:עדכון: כתבת וידאו על DTT היום בערב בערוץ 10

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

Nissim כתב:
arotman כתב:
dvb-acavish כתב:שסמירה לא יאמר שהם עשו דברים טובים, למה לעזאז* הם לא משדרים ב- HD ?
למרות שהם יכולים לשדר ב- HD הם סתם ממציאים תירוצים.
...
זה לא תרוצים , כל שינוי במתכונת השידור דורש עדכון חקיקה בכנסת ודורש שינוי של חוק הרשות השנייה.
...
arotman,
כדאי לבסס משפטים על עובדות.
כמי שבדק את החוקים בסיוע משפטנים, אני יכול להגיד לך שאין מניעה בחוק לשידור HD.
אתה מוזמן באמת לעניין בחוק ולהביא סימוכין לכך שאי אפשר.
...
לפי הבנתי לא כעורך דין הסעיף הבא מתוך החוק אומר בפרוש שההפצת השידורים
תתבצע באותה איכות של הערוצים האנלוגיים:

מתוך :חוק הרשות השניה לטלויזיה ורדיו, התש"ן 1990
http://www.rashut2.org.il/editor/UpLoadLow/b-55.pdf

סעיף 51 א (א) הרשות תתכנן, תקים ותפעיל, בעצמה או באמצעות אחרים, תחנות
שידור ראשיות לשידורי טלויזיה בשיטה האנלוגית,

סעיף 51 ב סעיף קטן ה'
(ה) הרשות תפיץ את שידורי הטלוויזיה של ערוץ הכנסת ושל רשות
השידור, כאמור בסעיף קטן (ב), כך שאופן ההפצה, איכות השידורים ויתר
המרכיבים של שידורי הטלוויזיה, לפי בחירתו של אותו גוף, יהיו זהים לאופן
ההפצה, לאיכות השידורים של בעלי הזיכיונות כאמור בסעיף 51 א(א)( 1)
ולמרכיבים של שידורי הטלוויזיה שבעלי הזיכיונות רשאים לבחור בהם.

השידורים בעידן+ הם בהבחנה של 720 על 576 המהווים ייצוג ספרתי של שידור אנלוגי
מסוג PAL בדיוק כפי שנכתב בחוק.

סימוכין לכך תמצא בתקן הבא של ה ITU לשידורים ספרתיים:
http://en.wikipedia.org/wiki/ITU-R_601
[left]BT.601 : Studio encoding parameters of digital television for standard 4:3 and wide screen 16:9 aspect ratios[/left]

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Nissim,

כן, אבל אתה יודע מה אומרים על BEATING A DEAD HORSE TO DEATH...

אין תדרים נוספים ולא יהיו עד שערוץ 1 רשמית לא יקבל הוראה לסגור אותם (כנראה וירטואלית, כי בפועל תדרים רבים שלו לא בשימוש, אבל הם מוקצים רשמית אליו). אני מניח שערוץ 1 ידרוש בתמורה לתוספת תקציב, ויש כאן את הסבך הביורוקרטי הסטנדרטי.

זה לא פשוט - צריך תדרים ללא הפרעות שיעבדו בכל ישראל (ראיתם מה קרה עם 26+29, מתברר שהם לא לחלוטין פנויים). יש המון גורמים סביב ישראל שלא בדיוק משתפים פעולה עם נושא התדרים (רק נסה לתפוס תדר רדיו חופשי בשביל לשדר לעצמך בתוך האוטו מהאייפון ותבין במה מדובר).

בכל אופן, קשה לי להאמין שזה משהו שיחליטו עליו בלי לצרף עוד ערוצים, שזה כמובן עניין שכולל הרבה לובי משני הכיוונים. להערכתי ערוץ 9 פנימה, 23 גם ו-24 לדעתי יהיה בחוץ.

כשיוחלט הדבר הזה, יש סיכוי לא רע שיחליקו גם את ה-HD פנימה. מבחינת עלות, שני ערוצים נוספים דורשים עוד תדר ארצי (כנראה שניים - למרכז יש סיכוי שהתדר יהיה שונה). התדר הזה יכול לשמש לערוץ HD + שני ערוצי SD נוספים.

אם כל הערוצים יסכימו (כרגע זה לא ברור) לשתף פעולה וליצור ערוץ וירטואלי שיכלול את תכני 1+רשת+קשת+10 נותר גם כל שאלת הפרסום. הרי מדובר על ערוץ חדש עם פרסומות, גם כאן יש שאלה גדולה של האם זה מותר, ואיך יחולקו השעות (וכמובן הכסף). האם כל ערוץ יקבל יום בשבוע בפריים טיים?

בקיצור, זה סיפור סבוך להפליא. רצון טוב יש. אבל אי אפשר לעשות כאן איזה מהלך בזק שיעקוף את הכנסת.

אפילו אם טכנית זה היה יכול להתבצע, האם זה הליך הגיוני או סביר במדינה דמוקרטית - שפקיד במשרד ממשלתי יחליט עבור המדינה מה ישודר ואיך?

זה חייב לבוא מלמעלה, מהרשות המחוקקת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אריה - מה שאני מבין מהס' בחוק זה שזה המינימום - כלומר רצו לדאוג שהרשות לא תרים ערוצים באיכות נמוכה יותר. אם הם יהיו באיכות גבוהה יותר - אין התייחסות.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

החוק ברור מאד:
"(ה) הרשות תפיץ את שידורי הטלוויזיה של ערוץ הכנסת ושל רשות השידור, כאמור בסעיף קטן (ב), כך שאופן ההפצה, איכות השידורים ויתר המרכיבים של שידורי הטלוויזיה, לפי בחירתו של אותו גוף, יהיו זהים לאופן ההפצה, לאיכות השידורים של בעלי הזיכיונות כאמור בסעיף 51 א(א)( 1) ולמרכיבים של שידורי הטלוויזיה שבעלי הזיכיונות רשאים לבחור בהם. "

לא רשום "לכל הפחות" או משהו דומה אלא "זהים".

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

טוב אני מבין שהפכנו את הפורום לפורום משפטי, איתי אתה מסודר אבל לצערי אני לא עו"ד :)

אם נמשיך בפלפול אז צריך לציין שלא ראיתי התייחסות לערוצים 2 ו 10 אלא רק לערוצי הכנסת ורשות השידור
למרות שניתן לטעון שיש פה תיקון לסעיף המקורי שאינו מבטל אותו אלא מחליף שידורים אנלוגיים בשידורים ספרתיים
פועל יוצא מכך שההנחה הבסיסית היא לשמור על אותה מתכונת של הסעיף המקורי ולא ניתנת פה אפשרות הרחבה
המאפשרת שינוי במתכונת השידור, במקרה של ערוצי הכנסת ורשות השידור השתמשו בפרוש במילה "זהה" כך שאין מקום כלל לפרשנות למיטב הבנתי..

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

oferlaor כתב:האם זה הליך הגיוני או סביר במדינה דמוקרטית - שפקיד במשרד ממשלתי יחליט עבור המדינה מה ישודר ואיך?
...
עד כמה שאני יודע, גם שידורי הנסיון של ערוץ 2 לוו ביוזמות של אנשים בשטח שלא ממש הסתדרו עם לשון החוק היבשה, והגבולות כל פעם נבחנו מחדש, בעיקר תוך השימוש בתירוץ של שידורי נסיון... ייתכן שללא יוזמות אלו ייתכן היינו תקועים עוד שנים ארוכות בסבך הבירוקרטי עד להופעת הערוץ.

אני חושב שכל עוד הדבר לא מפריע לשום גורם, ואין אף גוף שמתגד (אם יש הם תמיד יכולים לעתור נגד הדבר), ולמעשה חוץ משיפור האיכות אף אחד לא נפגע, אפשר לנסות "לבחון" את הנושא.

לעניין התדרים הפנויים שברשות רשות השידור, אם אני לא טועה, על-פי החוק, הם מחוייבים למסור חזרה למדינה תדרים שאינם בשימוש.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oreach כתב:
oferlaor כתב:האם זה הליך הגיוני או סביר במדינה דמוקרטית - שפקיד במשרד ממשלתי יחליט עבור המדינה מה ישודר ואיך?
...
עד כמה שאני יודע, גם שידורי הנסיון של ערוץ 2 לוו ביוזמות של אנשים בשטח שלא ממש הסתדרו עם לשון החוק היבשה, והגבולות כל פעם נבחנו מחדש, בעיקר תוך השימוש בתירוץ של שידורי נסיון... ייתכן שללא יוזמות אלו ייתכן היינו תקועים עוד שנים ארוכות בסבך הבירוקרטי עד להופעת הערוץ.

אני חושב שכל עוד הדבר לא מפריע לשום גורם, ואין אף גוף שמתגד (אם יש הם תמיד יכולים לעתור נגד הדבר), ולמעשה חוץ משיפור האיכות אף אחד לא נפגע, אפשר לנסות "לבחון" את הנושא.

לעניין התדרים הפנויים שברשות רשות השידור, אם אני לא טועה, על-פי החוק, הם מחוייבים למסור חזרה למדינה תדרים שאינם בשימוש.
...
oreach
אתה לא מדייק שידורי הנסיון של ערוץ 2 בזמנו על ידי "מנהלת ההקמה" תחת משרד התקשורת היו מכוח חוק שנחקק לאחר תחילת שידורי הנסיון ב 1986 והחלו באופן רשמי לפחות כדי "לתפוס" תדר ,השידורים
שודרו באמצעות משדר הגיבוי באיתנים באפיק UHF 22. בכל מקרה רק אחרי החלטת ממשלה.
אף אחד לא יכול להרים שידור בגלי רדיו בשטח מדינת ישראל ללא רשיון מתאים ומי שעושה כן בסופו של דבר
נענש. הרשות השניה היא גוף ציבורי שאינו יכול "סתם כך" לבצע שידורי נסיון איך שבא לו.
ומחוייב בדין וחשבון כלפי משרד האוצר, משרד התקשורת הממשלה והכנסת.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

כמו שאמרת, "שידורי הנסיון של ערוץ 2 ... היו מכוח חוק שנחקק לאחר תחילת שידורי הנסיון ב 1986..."

וגם מתוך הערך ערוץ 2 מויקיפדיה:
"במקביל הורה שר התקשורת, אמנון רובינשטיין להתחיל ב"שידורי ניסיון" בכמה תדרים פנויים. החלטתו של רובינשטיין עוררה בעיה משפטית, שכן לא היה בסיס חוקי לשידורים האלה, אולם רובינשטיין הצדיק אותה בכך שמדובר בשידורי ניסיון בלבד שנועדו לתפוס את התדרים, כדי שלא ישמשו להרחבת שידוריהן של תחנות הטלוויזיה במדינות השכנות."
...
בסופו של דבר, הכל זה פרשנות של אנשים, ולעיתים "עיגול פינות" אינה תמיד מפורשת כעבירה על החוק.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

arotman,
אתה מצוטט את החוקים הלא נכונים.
אין מדובר בחוק רשות השידור אלא חוק ההסדרים שמייפה את כח הרשות השניה להקים את המערך הדיגיטאלי.
אין לי עוד מה לתרום לדיון, מיציתי.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Nissim כתב:arotman,
אתה מצוטט את החוקים הלא נכונים.
אין מדובר בחוק רשות השידור אלא חוק ההסדרים שמייפה את כח הרשות השניה להקים את המערך הדיגיטאלי.
אין לי עוד מה לתרום לדיון, מיציתי.
...
NISSIM
אתה טועה ומטעה אני הבאתי ציטוטים מתוך חוק הרשות השניה לטלויזיה ורדיו, התש"ן 1990
המאוחסן באתר הרשות השנייה.
http://www.rashut2.org.il/editor/UpLoadLow/b-55.pdf
אני הוכחתי את טענותיי ואם אתה רוצה להוכיח אחרת אנא הבא את טענותיך כולל סימוכין כפי שאני הבאתי.
אשמח לגלות שטעיתי והרשות רשאית לשדר HD ללא שינויי חקיקה. :)
למיטב הבנתי הרשות פועלת מכוח חוק הרשות ולא מכוח חוק ההסדרים שיכול להכיל שינויים ועדכון סעיפים בחוק הרשות, אתה מוזמן להפנות למספר הפרסום ברשומות ולסעיף או הסעיפים הרלוונטיים כמו כן אם יש ברשותך חוות דעת משפטית בנושא נשמח להעביר אותה גם כן לרשות השנייה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

ס' 24 לחוק שהבאת אריה:
. (א) המועצה, ביזמתה או לפי דרישת השר ובכפוף לאמור בתוספת
הראשונה, או בתוספת השניה כשהיא חלה לפי הוראות סעיף 62 ג, תקבע כללים
בכל הנוגע לשידורים, לביצועם ולפיקוח עליהם, ככל הנראה לה דרוש להגשמת
מטרות חוק זה, ולרבות בדבר -
( 1) סוגי השידורים, נושאיהם, תכניהם, אפיים ורמתם, בין דרך כלל
ובין לענין מסויים;

אבל שוב - אנחנו יכולים פה לנסות להתווכח כמה שנרצה. יש כאן שאלות שרק עו"ד שמתעסקים בבירוקרטיה האמיתית יכול לדעת.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Itay_Pollak כתב:ס' 24 לחוק שהבאת אריה:
. (א) המועצה, ביזמתה או לפי דרישת השר ובכפוף לאמור בתוספת
הראשונה, או בתוספת השניה כשהיא חלה לפי הוראות סעיף 62 ג, תקבע כללים
בכל הנוגע לשידורים, לביצועם ולפיקוח עליהם, ככל הנראה לה דרוש להגשמת
מטרות חוק זה, ולרבות בדבר -
( 1) סוגי השידורים, נושאיהם, תכניהם, אפיים ורמתם, בין דרך כלל
ובין לענין מסויים;

אבל שוב - אנחנו יכולים פה לנסות להתווכח כמה שנרצה. יש כאן שאלות שרק עו"ד שמתעסקים בבירוקרטיה האמיתית יכול לדעת.
...
תודה על ההתייחסות (Y)
ממה שאני מבין הסעיף אינו מתייחס לאופן השידור אנלוגי או ספרתי אלא למהות השידורים כלומר תכנים
אחרת לא היה צריך להיות סעיף 51...
כפי שאמרת צריך פה חוות דעת משפטית ממי שעוסק בחוקים אלא ברמה היום יומית.

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 250

שליחה

למרות כל ההבטחות לקליטה ביתית באמצעות אנטנה קטנה, על פי מידע שנמסר לי עוד לפני שהתחילו השדורים בשנה שעברה מאחד המבינים המוסמכים ביותר ובעלי נסיון רב בקנה מידה בינלאומי בתחום זה שנים, אין שום סיכוי שמערכת הפצה קרקעית ( שימו לב -לא מערכת ההפצה הקרקעית הישראלית שכולם מנסים לזלזל בה , אלא כל מערכת שהיא, גם בחו"ל ) תצליח לפתור את בעיות הקליטה בישובים עירוניים צפופים.
במקומות ישוב צפופים ( בדירות תחתונות בכל מקרה אבל לא רק ) יהיה תמיד צורך באנטנה חיצונית קטנה אבל חיצונית ( ולא סתם ה"מוגברת"! ) וכך יהיה גם עתיד. הכתבה היתה מגעילה בנסיונה ליצור ביקורת ונכון כתב כאן מישהו לפני, שערוץ 10 יורק לבאר ממנה ציפה כל כך הרבה זמן לשתות...( מי עוד זוכר המאמצים של הנהלת הערוץ לפרוש - על חשבון מי בדיוק - רשת משדרים אנלוגיים לפני כחמש שנים ?)
חבל גם שבכתבה דברו רק על ישובי על גוש דן - יש עוד ערים בישראל מחוץ למדינת תל אביב בהן יש בעיות קליטה לא קלות בשל מגבלות טופוגרפיות.
הבעיה התחילה כשהרשות השניה הנפוחה מעצמה פרסמה, שיש צורך באנטנה זעירה או לכל היותר מוגברת. אנטנות אלה נפלאות רק בחלק מהמקרים והרשות הישלתה וממשיכה להשלות את הציבור שזה כל מה שצריך. תוסיפו לזה יער של מוכרי ציוד נבערים שלא מבינים כלום בתחום וקבלתם תגובות שליליות ביותר.
הקשקושים של יו" ר הרשות הם פשוט מעוררי בוז - לכוון אנטנה וכו אלה שטויות שרק בור בתחום יכול לשגר לציבור עוד יותר הדיוט.
יחד עם זאת, בתוך זמן לא רב הכיסוי יגדל ויכסה את מרבית המדינה . מי שלא יוכל לקלוט טוב יכול תמיד להתקין צלחת לווין ולקבל הכל לא תשלום.
העתיד של שידורי ה DTT הגדול עוד לפנינו ו YES ו HOT יודעות ממה הן פוחדות , כי הן מסתכלות לטווח ארוך ויודעות היטב שהן ירו לעצמן ברגל אפילו כשהן מנסות להציע חבילה צרה . ( המשך יבוא)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

איפה שיש בעיות קליטה יש פתרון והוא צלחת לווין. גם בחו"ל יש איזורים עם בעיות.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עלי_שביט היקר
לצערי כמו כל כתבה בנושא צרכנות מטרתה הכתבה הייתה בסופו של דבר "הסנצסייה" משום כך עופר ואני צוטטנו בחלק קטן מאוד מדברנו ואת החלק על איכות השידור ועל כך שאני התנתקתי מ YES מכיוון ששמתי לב שאנו שאנו צופים בעיקר בערוץ 2 ו 10 וגם ש 250 ש"ח לחודש זה לא מעט כסך (יש לי גם צלחת פרטית) לא נכנס לכתבה .
הרשות כפי שכתבה עם הגישה של "קליטה עם אנטנה קטנה בתוך הבית" הזמינה למעשה הביקורת, ממה שהבנתי אנשים רבים פנו לערוץ 10 והתלוננו על הקליטה הגרועה וזה מה שהוביל להכנת הכתבה. כתבה מחמיאה או לא הכתבה לדעתי תרמה להעלות את המודעות לנושא של שידורי עידן+.

אגב אתמול הגיע אלי טכנאי מאוד נחמד מהרשות השנייה ובמשך כמעט שעתיים בדק את נושא הקליטה אצלי
בעקבות הבדיקות שהטכנאי ערך הסתבר לי שהרשות שיפרה את השידור באפיק 29 מנתניה בימים האחרונים ולכן כמות הפריזים באפיק זה ירדה משמעותית למרות שאני משתמש באנטנה חיצונית מוגברת על הגג שהאונה האחורית שלה מופנת לנתניה והקדמית לירושלים, שמנו לב כי גם עם אנטנה פנימית מחוץ לחלון ובמיוחד
עם האנטנה החיצונית הקליטה באפיק 26 יורדת ועולה כל העת הטענה שיש מקור שידור זר המשפיע על אפיק 26
מאחד מהמדינות השכנות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

באפיק 26 אין תחנות זרות, ב-27 יש LBC לבנון אבל ב-26 אין כלום.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Asaf23

מתברר שיש, למרות שאותה מדינה (דרומית) לא אמורה לשדר בתדר הזה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

כן, שמעתי עכשיו שכנראה המצרים עברו לאפיק 26 (לא נקלט באיזור שלי, לכן הנחתי שאין שידור בתדר הזה). אם זה המצב משרד התקשורת צריך להתערב. לא חסרים תדרים אחרים שהמצרים יכולים לשדר בהם...

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”