סקר: שפופרות או טרנזיסטורים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

טופולוגיה עדיפה ?

טרנזיסטורים
20
15%
טרנזיסטורים
20
15%
שפורפרות
18
14%
שפורפרות
18
14%
דיגיטאלי
8
6%
דיגיטאלי
8
6%
דיגיטאלי
8
6%
היברייד
4
3%
היברייד
4
3%
לא משנה לי הטכנולוגיה העיקר איך נשמע
11
8%
לא משנה לי הטכנולוגיה העיקר איך נשמע
11
8%

סך הכול הצבעות: 130

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי

שליחה

MartinHSabag כתב:1. הוספתי אפשרות נוספת לסקר שקודם לא יכולתי להשתתף בו (שלא משנה לי הטכנולוגיה...).
2. כתשובה ל-CROC ששאל אילו חסרונות יש לשפופרות -
מבחינתי, למערכת שהיא לא בחדר ייעודי אלא משמשת גם את כלל בני הבית, יש כמה חסרונות, שעל חלקם אפשר להתגבר בצורה זו או אחרת אבל את הרעיון אני מקווה שתבין:
- חום.
- בעייתי עם ילדים קטנים/חיות מחמד.
- זמן ארוך יחסית עד שמגיעים למצב עבודה אופטימלי.
- בלאי ותחזוקה גבוהים יותר לעומת טרנזיסטורים.

כמו שאמרתי, על חלקם אפשר להתגבר עם רשתות שיימנעו מילדים להגיע לשפופרות למשל, אבל אז כל היופי האסטטי שלהם הולך לטעמי וכו'.
...
זה מעניין אבל אם כבר הולכים לכיוון הזה אז:
1. אין מגברי SS שמתחממים פחד? בוודאי שיש - קלאס A למיניהם
2. אין מגברי SS שלא ידידויים לילדים? בוודאי שיש - כמה אנשים נשפעו מצלעות קירור של KRELL, פליניוס וכו'?
3. אין מגברי SS שלוקח להם זמן להתחמם? בוודאי שיש
4. בלאי ותחזוקה? אחלפת שפופרות פעם ב-2000 שעות? אם זה מפריע אז בואו ולא נקנה מקרנים - שם זה יותר יקר ומסובך.

בקיצור - לדעתי אלו לא חסרונות שיחודיים למגברי שפופרות.

ואתה גם צודק - כמעט לכל מגבר שפופרות יש כלוב מגן ויש גם כאלו שהשפופרות נמצאות בפנים לגמרי ולא ניתן להגיע אליהן.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

ואני עם התנין!!! :D

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

Croc כתב:
MartinHSabag כתב:1. הוספתי אפשרות נוספת לסקר שקודם לא יכולתי להשתתף בו (שלא משנה לי הטכנולוגיה...).
מבחינתי, למערכת שהיא לא בחדר ייעודי אלא משמשת גם את כלל בני הבית, יש כמה חסרונות, שעל חלקם אפשר להתגבר בצורה זו או אחרת אבל את הרעיון אני מקווה שתבין:
- חום.
.
...

. אין מגברי SS שלא ידידויים לילדים? בוודאי שיש - כמה אנשים נשפעו מצלעות קירור של KRELL, פליניוס וכו'? 8O
...

גינאדי,עכשיו שכנעת אותי סופית!- ללכת על מגברי מנורות. :P

עופר.

===============================

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

Croc כתב:
- חום.

כמו שאמרתי, על חלקם אפשר להתגבר עם רשתות שיימנעו מילדים להגיע לשפופרות למשל, אבל אז כל היופי האסטטי שלהם הולך לטעמי וכו'.
...
זה מעניין אבל אם כבר הולכים לכיוון הזה אז:
1. אין מגברי SS שמתחממים פחד? בוודאי שיש - קלאס A למיניהם
2. אין מגברי SS שלא ידידויים לילדים? בוודאי שיש - כמה אנשים נשפעו מצלעות קירור של KRELL, פליניוס וכו'?
3. אין מגברי SS שלוקח להם זמן להתחמם? בוודאי שיש
4. בלאי ותחזוקה? אחלפת שפופרות פעם ב-2000 שעות? אם זה מפריע אז בואו ולא נקנה מקרנים - שם זה יותר יקר ומסובך.

בקיצור - לדעתי אלו לא חסרונות שיחודיים למגברי שפופרות.

ואתה גם צודק - כמעט לכל מגבר שפופרות יש כלוב מגן ויש גם כאלו שהשפופרות נמצאות בפנים לגמרי ולא ניתן להגיע אליהן.
...

אני רק ציינתי את החסרונות מבחינתי. אצלך אלו בכלל יתרונות... :D
נפצעו מצלעות קירור? אתה מכיר מישהו כזה?
נכון, גם מגברי CLASS A בהספקים גבוהים מתחממים מאוד, בגלל זה לא לקחתי שני מונובלוקים כאלו ML2 של MARK LEVINSON, כלומר, מהבחינה הזו גם למגברים הספציפיים הללו זה היה חיסרון.
אפשר למצוא דוגמאות שיוצאות מהכלל לשני הצדדים, אבל אני בטוח שתסכים איתי שמבחינה סטטיסטית אז מגברי מנורות חמים יותר למשל והסיכון להיפצע מצלעות קירור הוא נמוך יותר מאשר לקבל כוייה עבור ילד קטן וכו'.
התחזוקה אליה התכוונתי היא לא רק עיניין של החלפה של שפופרות אלא גם כיווני BIAS כל כמה חודשים למשל. שוב, מבחינה סטטיסטית זה יותר ממגבר טרנזיסטורי ממוצע.

חברה', תפסיקו לקחת את זה אישית כ"כ, זה לא עיניין של מלחמה או משהו.
סה"כ דיעה של מישהו.
אגב, למי שלא יודע, יש לי שני מגברים. אחד טרנזיסטורי ואחד שפופרות (ללא שום כלוב הגנה :) ).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה

תומר, תראה מה עשית....
אבל אם נראה שזאת היתה מלחמה, מה יקרה כשתתחיל שרשור של "ויניל מול תקליטורים"?
נועם

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”