ביקור במיפעל אומגה אודיו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049

שליחה

haim

כנראה לא שמת לב שלא אני שיחררתי את ההצהרות המפוצצות, לא אני טענתי שהרמקול נבדק מול עשרות זוגות , אני בדקתי אותו מול שתי זוגות וזה הספיק לי, אני לא קטלתי את הרמקול רק טענתי שלא צריך לנפח את יכולתו מעבר למה שהוא באמת, לא ניסיתי לשכנע אותו שהרמקול לא טוב או איכותי רק כתבתי את דעתי ותשים לב שבשום מקום לא קטלתי אותו, כדאי לפעמים להכנס קצת לפרופורציות וגם לקרוא לאנשים שקונים רמקולים מעל 10K פלצנים גם בהקצנה זה לא לעניין.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419

שליחה

(Y)
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

satantin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333

שליחה

אין כל טעם לויכוח כל עוד הציבור המכובד והנוכח לא ישמע את הרמקולים המדוברים

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

satantin

כנראה לא קראת את השירשור, לדן אין צורך שעוד מישהו ישמע את הרמקול הוא אהב אותו וזה מספיק כך גם אני בחרתי את הרמקולים שלי וככה כל אחד צריך לבחור , גם אם מחר יגיע מומחה עולמי ויאמר שהרמקול שלי על הפנים זה לא יעניין אותי כי אני כמו דן בוחר מה שטוב בשבילי כמובן שבמגבלות תקציב ואם לכל אחד מאיתנו היה תקציב גדול יותר או בלתי מוגבל לבטח היה עושה בחירות אחרות, סך הכל הדיון היה בנושא ההצהרות של דן שעליהן לא הסכמתי.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

byrdparis

אינני רפרנס לשום רמקול... אני יכול להגיד לך שטראנס האוס וכולי נישמע יותר טוב בפיור כי יש להם הרבה יותר באסים.
כאחד ששומע הרבה קלאסי וג'אז לעולם לא תבין מה צריך בשביל מוסיקה אלקטרונית קשה יותר.
ותאמין לי שאני לא שומע אלקטרוני ומחפש את הפרוט אני שומע אלקטרוני ומחפש את הבירות ואת המספרי טלפון של החברים.
כשאני מחפש יותר מזה אני מפעיל את הפוקל.
הקניה של הפוקל הייתה מצויינת והסיבה שאני הולך על רמקולים גדולים היא שאני לא אוהב צעצועים קטנים שנקרעים אחרי שתי דקות של לחץ מסיבי על הרמקול , אני מעדיף ללכת על רמקול שייתן לי קצת יותר.
ואביעד גם אני מכבד אותך ואני חושב שאף אחד כאן הוא לא רפרנס לבדוק מה טוב ומה לא ... {מקסימום מה טוב בשבילו}
ויותר מזה אני יכול להגיד שאנשים כמוני הם אולי הרפרנס הטוב ביותר לבדיקה מפני שאינני מושפע מסטיגמות מדבקות
ושמות מפוצצים.. ומה לעשות יודע משהו על מה שנישמע טוב או לא נישמע טוב.. זה כמו בחורה יש כאלה שאוהבים מלאות יש כאלה רזות
היתרון שלי כמו ברמקולים אני אוהב את כולן אבל לא הרבה מהן יהיה בנות זוג שלי.

lironk

אני חושב שבאמת יש כאן טבע לקטול את כל מה שהוא לא בנורמה היוקרתית והרבה פעמים קוטלים שמדובר כאן ברמקול טוב אבל זול.

haim

לי יש רמקולים של 10K ותאמין לי אני האחרון שאפשר להגיד עליו פלצפן. אבל אתה צודק בכל לשון של הצדקה ...
בגלל זה אני מניח שהרבה חברים כאן לא מגלים מה יש להם בבית אלה אם כן הם מוכנים להתקפה רצחנית מצד כמה חברים כאן
שכניראה ולא ידעתי שהם מייצגים את הרפרנס הנכון לרמקול המושלם.

לסיום!
מי שמכיר אותי יודע שאני החבר הכי נכון למלחמה אם אני חושב שאני צודק...
נעשה הסכם בין חברי הפורום.
כל עוד החבר לא רכש את הרמקול תגידו מה שאתם רוצים ... אם הוא כבר קנה {במיוחד אחרי מבחנים רבים}
ובמיוחד בחור כמו דן שתאמינו לי דיברנו בטלפון כל יום וכל פעם מחנות אחרת אחרי מבחן ארוך ומייגע...
כך שהבחירה שלו היא מאוד מדוקדקת בשבילו ואני חוזר בשבילו..
אז למה אתם חושבים שמי שקנה משהו שהוא קצת שונה ולא עוד פוקל הוא טועה ...?
חברים יקרים אני מכבד כאן את כולכם ואתם יודעים זאת אבל שימו לב שמיום ליום הפורום קוטל יותר ויותר חברים ..
בסוף נישאר 3 אנשים כאן ונדבר על בחורות.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נמר יקר ...תעשה לי טובה .
עם כל הכבוד ויש כבוד אי אפשר לתפוס את המקל בשני קצוותיו ...אי אפשר לבוא ולהתיימר להיות אודיופיל ולקנות רמקול עם "שם " שכזה לאחר שהפצרתי לך ואמרתי לך שאתה עושה טעות שהזמנת רמקול שגם לא שמעת ..
אתה יכול להגיד כמה שאתה רוצה ששמעת את "האחים" שלו ו"הבנת" איך חתימ תהסאונד שלהם נשמעת ובגלל שאתה " צריך " רמקול גדול ובומבסטי רכשת את הפוקל שיש לך כיום .

אין פה שום מעשה אודיופילי או חכם
1 אין שום קשר בין חתימת הסאונד של הסדרה ובין הרמקולים השונים בסדרה .
2 אין שום קשר בין גודלו של הרמקול וכמות האלמנטים ברמקול ובין העמידה שלו בעומס האינטנסיבי שהמויסקה שלך מייצרת .
דרך אגב מוסיקה קלאסית סימפונית היא בין סגנונות המוסיקה המאסיבים ביותר שיש .
זה שיש אצלך במוסיקה כמוביות באסים ובומים על קוליים לא אומר שום דבר .

3 אין שום התאמה בין מיקום הרמקול (בחדר שינה שלך) ובין גודלו . זאת טעות היה לקנות כזה רמקול גדול (ואני יודע אתה הולך לעבור לסלון יחותר גדול עוד חצי שנה שנה שנה וחצי שנתיים וכו ...)

4 להמשיך ?

בקשר לרפרנס שלך לרמקול : הרעיון שמישהו יהיה רפרנס למה טוב ומה לא טוב הוא בעייתי כי
א) אותו אדם צריך להיות עם רקע בהאזנות של כמה וכמה זוגות רמקולים (5 או 10 זה לא הרבה)
ב )צריך להיות לאדם מושג סביר מה קורה סביב בעולם האודיופיליה תמחורים טיבים שמות וכדומה כדי להבין מה "כן" ומה" לא "
ג) אותואדם צריך לדעתי גם לעשות הבדלה בהאזנה לרמקול כדי בחינה האם הרמקול לטעמו או לא (זה עיניין סוביקטיבי ) לבין האם הרמקול עומד בקריטריונים האזנתיים בעולם שלנו (ברמה האוביקטיבית .) בשביל הרמה השניה צריך טיפה להבין ולדעת קצת מעבר לפיור אקוסטיק מדבקה או לאו ולרכוש פוקל מתמונה בלבד . (סליחה נמר שאני חוזר על זה כל הזמן אבל זה פשוט *** לי מאד . )

שחברך טאסקם הודיע לאחר הודעות רבות שעוד יומיים יגיע הרמקול והנמר יבוא לשמוע אותו
היה נשמע מדבריו שאתה הרפרנס מבחינתו להאם הרמקול טוב באמת כמו שהוא אומר או לאו .

אז הגבתי לטאסקם ממתי הנמר הוא רפרנס למה טוב או לאו <?!.

כי
1 אם הוא אהב את הרמקול מה זה משנה מה תגיד ?
2 אם אתה אוהב את הרמקול ותגיד שהוא טוב אזי הוא באמת טוב ?
להזכירח אתה אוהב את הפיור אקוסטיק שלך וגם ברמה שאתה אפילו מייחס להם עליונות בדברים שהפוקל שלך לא עושה טוב כמוהם ..
אז מה לעשות חבר טוב ויקר : פיור אקוסטיק זה *** רמקול נקודה
אתה יודע את זה וכולם פה יודעים את זה בדיוק כמוך .
חבל שלא צילמתי אותם ששמעתאותם באותו מעמד של קנית הרמקול שלך ש"היית" חייב להעמיד אותם שם בחדר בפיוז .

אם תודה שהרמקול שלך נשמע ממש רע וכל מלחמותיך היו רק אם הוא מדבקה או לא לא יוריד מכבודך .
יתרה מכך רק יראה שלמדת שיעור במה טוב או לא טוב ברמקול .
טעם זה עיניין סויבייקטיבי ואני אפילו לא מתחיל לדון בו .

אביעד

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש לי את ההרגשה שאנשים פה לא קוראים את השירשור ומגיבים בקלישאות חבוטות, חברים אם תקראו את השירשור תבינו שאף אחד לא קטל את הרמקול אף אחד לא אמר לדן שהוא טעה בקשר לקניית הרמקול , דחיל ראבק ( בעברית : בחייאת ) בנאדם קנה רמקול שאני שמעתי ואני לא חושב שהוא שווה הרבה יותר ממה שהוא עולה כתבתי שלמחירו הוא תמורה טובה אבל אני לא מסכים לטענתו של דן שזה הרמקול הכי טוב עד 5000 שח שקיים בארץ , יתכן וזה מה שהוא חושב אבל אני חושב שבנושא זה הוא טועה וההיתי חייב להביע את דעתי , אז מה כל תגובה על רמקול שהוא יחסית זול תוציאו את הקלישאות הידועות ? אסור להביע דעה על משהו זול , דווקא פה בפורום יש הרבה המלצות על דברים זולים ואנשים לא קוטלים אותם לדוגמא וורפיידל דיימונד ש"מומחים " שמחים להמליץ עליהם לבעלי תקציב מוגבל וטוענים שהם תמורה טובה אבל לא מעבר לזה. אני חושב שבפורום מקצועי אין טעם לצאת בהצרות בומבסטיות אלא רק לגופו של עניין ולגופה של בדיקה ספציפית , תארו לכם שמחר אני אכתוב שהפלזמה של פנסוניק היא הפלזמה הטובה ביותר עד 25K אז לאנשים אין את הזכות הלגיטימית לחלוק על קביעה זו?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אביעד יקר.
אין לי ויכוח כאן עם אף אחד אני רק אומר את דעתי..
ועוד כמה שאלות.
מה זה אודיופיל?
מה הקריטריונים להיות אודיופיל?
מה זה רמקול אודיופילי?
והאם זה עיניין של טעם?
ומי קבל שמישהו אחד אודיופיל בזמן שהשני לא?

תראה אביעד אני מתייעץ איתך כמעט בכל קניה שאני עושה.
רוב הזמן אני מקשיב לך , אבל עדיין לכל אחד הטעם שלו.
שמעתי את הרמקולים שלך ומאוד אהבתי למרות התנאים הגרועים {בעת המעבר}.
אבל עדיין לו עיניין אותי נתונים ושאר ירקות אלה קודם כל איך הוא נישמע.
אם היה כתוב על הפוקל שלי פיור אקוסטיק הוא היה פחות טוב ? פחות איכותי?
האם שמעת פעם רמקולים זולים שאהבת?
ואם כן מעניין אותי לדעת מי הם?
למה אתה חושב שרמקול לחדר צריך להיות מדפי ?
אולי אותו מאזין מחפש קצת יותר עוצמה ובסים ולא בא לו על סאב.
האם אתה חושב שהדגם הקטן יותר יעמוד באותן עוצמות כמו הגדול שבסוף לקחתי?
אם כן אני עכשיו מחליף.

הכל באהבה חברים אין כאן ויכוח וכעס ..
אולי אחרי השרשור הזה אני אלמד משהו חדש . {או שעדיין אשאר בשלי}

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אין כאן שום ויכוח אני פשוט רוצה שתבין תלמד תשכיל כדי שיהיה לך את השכל בפעם הבאה .

לגבי כל השאלות מי אודיופיל או כל מושג אחר בעולם הזה אפשר לפתוח שרשור ארוך אחר והיו ויהיו בכל הפורמים העולמיים לגבי זה .
איני מתיימר להגיד מי אודיופיל אמיתי ומי לא או להתחיל לנתח מי כן או לא .

רמקולים שנחשבים אודיופילים הם רמקולים בעלי "שם " כזה קודם כל אין מה לעשות זה עיניין של מיצוב ועיניין של פרסום
מהבחינה הראלית והטכנית אלה רמקולים שנבנים תוך שמירה על כמות פשרות נמוכה כמה שיוכלו
בנויים במיטב החומרים לתכנון שלהם ונשמעים בהתאם .

רמקול טוב יהיה רמקול בעל הפשרות המעטות ביותר ..הבעיה במילה טוב מפני שזה עיניין של טעם .

הבעיה פה היא בעקומה

בגבהים מסוימים יש רמקולים רבים וכמו כן יש גם עליה ברמה כל הזמן עם העליה בתקציב אולם גם זה מפסיק לדעתי ולדעת הרבה אחרים שבחנו והאזינו לרמקולים רבים בחייהם .

שוב אני היום יכול להבדיל בין רמקול טוב ורמקול רע כי יש לי רפרנס מסויים מה רמקול צריך לעביר למאזין
שים לב אני לא מדבר על איך הוא צריך להשמע מפני שלכל רמקול או חברה יש חתימת סאונד מסויים וזה עיניין של טעם .

הפיור אקוסטיק שלך הוא רמקול רע וששמענו אותו יחד עם הגברה טובה מול רמקולם שונים שהם ללא ספק פי כמה וכמה טובים ממנו שמעת לבד את ההבדלים ואת מה שהוא לא עושה נכון וטוב .

אם היה כתוב על הפוקל שלי פיור אקוסטיק הוא היה פחות טוב ? פחות איכותי?

התשובה היא לא ! מצדי אתה יכול לקרוא לפוקל "רמקול סמי ובניו על האש"
אני לא רוכש בדרך כלל בגלל שם בטח ובטח לא רמקול שלא שמעתי .

הבעיה היא האם אנשים יקראו סקירה על רמקול שנקרא סמי ובניו על האש ?
או יקנו אותו אודיופילים ש"צריכים" שמות בבית
אין מה לעשות זה עושה את זה

גם אתה ניגשת לפוקל להזכירך אמרת לי בטלפון לפני שנסענו שאתה רוצה לקנות כזה !
איך ? לפי מה ?
פשוט שמעת שהוא טוב שיש לו שם והלכת לבדוק אותו ולהקשיב
את הבחירות שלך עשית בעצמך ואתה משלם עליהם לבד .

האם שמעתי רמקולים זולים : בודאי המון אני לא נולדתי עם כפית של כסף ביד והמערכת שלי עדיין לא שווה כל כך הרבה כסף מול אודיופילים אחרים בארץ ובעולם ...

עד שהגעתי להקשיב לדברים יקרים הקשבתי גם לזולים יותר .

יש המון רמקולים שלא עולים כמו אוטו יד שניה ונשמעים נהדר נותנים תמורה טובה למחירם וכו ..שים לב שאני לא אמרתי שום דבר רע על רמקול זול .
אמרתי רק שיש עקומה של טיב והיא עולה בדרך כלל עם התקציב .

למה אני חושב שרמקול לחדר צריך להיות מדפי : אני לא חושב שלכל חדר צריך מדפי אני פשוט אומר שלחדאים ממוצעים סלונים קטנים בינונים וחדרי שינה בפרט מדפי יתן תמורה טובה יותר והתאמה אופטימלית לגודל החדר .

זה לא משנה עכשיו גם בס אתה צריך או כמה "בום" בום אתה שומע במוסיקה שלך .
אם אתה חושב שזה באסים מה שאתה שומע שם אז כנראה שאתה פחות מבין ממה שחשבתי
אני בטוח שהחדר שלך נשמע כמו פקעת עצבים מהלחץ של גלי הקול שנוצרים לך בעת האזנה בחדר השינה שלך עם הרמקול הזה .

זה ממש לא "נכון" וממש לא אודיופילי אם תרצה . אם אתה אוהב תבורך תהנה ותמשיך אבל אין שום קשר בין האזנה כזאת למוסיקה ובין העולם האודיופילי .

לגבי הרמקול הקטן יותר ששמענו : אני חושב ואני בטוח שהו היה פי 10 טוב יותר ממה שלקחת אתה .
יותר מכך אתה יכול להיות בטוח בזה כי אותו שמעת !!!!

אתה פשוט שמעת רמקול וקנית רמקול אחר מאותה הסידרה כי רצית "יותר גדול" "יותר הרבה"
זאת קניה טיפשית ולא נכונה בעליל .

אם אני הייתי הולך על הסידרה הייתי אפילו הולך על 714 אפילו לא על ה 716 .
הוא מאוזן הרבה יותר משני אחיו הגולים יותר .

דרך אגב יש מבצע מצויין באחד החנויות עכשיו על הסדרה הגבוהה יותר "הקובלט" במחיר שאתה קנית את הרמקול שלך יש את המקביל שלו בקובלט .

שוב אני חוזר אין שום קשר בין גודל הרמקול במימדים הללו ובין עמידתו בווליום וכדומה .
אתה ממש לא מגיע לנתונים בפיק רגעי ואפילו לא מתמשך כמה שלא תנסה .

בהצלחה .

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ראשית אני שמח שלקחתי את הגדול ולא את הקטן...
דבר שני אני עדיין חושב שיש מצבים בהם אני ניגעל מהפיור ומודה לאלוהים שזה לא הרמקול המרכזי שלי.
אבל עדיין אני חושב שאני עשיתי בחירה נכונה עם הפיור מפני שלמחיר שלהם אני בטוח שהם נותנים לי {בשבילי} תמורה הולמת למחיר.
רק שבפוקל שילמתי הרבה יותר ותכלס הם גם תמורה הולמת למחיר.
מאז שהיינו בפיוז ביחד שמעתי עשרות רמקולים.
ומכל רמקול מצאתי משהו טוב ומשהו רע. אם זה בגבוהים אם זה בבסים.
יש סיגנונות שבהם אני רוצה שהבס ימרח ויש שלא.
ותאמין לי יש דברים שהפיור עושה את זה כמו שאני אוהב.
זה לא שאני מתחסד אחרי הכל יש לי את הפוקל שהוא "בליגה של הגדולים" ואם עדיין אני חושה שיש פעמים שאני יותר אוהב לשמוע את הפיור אז תבין שאני הכי אמיתי שיכול להיות.

באהבה והערכה .

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

אני מסכים ולא מסכים עם חלק מהדברים שנאמרו.

א) מחיר אינו מדד ראשי לאיכות סאונד. כמובן שיש לו משמעות, אבל לא להיסחף.

ב) אם מתחילים "להשוות" לפי מחיר לדאוג להשוות לפי המחירים בחו"ל. ראיתי מספיק
פעמים מוצרי אודיו שעולים בחו"ל אותו הדבר, אבל בארץ קיים הפרש גדול במחיר.

ג) כל העניין הזה של גודל הרמקול יחסית לגודל החדר אינו נכון. קיים פה שיקול מאד חשוב
בהיבט האסטטי, אבל הסאונד עובד אחרת. בסדרה מסויימת של רמקולים ההבדלים היחידים
בין הדגמים הרצפתיים לאלו המדפיים הוא בתפוקת התדרים הנמוכים - היכולת לרדת יותר
נמוך וביותר עוצמה. אין ספק שתדרים נמוכים עושים את הכי הרבה הבעיות בחדר בבית, אבל
זה שרמקול יותר גדול לא אומר שהוא זקוק לחדר יותר גדול, אלא שהוא יותר מתאים לחדר
גדול מרמקול קטן. המערכות סאונד לרכב הכי נחשבות בחו"ל כוללות כמה וכמה סאבוופרים
בתוך חלל עשירית מהגודל של חדר ממוצע, אבל הם נשמעים נפלא ( לפחות לפי כמות
הגביעים שהם מביאים לבעלי הרכב ).

ד) רמקול רצפתי ( לא מאד יקר וגדול ) רוב הזמן אינו מסוגל בכלל להפיק תדרים נמוכים
כראוי. מי שרוצה באסים טובים, שירכוש רמקולים מדפיים וישלב אותם עם סאבוופר, שאותו
לפחות אפשר למקם בצורה אופטימלית.

ה) כמות הדרייבירם ברמקול, אכן אינה קשורה כלל לאיכותו.

ו) ללא קשר לחברי הפורום, האזנה לעשרים (נניח ) זוגות רמקולים במשך 60 דקות ( נניח )
אינה הופכת את המאזין למומחה בעל יכולת הבדלה/השוואה בין רמקולים שונים.

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

(Y)

,,,,טוב כמעט על הכל :roll: ,,,, :wink:

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

גם מסכים עם הרוב , חשוב גם לדעת שהשוואה ביו זוגות רמקולים עושים ראש בראש כאשר הם מחוברים לאותו רסיבר/מגבר ונגן , וזה שהולכים ושומעים כמה זוגות בכמה חנויות לא נותן שום מדד לגבי ההשוואה בין הזוגות השונים.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

איזה כאב ראש עשיתם לי בחיי....
אני מסכים שלוי הוא חתיכת אחלה של בנאדם, מלך פשוט!
אם אתם זוכרים אז שהלכתי אליו לקנות ת'מעמדים שלי עשיתי לו חקירת שב"כ על כל החברה ועל הקשר שלה על מוראל וכו' וכו'.
מה שכן מעניין אותי זה האם לוי מרדכי הוא אחיו או קרוב של מאיר מרדכי שהוא מקים מוראל.....?
אל תשכחו שיש לאומגה דגמים יותר יקרים ויותר חזקים מהדגם המסוים הזה...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10131

שליחה

תאמין לי אופיר אתה נמר של אומגה אודיו ובנוי. :lol:
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

הם לא אחים אלא היו פעם שותפים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

יעני הקטע של השם משפחה זה מקרי?

tascam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426

שליחה

הם בני דודים

דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”