ג'ובס מודה שקיימת בעייה קלה והם הולכים לחלק נרתיק קשיח לכל רוכשי האייפון 4

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #61 

0ftal כתב:עופר, תן לי דבר אחד שאינך מסוגל לעשות באנדרואיד ושאתה מסוגל לעשות באייפון. רק אל תגיד: "אני יכול לשחק Angry Birds" בבקשה.
מצד שני, אני יכול לתת לך רשימה ארוכה של דברים שאני יכול לעשות עם האנדרואיד שלי, שאינך מסוגל לעשות עם האייפון.
...
שאלה לא רלוונטית, כי ברגע שאתה מסוגל לעשות את כל מה שאתה רוצה במכשיר מסויים, זה לא משנה מה האחרים עושים או לא. יש הרבה דברים שאנדרויד עושה ואייפון לא, אבל אם זה לא מעניין את המשתמש אז זה לא רלוונטי להשוואה.

כצרכן אתה צריך למפות את הרצונות שלך מהנייד, ולרכוש נייד שעונה על הצרכים האלו. סביר שפעם בכמה זמן הצרכים משתנים, ואז מחפשים מכשיר אחר.

ולכן, אם התחביב הכי גדול של מישהו מסויים זה לשחק אנגרי בירדס, אז זו סיבה מספיק טובה להעדיף אייפון על אנדרויד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #62 

אין לי אנדרויד, כך שאין לי מושג מה אפשר או אי אפשר לעשות.

אני רק יודע שהאייפון כרגע עושה את מה שאני צריך. נכון יש לו המון חסרונות ואני כולי תקווה שאנדרואיד יתן פיתרון לאותן חסרונות ואז בששון ובשמחה אעבור לאנדרואיד (כלומר, למכשיר שיתן לי את זה).

החשש הגדול שלי ביותר כרגע הוא מדיניות השדרוגים והפרגמנטציה באנדרואיד, אבל זה סיפור לשרשור אחר.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #63 

אפל נוקטת בגישה שיווקית חכמה מאוד שהיא שילוב של מכירה ושיווק. למעשה דוחפית את המוצר ללקוח ואומרים לו שזה מה שהוא צריך, במקביל בהחלט מסתכלים על מה אנשים רוצים ונותנים להם את זה.
נכון - לאנדרויד יש מלא יתרונות על האייפון, אבל זה מוצר שמצריך את הלקוח לחפש בו את מה שהוא אוהב, במקום שיבליטו לו מול העיניים.
אין כאן אמירה על הצרכנים, אלא גישת הסתכלות של חברות.
אני רואה את הפיצוי של ג'ובס כחכם, אם כי מעליב. הוא אומר שהדברים נופחו מעבר לפרופורציה, אני חושב שלנפח מעבר לפרופורציה זה להחרים מחשבים של אתר מסויים במה שעל פי הכתב נראה כמו מבצע קומנדו עבור טלפון מסכן שהעובד של אפל איבד.
המירוץ לשעון מתחיל מבחינת ג'ובס היות והוא אמר נראה מה נעשה עד ספטמבר. הוא עלול לאכול אותה כי יש תקלת חומרה במכשיר, הוצאת חומרה חדשה שוות ערך להודאה מלאה בשיווק מכשיר פגום, מה שמאפשר recall והחזרת כסף, מצד שני - אם לא ימצא פתרון - האם מתן באמפר לכל רוכש הוא פתרון הגיוני ?
זה כמו שטויוטה יתנו גומי לדוושה לכל רוכש - זה ייראה רציני למישהו ?
יש כאן סוגיה שיווקית יותר מאשר חומרתית. תוסיפו לחגיגה את הOS4 שעשה שמות למספר משתמשי IPHONE ותקבלו שמחה וששון. הרגיז אותי לראות שמייקרוסופט הגיבה שהIPHONE 4 הוא כמו הVISTA שלהם. הם היו מתים בקטע הזה, כי IPHONE, בניגוד לVISTA - ימשיך למכור...
Vocare Ad Regnum

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #64 

ויסטה דווקא מכרה לא רע בכלל, התדמית של מערכת ההפעלה הזו היתה די שלילית, אבל בפועל היא מכרה הרבה עותקים.
ההשוואה הזו די נכונה לדעתי בין ויסטה לאייפון 4 - לשניהם התדמית הציבורית הרבה יותר גרועה מהתקלות בפועל (אני לא מדבר על ההקף אחד מול השני, אלא כל אחד בפני עצמו).

ויסטה הפסיקה/מפסיקה למכור כי יצאה מערכת הפעלה חדשה יותר, בדיוק כמו שבעוד שלוש שנים מהיום אייפון 4 לא יימכר כי יהיה דגם חדש.

הפתרון שג'ובס נתן הוא בסדר, אבל מה שהפריע היתה קצת הדרך שהוא עשה את זה, עשרים דקות של חיזוק עצמי + השוואה למוצרים אחרים + האשמת התקשורת בניפוח + עוד קצת הצגות ורק אז להגיע לנקודה. היה הרבה יותר נחמד אם פשוט היה מתנצל ומפצה. זה קצת הרגיש כמו ששופט מוסיף בפסק דין שהנאשם יתנצל בפני התובע, ואיך שלא מסתכלים על זה, יודעים שזה לא באמת בא ממנו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #65 

TANDBERG,

הדוגמא של טויוטה מצויינת. במקרה של טויוטה יש מספר מזערי של מקרים מוכחים שבהם המחשב של הרכב האיץ ללא שליטה. בבדיקות שערכו, מרבית התקלות נוצרו בכלל או בגלל שטיח שתקע את הדוושה (אגב, זה קרה לי פעם ברכב פורד והם מעולם לא עשו RECALL או אפילו החליפו את השטיח שלי). בשקט בשקט, כמעט לכל היצרנים החליפו בינתיים שטיחים (הרכב שלי כן 4 והחליפו לי חינם שטיח של הנהג בטיפול רכב האחרון בלי אפילו להגיד לי משהו על זה).

ובלי קשר לעובדה שכמעט כל תאונה שהיתה מעורבת בו האצה מוגזמת בשל טעות נהג, הנהג אוטומטית הפיל את זה על טויוטה (זה בדוק ופורסם אחרי מחקר ארוך טווח בארה"ב).

אז כן, החלפת שטיח כפיתרון לבעיית ההאצה יכול להיות נכון.

הבעיה שלי עם הפיתרון הזה הוא שבעצם הוא מהווה פשרה ענקית על עיצוב המכשיר ביחס לאיך שאפל ראו אותו במקור.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #66 

עופר, אני לא מכיר את אפל עד כדי כך, לא מכיר את היסטורית הצרות שלהם עם מכשירים. אבל חברה שמצהירה על עצמה רבות ונצורות, ראוי שתעשה בדיקות לדיזיין לפני שמוציאים אותו לשוק. ההשערה כי השוק יאכל הכל (אני לא מתיחס לפנבויז !) היא מוטעית לחלוטין. הציבור אינו נבער מדעת וירוץ אחרי כל מה שאפל מוציאה.
elangab, איני יכול להכליל על הכלל ממה שאני מכיר, אבל אני לא מכיר כל כך הרבה אם בכלל אנשים שעברו לויסטה. אני חושב שזה ME בגלגול שני. אני חושב ש7 תרוץ הרבה יותר טוב. אולי בגלל שהפעם הקשיבו יותר לאנשים מאשר לעצמם. מיקרוסופט עושה ריקודים קדימה ואחורה בשנים האחרונות עם המוצרים שלה - פעם מקשיבה ומספקת ופעם מקשיבה לעצמה ומאכזבת. מכוער מצידם לבעוט באפל כשהיא על הריצפה, במיוחד לאחר שבמרץ היא שיבחה אותה http://www.appleinsider.com/articles/10 ... store.html.
אהבתי את התגובה של RIM, בצדק - הם בעטו בחזרה.
elangab - אתה צודק בכך שהכי פשוט היה אם ג'ובס היה יוצא ואומר חטאנו, פשענו ואנחנו עובדים על זה. התגובה שלו היא ילדותית ומכוערת.
השוק כיום מתרכז במה שנקרא האייפון קילר, השוק צריך להתמקד במה לעזאזל האנשים רוצים, שיקרא לעצמו איך שהוא רוצה ורק לא אייפון קילר, כי זה פוסל אותו אוטומטית - המקל מדידה יהיה אייפון והוא קשה להשגה.
כשג'יימס קמרון הוציא את אווטאר - הוא לא כיוון לעוקף טיטאניק - הוא בנה פלטפורמה חדשה לחלוטין, וניצח במשחק של עצמו. וככה עושים את זה.
Vocare Ad Regnum

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #67 

אתה צודק בשני הדברים, חלונות 7 הרבה יותר מוצלחת מויסטה, והרבה אנשים (רובם בעלי נגיעה טכנולוגית, אבל לא רק) אכן לא עברו לויסטה או חזרו לאקס פי - אבל זה לא סותר את העובדה שנמכרו הרבה עותקים מויסטה (אני כרגע בעבודה, ואין לי זמן לחפש את המספרים, אבל מבחינה מכירתית נטו המערכת לא נחשבת כישלון). אני משער שחלונות 7 תהיה האקס פי של העשור הנוכחי, והרבה ישמחו להשאר איתה לאורך זמן.

רים ענו לעניין לחלוטין - זה היה ממש לא בסדר להכניס אותם לבלאגן, רק כדי לצאת ממנו יותר טוב.

אגב, אפל כל הזמן בועטת במיקרוסופט, ולמרות שזו טקטיקת שיווק מעפנה שטוב שמיקרוסופט לא נוקטים בה, אני יכול להבין למה לפעמים "מתפלקת" להם הערה בחזרה...

בקשר לאייפון קילר, אני חושב שאתה צודק, במקום לנסות לחקות, עדיף לנסות משהו אחר - ככה גם השוק מתקדם וגם יש מבחר אפשרויות. בהקשר הזה וינדוז פון 7 נראה מסקרן, ומעניין לראות איך הוא יתקבל בשוק - מהצרכנים ומהמפתחים.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #68 

הווינדוז פון 7 הוצג בברצלונה (אם הבנתי נכון מחבר שהיה שם) וזכה לתגובות די חיוביות. אני מקווה לרוח מנשבת חדשה בשוק, לא כי אני לא אוהב את אפל (ואני לא אוהב אותם) אלא כי כחלק מהשוק מגיע לנו משהו חדש מדי פעם. קונפורמיזם לחברה אחת גורר בד"כ מדיניות של גן נעול. נדירות החברות שלא נופלות למלכודת הזו, ולכן ראוי כי מפעם לפעם יצא מרענן חדש.
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #69 

TANDBERG,

ראית את הצילומים מחדרי הבדיקות שלהם?

הטענה שלהם היא שהם דווקא בדקו, אבל שזה התפלק. יכול לקרות (וקרה) לכולם.

אני רק יכול לדמיין את הפרסומות של מיקרוסופט כשה-WINDOWS PHONE 7 יצא.

בסגנון I'm a mac, I'm a pc - רק רע יותר וסלולרי יותר...

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #70 

קשה לי להאמין שהם יעשו פרסומות מהסוג הזה, זה ממש לא הסגנון שלהם.
הם ינסו למתג את עצמם בצורה אחרת מאפל, ולתת ללקוח להבין את זה לבד, ולתת לו לבחור (או לעזור לו לבחור) מה יותר מתאים לו

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #71 

עופר, אני יכול לשלוח לך צילומים מחדרי בדיקות של החברה שאני עובד איתה. publicity stunts לא מעניינים אותי ואני משער שגם אותך לא. דבר הכי בסיסי בחברה שמשווקת מוצר שמותאם לבקשת לקוחותיה (ואני נותן קרדיט לאפל בקטע הזה ) הוא בדיקת קליטה במכשיר, בטח שאם יצאת ב"פריצת דרך" באנטנה, על אחת כמה וכמה תבדוק אם זו פריצת דרך או התנגשות בקיר. זה ממש מוריד את ערך המכשיר.
לגבי שיווק במיתוג : "אנחנו יותר טובים", אני בספק. מייקרוסופט תשווק עצמה בצורה אחרת, אני מקווה מאוד עבורה שלא תיפול במלכודת המכוערת של אפל. כמו שכתבתי מקודם - אני מת לראות מישהו שיצא פעם אחת בשוק הסלולרי כחדשני בזכות עצמו, ולא בזכות הדימיון שלו למוצר אחר מוצלח בשוק. אם מיקרוסופט תצליח בזה - אשריה ואשרינו.
Vocare Ad Regnum

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #72 

אתם לא ראיתם את פרסומות IM A PC?

הי אפל כאן ירדה במשך שנים על WINDOWS ועל מיקרוסופט - הם בנו עליה משמעותית בכמות המשתמשים של מק על בסיס הפרסומות האלה, שיש להם רמה מדודה של ציניות והומור שלדעתי היא מושלמת. אני נהנה בכל פעם מחדש לראות את הפרסומות האלה, למרות שאני בהחלט בצד של ה-PC האומלל שתמיד חוטף אותה שם.

לגבי מיקרוסופט. הם יודעים לנשוך כשצריך. פרסומות ה LAPTOP HUNTERS הכניסו לאפל בבטן הרכה ולפי הערכות בשוק העלו מאוד את מכירות הלפטופים הספציפיים שפורסמו בדרך זו.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #73 

ג'סטין לונג נמצא בנקודה הנכונה בפרסומת הזו. אגב - מייקרוסופט הוציאו פרסומת נגד (או כמה) שהייתה די משעשעת. בתרגום חופשי לאחד הקטעים:
PC:מה אתה שומע ?
MAC: משהו ממש טוב.
PC: אתה יכול לתת לי לשמוע מה שאתה שומע ?
MAC: אממ...לא.
PC: בבקשה ?
MAC: אוקיי, עבור דולר.
Vocare Ad Regnum

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #74 

בפרסומות האלו אפל הציגה את החסרונות של הפיסי, ולעומתם את היתרונות לכאורה של המק באותו נושא.
הרעיון היה חמוד, אבל בהרבה מהקטעים האלו היו שקרים והגזמות, וזה קצת הרגיז. בנוסף, הרעיון של המסע פרסום היה להראות את אפל באור חיובי על חשבון הפיסי השלילי - וזה מה שלא אהבתי.

מיקרוסופט אכן ענתה ב im a pc, אבל שלא כמו אפל הם פשוט הציגו דברים חיוביים על עצמם, וכל מיני פוטג'ים שאמורים לעורר רגש חיובי או הזדהות, היא לא השתמשה במסרים שלילים על אפל או על מק - ולמרות זאת כולם ידעו בדיוק כנגד מי הפרסומת מדברת, לדעתי האישית זה מסע פרסום יותר מתוחכם ויפה, גם אם פחות משעשע.

היוצא דופן היחידי [שאני מכיר] זה פרסומות הקניונים והכסף למחשב הנייד, שם המק אוזכר במפורש בהקשר המחיר שלו, אבל שלא כמו אצל חלק מהפרסומות של אפל זה אכן פרמטר עובדתי לחלוטין, והאיזכור לא היה גולת הכותרת של הסרטון.

TANDBERG, זה סרטון חדש ? לא נתקלתי בפרסומת הזו, יש לך לינק או משהו ?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #75 

אגב פרסומות, אני מניח שכולם מכירים את הוריאציה הזו... :lol:

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #76 

לא סרטון חדש, אתה יכול למצוא אותו ביוטיוב, זה חסום לי דרך המחשב של העבודה.
תנסה לרשום pc vs mac - music
Vocare Ad Regnum

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #77 

[quote="elangab"] TANDBERG, זה סרטון חדש ? לא נתקלתי בפרסומת הזו, יש לך לינק או משהו ?[/quote] לינק לוידאו

ועוד אחד :)
לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=1UNSfm4Of80">לינק לוידאו

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים