[אופטופיק] אין גבול לקומבינות

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #61 

מגניב!!!! :o

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #62 

מעניין....... אלי מעולם לא "דלפה" צדקה... :(
היכן נרשמים ל"דליפה"? :מבולבל:
אגב, צדקה - כשזה מכספך שהושג בעמל כפיך , לא מכספי שהושג מעמל כפי..........

רמב"ם היד החזקה הלכות מתנות עניים פרק י'
(ב) ולעולם אין אדם מעני מן הצדקה, ואין דבר רע ולא היזק נגלל בשביל הצדקה - שנאמר "והיה מעשה הצדקה, שלום" (ישעיהו לב, יז):
(יז) גדולי החכמים - היו מהן חוטבי עצים, ונושאי הקורות, ושואבי המים לגינות, ועושין הברזל והפחמים; ולא שאלו מן הציבור, ולא קיבלו מהן כשנתנו להן:

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

אגב, אם כבר פרזיטים, תסתכלו בחלק מהקיבוצים. צוברים גרעונות על חשבון הברון, ויד המדינה מכסה אותם בשקט, גם על חשבון משלמי המיסים

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #64 

shtud כתב:אגב, אם כבר פרזיטים, תסתכלו בחלק מהקיבוצים. צוברים גרעונות על חשבון הברון, ויד המדינה מכסה אותם בשקט, גם על חשבון משלמי המיסים
...
אז זה עושה את זה בסדר? "אם הם אם זה למה לא אני?"

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

אני רק מדבר על ההתמקדות של התקשורת בחרדים שסוחפת אחריה גם אנשים רציאונלים

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

shtud כתב:אני רק מדבר על ההתמקדות של התקשורת בחרדים שסוחפת אחריה גם אנשים רציאונלים
...
אין מה לעשות. לגופי תקשורת גם יש אג'נדה, והם הדרך שלנו לקבל חדשות. צריך לזכור שלא כל מה שכתוב בYNET זו תורה מסיני (בעצם, גם תורה מסיני היא לא תורה מסיני, אבל זה כבר לדיון אחר :D )

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

גם תורה מסיני היא לא תורה מסיני
...
(n)

היא כן!!

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #68 

אם לא הייתי שומע על הכוללים שזייפו תעודות זהות כדי לקבל יותר כסף מהמדינה או אברכים שמחפשים לעבוד בשחור כדי לשמור גם את הקצבה שהם מקבלים בגלל שהם לא עובדים (?!) הייתי אומר נו טוב. אבל על זה דבר אחד יש לי לומר - מה חשוב הלכות גמרא ותורה אם לא מקיימים כלל פשוט בעשרת הדיברות: "לא תגנוב"?

לא באתי לעצבן ולהתעצבן אבל לי זה נראה כמו חוסר צדק.

לגבי ההבדל הקטן שמדובר עליו בין דתיים כאן לדתיים בחו"ל, אנקדוטה קטנה. אני מכיר ועבדתי עם הרבה דתיים בתחום המוזיקה, חלקם מאוד גדולים בתחום המוסיקה החרדית. בלי כמובן להזכיר שמות, והיו כאלה באמת צדיקים ואנשים טובים... אלה שעבדתי איתם ואצלם בארץ היו חסרי כבוד, שתמיד זילזלו בי וגרמו לי להרגיש לא טוב. לקוחות שדאגו תמיד להתלונן על כלום ולשגע אותי, ובוסים ששאבו כל טיפת אנרגיה שהייתה לי בשביל הכי מעט שיכלו לשלם. לעומת זאת, המקבילים להם בחו"ל דווקא היו מאוד נחמדים ונינוחים שכיף לעבוד איתם, שהעריכו את העבודה שעשיתי ואת המקצועיות שלי, ובוסים ששילמו לי סכום נאה ומכובד עבור העבודה שלי, שהרגישו רע והתנצלו אלף פעמים ששכחו אתמול לתת לי את השכר היומי לפני שהלכתי. יחי ההבדל הקטן. בלי הכללות לכאן או לכאן אבל ההבדל הוא ברור.
מערכת חינוך?!?!? הכי קל להאשים, זה לא מערכת החינוך, זה אנחנו. זה כמה אנחנו מחנכים את הילדים שלנו. למה אנחנו מחנכים אותם. איך אנחנו מחנכים אותם. מערכת החינוך מוציאה את מה שהם מביאים מהבית.

כשהראנו להם מה אנחנו יודעים לעשות, הם פשוט אמרו איך אתם עושים את זה.
...
הכל מתחיל ונגמר כאן לדעתי. כשילד הולך עם אבא לקנות גלידה והוא רואה את האבא נדחף בתור כדי להיות ראשון לפני כל מי שהיה שם וצועק למוכר בלי שלום בלי בבקשה ובלי תודה "שים לי שני כדורים שוקולד וניל בגביע", מאותו רגע הוא בטוח שזו הדרך לבקש (ולקבל) משהו במדינה הזאת. והנה ככה נראית המדינה שלנו.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #69 

חבר'ה, קודם כל - זכרו לשמור על תרבות דיון. אפשר לומר *הכל*, אבל בבקשה לשמור על כבודם של כולם.
אם מישהו מרגיש שהוא אוטוטו יורד לרמה אישית, שיעצור לרגע, ישתה כוס מים (עדיף לא קפה, כי הקפאין מריץ את האדרנלין :)) וירגע.

לגבי הדיון עצמו: אפשר לתקוף את החרדים, אפשר לתקוף את הקיבוצניקים, ולדעתי הבעיה הגדולה יותר היא של עדר האנשים שלא עושים כלום וחיים על חשבון המדינה. הבעיה הבסיסית כאן היא, שוב, שלאף אחד לא אכפת מהאחר. כל אחד מנסה להרוויח על חשבון השני, שלי שום אמפטיה, בלי שום סימפטיה.

Star-Blazer, תאמין לי - אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר. אבל לצערי אתה חי בבועה. גם אני חי בבועה הזו - ספון עמוק בהייטק שלי, עם אנשים איכותיים ומדהימים שנמצאים מסביב, עם יכולות אדירות שמרשימות את כל העולם ועם התנהלות שהיא הכי אנושית, אישית ונעימה שיש. אבל מה? ברגע שאתה מוציא את האף מילימטר אחד מחוץ לבועה ההייטקיסטית שלך, אתה מגלה את עמישראל האמיתי. אתה רואה איך מתנהגים אליך במוסך, איך נראה התור בביטוח לאומי ועוד ועוד. וזה הולך ומתקרב אליך.

אפשר לתלות דגל ישראל ולהצדיע לו כל בוקר (והאמן לי - אני באמת מאוד מאוד פטריוט) אבל דם צריך להיות מפוקחים ולראות מה קורה ולאן זה הולך. אני לא אומר שצריך לוותר, אבל צריך אולי לעשות מעשה. להתחיל בשינוי כלשהו, כי אחרת - הכיוון מאוד ברור.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

moti_r כתב:חבר'ה, קודם כל - זכרו לשמור על תרבות דיון. אפשר לומר *הכל*, אבל בבקשה לשמור על כבודם של כולם.
אם מישהו מרגיש שהוא אוטוטו יורד לרמה אישית, שיעצור לרגע, ישתה כוס מים (עדיף לא קפה, כי הקפאין מריץ את האדרנלין :)) וירגע.

לגבי הדיון עצמו: אפשר לתקוף את החרדים, אפשר לתקוף את הקיבוצניקים, ולדעתי הבעיה הגדולה יותר היא של עדר האנשים שלא עושים כלום וחיים על חשבון המדינה. הבעיה הבסיסית כאן היא, שוב, שלאף אחד לא אכפת מהאחר. כל אחד מנסה להרוויח על חשבון השני, שלי שום אמפטיה, בלי שום סימפטיה.

Star-Blazer, תאמין לי - אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר. אבל לצערי אתה חי בבועה. גם אני חי בבועה הזו - ספון עמוק בהייטק שלי, עם אנשים איכותיים ומדהימים שנמצאים מסביב, עם יכולות אדירות שמרשימות את כל העולם ועם התנהלות שהיא הכי אנושית, אישית ונעימה שיש. אבל מה? ברגע שאתה מוציא את האף מילימטר אחד מחוץ לבועה ההייטקיסטית שלך, אתה מגלה את עמישראל האמיתי. אתה רואה איך מתנהגים אליך במוסך, איך נראה התור בביטוח לאומי ועוד ועוד. וזה הולך ומתקרב אליך.

אפשר לתלות דגל ישראל ולהצדיע לו כל בוקר (והאמן לי - אני באמת מאוד מאוד פטריוט) אבל דם צריך להיות מפוקחים ולראות מה קורה ולאן זה הולך. אני לא אומר שצריך לוותר, אבל צריך אולי לעשות מעשה. להתחיל בשינוי כלשהו, כי אחרת - הכיוון מאוד ברור.
...
אבל מה עושים? אני באמת מנסה להבין במה אנחנו שונים מהצרפתים והאנגלים? למה הם יוצאים לרחובות למחות ולהפגין ופה אף אחד לא. אנחנו באמת כ"כ תבוסתניים? גם אני חושב אותו דבר, אבל מעולם לא ארגנתי הפגנה או מחאה או משהו כזה. מאיפה מתחילים?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #71 

הורגים פה את מעמד הביניים.
רוצים להשאיר שתי מעמדות .....נמוך וגבוה (מאוד)
רק שכחו שמעמד הביניים הוא עמוד הטווח...

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #72 

shtik, החרדים כאן בד"כ אנשים מאוד טובים, וגם בחו"ל, רק התקשורת כאן מחפשת אותם, כמו שאמרת, הסיפור עם תעודות הזהות מאוד מרגש גם אותי, אבל כמה חרדים נראה לך שמחזיקים שתי תעודות זהות? מאידך בא נניח לרגע אחד שכל החרדים יהיו ממש צדיקים, נחמדים, ומחייכים כל היום, משרתים בצה"ל, מכינים קפה מדהים, וגם רקדני סלסה מטורפים, איך זה יעזור לכל שאר הבעיות שיש כאן. אני שוב אומר, ההתעסקות בחרדים זה עניין תקשורתי גרידא לא יותר מזה, וזה מונע מאנשים מלנסות לשפר ולהשתפר, כי יש את מי להאשים בהכל. הם פרזיטים, משפריצים ילדים, שחורים, וכו' קל לזהות אותם ולהאשים אותם, הם לא בסדר, ולנו יש במה להתנחם.

הפתרון לדעתי זה שכל אחד יהיה יותר בסדר, ויותר אופטימי ויתקן את המעוות אצלו בלבד, והדבר הזה יהפוך עם הזמן ל"מחלה מדבקת"

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #73 

shtud תנסה להיות חילוני בירושלים ואז נראה...אין לי מה לתקן אצלי אם באמצע כביש בגין יש יציקת בטון בגלל חשד לעצם.
אם שורפים בית עסק שפעל בשבת או תחנת אוטובוס בגלל שלט בשכונה לא דתית זאת לא התעסקות תקשורתית אלא התעסקות בחיים שלך..
אפילו אצטדיון טדי הפריע להם - לא קשור לשום אזור דתי.
כמה בלאגן עשו על עצמות של פגאנים באשקלון שבגללם מעכבים בנייה של חדר מיון? הם מיעוט קטן שעושה רעש פי 10 מהגודלשלו.

זה לא הגיע עד ארגנטינה כנראה...מזל שאני לא גר בירושלים יותר כי אז הייתי חי את זה יותר.
עכשיו תעלה ליוטיוב קליפ שלך קולה קפה ורוקד סלסה תוך כדי (רצוי עם תמונה של בר רפאלי ברקע אבל לבושה צנוע)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #74 

באמת יש כמה ריכוזים די מעצבנים של חרדים פונדמנטליסטים הזויים לגמרי, אבל גם בירושלים רוב רובם של החרדים אנשים נוחים וטובים מאוד, עיין סנהדיה, גבעת שאול,רוממה,מקור ברוך, בית וגן ועוד, אנשים פשוט טובים, בלי הפגנות, בלי שריפת פחים, בלי גניבות וכו'.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

אני לא ממש יודע לרקוד סלסה :(
ניגנתי בתזמורת בקלרינט, זה עוזר?

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #76 

shtud אני לא חושב שהתקשורת נטפלת לחרדים. יש הרבה בעיות במדינה בלי קשר אליהם. אבל הם בעיה רצינית מאוד שחייבת להיפתר ומהר אם אנחנו רוצים עתיד טוב יותר למדינה שלנו. מדובר פה על אוכלוסיה שלמה שנתמכת ותופחת בקצב מסחרר. להזכירך שבתחילת הדרך החוק הזה דיבר על סהכ קבוצה של כ400 אברכים ותראה מה יש היום, ואני לא רוצה לחשוב מה יהיה בעוד 30 שנים.
אין שום סיכוי שאוכלוסיה שתתפוס אז חלק כלכך גדול בחתך האוכלוסין תהיה ממומנת על ידי קבוצה קטנה מהם שקורעת את התחת כל היום.
המזל של החרדים זה שישראלים זה עם שאוהב לעבוד וזה אחד היתרונות שלנו על מדינות אחרות.
אני לא בהכרח מאשים את החרדים שלא תבין אותי לא נכון. הם בסהכ נולדו למצב כזה שמבחינתם זה לגיטימי. המדינה צריכה לתת לזה פתרון וכמה שיותר מהר לטובת כולם. חייבים לשלב אותם וכמובן שהכל מתחיל בחינוך.
אני רוצה לשתף אתכם במשהו מביך שקרה לי לפני חודשיים בשתי טיסות.
בטיסה הראשונה פשוט הגיעה קבוצה גדולה של חרדים שלא ידעו איפה שער העליה למטוס..ולמה? כי הם פשוט לא ידעו לקרוא את האנגלית ולא ידעו לדבר עם אף אחד באנגלית...במקרה ישבתי לא רחוק וראיתי אותם פונים לזרים מוחלטים בעברית (ודי בתוקפנות)..ישר קפצתי לשם כדי לסיים את האפיזודה הזאת..
בטיסה אחרת זה הגיע למצב שהם פשוט צועקים אחד לשני מקצה לקצה של המטוס..כל אחד יושב איפה שבא לו..צועקים שם על הדיילות ..לא מבינים בכלל מה אומרים להם...זה הגיע למצב שהמטוס נחת עם מישהו מהם בשרותים כשהדיילת מתחננת אליו שייצא..ומזל שהיא היתה שם להתחנן כי היא לא שמעה כמה טלפונים מצלצלים שם בתחילת המטוס ככה לקראת הנחיתה כשכבר היינו בגובה שיש בו קליטה....
פשוט התביישתי באותו רגע...כשיוצאים מהמטוס אז הצוות בדכ מברך אותך לשלום בהונגרית..ואני יכול עם ההונגרית הקלוקלת שלי לענות בחזרה..אבל פשוט הרגשתי שאני מחויב לענות להם באנגלית כדי שידעו שאני לא מקומי נורמלי אלא שיש גם ישראלים נורמלים.
(אני לא אומר שהחרדים הם בהכרח לא נורמלים אבל באותה הטיסה הם ללא ספק היו)
מילה של אקסטרימיסט.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #77 

אני חושב שבעיית החרדים, נפתרת מעצמה מכח המציאות, והעסק בזה הוא עניין תקשורתי, עוד פעם, לא שאין בעיה, אלה שהבעיה כבר נפתרה, והעיסוק בזה רק מזיק.

ובקשר לדוגמה עם המטוס, אתה מבין שרוב הציבור הדוסי ממש לא כזה.

ובכל מקרה, בא נעשה שוב לחיים (b) (b)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #78 

דני - רק אתה לא כזה!

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #79 

תודה על המחמאה, אגב יש לי די הרבה קפה קלוי שהיום נהיה בן חודשיים, מה אני יכול לעשות איתו (אני לא נותן ללקוחות שלי קפה לא טרי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #80 

תטחן עם הל ותמכור כטורקי - לא יפריע לישראלי ממוצע.

נעול

חזור אל “בית הקפה”