שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
בזמנו דיברנו כאן על מהי הגדרה של ענף ספורט, כמובן שאין משהו רישמי שמגדיר האם משחק מסוים נחשב לספורט או לא.
הגדרה מעניינת לענף ספורט קראתי היום בכתבה על F1 באתר ספורט 5 , והמשפט הולך כך: "אם העיסוק בענף עלול לגרום לך פגיעה כזו שלא תוכל לעסוק בו יותר – רק אז זה ספורט", אני צריך לחשוב על זה קצת, אבל לפחות גם על פי ההגדרה הזאת שחמט וגולף לא עומדים בקריטריון (ואל תספרו לי שאפשר להיפצע במרפק עקב חבטות גולף). אני חושב שהמשפט הזה בשילוב משפט שרפת הקלוריות מקדם אותנו להגדרה הנכונה
הגדרה מעניינת לענף ספורט קראתי היום בכתבה על F1 באתר ספורט 5 , והמשפט הולך כך: "אם העיסוק בענף עלול לגרום לך פגיעה כזו שלא תוכל לעסוק בו יותר – רק אז זה ספורט", אני צריך לחשוב על זה קצת, אבל לפחות גם על פי ההגדרה הזאת שחמט וגולף לא עומדים בקריטריון (ואל תספרו לי שאפשר להיפצע במרפק עקב חבטות גולף). אני חושב שהמשפט הזה בשילוב משפט שרפת הקלוריות מקדם אותנו להגדרה הנכונה
-
osherov
-
- גורו Android

הנה דבר הזוי שהתקיים היום במשחק הליגה בין מכבי חיפה למכבי ת"א.
מי שישפוט במשחק הוא לא פחות מאשר שופט גרמני בשם מנואל גרפה. ההחלטה להביא אותו היא של יושב ראש ההתאחדות שלנו שרוצה להעלות את רמת השיפוט בישראל. השופט הזה עולה פי חמש מאשר שיבוץ של שופט ישראלי
מי שישפוט במשחק הוא לא פחות מאשר שופט גרמני בשם מנואל גרפה. ההחלטה להביא אותו היא של יושב ראש ההתאחדות שלנו שרוצה להעלות את רמת השיפוט בישראל. השופט הזה עולה פי חמש מאשר שיבוץ של שופט ישראלי
-
osherov
-
- גורו Android

בלאגן שלם מתחיל עקב החוקים החדשים במירוצי פורמולה 1!
ראו חלקים מכתבה באתר one:
עונת הפורמולה שנפתחה הציבה בפני הנהגים והקבוצות אתגרים נוספים, כמו איסור התדלוק לאורך המרוץ כולו, דבר אשר פגם משמעותית באפשרויות של הנהגים לייצר עקיפות, אולי הדבר המרכזי שהופך את הפורמולה 1 לענף תחרויות הרכב המרגש ביותר.
למעשה, העשירייה הראשונה שפותחת את המרוץ מחויבת לזנק עם הצמיגים איתם סיימה את מקצה הדירוג, ובנוסף על כל נהג וקבוצה להשתמש תוך כדי המרוץ הן בתרכובת הרכה והן בתרכובת הקשה, מה שמגביל גם אסטרטגיות עצירה כאלו ואחרות.
תוסיפו את זה לעובדה שאין עצירות תדלוק, וכל רכב מחויב לזנק עם כמות דלק שתספיק למרוץ שלם (מה שהופך את הרכב לכבד משמעותית), וקיבלתם תוצאה די עגומה ומרוצים שלמים שהסיכוי לעקוף בהם פשוט קלוש.
בבחריין הדבר בלט עוד יותר, כאשר העקיפות היחידות שבוצעו בתוך העשירייה הראשונה קרו בעקבות תקלות מכניות, כפי שחווה סבסטיאן וטל (רד בול רייסינג) שהוביל במשך 34 הקפות עד אותה תקלה ששלחה אותו למקום הרביעי ויצרה שינוי משמעותי בדירוג. אלמלא אותה תקלה, התוצאות בבחריין היו זהות לאלו של מקצה הדירוג.
מיכאל שומאכר, אשר חזר לזירת המרוצים בגיל 41 כנהג מרצדס GP, יצא בגלוי נגד התקנות החדשות: "עקיפות היו פשוט בלתי אפשריות אלמלא טעות של נהג כזה או אחר. האקשן היחיד שצופים יקבלו בעקבות התקנות האלו זה עקיפות מטעויות ולא יותר".
פרננדו אלונסו, התייחס לחוקים החדשים: "בלי עצירות תדלוק ועם טנק מלא לאורך הנסיעה כולה, יהיה מאוד קשה לעקוף. אז אחרי ההקפה הראשונה, שם עוד יכולים לקרות שינויים בגלל הזינוק, שום דבר לא ישתנה פחות או יותר, אלא אם יקרו תקלות בלתי צפויות כפי שחווה וטל אמש".
לואיס המילטון, הוסיף: "אתה עולה עם טנק דלק מלא, עושה עצירה אחת במהלך המרוץ כולו ומשם זאת פשוט או יותר רכבת אחת שנעצרת בדגל השחור-לבן. שום דבר לא יכול להשתנות, הכול מונוטוני".
ג'נסן באטן, חברו של המילטון למקלארן ואלוף העולם הנוכחי, סיכם: "הסיכוי הכי טוב שלך לעקוף זה בזינוק. אני מקווה שהקבוצות יגבשו אסטרטגיות מפתיעות, אחרת כל מרוץ יהיה אותו הסיפור וזה יוציא את כל הרגש והעוקץ מהפורמולה 1
ראו חלקים מכתבה באתר one:
עונת הפורמולה שנפתחה הציבה בפני הנהגים והקבוצות אתגרים נוספים, כמו איסור התדלוק לאורך המרוץ כולו, דבר אשר פגם משמעותית באפשרויות של הנהגים לייצר עקיפות, אולי הדבר המרכזי שהופך את הפורמולה 1 לענף תחרויות הרכב המרגש ביותר.
למעשה, העשירייה הראשונה שפותחת את המרוץ מחויבת לזנק עם הצמיגים איתם סיימה את מקצה הדירוג, ובנוסף על כל נהג וקבוצה להשתמש תוך כדי המרוץ הן בתרכובת הרכה והן בתרכובת הקשה, מה שמגביל גם אסטרטגיות עצירה כאלו ואחרות.
תוסיפו את זה לעובדה שאין עצירות תדלוק, וכל רכב מחויב לזנק עם כמות דלק שתספיק למרוץ שלם (מה שהופך את הרכב לכבד משמעותית), וקיבלתם תוצאה די עגומה ומרוצים שלמים שהסיכוי לעקוף בהם פשוט קלוש.
בבחריין הדבר בלט עוד יותר, כאשר העקיפות היחידות שבוצעו בתוך העשירייה הראשונה קרו בעקבות תקלות מכניות, כפי שחווה סבסטיאן וטל (רד בול רייסינג) שהוביל במשך 34 הקפות עד אותה תקלה ששלחה אותו למקום הרביעי ויצרה שינוי משמעותי בדירוג. אלמלא אותה תקלה, התוצאות בבחריין היו זהות לאלו של מקצה הדירוג.
מיכאל שומאכר, אשר חזר לזירת המרוצים בגיל 41 כנהג מרצדס GP, יצא בגלוי נגד התקנות החדשות: "עקיפות היו פשוט בלתי אפשריות אלמלא טעות של נהג כזה או אחר. האקשן היחיד שצופים יקבלו בעקבות התקנות האלו זה עקיפות מטעויות ולא יותר".
פרננדו אלונסו, התייחס לחוקים החדשים: "בלי עצירות תדלוק ועם טנק מלא לאורך הנסיעה כולה, יהיה מאוד קשה לעקוף. אז אחרי ההקפה הראשונה, שם עוד יכולים לקרות שינויים בגלל הזינוק, שום דבר לא ישתנה פחות או יותר, אלא אם יקרו תקלות בלתי צפויות כפי שחווה וטל אמש".
לואיס המילטון, הוסיף: "אתה עולה עם טנק דלק מלא, עושה עצירה אחת במהלך המרוץ כולו ומשם זאת פשוט או יותר רכבת אחת שנעצרת בדגל השחור-לבן. שום דבר לא יכול להשתנות, הכול מונוטוני".
ג'נסן באטן, חברו של המילטון למקלארן ואלוף העולם הנוכחי, סיכם: "הסיכוי הכי טוב שלך לעקוף זה בזינוק. אני מקווה שהקבוצות יגבשו אסטרטגיות מפתיעות, אחרת כל מרוץ יהיה אותו הסיפור וזה יוציא את כל הרגש והעוקץ מהפורמולה 1
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
לגבי ההכשלה זה היה אומנם גבולי ממה שיכולנו לראות, אך היד נראתה מכוונת לגמרי.eg99 כתב:כמה נזק יכול כדורגלן אחד לעשות ליחידת זמן?...
אני לא חזק בשיפוט, ולדעתי לא ממש היתה הכשלה, והיד לא היתה מכוונת, אבל מי סופר...
מה פתאום הוא הרים את היד? חלם להיות שוער?
משה
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
ביקשת לא לספר אז לא נספרosherov כתב:בזמנו דיברנו כאן על מהי הגדרה של ענף ספורט, כמובן שאין משהו רישמי שמגדיר האם משחק מסוים נחשב לספורט או לא.
הגדרה מעניינת לענף ספורט קראתי היום בכתבה על F1 באתר ספורט 5 , והמשפט הולך כך: "אם העיסוק בענף עלול לגרום לך פגיעה כזו שלא תוכל לעסוק בו יותר – רק אז זה ספורט", אני צריך לחשוב על זה קצת, אבל לפחות גם על פי ההגדרה הזאת שחמט וגולף לא עומדים בקריטריון (ואל תספרו לי שאפשר להיפצע במרפק עקב חבטות גולף). אני חושב שהמשפט הזה בשילוב משפט שרפת הקלוריות מקדם אותנו להגדרה הנכונה...
אבל כל הגדרה שאתה או ספורט 5 תמציאו שלא תכלול ענפים שמקובלים ברוב העולם כענפי ספורט, אי בהכרח הגדרה לא טובה.
הגדרות של מילים באות לתאר בתמציתיות את השימוש של בני אדם בפועל.
כל דבר אחר אינו ניסיון הגדרה של מילה, אלא ניסיון לכפות משמעות ערכית על מילה קיימת.
משה
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
אשדוד ניצחה את רמלה בנשים. כמות הטעויות של השופטים בסוף היא בלתי אפשרית...
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
.... זה עזר במשהו?!?!osherov כתב:הנה דבר הזוי שהתקיים היום במשחק הליגה בין מכבי חיפה למכבי ת"א.
מי שישפוט במשחק הוא לא פחות מאשר שופט גרמני בשם מנואל גרפה. ההחלטה להביא אותו היא של יושב ראש ההתאחדות שלנו שרוצה להעלות את רמת השיפוט בישראל. השופט הזה עולה פי חמש מאשר שיבוץ של שופט ישראלי...
- eg99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
עם כל הכבוד לזלזול שלנו באיגוד ובהתאחדות, אני חושב שהכוונה בכלל לא רעה.
לפחות מה שאני הבנתי מדבריו של איגוד השופטים, זה שזה לא נסיון להביא שופט "יותר טוב" למשחקים קשים, אלא להביא שופט יותר מקצועי, ולהצמיד אליו שופטים צעירים לחניכה.
הגרמני הגיע ל 3-4 ימים, שבמהלכם חנך שופטים צעירים, לימד אותם הכנה מקצועית לפני משחק, נתן להם סמינר ועוד.
גם באיגוד מודים ששופטים טובים יש כאן (אלון יפת למשל שפט משחקי מוקדמות אליפות אירופה וליגה אירופית העונה, וצמפיון ליג בעונה שעברה).
מסבירים את זה כמו ביקור מאמנים זרים לסמינרים בארץ, רק שכאן גם שיבצו אותו לשפוט משחק.
אני חושב שזה חשוב וראוי, ויכול רק לתרום.
לפחות מה שאני הבנתי מדבריו של איגוד השופטים, זה שזה לא נסיון להביא שופט "יותר טוב" למשחקים קשים, אלא להביא שופט יותר מקצועי, ולהצמיד אליו שופטים צעירים לחניכה.
הגרמני הגיע ל 3-4 ימים, שבמהלכם חנך שופטים צעירים, לימד אותם הכנה מקצועית לפני משחק, נתן להם סמינר ועוד.
גם באיגוד מודים ששופטים טובים יש כאן (אלון יפת למשל שפט משחקי מוקדמות אליפות אירופה וליגה אירופית העונה, וצמפיון ליג בעונה שעברה).
מסבירים את זה כמו ביקור מאמנים זרים לסמינרים בארץ, רק שכאן גם שיבצו אותו לשפוט משחק.
אני חושב שזה חשוב וראוי, ויכול רק לתרום.
ערן
- eg99
-
- חבר ותיק

ושחר פאר כבר 4-6, 5-5 נגד האיטלקיה.
ערן
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
מה עם שחר...?
- eg99
-
- חבר ותיק

שחר פאר מפסידה את המערכה השניה בשובר שוויון.
ואחרי שעתיים וחצי משחק מנצחת 1-6 במערכה השלישית.
נצחון רביעי על טופ 16 בטורנירים האחרונים.
עכשיו בשמינית היא מחכה לינקוביץ, שמדורגת 6 בטורניר או לארני האיטלקיה (49 בעולם).
לקראת רבע הגמר המסוכנת ביותר כרגע - קלייסטרס.
ואחרי שעתיים וחצי משחק מנצחת 1-6 במערכה השלישית.
נצחון רביעי על טופ 16 בטורנירים האחרונים.
עכשיו בשמינית היא מחכה לינקוביץ, שמדורגת 6 בטורניר או לארני האיטלקיה (49 בעולם).
לקראת רבע הגמר המסוכנת ביותר כרגע - קלייסטרס.
נערך לאחרונה על ידי eg99 ב 16/03/2010 0:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
ערן
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

באסה
- eg99
-
- חבר ותיק

גיא, נראה לי שאתה בפיגור קל אחרי העדכונים שלי 
ערן
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
טוטו....
- eg99
-
- חבר ותיק

שחר תשחק נגד ינקוביץ.
גם קלייסטרס הודחה.
גם קלייסטרס הודחה.
ערן
-
osherov
-
- גורו Android

תוצאות טוטו שרשור ספורט-מחזור 12
קישור לתוצואות מחזור 11:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1057486
תוצאות טוטו שרשור מחזור 12:
1.גיא-30 (ניחש 5 השבוע)
1.משה-30 (ניחש 5 השבוע+1 משחק השלמה של פומפי)
1.אריה-30 (ניחש 6 השבוע)
4.שחר-29 (ניחש 6 השבוע)
5.הקוף-27 (ניחש 3 השבוע)
5.אבי-27 (ניחש 5 השבוע)
7.גילי-26 (ניחש 4 השבוע+1 משחק השלמה של פומפי)
8.מני-18 (ניחש 5 השבוע)
9.אורי-11 (ניחש 5 השבוע)
10.איתי-5 (ניחש 5 השבוע)
יש לנו שלישייה בפיסגה
בנוסף אפשר לראות שגילי ממשיך עם חוסר המזל השבועי ופוגע רק ב 4 משחקים וזאת בנוסף לאכזבה שלו (ושלי) מההדחה של ריאל מהאלופות ולניצחון של חיפה אתמול בליגה שאוטמת את סיכויי האדומים שלו לזכות השנה באליפות. בדרך גילי לוקח את הקוף איתו לתחתית לפגיעה של סה"כ ב 3 משחקים!
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1057486
תוצאות טוטו שרשור מחזור 12:
1.גיא-30 (ניחש 5 השבוע)
1.משה-30 (ניחש 5 השבוע+1 משחק השלמה של פומפי)
1.אריה-30 (ניחש 6 השבוע)
4.שחר-29 (ניחש 6 השבוע)
5.הקוף-27 (ניחש 3 השבוע)
5.אבי-27 (ניחש 5 השבוע)
7.גילי-26 (ניחש 4 השבוע+1 משחק השלמה של פומפי)
8.מני-18 (ניחש 5 השבוע)
9.אורי-11 (ניחש 5 השבוע)
10.איתי-5 (ניחש 5 השבוע)
יש לנו שלישייה בפיסגה
בנוסף אפשר לראות שגילי ממשיך עם חוסר המזל השבועי ופוגע רק ב 4 משחקים וזאת בנוסף לאכזבה שלו (ושלי) מההדחה של ריאל מהאלופות ולניצחון של חיפה אתמול בליגה שאוטמת את סיכויי האדומים שלו לזכות השנה באליפות. בדרך גילי לוקח את הקוף איתו לתחתית לפגיעה של סה"כ ב 3 משחקים!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
osherov
-
- גורו Android

כל הכבוד לשחרeg99 כתב:שחר תשחק נגד ינקוביץ.
גם קלייסטרס הודחה....
משחק סופר קשה נגד ינקוביץ יש לה, אבל זה עדיין לא סרינה או ונוס!
יאלה שחר
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

eg99 כתב:גיא, נראה לי שאתה בפיגור קל אחרי העדכונים שלי...
ערכת 2 דקות אחרי שרשמתי את ההודעה שלי...
-
osherov
-
- גורו Android

שופט יותר מקצועי=שופט יותר טוב.eg99 כתב:עם כל הכבוד לזלזול שלנו באיגוד ובהתאחדות, אני חושב שהכוונה בכלל לא רעה.
אני חושב שזה חשוב וראוי, ויכול רק לתרום....
אם רוצים לחנוך שופטים צעירים אז שישלחו אותם להשתלמות בחו"ל או שיביאו איזה שופט גרמני לחניכה אבל מה הקשר בין זה לבין לתת לשופט הזר לשפוט במשחק ליגה שלנו. שלשום מי שראה את משחק הכדורגל של ריאל נגד ויאדוליד יכל לראות שגם בליגה, אולי, הבכירה בעולם חלק מהשיפוט במשחקים הוא פשוט זוועה (אי השתלטות על המשחק שם שהשיא הייתה הדריכה ברונאלדו שהייתה צריכה להביא לכרטיס שחור ונגיעת יד ברורה כל כך לפנדל שהשופט פשוט לא שכח לשרוק). אני לא מדבר בכלל על השיפוט המצחיק בחלק ממשחקי ליגת האלופות (זוכרים את המשחק של באירן במחזור הקודם?!). בקיצור, אם אני הייתי שייך לאיגוד השופטים בישראל הייתי ממליץ לאיים בשביתה במידה והיו מביעים שופט מחו"ל כדי שיחליף את הישראלים במשחקים החשובים!
-
osherov
-
- גורו Android

אגב, לזכות השופט הגרמני יאמר שלדעתי הוא שפט טוב מאוד אתמול במשחק, הוא הוציא אתמול כרטיס אדום, שרק לפנדל, קבע בעיטה חוזרת אחרי כניסה של השחקנים לרחבה (גרמני או לא
)
הנה התקציר:
http://www.one.co.il/Article/154804.html
הנה התקציר:
http://www.one.co.il/Article/154804.html