Raspberry Pi - FAQ

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

האמת היא שיש פתרון קצת יותר פשוט להרצת OpenELEC מכונן usb.
פשוט באותו אופן צורבים על כרטיס הזיכרון וכונןה-usb את ההאימייג' ואז עורכים את הקובץ config.txt שבכרטיס הזיכרון לפי המדריך בשינויקל, במקום sda1 כותבים sda2.

compman112
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593

שליחה

האם יש לו כבר תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים?

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284

שליחה

מה בנוגע לתקתוקים , זה אצל עוד אנשים ? זה לא תקתוקים מהסאונד זה מגיע מהמכשיר עצמו ה"תיק" , זה אצל עוד אנשים ?

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708

שליחה

dkv כתב:מה בנוגע לתקתוקים , זה אצל עוד אנשים ? זה לא תקתוקים מהסאונד זה מגיע מהמכשיר עצמו ה"תיק" , זה אצל עוד אנשים ?
...
אני זוכר שלי היה משהו כזה - לא בתדירות גבוהה וזה שיגע אותי , אבל הפסיק מתישהוא לבד

sma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 316

שליחה

רציתי לשאול אם מישהו יכול לעזור לי.
אני עבדתי לפי המדריך הזה:
http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... _USB_drive

ויש לי שתי בעיות:
1. אני לא מצליח לפתוח ssh לRPI. כל הזמן חסום. הוספתי enable_ssh כפי שראיתי בכל מיני פורומים וגם הפעלתי את השרת מתוך ה-UI אבל אני כל הזמן חסום. כלום לא עוזר.
2. אני מנסה לעשות mount לשרת ה-NAS שלי ב-NFS ולא מצליח.

דבר אחרון הוא שרציתי לדווח שבהתחלה ניסיתי לעבוד עם usb transcend 780 16Gb אבל ה-RPI לא זיהה אותו. כשהחלפתי ל USB ישן שהיה, זיהה אותו ללא בעיה.

תודה לכל מי שעוזר

ggrnstn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

ראיתם את זה?
CuBox-i
דומה לRPI, זול יותר, מובנה יותר, וישראלי....

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

ggrnstn, עדיף לפתוח על זה שרשור נפרד. השרשור הזה דן רק ב-RPI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ggrnstn כתב:ראיתם את זה?
CuBox-i
דומה לRPI, זול יותר, מובנה יותר, וישראלי....
...
http://www.hometheater.co.il/vp1941143#1941143

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

sma כתב:רציתי לשאול אם מישהו יכול לעזור לי.

ויש לי שתי בעיות:
1. אני לא מצליח לפתוח ssh לRPI. כל הזמן חסום. הוספתי enable_ssh כפי שראיתי בכל מיני פורומים וגם הפעלתי את השרת מתוך ה-UI אבל אני כל הזמן חסום. כלום לא עוזר.

דבר אחרון הוא שרציתי לדווח שבהתחלה ניסיתי לעבוד עם usb transcend 780 16Gb אבל ה-RPI לא זיהה אותו. כשהחלפתי ל USB ישן שהיה, זיהה אותו ללא בעיה.

תודה לכל מי שעוזר
...
כתלות בשרת שלך, תוודא שהשרת שלך מוגדר נכון, כמובן שימוש ב-export, רצוי מאוד גם הגדרת Avahi לפרסום השיתוף ולגישה דרך סייר ה-Zeroconf, ראה מידע נוסף בוויקי בנושא NFS.
http://wiki.xbmc.org/?title=NFS
אם אתה מסתבך אז אין בעיה להשתמש גם ב-Samba ב-XBMC.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838

שליחה

באיזו גירסא אתם משתמשים עכשיו?
אני מעוניין בגירסא שהPVR TVHEADEND עובד היטב בה, ושלא נתקעת

שמתי כבר כמה וכמה גירסאות (12,13) ועזבתי את הPI ליום, הוא פשוט עושה לי פריזים, ומכיוון שאין לו כפתור כיבוי אני לא יכול לסמוך עליו.

בקיצר גרסא מומלצת?

sma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 316

שליחה

dhead2009 כתב:
sma כתב:רציתי לשאול אם מישהו יכול לעזור לי.

ויש לי שתי בעיות:

תודה לכל מי שעוזר
...
כתלות בשרת שלך, תוודא שהשרת שלך מוגדר נכון, כמובן שימוש ב-export, רצוי מאוד גם הגדרת Avahi לפרסום השיתוף ולגישה דרך סייר ה-Zeroconf, ראה מידע נוסף בוויקי בנושא NFS.
http://wiki.xbmc.org/?title=NFS
אם אתה מסתבך אז אין בעיה להשתמש גם ב-Samba ב-XBMC.
...
dhead2009,
קודם כל תודה. הבעיה היא שאני לא מכיר XBMC כלל ולכן לא מכיר export, Avahi, Zeroconf וכו'.
הבעיה העיקרית שלי היא ה-SSH. אם תוכל לעזור לי בזה אני אודה לך.
לגבי ה-NFS, יש לי NAS של SYNOLOGY שבו הכל כבר מוגדר ואני עובד איתו עם סטרימר. לא מצאתי איך לעשות לו mount.
מה שכן עשיתי לפי:
http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... ork_shares

הוא הוספת קובץ autostart.sh ובו כתוב:
#!/bin/sh
(sleep 30; \
mount -t nfs 10.0.0.101:/tvix/Movies /storage/videos/nas -o nolock; \
)&

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

בעיה מוזרה
פתאום החיבור רשת ethernet הפסיק לעבוד
לא מקבל סיגנל בכלל.. לא נדלק הלד
החלפתי כבל מהשקע לפאי - לא עזר
החלפתי ספק כוח לאחר - לא עזר
אז חשבתי אולי הבעיה בפאי,
לקחתי אותו לחדר אחר - עובד ויש סיגנל
אז חשבתי אולי הנקודה בסלון לא טובה,
חיברתי לשם ראוטר שלא בשימוש לחשמל ולשקע רשת והאור כן נדלק בהתאם לנקודה - כלומר יש סיגנל מהשקע..
אחרי שחיברתי את הראוטר לשקע בקיר - ולקחתי כבל רשת נוסף וחיברתי בין הראוטר אל הפאי - כן היה סיגנל

כלומר - אחרי ביצוע כל האפשרויות - הכל עובד, הפאי,הכבל,השקע,הראוטר,הספק,הרשת.. הכל הכל עובד...
אז למה בחיבור ישיר מהשקע לפאי אין סיגנל? השם יודע..

מהההה זה יכול להיות??

עריכה:
ביצעתי גם אתחולים של הראוטר, של ההוטבוקס, הגדרות יצרן , איפוסים, הכל.. עדיין בחיבור אין סיגנל לפאי..

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

ממליץ לך לחבר מחשב. זה שבראוטר נדלקת נורה זה נחמד - זה לאו דווקא אומר שיש ממש רשת (למיטב זכרוני).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

טוב השגתי מחשב נייד, חיברתי אותו לשקע המדובר - קיבל אייפי והאינטרנט עבד..
אז חיברתי את הפאי שוב - והופה הכל עובד..
מיסתורי.. אבל העיקר חזר לעבוד

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש דרך להגדיר שה PI יישתמש בכונן DVD שנמצא ברשת על מחשב אחר ?

יש לי בעיה , לא מעוניין להמיר את כל סרטי ה DVD לתינוקות שיש לי , מעוניין להתפטר ולזרוק את ה HTPC שיש לי בסלון ולהעביר לשם את ה PI

שיש לי בחדר שינה , מה שעוצר אותי זה כונן ה DVD שחסר לי.

האם יש אפשרות להגדיר שיתוף על כונן DVD אחר שיש לי ברשת ( יש לי רשת קווית 1GB , לא אמורה להיות בעיית מהירות ) וש ה PI ייזהה אותו ככונן DVD לוקלי שלו ?

על ה PI מותקן OpenELec 3.0.6.

תודה.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

dkv כתב:יש דרך להגדיר שה PI יישתמש בכונן DVD שנמצא ברשת על מחשב אחר ?

יש לי בעיה , לא מעוניין להמיר את כל סרטי ה DVD לתינוקות שיש לי , מעוניין להתפטר ולזרוק את ה HTPC שיש לי בסלון ולהעביר לשם את ה PI

שיש לי בחדר שינה , מה שעוצר אותי זה כונן ה DVD שחסר לי.

האם יש אפשרות להגדיר שיתוף על כונן DVD אחר שיש לי ברשת ( יש לי רשת קווית 1GB , לא אמורה להיות בעיית מהירות ) וש ה PI ייזהה אותו ככונן DVD לוקלי שלו ?

על ה PI מותקן OpenELec 3.0.6.

תודה.
...
נראה לי שבוינדוס זה יהיה בעייתי.
למה לא לרכוש כונן DVD חיצוני עם חיבור USB ? הם עולים גרושים ב-eBay.
לא ניסיתי בעצמי אך לא אמורה להיות עם זאת בעיה (היה כבר דיון בנושא בפורום XBMC לגבי OpenELEC ונדמה לי שהמגבלות שהיו קיימות תוקנו).
רצוי מאוד לתת לכונן מתח ממקור אחר ולא מה-Raspberry Pi, בד"כ הוא מגיע עם שני כבלי USB או כבל מפוצל להזנת חשמל בנפרד או מחיבור USB נוסף, כך שאם יש לך ספק כוח עם כניסה לכבל USB או רכזת USB שמוזנת עצמאית (בעלת ספק כוח משלה) אז אתה יכול לחבר אליהם.
כמובן שעוד יותר רצוי שהכונן יגיע עם ספק כוח משלו אך בד"כ זה לא המקרה כיוון שלמחשבים סטנדרטיים אין בעיה לתת מספיק זרם לכוננים אלו.

שים לב שהפורמט שבשימוש DVD Video הינו mpeg2 וע"מ לנגן תוכן בפורמט זה יש צורך לרכוש רשיון (2.4 פאונד ~ 14 ש"ח).
http://www.raspberrypi.com/license-keys

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא מפריע עניין הרשיון ( 14ש"ח זה סכום בהחלט סביר שפילו קצת יותר ) הבעיה בכונן USB חיצוני זה הכונן עצמו. אני לא יכול שהוא יהיה בסלון מכמה סיבות
העיקרית היא שהתינוק פותח את הכונן ותוקע אצבע ואז מהמשחק בכונן המגש נסגר על האצבע ( לפחות זה מה שמפחיד אותי , כמעט כבר עשה את זה )
זה הסיבה שאני מעוניין להחליף את ה HTPC שלי בסלון
בנוסף מעוניין לתלות את הטלוויזיה את ה PI להדביק לקיר מאחורי הטלוויזיה ואז לא ייראו שום דבר מלבד כבל חשמל ורשת
לא מעוניין שיירד כבל USB מה PI למזנון שאליו יהיה מחובר DVD חיצוני

לכן חשבתי על כונן DVD ברשת , אין שום דרך שניתן להגדיר כונן DVD ברשת ?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

אין לי מושג אם אפשר לבצע זאת בוינדוס (אולי יש אפליקציה מתאימה, שאל את גוגל).
בלינוקס כמובן שזה משחק ילדים, אם יש לך מחשב שמריץ לינוקס (הפצה מלאה לא OpenELEC) אז חפש את הערך autofs.

בכל מקרה אתה לא חייב להמיר את אוסף ה-DVD שלך אלא רק לבצע Rip מלא (קובץ iso או ספריית video_ts), זה אמנם ידרוש ממך כ-4GB לכל סרט אך מדובר בפעולה די מהירה ועדיפה על פני קידוד מחדש של הסרט, לדעתי זה עדיף על פני שימוש בכונן DVD.

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dhead איך אני מבצע את זה במערכת מבוססת ubuntu ? אני מקסימום מתקין vm machine שיודע לעבוד מול כונן ה dvd שלי , השרת שלי מספיק חזק להריץ מכונה וירטואלית בתוך ה win7 שכל מה שהיא עושה זה stream של ה dvd.

במידה ולא ubuntu ציין איזה distribution להתקין , אין לי בעיה לעשות את זה.

כמו כן אשמח אם יש לך רעיון ל distribution קטן להתקנה חבל לי להריץ ubuntu מלא רק לפעולה הזאת

יותר פשוט מאשר להתחיל להמיר סרטי dvd , ניסיתי לבצע את זה היום , מצאתי תוכנה בשם makemkv אבל זה לא הצליח לקרוא חלק גדול מהדיסקים

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

dkv כתב:dhead איך אני מבצע את זה במערכת מבוססת ubuntu ? אני מקסימום מתקין vm machine שיודע לעבוד מול כונן ה dvd שלי , השרת שלי מספיק חזק להריץ מכונה וירטואלית בתוך ה win7 שכל מה שהיא עושה זה stream של ה dvd.

במידה ולא ubuntu ציין איזה distribution להתקין , אין לי בעיה לעשות את זה.

כמו כן אשמח אם יש לך רעיון ל distribution קטן להתקנה חבל לי להריץ ubuntu מלא רק לפעולה הזאת
...
כפי שציינתי תריץ חיפוש על autofs.
dkv כתב: יותר פשוט מאשר להתחיל להמיר סרטי dvd , ניסיתי לבצע את זה היום , מצאתי תוכנה בשם makemkv אבל זה לא הצליח לקרוא חלק גדול מהדיסקים
...
לא מסכים, במיוחד כאשר אין לך רקע בלינוקס.

לא מכיר את התוכנה, אני לא מוצא סיבה טובה להמיר DVD ל-MKV, תנסה את ImgBurn ותשמור כקובץ iso.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”