אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

Class889 כתב:אם תרצה לעשות NAT אתה תצטרך נתב, אני דיי בטוח שהם לא יספקו נתב מהסיבה היחידיה שרוב הנתבים היום לא יכולים לספק 1 גיגה WAN-LAN Throughput ואם הם כן יספקו לך נתב הם יצטרכו למצוא נתב שיכול לעמוד בזה ואני מאוד בספק שהם יביאו לאנשים נתבים כאלה, עם המתב אין שום בעיה כזאת.
...
יש מישהו היום שלא צריך להעביר את האינטרנט לפחות למחשב או שניים, סטרימר ואיזו טלוויזיה חכמה?
אז מה כל אחד יקבל חיבור נפרד וIP נפרד מunlimited? נשמע לי שכדי להכנס לשוק, הם צריכים לתת פתרון לבעיה הזאת.
לא יודע מה אתה מתכוון שאין נתבים שתומכים ב1G, אבל בהתחשב בעובדה שסיסקו היא ספקית הציוד של הפרוייקט, נשמע לי ש 1G קטן עליהם.

מניח שנדע יותר עוד חודש כשיתחילו לחבר אנשים בבאר שבע (בהנחה וחמאס לא יפר את הפסקת האש)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401

שליחה

הוא כן הפר אותו לצערי. וצריך להכנס באממאמאא שלהם הזבלים....

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

במקומות שעושים סיבים אופטים בP2P כמו שפה מחלקים אך ורק מתג ואותו מתג אומרים ללקוחות לחבר לנתב משלהם

אפשר לראות פה מה Telia בשוודיה שפורסת P2P ללקוחות (רשת ethernet מלאה) משתמשים במתג ואל המתג הזה מתחבר הסיב שלהם כמו שאפשר לראות שיש לו את החיבור SFP:
http://www.inteno.se/Portals/1/Document ... XG6746.pdf

ממה שאני מניח זה שהם גם מספקים נתב עם WIFI וכו' אבל רק בתוספת תשלום אני מאמין. הנתב שהם משתמשים אין לי מושג מה ה- Throughput שלו , הם משתמשים ב- Thompson כלשהו.
[left]
"LAN1 Red This is where you connect
your computer or router"
[/left]

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359

שליחה

בהתכתבות שלי עם שירות הלקוחות שאלתי איזה ציוד מקבלים והתשובה היתה (ציטוט):

אנחנו מאמינים בשקיפות ופשטות ולכן לא מספקים ראוטר וע"י כך קושרים אותך אילנו בהתחייבות וכד', כמו שאתה לא מחויב לקנות נייד מספק השיחות ,כך אנחנו רוצים שתתקין איזה ראוטר שמתאים לך,בתקציב שלך ,ברמה טכנולוגית שמתאימה לך וכד'. הרעיון שיתקין מה שמתאים לו,יש רמות מחירים מ-50 ש"ח ועד 1,000 ש"ח ויותר
...
אז כנראה שכמו ש Class889 רשם באמת שכנראה מספקים נקודת תקשורת RJ-45 בקיר ומשם כל אחד יעשה מה שטוב לו.
אם באמת זה המצב אז כל ראוטר 1 ג'יגה יוכל לטפל בתקשורת מכיוון שהיא לא מגיעה ב- WAN אלא ב- LAN (זאת השערה שלי בהתבססות על הכתוב...)

הטלפון שכרגע יש לי הוא מוקד הרשמה לשירות והם רק לוקחים פרטים, אין להם שום מושג טכני, לטוב או לרע.
הספקיות שכרגע ידוע שיספקו את השירות מופיעות כאן, כולל מחירים (סה"כ תשתית + ספק):
http://unlimited.net.il/services/default.aspx?servicecategory=isp
אפשר לראות שהספקיות הגדולות אינן מופיעות כאן. לדעתי בגלל אינטרסים כלכליים גרידא.

כרגע כל הנושא היה בעיכוב בגלל המבצע בעזה. מדברים על דחייה נוספת של 3-4 שבועות.
בגלל שעדיין "מטפטפים" עלינו אני לא בטוח שההתקנה תתחיל במועד החדש, אולי תיתכן דחייה נוספת.

אני מנסה בנוסף להיות "שגריר" של השירות בבניין אצלי והחברה צריכה לחזור אלי עם פרטים נוספים בנושא.

אני אעדכן כשיהיו לי פרטים נוספים.
אלעד.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם באמת זה המצב אז כל ראוטר 1 ג'יגה יוכל לטפל בתקשורת מכיוון שהיא לא מגיעה ב- WAN אלא ב- LAN (זאת השערה שלי בהתבססות על הכתוב...)
...
לא הבנתי את מה שניסית להגיד.

אגב התשובה שקיבלת היא רק למי שגר בבניין.
שהרי בלובי/מרתף יהיה לך המתג החכם cat2960 שאליו יחובר הסיב וממנו יגיעו הכבלי cat5/6 לדירות.
מי שגר בבית פרטי לא יביאו לו cat2960 חח זה יהיה מצחיק, אז פשוט מביאים לו מתג שאליו מתחבר הסיב עם SFP.
האופציה השניה זה לשים מתקן בחוץ שעושה את ההסבה מסיב אל ETH ומשם יעבירו לך כבל רשת אל תוך הבית ואז יעשו לך נקודה בתוך הבית. מה מן השנים הם יבחרו? אני מאמין שיביאו מתג כי אז העבודה תיהיה קצרה ופשוטה הרבה יותר וגם לשדרוגים לעתיד הרבה הרבה יותר פשוטה.

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Class889
קצת הבלבלו לי המושגים...
מה שהתכוונתי להגיד זה שהיום המודם (בזק או הוט) צריך להיות מחובר בראוטר ליציאת ה- WAN (במידה ואלו מכשירים נפרדים) ואז יש צורך בראוטר בעל יציאת WAN של 1Gbit/s כדי לנוכל לנצל את החיבור בצורה אופטימלית.
הצורה שהבנתי את מה שכתבת הוא שבחברת חשמל זה יתבצע "מאחורה" בבניין ולדירה נקבל שקע Ethernet רגיל - אותו אפשר לחבר לכל נתב או מתג כדי לקבל תקשורת.
יכול להיות שהבנתי את הכל בצורה שגויה... מאוד...

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמו שהיום אתה מחבר את המודם של בזק או הוט ליציאת הWAN (wide area network) אז באותו אופן אתה תצטרך לעשות עם החיבור שמגיע מהקיר, ז"א שאתה תחבר עם כבל רשת את השקע של unlimited אל יציאת הWAN שלך.

הדבר הכי חשוב הוא שאנשים שירצו לקנות רוחב פס של 1 גיגה יצטרכו נתב מתאים.
מה הכוונה? אני אסביר את זה לעומק באשכול יעודי אבל אני רק אומר זאת:
על מנת לקבל במחשב שלך מהירות של 1 גיגה עם נתב , אתה צריך נתב עם מעבד מספיק חזק שיכול לספק את המהירות הנ"ל, עצם זה שהנתב יש לו פורטים של 1 גיגה לא אומר בהכרח שהוא יכול לספק רוחב פס של 1 גיגה מהשקע שבקיר אל המחשב שלך (בחיבור קווי).

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Class889
תודה.
פשוט חסר לי מידע על כל החיבור של חברת חשמל.
הנושא עם ה- 1gb/s ברור לי.

אהיה יותר חכם כשיבואו להתקין לי... :)

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

shinshin, מה שאותך צריך לעניין זה שאם אתה רוצה לחבר יותר ממחשב אחד לאינטרנט בבית אתה תצטרך להביא נתב משלך, ככל הנראה אתה תהיה זכאי לכתובת איפי חיצונית אחת בדיוק כמו שהמודם של הוט נותן היום

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@ValorHeart
זה ברור...
אני פשוט התחלתי לברר מי כמה ולמה כי פשוט יש לי ח** ראוטר בן 6 ואני מת להחליף אותו... :)

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

אנלימיטד החלה לפרוס סיבים; תלונות על איטיות
עבודות החלו בצפון ובתל אביב ובבאר שבע חודשה העבודה למרות המלחמה, אך התחושה הכללית היא שהחברה לא מסתערת על השוק

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000962045

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מרבית הגורמים איתם שוחחנו מדגישים שהבעיה חוזרת לכיוון חברת החשמל שהיא הקבלן הראשי לביצוע, והיא זו שמסיבותיה שלה לא מזדרזת לשום מקום.
...
בדיוק מה שצפיתי (וכנראה כל בר דעת אחר היה צופה)

חשוב להדגיש שהכותרת מטעה. התלונות הן על איטיות הפריסה ולא על מהירות הגלישה.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

תגובת FAST
חברים ייקרים, אנחנו שמחים לבשר שהושלם הקישור בין FAST ל unlimited,
ואנחנו מתחילים לחבר לקוחות. מי שרוצה 1000 על 1000 סימטרי בבית במחירים זולים, עכשיו זה ממש משתלם. בערך 5% עלות מהמחיר הקודם עבור קו כזה אצלכם בבית \ בעסק. בשלב הנוכחי, אנחנו פונים אל הלקוחות שחיברו להם כבר את התשתית, אין צורך לפנות אלינו. בשלב זה החיבורים מתבצעים באיזורים מסויימים בבאר שבע ובחיפה, בקרוב בכל המדינה !!

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נו שיהיה להם בהצלחה הגיע הזמן .
גם אח שלי קיבל הודעה שמחברים אותו שבוע הבא בבאר שבע.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

כתבתי בעבר ואכתוב שוב-
חבל שאין מפת פריסה כפי למשל שעשו חברות הסלולר לגבי דור 4.

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תעזוב אותך מדור 4 אחשלו .
זה מהירות ששוה לאפס.
עד שלא יקצו את התדרים המתאימים זה לא דור 4 אלה דור 3 משופר.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

במדינה שלנו כל שינוי הוא מבורך,
לפחות צעד קטן של שקיפות..

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה שיפה בסיפור הזה, הוא שאתר unlimited עודכן בפעם האחרונה במאי.

The story of stuff

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

תזכרו שעדיין לא חובר לקוח אחד :)

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כבר חוברו מספר לקוחות אבל זה הכל ברמות נסיויים.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”