ניקוי מכונת רנצ'יליו סילביה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אייסמן כתב:
doron_boogie כתב:
אייסמן כתב: האמת, לעשות בקפלש לאחר כל שימוש זה לא overhead מטורף, ביחוד אם יש לך (ויש לך) PF רזרבי. אני אבדוק את העניין. בכל אופן, אם אתה טוען שהקפה מגיע מצידה האחורי של המסננת, אז למה הוא לא יוצא מיד בסיום הניקוי (אני מניח שגם אתה כחלק מהניקוי מזרים לא מעט מים). מעניין. לדעתי השיירים האלה יותר מתסכלים מרוב הבעיות שאנשים מנסים לפתור פה. אתה מבין שכשבאים אליך אורחים ואתה מוציא את כוסות השופוני (AKA בודום) הם רואים בתחתית שאריות קפה...וואי וואי וואי...אוי לבושה
...
אני תמיד ניחשתי (ללא שום ידע טכני, רק על פי תחושה) שהסיבה ששריות הקפה יוצאות רק כשהידית מחוברת היא לחץ גדול יותר מאשר הזרמת מים ללא PF מחובר .
...
התופעה נצפית בין שה-PF מחובר ובין שלא.
...
באמת? אה.. טוב.. כנראה שממש לא שמתי לב :חושב:
ואני עוד הייתי מכניס את ה-PF לראש ומוריד מים כדי 'לנקות קצת'

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357

שליחה

doron_boogie כתב:
אייסמן כתב:
doron_boogie כתב:
אייסמן כתב: האמת, לעשות בקפלש לאחר כל שימוש זה לא overhead מטורף, ביחוד אם יש לך (ויש לך) PF רזרבי. אני אבדוק את העניין. בכל אופן, אם אתה טוען שהקפה מגיע מצידה האחורי של המסננת, אז למה הוא לא יוצא מיד בסיום הניקוי (אני מניח שגם אתה כחלק מהניקוי מזרים לא מעט מים). מעניין. לדעתי השיירים האלה יותר מתסכלים מרוב הבעיות שאנשים מנסים לפתור פה. אתה מבין שכשבאים אליך אורחים ואתה מוציא את כוסות השופוני (AKA בודום) הם רואים בתחתית שאריות קפה...וואי וואי וואי...אוי לבושה
...
אני תמיד ניחשתי (ללא שום ידע טכני, רק על פי תחושה) שהסיבה ששריות הקפה יוצאות רק כשהידית מחוברת היא לחץ גדול יותר מאשר הזרמת מים ללא PF מחובר .
...
התופעה נצפית בין שה-PF מחובר ובין שלא.
...
באמת? אה.. טוב.. כנראה שממש לא שמתי לב :חושב:
ואני עוד הייתי מכניס את ה-PF לראש ומוריד מים כדי 'לנקות קצת'
...
דורון אולי לא הבנת אותי נכון - הזרמת מים היא הכרחית! בין שעם ה-PF ובין שבלעדיו. כשמזרימים מים דרך ה-PF + מסננת, הרי שנוצר לחץ נגדי, כזה שמביא למגע מים-shower screen (המסננת בראש) טוב יותר ולניקוי מוצלח יותר, אלא שאז שרידי קפה נכלאים בתוך ה- PF ואותו יש לנקות בנפרד ע"י הזרמת מים מהראש. אם אתה מזרים מים לא דרך ה- PF, הרי שיהיו מקומות במסננת הראש שלא ירטבו וישארו מלוכלכים בקפה שרוף (n)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אייסמן כתב:
דורון אולי לא הבנת אותי נכון - הזרמת מים היא הכרחית! בין שעם ה-PF ובין שבלעדיו. כשמזרימים מים דרך ה-PF + מסננת, הרי שנוצר לחץ נגדי, כזה שמביא למגע מים-shower screen (המסננת בראש) טוב יותר ולניקוי מוצלח יותר, אלא שאז שרידי קפה נכלאים בתוך ה- PF ואותו יש לנקות בנפרד ע"י הזרמת מים מהראש. אם אתה מזרים מים לא דרך ה- PF, הרי שיהיו מקומות במסננת הראש שלא ירטבו וישארו מלוכלכים בקפה שרוף [לא יפה]
...
אוקיי:) אז פחות או יותר מה שחשבתי.. אהבתי את ההצעה של לעשות בקפלאש ללא חומר על בסיס קבוע. מעניין אם בקפלאש קבוע מאמץ יתר על המידה את המכונה

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

doron_boogie כתב:אייסמן כתב:
דורון אולי לא הבנת אותי נכון - הזרמת מים היא הכרחית! בין שעם ה-PF ובין שבלעדיו. כשמזרימים מים דרך ה-PF + מסננת, הרי שנוצר לחץ נגדי, כזה שמביא למגע מים-shower screen (המסננת בראש) טוב יותר ולניקוי מוצלח יותר, אלא שאז שרידי קפה נכלאים בתוך ה- PF ואותו יש לנקות בנפרד ע"י הזרמת מים מהראש. אם אתה מזרים מים לא דרך ה- PF, הרי שיהיו מקומות במסננת הראש שלא ירטבו וישארו מלוכלכים בקפה שרוף [לא יפה]
...
אוקיי:) אז פחות או יותר מה שחשבתי.. אהבתי את ההצעה של לעשות בקפלאש ללא חומר על בסיס קבוע. מעניין אם בקפלאש קבוע מאמץ יתר על המידה את המכונה
...
"מרגיש" לי לא בריא (קצת כמו להקיא בסיום כל ארוחה)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אני לא רואה סיבה לעשות בקפלאש אחרי כל חליטה.
זה גם מכביד על המכונה, וגם לא נחוץ.

אני בכלל לא בטוח שבקפלאש מכביד על המכונה יותר מאשר חליטת קפה רגילה. החלק היחיד שנראה לי שמתאמץ יותר מבד"כ זה ה-OPV, כי המשאבה גם ככה לא עולה מעל 9 באר (או כמה שה-OPV מכוון). עם פילטר עיוור, ה-OPV צריך להתמודד עם כל הלחץ בעצמו, בזמן שכשחולטים חלק מהלחץ משתחרר דרך הקפה. כמה זה באמת מפריע ל-OPV, אין לי מושג... אבל בכל אופן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי שזה בכלל משנה במשהו למשאבה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moti_r כתב:אני לא רואה סיבה לעשות בקפלאש אחרי כל חליטה.
זה גם מכביד על המכונה, וגם לא נחוץ.

אני בכלל לא בטוח שבקפלאש מכביד על המכונה יותר מאשר חליטת קפה רגילה. החלק היחיד שנראה לי שמתאמץ יותר מבד"כ זה ה-OPV, כי המשאבה גם ככה לא עולה מעל 9 באר (או כמה שה-OPV מכוון). עם פילטר עיוור, ה-OPV צריך להתמודד עם כל הלחץ בעצמו, בזמן שכשחולטים חלק מהלחץ משתחרר דרך הקפה. כמה זה באמת מפריע ל-OPV, אין לי מושג... אבל בכל אופן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא נראה לי שזה בכלל משנה במשהו למשאבה.
...
אני חושב שבמכונות ללא פרסוסטט העניין כן יכביד על המכונה: המשאבה מנסה לדחוף מים ונתקלת בקיר (פילטר עיוור), הלחץ, תאורטית, ילך ויעלה עד שהמשאבה תתקלקל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אתה מתכוון מכונות ללא OPV, לא פרסוסטאט.
במכונות ללא OPV אסור לעשות בקפלאש בכלל, לא משנה מה התכיפות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

למה? לכל מכונה עם משאבת רטט ושסתום תלת (כמו סילביה ישנה למשל) אין בעיה לעשות בקפלאש רק בזהירות
what's next?

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

hosq כתב:למה? לכל מכונה עם משאבת רטט ושסתום תלת (כמו סילביה ישנה למשל) אין בעיה לעשות בקפלאש רק בזהירות
...
מסכים

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

ה-"רק בזהירות" זו הבעיה בדיוק.
משתמש לא מיומן יכול קלות להעמיס על המשאבה יותר מדי.

יש לי חבר ששרף ככה גאג'יה קלאסיק ישנה.

לדעתי זו גם הסיבה שרנצ'יליו לא ממליצים על בקפלאש בסילביה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

בגאג'ה אין שסתום תלת כיווני בין הדוד לראש כמו בסילביה. זה מבנה אחר של מכונה ולכן לא עושים בגאג'ה בקפלאש.
בסילביה אין שום בעיה לעשות בקפלאש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

sherlon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

דבוטאנט כתב:בגאג'ה אין שסתום תלת כיווני בין הדוד לראש כמו בסילביה. זה מבנה אחר של מכונה ולכן לא עושים בגאג'ה בקפלאש.
...
הייתי היום באמיגו, קניתי פילטר רזין וחומר לניקוי אבנית.
רציתי לקנות גם קלין קופי, אבל המוכר לא המליץ ואמר שבקפלאש לא מתאים לרנצ'ליו סילביה וזה עלול להרוס את המכונה. ניתן לעשות בקפלאש אבל בזהירות כמו שמוטי אמר. בואו נגיד שזהירות זה לא מדע מדויק ולא ידוע כמה זמן מספיק כדי להועיל לניקוי וכמה זמן יזיק למכונה.
אז אם יש ספק אין ספק, אני מנקה את הראש בעזרת מברשת ושיקשוק של הידיד. פעם ב מוציא את המסנן.
לא נראה לי שיש צורך יותר מזה.

אני מכיר תאוריה שאומרת שכל שאירות הקפה שתקועות באיזורי הידית והראש רק משביח את טעם הקפה...
שאגב שמעתי שיש אותה תיאוריה גם לגבי נרגילות :lol:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

היה פעם איזה פוסט של דעה עכורה על טעם לוואי שהלך והתחזק עד שבקפלאש פתר את העניין.
במכונות עם שסתום פריקה, אין מה לעשות, פעם בכמה זמן צריך לבצע בקפלאש כחלק משגרת הניקוי. כמובן שיש לעשות זאת בזהירות, ובמכונה בה יש OPV אין צל של סיכון. אגב מה ההבדל בין זה לבין שימוש בקפה הטחון דק מידי? עוד לא נתקלתי במכונה שזה גרם לה נזק.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

אתה צריך להבין מה זה שסתום תלת ראשי

שליחה

sherlon כתב:
דבוטאנט כתב:בגאג'ה אין שסתום תלת כיווני בין הדוד לראש כמו בסילביה. זה מבנה אחר של מכונה ולכן לא עושים בגאג'ה בקפלאש.
...
הייתי היום באמיגו, קניתי פילטר רזין וחומר לניקוי אבנית.
רציתי לקנות גם קלין קופי, אבל המוכר לא המליץ ואמר שבקפלאש לא מתאים לרנצ'ליו סילביה וזה עלול להרוס את המכונה. ניתן לעשות בקפלאש אבל בזהירות כמו שמוטי אמר. בואו נגיד שזהירות זה לא מדע מדויק ולא ידוע כמה זמן מספיק כדי להועיל לניקוי וכמה זמן יזיק למכונה.
אז אם יש ספק אין ספק, אני מנקה את הראש בעזרת מברשת ושיקשוק של הידיד. פעם ב מוציא את המסנן.
לא נראה לי שיש צורך יותר מזה.

אני מכיר תאוריה שאומרת שכל שאירות הקפה שתקועות באיזורי הידית והראש רק משביח את טעם הקפה...
שאגב שמעתי שיש אותה תיאוריה גם לגבי נרגילות :lol:
...
אתה יכול לפתוח את הראש ולנקות אבל זה לא מספיק.
השסתום התלת ראשי מחבר בין הדוד לראש בזמן חליטה. בסיום החליטה השסתום מחבר את הדוד למגירת הריקון. ככה כל הלחץ שנבנה בראש מתפרק למגירה כולל מים וקפה.
שאריות הקפה האלה יכולות לתקוע את השסתום - מה יעזור לך שתנקה את הרשת? זה בכלל לא באזור הזה.
מוכר שאומר לך לא לעשות בקפלאש בסיליבה לא מבין מה זה שסתום תלת ראשי.
ואם זה נהרס מה בדיוק נהרס?
שטויות, למה ב E61 זה לא מסוכן ובסילביה כן?
מה זה בזהירות? גם אני לא מבין - לא צריך שום דבר מיוחד. שים 5 עד 10 שניות עם פילטר עיוור והכל יהיה בסדר.
אתה יכול לפרק את המכונה ואת השסתום התלת כיווני ואז לנקות - ככה גם לא תעשה בקפלאש אבל זה פי 10 יותר עבודה.
המוכרים של אמיגו לא מבינים מה ההבדל בין גאג'ה לסילביה. פעם אמרו לי שם לא לשים מלח לימון כי זה יהרוס את הדוד...

sherlon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

יש משהו במה שאתה אומר...אחרי הכל, יש הרבה שעשו את זה וממליצים על זה.

בכל אופן, ניקוי המכונה מרגיש כמו להכנס למיטה עם מצעים נקיים :D
נערך לאחרונה על ידי sherlon ב 19/09/2010 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אתה בדרך להיות מוטי...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

דבוטאנט, ההבדל בין סילביה ל-E61 זה לא השסתום, אלא ה-OPV.
ה-OPV מאפשר לך להיות בטוח שאתה לא מאמץ יותר מדי את המשאבה.

בסילביה, הרצה דרך בליינד פילטר גורמת לעומס מאוד גדול על המשאבה, שלא נגרם אף פעם בשוטף (למעט טחינה דקה מדי, כמו ש-hosq ציין, אבל גם בטחינה דקה מדי אתה לא תבצע אותה 10 פעמים בהפרשים של חצי דקה אחד מהשני אלא תעצור מיד ותטחן מחדש).

זו עיקר הסכנה. זה לא אומר שאסור לעשות בקפלאש, זה רק אומר שהתהליך הזה יותר מסוכן למכונות בלי OPV ולכן עדיף, כהמלצה גורפת, לא לבצע בקפלאש במכונות כאלה. זה לא אומר שאי אפשר לעשות בקפלאש, אני פשוט טוען שזו הסיבה שרנצ'יליו לא ימליצו על בקפלאש - בניגוד למכונות עם OPV שבהן מבנה המכונה מאפשר בקפלאש ללא שום סיכון.

אם תלך לנני ותגיד שעשית בקפלאש והמשאבה נדפקה, אני לא בטוח שהם יכבדו את האחריות למכונה.

אלכס - אם אתה קורא את זה - אני אשמח לשמוע את תגובתך.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

אני מסכים עם מוטי, אנחנו לא ממליצים על BACKFLUSH ולא נוכל להגיד שהוא הכרחי למכונה כמו RANCILIO SILVIA, פשוט כי היצרן לא ייעד אותה לשימוש מסחרי בבית-קפה והיקף השימוש הצפוי מראש שונה.

במכונות גדולות של בתי קפה זהו שלב הכרחי בסופו של יום, אך אני חושב שבית-קפה ממוצע מוציא ביום את כמות הקפה השנתית של הצרכן הביתי.

בשימוש ביתי, בהקפדה על פילטר ומרכך וכמובן ניקוי הראש מדי פעם, BACKFLSUH לא הכרחי, בטח לא במינונים שאני רואה כאן מדי פעם, חודשי או שבועי.

אנחנו כן ממליצים על ניקוי עם מלח לימון מדי חודש והקפדה על החלפת מרכך לפי קיבולת המים המקסימלית שלו(100-200 ליטר מהיכרותי עם מרככים שאנו עובדים איתם/מקבילים).

מקווה שזאת תשובה ממצה לנושא הארוך הזה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

למוטי - יש בסילביה OPV. ה OPV נמצא בין המשאבה לדוד והוא מכוון ל 9 באר מהמפעל. הוא ממתכת וניתן לשינוי.
כמה שתעמיס קפה ומה שלא יהיה לא תעבור את ה 9 באר.
אני חוזר עוד פעם - סילביה זה לא גאג'ה! יש OPV ושסתום תלת כיווני.

ברגע שמבינים מה זה אז אפשר לדבר לעניין ולא לפחד משמועות.
כנראה שלא הסברתי מה זה עושה בצורה ברורה כי עדיין יש מחלוקת.
אז תקראו פה: http://home.surewest.net/frcn/Coffee/3way/intro.html

אלכס - לא אמרת למה לא לעשות ומה הנזק - סתם להגיד מה לא לעשות בלי להסביר זה לא מקצועי.
זה נכון שזאת פרוצדורה של בתי קפה ולמה?
בדיוק מאותה סיבה צריך גם בסילביה רק בתדירות יותר נמוכה.
אין שום קשר למרכך דרך אגב.
אם כבר אתה צריך לעודד לעשות בקפלאש כי בסילביה יש OPV וזה אחד הדברים שמבדיל בין סילביה לכל המתחרים ולכן היא עדיין מספר 1.
יש שסתום תלת כיווני בין הדוד לראש כמו שצריך ולא בין המשאבה לדוד כמו אצל כל האחרים.
בלי קשר כשאני התקשרתי בזמנו לנני כן הנחו אותי לעשות בקפלאש...

עד היום לא מצאתי באף פורום סיבה אמיתית למה לא לעשות בקפלאש בסילביה הכל היה שמועות לא מבוססות על כלום בלי אף הסבר עינייני.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הנה בתמונות

שליחה

חליטה כש OPV עובד:
תמונה
סיום חליטה:
תמונה
וכשיש לכלוך והברז נתקע:
http://home.surewest.net/frcn/Coffee/3way/6.html

עכשיו אני רוצה לשמוע מה הסיבה לא לעשות בקפלאש.
קדימה - מי מוכן?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”