערכתי מהתמונה- כזה שעולה בין 30 ל60 ש"ח למטר בהום סנטר, כלומר זול).
באם איבחנתי נכון את סוג הפרקט, אזי פרקט כזה המונח על רצפה קשיחה, אפילו אם מניחים ספוג/גומי דק תחתיו מהווה בסיס רעוע למדי לרמקולים ולשאר הרכיבים.

שאלתי- האם אותו "יועץ" חשב/ מבין גם באקוסטיקה הכללית?
האם לא עדיף לבסס את המערכת על רצפה קשיחה ככול הניתן למניעת ויברציות או לפחות על רצפת עץ בריאה מאוד שתתן את ה"חום" האופייני לעץ?
...
פרקט למינציה מורכב מחתיכות עץ דחוס והתחושה שעומדים עליו היא כמו פרקט עץ כך שהבסיס עליו עומדים הרמקולים לא רעוע וגם סוג זה של פרקט יכול לתת את "החום" האופיני לעץ.
גיל בכר

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #76 

אין ספק שמבחינת איכות רכיבים ואיכות סאונד המערכת הזו היא אחת מהשלשה הטובות בעולם...אם לא הטובה שבהם!!!!
אין ספק שה"יועץ "עשה עבודה טובה...
אני באופן אישי הייתי הולך על סגנון קצת אחר אבל זה ענין של טעם..
האוזניות שלך מצוינות ויתנו לך איכויות של רמקול היי האנד-כך שאין לך מה להצטער...
ישראל

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #77 

גיל כתב:
פרקט למינציה מורכב מחתיכות עץ דחוס והתחושה שעומדים עליו היא כמו פרקט עץ כך שהבסיס עליו עומדים הרמקולים לא רעוע וגם סוג זה של פרקט יכול לתת את "החום" האופיני לעץ.
...
תרשה לי לחלוק עליך אבל זה עניין של טעם ויכולת אבחנה...(המצב דומה לאדם שיכנס לסופר מרקט, יראה פלזמה ויתלהב מהתמונה ולאחר התמונה תצרום/ תצרוב בעניים מרוב שהיא גרועה לטעמו, אותו כנ"ל בעניין מע' אודיו).

כך הדבר בתחום העץ (עכשיו יש לנו- אודיופיל, וידאופיל ו..וודפיל).

בכל אופן, במקרה דנן לא התייחסתי במונח "רעוע" לפרקט כחומר אלה יותר כמסה, לפרקט למינציה בעובי 6-8 מ"מ יש את הווברציות הלא טבעיות שלו.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

לגבי הגדרה של מערכת כאחת מ ה 3 הטובות בעולם

שליחה #78 

או כל הסתמכות על יועץ.

מניסיוני, שאני חושב שמשותף לרבים, כל מערכת מותאמת להעדפה אישית אחרת של הרוכש.

רמקולים שונים מוצאים חן בעיני אנשים שונים שמחפשים דברים אחרים.

זה שמערכת עולה פי 5 יותר מהמערכת שלי, עדיין לא אומר שהיא יותר טובה בעיני או שהייתי מעדיף לחיות איתה.

אז אין לי ספק שהמערכת שנרכשה היא מעולה, סופנית וכל סופרלטיב אחר.

להגיד שהיא יותר טובה ממערכת אחרת באותו מחיר, או גם ברבע מהמחיר אף אחד לא יכול להגיד, ולו מהסיבה שזה סוביקטיבי לגמרי.

אז אני מניח שאנשים ש money is no object ויש להם יועצים טובים יוכלו להרים מערכת מעולה, וגם אני מקווה, כזו שתתאים לחלל בו הרמקולים נמצאים ותטופל אקוסטית ועוד.
האם היא המערכת הטובה ביותר לרוכש ?. כנראה שלא הוא ולא אף אחד אחר ידע אי פעם.

האם יש הרבה "אודיופילים" שמוכנים לסמוך על יועץ ולקנות רמקול עפ"י מה שהוא ממליץ וללא ניסיון של שנים בתחום, אני מסופקני.

לדוגמא, שמעתי בקצרה לאחרונה את הקרמות של מרטין. פעם ראשונה שאני נתקל בחברה הזאת בכלל וברמקול הזה בפרט.
הרמקול מדהים, איכותי, כיפי, ולא זול בכלל. משהו שכולנו יכולים להסכים עליו.

לא שמעתי אותו מספיק זמן, אבל הסכמתי מאד לתיאורים של מרטין לגביו.

אני מהאזנה הקצרה, מחפש באופן אישי ברמקולים דברים אחרים. ממש לא בטוח שהייתי מחליף אותו ברמקולים שיש לי עכשיו.
והקרמות עולים כמעט פי 10 מהרמקולים הנוכחים שלי.

בקיצור, אני מאחל הרבה שעות הנאה לקונה מהמערכת המדהימה הזו , ומקווה שאכן מתאימה לצרכיו.

לפני שאתם קונים לי רמקולים, אשמח אם תתיעצו איתי :wink:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #79 

בועז -אודיופילים אמיתיים יודעים בדיוק מה הם רוצים..הם לא צריכים שום יועצים...
הם צריכים כסף....והרבה...
לגבי טעם אני אמרתי בעצמי שגם אני לא הייתי קונה את הרמקולים האלו...הוילסונים...לא הקארמות!!!אני לא הולך להסתבך כמוך :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #80 

ישראל,

ראית את התמונות מהביקור שלי ב-ALEXIS PARK ב-CES בתחילת השנה (וגם של שנה שעברה)?

יש הרבה מאוד מערכות שנשמעות טוב ועולות מאווווד יקררררר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”