השרשור הגדול של תלונות על מחירים... :@
Re: הבדל לא נורמלי בין מחירים בארץ ובחו"ל?
Track כתב:שמתי לב שהמחיר של הרמקולים Monitor 70 של Polk Audio, עולים 400 דולר בNewegg..
כאשר בארץ מחירם הוא 7,500 ש"ח!!!
אז או שבארץ חושבים ששער הדולר הוא 18.75, או שאני פשוט המום..
עריכה:
המגבר שחיפשתי (Onkyo 607) עולה 400 דולר בארה"ב.. ובארץ 4,000 ש"ח!
זאת אומרת ששער הדולר הוא 10.
בפעם האחרונה שראיתי כזה הבדל זה היה כאשר רציתי לקנות את ה3007WFP-HC של Dell.
בארץ, המחיר (עד היום) הוא 8,000 ש"ח, כאשר בארה"ב הוא 800 דולר.
נסעתי, קניתי, שמתי בתוך תיק (ועוד מסך 30 אינטש), וכרגע אני משתמש בו.
אני נשבע שהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לגור בארץ הוא המחירים. אני מבין שיש סיבה להבדל, אבל הסיבה לא מספקת ושארית המחיר אנחנו כולנו לוקחים על כתפינו. משהו צריך לקרות פה. אנחנו ישראלים - איך נהינו הפראיירים הגדולים של העולם?...
Polk Audio RTi A9 עולה בחו"ל כ- 850-1000$
תבדוק כמה עולים בארץ ...פשוט שערוריה.
אונקיו שמתומכר יקר
עם באונקיו עסקינן...
אישתי ואני חזרנו לפני כשבוע מירח דבש בפראג (המדהימה)...
וכן גם אני ראיתי הבדלים קיצוניים במחירי האלקטרוניקה אל מול המחירים השערוריתיים של (טופ אודיו כמובן)...
אונקיו 607 נמכר שם ב-7900 קורונות...(כל 25 קורונות זה 1 יורו).
ז"א כ-315 יורו=1600 ש"ח...
נוסיף מיסים/הובלה/whatever...הגענו ל-3000 טופ של הטופ...
אז למה לכל הרוחות הוא נמכר באזור ה-4000 ש"ח וצפונה בארץ...כבר ראיתי מקום שהוא נמכר קרוב ל-5000.
ופראג כמו שאר אירופה לא בדיוק זולה...
אישתי ואני חזרנו לפני כשבוע מירח דבש בפראג (המדהימה)...
וכן גם אני ראיתי הבדלים קיצוניים במחירי האלקטרוניקה אל מול המחירים השערוריתיים של (טופ אודיו כמובן)...
אונקיו 607 נמכר שם ב-7900 קורונות...(כל 25 קורונות זה 1 יורו).
ז"א כ-315 יורו=1600 ש"ח...
נוסיף מיסים/הובלה/whatever...הגענו ל-3000 טופ של הטופ...
אז למה לכל הרוחות הוא נמכר באזור ה-4000 ש"ח וצפונה בארץ...כבר ראיתי מקום שהוא נמכר קרוב ל-5000.
ופראג כמו שאר אירופה לא בדיוק זולה...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
אכן ביזיון. כמה מס יש על רסיברים? נגיד 30% ...+ 16% מע"מ הגענו ל2,850 ש"ח עלות לצרכן.
היבואן בארץ+ החנות גוזרים קופון של כ- 2,650 ש"ח על כל רסיבר שהוא מוכר....שוד לאור היום
היבואן בארץ+ החנות גוזרים קופון של כ- 2,650 ש"ח על כל רסיבר שהוא מוכר....שוד לאור היום
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
ורק להשוואה, עם אותם 1900 ש"ח (500 דולר) אפשר לקנות בחנות הזו מצלמה ניקון D3000 + עדשת 18-55. המחיר של קיט זהה בארץ הוא 2300 ש"ח דרך יבוא אפור, או 2650 ש"ח דרך יבוא רשמי.
מה גורם להבדלי תמחור כל כך גדולים בין מצלמות לרסיברים שנמכרים בדיוק באותו מחיר בחו"ל? בוודאי לא ההבדל במס (15% + מע"מ על רסיברים, מע"מ בלבד על מצלמות). גם לא העלות המעט יותר גבוהה של המשלוח, אחרי הכל היבואנים מביאים את הסחורה במשלוח בים. אני מנחש שההבדל העקרי הוא שברסיברים משום מה אין כמעט יבוא אפור שישמור על המחירים שפויים.
מה גורם להבדלי תמחור כל כך גדולים בין מצלמות לרסיברים שנמכרים בדיוק באותו מחיר בחו"ל? בוודאי לא ההבדל במס (15% + מע"מ על רסיברים, מע"מ בלבד על מצלמות). גם לא העלות המעט יותר גבוהה של המשלוח, אחרי הכל היבואנים מביאים את הסחורה במשלוח בים. אני מנחש שההבדל העקרי הוא שברסיברים משום מה אין כמעט יבוא אפור שישמור על המחירים שפויים.
- MSLEVIN
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: shay levin
- נתן תודות: 76 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני בתור צרכן מסכים איתך שהפרשי המחירים גבוהים אבל זה לא נכון להשוות את המחירים בין ארה"ב לישראל במידה ואתה רוצה לעשות השוואה נכונה אז צרך להשוות את המחיר בין אירופה לישראל.
קח בחשבון שהיבואן הרשמי בארץ צריך לבצע בדיקות במכון התקנים לכל דגם שהוא מכניס לארץ בדיקה כזאת עולה אלפי שקלים, עליות המשלוח לישראל מאוד יקרות ומוסיפות נתח מאוד גבוהה בתמחור המוצר כך שבסופו של דבר הרווח של היבואן לא כזה גדול.
קח בחשבון שהיבואן הרשמי בארץ צריך לבצע בדיקות במכון התקנים לכל דגם שהוא מכניס לארץ בדיקה כזאת עולה אלפי שקלים, עליות המשלוח לישראל מאוד יקרות ומוסיפות נתח מאוד גבוהה בתמחור המוצר כך שבסופו של דבר הרווח של היבואן לא כזה גדול.
נערך לאחרונה על ידי MSLEVIN ב 18/05/2010 14:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

למה? הרסיבר הוא אותו רסיבר. אתה באמת חושב שתמיכה ב-220 וולט מייקרת את הרסיבר באלפי שקלים? אתה באמת חושב שהיבואן בארץ משלם לאונקיו יותר מאשר מה שמשלם הצרכן הסופי בחנות בארה"ב? הרבה ייותר סביר שהוא משלם הרבה פחות, מה שהופך את התמחור לעוד יותר שערורייתי.asfz104 כתב:אני בתור צרכן מסכים איתך שהפרשי המחירים גבוהים אבל זה לא נכון להשוות את המחירים בין ארה"ב לישראל במידה ואתה רוצה לעשות השוואה נכונה אז צרך להשוות את המחיר בין אירופה לישראל....
גם מצלמות צריך להעביר במכון התקנים, ובכל זאת מצלמה שעולה 1900 ש"ח ב-B&H נמכרת דרך יבוא רשמי בארץ ב-2650 ש"ח ולא ב-5500 ש"ח.כך גם בחשבון שהיבואן הרשמי בארץ צריך לבצע בדיקות במכון התקנים לכל דגם שהוא מכניס לארץ בדיקה כזאת עולה אלפי שקים, עליות המשלוח לישראל מאוד יקרות ומוסיפות נתח מאוד גבוהה בתמחור המוצר כך שבסופו של דבר הרווח של היבואן לא כזה גדול....
בכמה המשלוח בים של רסיבר יקר מזה של מצלמה? 50 ש"ח ליחידה? 100 ש"ח?
נערך לאחרונה על ידי boren ב 18/05/2010 11:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MSLEVIN
- חבר פעיל מאוד

הסיבה שהמחיר בשוק האפור יותר זול נובע גם מזה שהם לא צריכים לשלם למכון התקנים עבור הוצאת התקן והם מסתמכים על התקן שהוצא ע"י היבואן הרשמי דבר שמוזיל את מחיר המוצרboren כתב:ורק להשוואה, עם אותם 1900 ש"ח (500 דולר) אפשר לקנות בחנות הזו מצלמה ניקון D3000 + עדשת 18-55. המחיר של קיט זהה בארץ הוא 2300 ש"ח דרך יבוא אפור, או 2650 ש"ח דרך יבוא רשמי.
מה גורם להבדלי תמחור כל כך גדולים בין מצלמות לרסיברים שנמכרים בדיוק באותו מחיר בחו"ל? בוודאי לא ההבדל במס (15% + מע"מ על רסיברים, מע"מ בלבד על מצלמות). גם לא העלות המעט יותר גבוהה של המשלוח, אחרי הכל היבואנים מביאים את הסחורה במשלוח בים. אני מנחש שההבדל העקרי הוא שברסיברים משום מה אין כמעט יבוא אפור שישמור על המחירים שפויים....
- boren
-
- חבר מביא חבר

ראה את התגובה שהוספתי אחריך, במיוחד את החלק בנוגע למחיר של מצלמה מול רסיבר ביבוא רשמי.asfz104 כתב:הסיבה שהמחיר בשוק האפור יותר זול נובע גם מזה שהם לא צריכים לשלם למכון התקנים עבור הוצאת התקן והם מסתמכים על התקן שהוצא ע"י היבואן הרשמי דבר שמוזיל את מחיר המוצר...
- MSLEVIN
- חבר פעיל מאוד

לא כל המוצרים נשלחים דרך הים מוצרים קטנים נשלחים דרך האוויר.
יש לי דוגמה שתסביר לך עד כמה מחיר השילוח יקר, מסך 46" ומסך 52" עולים ליבואן כמעט אותו מחיר אבל עליות השלוח של מסך 52" עולות הרבה יותר בנוסך גם עלויות האחסון במחסני הבונדד גבוהות יותר דבר שיכול ליקר את מחיר המסך ב 2500 ש"ח יותר.
יש לי דוגמה שתסביר לך עד כמה מחיר השילוח יקר, מסך 46" ומסך 52" עולים ליבואן כמעט אותו מחיר אבל עליות השלוח של מסך 52" עולות הרבה יותר בנוסך גם עלויות האחסון במחסני הבונדד גבוהות יותר דבר שיכול ליקר את מחיר המסך ב 2500 ש"ח יותר.
נערך לאחרונה על ידי MSLEVIN ב 18/05/2010 13:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני עשיתי את החישוב כמה יעלה להביא רסיבר מארה"ב לארץ.
זה יוצא:
500$ מחיר הרסיבר+190$ מיסים+60$ משלוח ימי(או 200$ אווירי)+550ש"ח על שנאי.
יוצא בסוף 3400ש"ח.
עדיין הפרש ענק, אבל אין מה לעשות, וחבל.
אני בסוף קונה אותו בארץ במחיר מוזל(מכיר יבואן גדול בארץ)
אבל עדיין זה יותר יקר.
באירופה הוא עולה:
אנגליה: 450 לישט(כ2500ש"ח)
בשאר אירופה(לא מצאתי משהו רשמי אבל בערך) 450יורו, שהיום זה מצויין.
המחירים באירופה, לא כוללים את החישוב של מיסים ומשלוח.
זה יוצא:
יוצא בסוף 3400ש"ח.
עדיין הפרש ענק, אבל אין מה לעשות, וחבל.
אני בסוף קונה אותו בארץ במחיר מוזל(מכיר יבואן גדול בארץ)
אבל עדיין זה יותר יקר.
באירופה הוא עולה:
אנגליה: 450 לישט(כ2500ש"ח)
בשאר אירופה(לא מצאתי משהו רשמי אבל בערך) 450יורו, שהיום זה מצויין.
המחירים באירופה, לא כוללים את החישוב של מיסים ומשלוח.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8134
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
טופ-אודיו.
זה מה יש.
אתה יכול להשיג בארץ במחירים נמוכים יותר מיבואנים מקבלים. ( לא אמורה להיות עם זה שום בעיה - מניסיון טופ-אודיו מוציאים עבודות תיקון החוצה ).
ליאור
זה מה יש.
אתה יכול להשיג בארץ במחירים נמוכים יותר מיבואנים מקבלים. ( לא אמורה להיות עם זה שום בעיה - מניסיון טופ-אודיו מוציאים עבודות תיקון החוצה ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
כי זה סיפור להביא את זה מחו"ל, ואנשים מעדיפים אחריות על מוצרים כאלה.shay820 כתב:מה שעצוב ומצחיק בסיפור ,שאותם אנשים שמתלווננים על המחירים בסופו של דבר קונים
...
אני עכשיו עושה עוד הפעם חושבים, האם להביא בקיץ את ה608 מצרפת.
חברים,
דבר ראשון , מקומו של השרשור הוא בפורום "מסחר שיווק ושירות".
שנית, יש כל כך הרבה שרשורים בנושא הזה.
חבל שלא עושים חיפוש לפני שפותחים שרשור נוסף באותו הנושא. כל מה שנאמר עד כה (וכנראה כל מה שעתיד להכתב כאן) כבר נכתב קודם ויותר ממספר פעמים...
שורה תחתונה - שכל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט האם לקנות בארץ או להביא ביבוא אישי מחו"ל.
יש נושא של התעסקות , עלויות, אחריות וכו'.
קחו את הכל בחשבון.
ארז
דבר ראשון , מקומו של השרשור הוא בפורום "מסחר שיווק ושירות".
שנית, יש כל כך הרבה שרשורים בנושא הזה.
חבל שלא עושים חיפוש לפני שפותחים שרשור נוסף באותו הנושא. כל מה שנאמר עד כה (וכנראה כל מה שעתיד להכתב כאן) כבר נכתב קודם ויותר ממספר פעמים...
שורה תחתונה - שכל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט האם לקנות בארץ או להביא ביבוא אישי מחו"ל.
יש נושא של התעסקות , עלויות, אחריות וכו'.
קחו את הכל בחשבון.
ארז
תרשה לי רק לתקן שהמיסים מחושבים על עלות המכשיר + הוצאות הובלה וביטוח.ariel-ro כתב:אני עשיתי את החישוב כמה יעלה להביא רסיבר מארה"ב לארץ.
זה יוצא:
יוצא בסוף 3400ש"ח.
....
המשמעות היא שסכום המס יהיה שונה כאשר מדובר בהובלה ימית או אווירית.
אז ה 190 דולר מיסים שחישבת, הם על משלוח ימי או אווירי?
ארז
המיסים הם רק על מחיר המוצר.ארז_וחני כתב:תרשה לי רק לתקן שהמיסים מחושבים על עלות המכשיר + הוצאות הובלה וביטוח.ariel-ro כתב:אני עשיתי את החישוב כמה יעלה להביא רסיבר מארה"ב לארץ.
זה יוצא:
יוצא בסוף 3400ש"ח.
....
המשמעות היא שסכום המס יהיה שונה כאשר מדובר בהובלה ימית או אווירית.
אז ה 190 דולר מיסים שחישבת, הם על משלוח ימי או אווירי?
ארז...
חישבתי לפי המחשבון באתר של USHOPS.