לא מזמן קראתי מאמר על מכניקת הקוואנטים , ששם נאמר שהחלקיק "מחליט" אם הוא אלקטרון או אנרגיה רק ע"פ מודל אקראי שלו . בהתחלה חשבו שאם המיקום מתאים יותר לאלקטרון הוא ישתנה לאלקטרון , ואם לא הוא ישאר אנרגיה , אח"כ מצאו שלעיתים הוא מחליט שונה .urisavor כתב:אייל, אני מאד מעריך (ללא שמץ ציניות) את מה שאתה כותב, את ניסיון הפישור וההרגעה. אבל, אני נאלץ שלא להסכים עם עיקרי הדברים.
בעוד שיש אכן טענות שהמדע אינו יכול להתמודד איתן, לא בשכאלו דובר כאן.
הטענות מדידות, בנות הפרכה (או הוכחה!) ואינן מתיישבות עם המדע הידוע והמוכח.
ואגב, למדתי לאחרונה את מקור הביטוי "מילה בסלע" והוא הפוך ממה שרובנו רגילים לחשוב: "מילה בסלע - שתיקה בתרי" כמדומני הוא הביטוי המלא, שפירושו שמילה שווה סלע (סוג מטבע) אך שתיקה שווה שניים - כפליים. ליוסי מגיעות מחמאות נאות יותר...
הנקודה כאן היא פשוטה מאוד , אתה לא יודע מה באמת קורה , המדע לא יכול לומר לי בוודאות מוחלטת כי אם חלקיק מחליט לבד אם יש לו מסה ואז הוא אלקטרון , או שאין לו מסה , לך אין אפילו יכולת לנסח מבחן שיהיה חד חד ערכי לכול אדם בעולם , שתוכל לחזור עליו וכולם יגיבו באותה צורה . ולכן לבוא ולהשתמש בכלים מדעיים כדי לשלול , תופעות שאנשים חוווים , זה פשוט טעות . זה שימוש בכלי הלא נכון
אולי אני אנסה להבהיר את זה עוד יותר בצורה אחרת :
יש ספר מדע בדיוני שבו הגזע האנושי נלחם נגד גזע אחר , הם רואים שאנשים שלהם נלחמים בהם והם אפילו לא יודעים אח"כ מה הם עשו , בספר יש להם טכנולוגיית סריקה מוחית שמאפשרת להם להוציא את כול המחשבות שקדמו לאירוע . אני אנסה לקצר , אבל שם היכולת של הגזע השני זה שפה
הם הבינו שאם תמחק לאדם את המוח ותשים לו שפה של מכונאי , רק שפה מתוכננת באופן מתימטי כך שהמחשבות שבה יחזרו למכונאות למשל , הבנאדם יהיה מכונאי . כנ"ל גם מרגל וכנ"ל כול מקצוע שהוא
מה שאני מנסה לומר שה"שפה" של המדע , איננה ה"שפה" של החוויה שאנשים חווים ולכן פשוט אי אפשר לשלול אותה ו/או להסביר אותה בשפה שאינה כוללת יכולות וורבאליות לתיאור דברים שהם עמומים וחוויתיים
אני מקווה שההסבר הזה יתן לכולם קצת פרספקטיבה מדוע אתם משתמשים בכלים הלא נכונים אם אתם רוצים אישוש מדעי לתופעות שאנשים חווים