שירשור החידות הגדול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4981 

moco כתב:לא ייתכן שלאריה אין חידה בתחום (הרחב) הזה :)
...
כוונתי הייתה שאין לאבי חידה !
אל חשש לי עדיין יש מגוון

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4982 

בקשר לבגד הים האם הכוונה שלך היא על האיסור ללבישת דגם מסוים בגלל טענה של שיפור במהירות ?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4983 

http://www.mako.co.il/Sports-others/Art ... 121004.htm

אריה צודק, הטענה היא שיפור במהירות, למרות שאם כולם יכולים להשתמש בבגד הים הזה, אז אין שום יתרון לאף אחד...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4984 

theAman כתב:http://www.mako.co.il/Sports-others/Art ... 121004.htm

אריה צודק, הטענה היא שיפור במהירות, למרות שאם כולם יכולים להשתמש בבגד הים הזה, אז אין שום יתרון לאף אחד...
...
תזהר עם משפט כזה כי לא כולם יכולים להשתמש בבגד ים מסויים ואגב, אותו דבר אפשר להגיד גם על סמים !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4985 

כן, זו כוונתי.
נראה לי מוזר לחלוטין (אלא אם כן זה בגד ים עם בטריות או או מנוע בנזין ופרופלור).
האם יש איזה היגיון שאני לא מבין מאחורי ההחלטה?
מה עם הבגדים האוירודינמים של האצנים?
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4986 

osherov כתב:
theAman כתב:http://www.mako.co.il/Sports-others/Art ... 121004.htm

...
תזהר עם משפט כזה כי לא כולם יכולים להשתמש בבגד ים מסויים ואגב, אותו דבר אפשר להגיד גם על סמים !
...
1- למה לא כולם יכולים להשתמש בבגד ים כזה?
2- אין שום מקום להשוואה עם סמים, עוד מעט יגידו לשחיינים שאסור להם להתגלח, כי העדר זיפים בהכרח ייתן שיפור במהירות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4987 

למה לא כולם יכולים?

אני מקווה שההשוואה לסמים נאמרה בבדיחות. אם אתה באמת לא מבין את ההבדל המהותי, אשמח להסביר :-)
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4988 

אריה, מתוך ויקיפדיה:

"סמים בספורט נחשבים כבלתי אתיים על ידי רוב ארגוני הספורט הבינלאומיים, ובמיוחד על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי. על הסיבות לכך נמנות הסכנות הבריאותיות למשתמשים, חוסר שוויון בין הספורטאים המתחרים, והמופת הציבורי של הרוח הספורטיבית - שאיננו יכול לדור בכפיפה אחת עם סמים. בדיקות נעשות לספורטאים במסגרת תחרויות ואף מחוץ לתחרויות, ומתחרים שהתגלה שהשתמשו בסמים - תוצאותיהם נפסלות."

אין מקום להשוות בין פריטי לבוש וסמים!!!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4989 

וזה מזכיר לי, לא ממש עם קשר, על סיפור נחמד מאחד הספרים על ריציארד פיינמן (למי שלא מכיר, פיזיקאי זוכה נובל, שהיה ידוע באישיותו המיוחדת, המשעשעת וכמובן מבריקה).
בנבחרת השחייה של האוניברסיטה שבה שהה באותו זמן פיינמן התווכחו על נושא גילוח הרגליים - האם זה משמעותי או סתם קישקוש זניח לגמרי שאי אפשר בכלל למדוד את השפעתו. החברה ניגשו לפרופסור הידוע לקבל את חוות דעתו.
הו אמר שאינו יודע אך הציע ניסוי פשוט לבדוק את העיניין: " גלחו רק את רגל ימין שלכם, אם תתחילו לשחות במעגלים, אז כנראה זה משפיע" :-)
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4990 

כי בגדי הים האלה הוכחו כמשפרי ביצועים בגלל הטכנולוגיה המיוחדת שלהם ולכן הם נפסלים (משפרי ציפה והורדת חיכוך).
יש להבדיל אותם מבגדי אתלטיקה שסה"כ נצמדים יותר טוב לגוף ומחלישים את ההתנגדות האוויר ותו לא !

עכשיו לשאלה למה חייבים לפסול שימוש בבגד ים הזה אפילו אם כולם ישתמשו בו, והתשובה לטעמי היא מאוד פשוטה:
כדי להיות הוגן לכל אלה ששחו עד היום ולכל אלה שמחזיקים שיאים בתחום השחייה מכיוון שבמידה ויאשרו שימוש בבגדי הים השיאים האלה ישברו לא בגלל הישג אנושי טוב יותר אלא בגלל הטכנולוגיה !
במידה ויאשרו שימוש בהם אז צריך לאפס את כל השיאים מחדש (בדומה למה שעשו בזריקת כידון לפני מספר שנים בעקבות שינוי מבנה הכידון)

די מזכיר את מה שקרה בבריכה באולימפיידה האחרונה בביג'ין, שם נשברו רוב שיאי עולם כמעט בכל מקצי השחייה, בגלל שימוש בבגד הים החדש ובגלל אופי הבריכה ! הרבה טוענים (ובצדק) שמשהו הלך לאיבוד בתחרות שם בגלל שינויים אלו

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4991 

אריה, אבל במשך השנים, הטכנולוגיה שיפרה הרבה שיאים, אם זה נעליים קלות יותר ומחומרים קפיציים יותר, אם מבגדים, שכמו שציינת נצמדים לגוף (הורדת חיכוך בבגד ים שווה להחלשת התנגדות האוויר).
אז למה נטפלו דווקא לבגדי הים?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4992 

theAman כתב:אריה, מתוך ויקיפדיה:

"סמים בספורט נחשבים כבלתי אתיים על ידי רוב ארגוני הספורט הבינלאומיים, ובמיוחד על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי. על הסיבות לכך נמנות הסכנות הבריאותיות למשתמשים, חוסר שוויון בין הספורטאים המתחרים, והמופת הציבורי של הרוח הספורטיבית - שאיננו יכול לדור בכפיפה אחת עם סמים. בדיקות נעשות לספורטאים במסגרת תחרויות ואף מחוץ לתחרויות, ומתחרים שהתגלה שהשתמשו בסמים - תוצאותיהם נפסלות."

אין מקום להשוות בין פריטי לבוש וסמים!!!
...
זה נכון, אבל שים לב שהפיקוח בשימוש בממריצים יכול היה להביא דווקא לשוויון והוגנות בתחרויות !
מכיוון שבגלל האיסור, לאלה שכן משתמשים ולא נתפסים יש יתרון סופר משמעותי על האחרים (ראה רכיבת אופניים).
אני אומנם כמובן לא בעד אבל רק כדי לסבך את העניינים אני אוסיף ואומר שאין איסור בספורט למשל לשתות אלכוהול ולעשן סיגריות על אף שאלה "סמים" לא פחות מסוכנים (וההבדל בינם לבין השאר זה שהם לא משפרי תוצאה).
משה,
יכול לספר לנו שכל כדורגלן בריטי שני סובל, סבל, יסבול, מת, ימות משתיית אלכוהול !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4993 

קראתי את ההודעה אחרונה של אריה, והלכתי לכתוב שאלת המשך ואז ראיתי שאבי כתב ממש (כמעט מילה מילה) את מה שאני חשבתי לכתוב :-)

אבל יש עוד שאלת צד: איך הבגד ים הזה בדיוק עובד ומשפר?
משה

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #4994 

osherov כתב:בוא הנה זה לא פייר אני לא מספיק לקרוא את החידה וכבר עונים לי עלייה !
אכן השם הוא על שם נשיא המועדון העבר שלהם,
הוא נקרא ככה משנת 47 או 48 (אני זוכר שזה משהו דומה לשנת הכרזת המדינה שלנו או עצרת האומות המאוחדות :P )
את השם הקודם אני לא זוכר :cry: אבל כמדומני זה שם לא קל לזיכרון :)
...
קרוב אבל לא מדוייק, ב 47 חנכו את האיצטדיון שנקרא אסטדיו צ'מרטין, ובשנת 55 שמו הוסב לסנטיאגו ברנבאו, ע"ש הנשיא המיתולוגי האדיר של ריאל מדריד שהחל לכהן בשנת 45, שיקם את הקבוצה ולמעשה היה אבן דרך בכל הכדורגל האירופי כשהיה ממקימי גביע אירופה לאלופות ב 1955 . במהלך המונדיאל ב 78 הוא נפטר ופיפ"א עצמם הכריזו על 3 ימי אבל ממש באמצע הטורניר.
איש ענק.

מבחינתי תחליטו ביניכם מי יחוד את החידה (Y)

חידה צדדית כדרך אגב (כי כל הסיפור מעניין)- מישהו יודע למה יש בסמל של ריאל מדריד כתר למעלה, ומדוע שונה שם המועדון לפני כ-80 שנה ל"ריאל מדריד"? (השם המקורי היה קלאב אספניול דה מדריד)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4995 

moco כתב:קראתי את ההודעה אחרונה של אריה, והלכתי לכתוב שאלת המשך ואז ראיתי שאבי כתב ממש (כמעט מילה מילה) את מה שאני חשבתי לכתוב :-)
...
משה, כבר אמרתי פעם :great minds think alike :lol:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4996 

theAman כתב:אריה, אבל במשך השנים, הטכנולוגיה שיפרה הרבה שיאים, אם זה נעליים קלות יותר ומחומרים קפיציים יותר, אם מבגדים, שכמו שציינת נצמדים לגוף (הורדת חיכוך בבגד ים שווה להחלשת התנגדות האוויר).
אז למה נטפלו דווקא לבגדי הים?
...
כי השיפור שם היה חד משמעי גדול מאוד ומוכח מעבדתית !
המילה שיפור בטכנולוגיה בתחום האתלטיקה הוא מטעה קצת כי מי שקורא את זה מקבל את הרושם שהשיפור הטכנולוגי הוא עצום אבל במציאות לא כך הדבר וממש אין שיפור משמעותי בתוצאות שמשיגים עם נעליים או מכנסיים או אפילו משטחי ריצה חדשים ועל פניו מהירים יותר (לגבי משטחי הריצה זה קצת יותר מורכב אבל נשאיר את זה לזמן אחר). הכי קל לאמת את מה שאני אומר זה לבחון את כמות שיאי העולם שנשברים בבריכה מול אלה שבאתלטיקה ! (לדעתי במקרה הטוב היחס יהיה משהו כמו 1 ל 100)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4997 

בעיניין הסמים, הבעייה האתית העיקרית היא הנזק הבריאותי שיחוייב ממציאות שמתירה אותם.
כלומר זה לא רק חוסר שיוויון כי באמת כולם יכולים, אלא זה משהו שיכריח ספורטאים לפגוע בבריאותם.
מאמרון טוב בנושא: http://www.leegruenfeld.com/essays/steroids.htm
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4998 

keyser כתב:
osherov כתב:בוא הנה זה לא פייר אני לא מספיק לקרוא את החידה וכבר עונים לי עלייה !
הוא נקרא ככה משנת 47 או 48 (אני זוכר שזה משהו דומה לשנת הכרזת המדינה שלנו או עצרת האומות המאוחדות :P )
...
קרוב אבל לא מדוייק, ב 47 חנכו את האיצטדיון שנקרא אסטדיו צ'מרטין, ובשנת 55 שמו הוסב לסנטיאגו ברנבאו, ע"ש הנשיא המיתולוגי האדיר של ריאל מדריד שהחל לכהן בשנת 45, שיקם את הקבוצה ולמעשה היה אבן דרך בכל הכדורגל האירופי כשהיה ממקימי גביע אירופה לאלופות ב 1955 . במהלך המונדיאל ב 78 הוא נפטר ופיפ"א עצמם הכריזו על 3 ימי אבל ממש באמצע הטורניר.
איש ענק.

חידה צדדית כדרך אגב (כי כל הסיפור מעניין)- מישהו יודע למה יש בסמל של ריאל מדריד כתר למעלה, ומדוע שונה שם המועדון לפני כ-80 שנה ל"ריאל מדריד"? (השם המקורי היה קלאב אספניול דה מדריד)
...
בגלל משהו שקשור לבית המלוכה?? ריאל=רויאל...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #4999 

theAman כתב:
keyser כתב:
...
איש ענק.

...
בגלל משהו שקשור לבית המלוכה?? ריאל=רויאל...
...
אכן, בסוף שנות ה-20 מלך ספרד אלפונסו אימץ את הקבוצה, ואז שונה שמה והוסיפו כתר לסמל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #5000 

אריה, חוד לנו חידה, ותעזוב את הסמים, סמים זה רע!!! :lol: :lol: :lol:

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”