יש לי שאלה שאחי העלה:
השחקן היהודי הראשון (ואולי היחידי) שזכה באליפות העולם בכדור רגל...
באיזו נבחרת?
שנה?
ותפקיד?
.

יכול להיות שבאמת זה לא נחשב גמר, בכל אופן, בכל מקום שאני קראתי בו, נטען ששחמורוב היא הישראלית הראשונה בגמר אולימפי.ramkol כתב:טוב ידעתי שמשהו לא כמו שאחי סיפר לי, אז שאלתי והוא אישר.theAman כתב:מיהו/מיהי הספורטאי/ת הישראלי/ת הראשון/נה שהגיע/ה לגמר אולימפי?
באיזו אולימפיאדה?
באיזה מקצוע?...
הספורטאי הראשון ש"הגיע לגמר" (לא בטוח שזה נחשב גמר) הוא אדוארד וויץ.... זכה במקום חמישי בהרמת משקולות... כמה ימים לפני שחמורוב שזכתה "רק" במקום השישי......
....
אומנם הישג יפה אבל לא נחשב כגמר אולימפיramkol כתב:טוב ידעתי שמשהו לא כמו שאחי סיפר לי, אז שאלתי והוא אישר.theAman כתב:מיהו/מיהי הספורטאי/ת הישראלי/ת הראשון/נה שהגיע/ה לגמר אולימפי?
באיזו אולימפיאדה?
באיזה מקצוע?...
הספורטאי הראשון ש"הגיע לגמר" (לא בטוח שזה נחשב גמר) הוא אדוארד וויץ.... זכה במקום חמישי בהרמת משקולות... כמה ימים לפני שחמורוב שזכתה "רק" במקום השישי......
....
למה, אתה חושב שזה קרוב משפחה שלי ?ramkol כתב:נראה לי שאריה לא ראה את החידה...
בקשר לרמז... הוא היה יהודי....![]()
שם המשפחה שלו היה כהן...
אם שם כזה אפילו גוגל לא יעזור...
אחכה עוד מעט ואתן את התשובה...
נראה לי שאנשים התעייפו פשוט...
משה,
לדעתי גם אתה יכול לתת את התשובה...
....

הנה מה שגם אני מצאתי:moco כתב:גוגל מייד מעלה את George Cohen ששיחק נבחרת אנגליה שזכתה ב66, אבל אותו מאמר שמצאתי גם מציין שאותו כהן לא היה יהודי.
http://noodnik.wordpress.com/...
גורג' כהן כונה על ידי חבריו לקבוצה "רבי" אבל טוען כי איננו יודע מה מקור שמו וכי אינו יהודי. כמוהו וגם אחינו בן כהן שזכה עם אנגליה בגביע העולם בראגבי....
אני מבין שאחיך פתר את בעיית "מיהו יהודי"ramkol כתב:כן משה,
לאחי יש מקורות משלו והוא אמר יהודי... אנה ערף?...![]()
מה עם הפתרון למעלית?
יש לי שאלת הגיון שאולי אתם מכירים...
להעלות?
....