מדריך רכישה באמזון לשירותכם (שאלות נפוצות) - הערות ומשובים יתקבלו בברכה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אני לא זוכר אם בגמל אפשר, אבל בKEEPA בטוח אפשר - לעקוב אחרי מחירים של אמזון בנפרד ושל 3RD PARTY בנפרד.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
שם מלא: James Stone

ממתי כשמזמינים רק פריט בודד, אין מע"מ?

שליחה

הזמנתי (שוב) זוג בלנדר ברווילה (שכרגע שוב במבצע); ואז שמתי לב שאם הכמות היא בודד, אין מע"מ (רק מחיר ומשלוח) אבל אם הכמות יותר מאחת, פתאום יש מס (מע"מ) כאשר מחיר המוצר מתחת ל-$75 דולר.

לא מבין את זה. יש הסבר?

ג'יימס

erezgur
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405

שליחה

אם עלות החבילה עד 75$ לא ייגבה מס.

אם מעל 75$, ייגבה מס על עלות החבילה (+משלוח).

אם מחיר פריט בודד מתחת ל-75$ אבל מחיר 2 פריטים ביחד 75$ ומעלה - אז מובן מדוע ישלגבות מע"מ.
למרות האמור לעיל - באמזון לעיתים גובים מקדמה עבור תשלום המיסים גם כאשר אין צורך, במקרים כאלו אתה אמור לקבל את ההחזר לאחר שבועיים שלושה (מרגע שחרור החבילה מהמכס בארץ).

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

איזה מעצבנים הבריטים הללו..

שליחה

erezgur כתב:אם עלות החבילה עד 75$ לא ייגבה מס.

אם מעל 75$, ייגבה מס על עלות החבילה (+משלוח).

אם מחיר פריט בודד מתחת ל-75$ אבל מחיר 2 פריטים ביחד 75$ ומעלה - אז מובן מדוע יש לגבות מע"מ.
למרות האמור לעיל - באמזון לעיתים גובים מקדמה עבור תשלום המיסים גם כאשר אין צורך, במקרים כאלו אתה אמור לקבל את ההחזר לאחר שבועיים שלושה (מרגע שחרור החבילה מהמכס בארץ).
...
·

לפעמים בא לי לבעוט למישהו בתחת שם. שלחתי להם מייל והם עונים לי בנימוס שאקרא את קובץ הכללים שלהם.

אז כתבתי את זה: (עוד לא שלחתי)
[left]
I don't want to repeat myself, but I am sure that your tax handling department knows very well that in my country, all goods that doesn't reach $75 are tax free.

Considering this knowledge, I wonder why did you have to collect that "import fee deposit" in first place?

I wonder. Doesn't your tax handling department knows that?

Based on what rule they charged 48.7 pounds as if they where even close to $75 ?![/left]

לשלוח להם? :twisted: :@ :P (6)

ג'יימס

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844

שליחה

ג'יימס
חליק עצבים
לך תקנה בשקם אלקטריק או באלמ ויסתיימו בעיות הצרכנות שלך :lol:

erezgur
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405

שליחה

הם גובים *מקדמה*, לאחר שחרור הפריט מהמכס, אם מתברר שגבו יותר ממה שצריך - יחזירו.

תעשה טובה ואל תשלח את מה שרשמת...

miki775
טרול
טרול

שליחה

ג'יימס
ועכשיו ברצינות
מאז שהתחלת לרכוש באמזון (משהו כמו 4 חודשים?..)
שמתי לב שאתה מוטרד ולא בפעם הראשונה
חבל שאתה לא יודע להעריך את היתרונות של מרכז הצרכנות מס 1 בעולם

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661

שליחה

בוודאי שתשלח. למה לא?
יש להם טעות וצריך לתקן אותם.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אמממ..

שליחה

miki775 כתב:ג'יימס
ועכשיו ברצינות
מאז שהתחלת לרכוש באמזון (משהו כמו 4 חודשים?..)
שמתי לב שאתה מוטרד ולא בפעם הראשונה
חבל שאתה לא יודע להעריך את היתרונות של מרכז הצרכנות מס 1 בעולם
...
·

אממ.. לא מוטרד, אבל בדיוק בשביל זה ישבתי ולמדתי את החוקים והכללים ומה חל על מה, ומתי משלמים מס, ואיך להשלים ל-$75. כאן, ישנה סיטואציה שחברת אמזון עצמה "עוברת על הכללים" (וזה כבר מוזר)
זו הסיבה שכשזיהיתי את זה, קודם כל שאלתי מה לעזאזל קורה כאן?

אז זה "קצת" מעצבן, למרות שאני יודע כמעט בוודאות שבסופו של דבר אקבל את החיוב העודף הזה בחזרה, אבל אני בכל זאת לא אוהב את זה. מצפה מהם להיות יותר מדויקים, יותר מקצועיים וכשאני כבר מצביע להם על כשל שכזה, הדבר האחרון שציפיתי לו הוא שיפנו אותי לספר הכללים שלהם.

זהו. אני אוהב מקצועיות, דייקנות והתייחסות אמיתית לסוגיות שעולות מצד הלקוח.

ג'יימס

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9466
שם מלא: אורי

שליחה

אתה טרחן על גבול המטרידן..
מאז שגילית את אמזון אתה מציף אותנו ואותם בהגיגים ותהיות בלי סוף..

תעשה טובה ותפתח שירשור משלך של תלונות על אמזון ותן לנו להמשיך להנות בשקט

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661

שליחה

ואתה תוקפן על גבול הלא נעים (בטח פחות נחמד כשזה מופנה אליך).
מה זה? קצת נימוס.
הטרוניה שלו מוצדקת בסה"כ.
בגלל שזה השרשור שלך זה לא סיבה להשתלח בו ככה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

האימיילים שלך מגיעים לדרגה הכי נמוכה של שירות הלקוחות שלהם ( הודי \ פיליפיני \ פקיסטני - מחק את המיותר), ואתה מקבל תשובה מוכנה מראש. תשלח 1000 כאלה, לא באמת יעשה משהו.
חבל על העצבים והמאמץ, יש דברים שפשוט צריכים לקבל כעובדה
נערך לאחרונה על ידי shuali ב 22/01/2017 23:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

EyeKey
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

היום הגיע שליח של UPS לבית שלי עם חבילה. רק מה, את החבילה שלחתי למקום העבודה שלי.... טוב שהיה מישהו בבית. על החבילה כמובן כתוב את הכתובת של העבודה. כנראה שUPS בארץ הסתמכו על הכתובת שלי מהזמנות קודמות.

אגב, אני חייב לציין שהאריזה של אמזון ממש גרועה. לא פעם אני מקבל חבילות קרועות. הם שולחים בחבילות גדולות מדי ונשאר הרבה חלל ריק שגורם לחבילה להיקרע ברגע ששמים עליה משקל. וזה שהם דוחפים פנימה את ה20 שקיות אוויר האלו לא עוזר בכלום... רק מעצבן אחר כך שצריך לרוקן מהם אחד אחד את האוויר לפני שזורקים אותם.

פעם אחת קיבלתי חבילה כל כך קרועה שהתפלאתי לראות שלא נפל ממנה כלום.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי

שליחה

EyeKey כתב:היום הגיע שליח של UPS לבית שלי עם חבילה. רק מה, את החבילה שלחתי למקום העבודה שלי.... טוב שהיה מישהו בבית. על החבילה כמובן כתוב את הכתובת של העבודה. כנראה שUPS בארץ הסתמכו על הכתובת שלי מהזמנות קודמות.
...
·
תתקשר ל-1-700-700-877 ותבקש לשנות את הכתובת הרשומה אצלם לכתובת של העבודה.
כאשר אתה רשום במערכת, הם כלל לא מתייחסים לכתובת שעל החבילה.

miki775
טרול
טרול

שליחה

shuali כתב:האימיילים שלך מגיעים לדרגה הכי נמוכה של שירות הלקוחות שלהם ( הודי \ פיליפיני \ פקיסטני - מחק את המיותר), ואתה מקבל תשובה מוכנה מראש. תשלח 1000 כאלה, לא באמת יעשה משהו.
חבל על העצבים והמאמץ, יש דברים שפשוט צריכים לקבל כעובדה
...
·
החבר שהעיר לו צודק *בכל מילה שכתב* .
ניסיתי להסביר לו *בעדינות* שהוא מגזים וזה כבר באמת מעצבן רבים פה וחבל שבגלל צרכנים כמותו ייצא לנו שם רע באמזון.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

deepspace כתב:ואתה תוקפן על גבול הלא נעים (בטח פחות נחמד כשזה מופנה אליך).
מה זה? קצת נימוס.
הטרוניה שלו מוצדקת בסה"כ.
בגלל שזה השרשור שלך זה לא סיבה להשתלח בו ככה.
...
יש גבול לכל תעלול... זה לא השירשור שלי - זה שירשור שמיועד לאנשים שרוצים להזמין מאמזון - לא לאנשים שחופרים בלי הפסקה על שאלות ותהיות הזויות ולא מפסיקים להתלונן (ולמרות זאת לא מפסיקים להזמין..)

שיתכבד לו החבר ג'ונס ויפתח שירשור תלונות על אמזון ואתה מוזמן לענות לו שם ולחזק את ידיו.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עכשיו נזכרתי - אתה גם ממאוכזבי אמאזון וזה לגיטימי לגמרי אז ההמלצה שלי תקפה גם אליך - פתח שירשור יעודי לתלונות אמאזון - כמו שהמלצתי לך בעבר:

https://www.hometheater.co.il/vp2497132#2497132

תנו להנות בשקט..

EyeKey
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

חדשות טובות לגבי i-parcel, הם סוף סוף נותנים את המספר מעקב של דואר ישראל אוטומטית. זה הסטטוס של חבילה שלי שהגיעה לארץ:
Upon successful customs clearance, your parcel will be given to Israel Postal Company LTD who we use for local delivery to your address. Their tracking number is XXXXXXXXXXX, you can link to it here.

וחוץ מזה עוד לפני שהתעדכן הסטאטוס הזה החבילה הגיעה למיון ארצי... (על פי התאריך יום אחרי שהיא הגיעה). הטיפול במכס חזר להיות מהיר?

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

באמת חדשות טובות (Y)

אני באופן אישי ירדתי מכל נושא הבלאק פרידיי גם בגלל עיכובים משמעותיים בזמני משלוח וגם בגלל שראיתי שיש מבצעים לא פחות טובים בסוף השנה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

EyeKey כתב:חדשות טובות לגבי i-parcel, הם סוף סוף נותנים את המספר מעקב של דואר ישראל אוטומטית. זה הסטטוס של חבילה שלי שהגיעה לארץ:
Upon successful customs clearance, your parcel will be given to Israel Postal Company LTD who we use for local delivery to your address. Their tracking number is XXXXXXXXXXX, you can link to it here.

וחוץ מזה עוד לפני שהתעדכן הסטאטוס הזה החבילה הגיעה למיון ארצי... (על פי התאריך יום אחרי שהיא הגיעה). הטיפול במכס חזר להיות מהיר?
...
·

זה מהאתר שלהם? או מאיזה אפליקציית מעקב...?

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”