כל הכבודtheAman כתב:OK,
אז אולי אתה מתכוון לגריפית' ג'וינר, שקבעה שיאים עולמיים ל-100 ו-200מ' שלא נשברו עד היום (21 שנה).
אני לא יודע בדיוק מהם השיאים...
המיוחד בה זה הציפורניים שלה, והעובדה שהיא מתה בגיל צעיר....
אני מדבר על ה 100 מטר (את ה 200 נשאיר ליום אחר)
כמה דברים על הבחורה ועל השיא:
-השיא נקבע בשנת 1988 במבחנים הקדם-אולימפיים שערכה נבחרת ארצות הברית לקראת אולימפיאדת סיאול
-בזמן שבירת השיא היא היית בת 28 !!! (בריצות קצרות אין לזה תקדים שמשום מקום תגיע מישהו "מבוגרת" ותשבור את השיא)
-אחרי שהיא שרפה את המסלול בתחרות לכולם היה ברור שהייתה שם רוח גבית הרבה מעבר למותר אבל מד הרוח הציג 0.0 !!!
-השיא הקודם ביום הזה עמד על 10.76 והוחזק ע"י אוולין אשפורד
-היום בשביל לזכות ב 100 מטר נשים הם רצות באזור ה 10.90-11.0 שניות !!
-עם התוצאה הזאת היא הייתה מחזיקה בשיא הגברים עד 1920 !!!
-אגב, היום ישנם פה ושם אצנים ישראלים שמשיגים תוצאות נמוכות משלה !
-כולם זוכרים אותה בגלל הציפורניים הארוכות ובגלל חליפת החלל שהיא רצה בסיאול
-היא גיסתה של לג'קי ג'וינר קרסי (ומכאן הקרוב שלך מה שאבי רשם לתשובה הנכונה)
-היא נפטרה ב 1998 כשהיא סה"כ בת 39, היא מתה בשנתה סיבת המוות ?!?!?!
המחלוקת סביב הישגיה (אני מצטט)
לאחר ששברה את שיאי העולם ב-1988, החלו לצוץ שמועות לגבי האפשרות שנטלה סמים לשם השגת תוצאות אלה. תרמו לכך העובדה כי הגיעה לשיאים בתוך זמן קצר כל כך, גילה המאוחר יחסית לאצניות במרחקים קצרים (28), והשינויים הפיזיולוגיים שחלו בגופה באותה שנה בלטו לעין. גם פרישתה המהירה לאחר האולימפיאדה הגבירה את החשדות, במיוחד עקב ההחלטה לחייב אתלטים לעבור בדיקות סמים החל מ-1989.
מעולם לא נמצאו ראיות לכך שגריפית'-ג'וינר נטלה סמים, אך בבדיקות שנערכו באותה תקופה גם לא התגלו ראיות לכך שספורטאים ממזרח גרמניה נטלו סמים, אף שכיום ידוע שעשו כן.
לאחר מותה הדפו בני משפחתה שמועות על כך שמותה נגרם כתוצאה משימוש בסמים. בנתיחה שלאחר המוות נאסר על הפתולוג לבדוק את קיומם של סמים בגופה
אז תראו באיזה מהירות אפשר לרוץ כשיש רוח גבית וכשיש סמים בגוף !
(שימו לב איך הפרשן מזהה שמשהו לא הגיוני בהישג !!!)
יאלה אבי תן בראש !