שירשור החידות הגדול
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אולי מנצ'סטר סיטי?
כמו היהודים באירופה גם אוהדי ה"סיטי" במנצ'סטר שבעו רדיפות ופוגרומים... והם מיעוט בטל בשישים לעומת אוהדי היונייטד.
כמו היהודים באירופה גם אוהדי ה"סיטי" במנצ'סטר שבעו רדיפות ופוגרומים... והם מיעוט בטל בשישים לעומת אוהדי היונייטד.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
מה??Booboo כתב:אולי מנצ'סטר סיטי?
כמו היהודים באירופה גם אוהדי ה"סיטי" במנצ'סטר שבעו רדיפות ופוגרומים... והם מיעוט בטל בשישים לעומת אוהדי היונייטד....
זה קצת אירוני שאתה מזכיר דווקא את מנצ'סטר סיטי, כי בספר שאני מחזיק בידי, מסופר על מקרה שאוהדי מנ. סיטי במשחק נגד המועדון שרו להם שיר שעיקריו "נרוץ היום בלילה עם איברנו בחוץ, ונשיר: לנו יש עורלות ולכם אין" ובתגובה שכנעו אוהדי המועדון קבוצה של אוהדים יהודים (באמת יהודים) להוריד את מכנסיהם בפני היריבים ולהפגין בגאווה את איבריהם הנימולים.
בגדול, הכינוי למועדון שהוא "The Yids", התחיל מכינויי גנאי של יריבים, והאוהדים עשו הפוך על הפוך ואימצו את זה ככינוי שהם גאים בו.
עוד רמז, שלפיו לדעתי, אריה בטוח ידע ובטח גם אחרים:
שיר שאוהדי המועדון שרו פעם (לפי השיר ממרי פופינס):
[left]
Chimm-chimminee, chim-chimminee,
chim-chim-churoo,
Juergen was a German,
but now he’s a Jew
[/left]
משה
- Booboo
- חבר ותיק

אלמנט חצי רציני.
יש לי קרובי משפחה במנצ'סטר, אוהדי הסיטי כמובן.
לא צריך להגזים עם "הפרעות" אבל להיות לדוגמה נער יהודי אוהד הסיטי בבי"ס ציבורי במנצ'סטר זה לא כייף גדול.
ולגבי הרמז, יותר עבה מזה כבר לא יהיה...
טוטנהאם, והשיר הוא על יורגן קלינסמן.
מה הקשר בין טוטנהאם ליהודים? את זה אני באמת לא יודע
יש לי קרובי משפחה במנצ'סטר, אוהדי הסיטי כמובן.
לא צריך להגזים עם "הפרעות" אבל להיות לדוגמה נער יהודי אוהד הסיטי בבי"ס ציבורי במנצ'סטר זה לא כייף גדול.
ולגבי הרמז, יותר עבה מזה כבר לא יהיה...
טוטנהאם, והשיר הוא על יורגן קלינסמן.
מה הקשר בין טוטנהאם ליהודים? את זה אני באמת לא יודע
בילדותי למדתי במנצ'סטר בבי"ס יהודי. הרוב היו באמת אוהדי יונייטד (זה היה בשנים אחרי אליפות אירופה הראשונה).
אתה צודק - טוטנהם הלונדונית.
הקשר הוא ככל הנראה שאוהדי הקבוצות היריבות בדרכם לאיצטדיון של טוטנהם היו עוברים בשכונה של יהודים חסידים בקרבת האיצטדיון. מראה החסידים היו מפעילים את המיצים האנטישמיים שלהם והם התחילו בסיסמאות נגד ה Yids .
אוהדי טוטנהם החליטו לאמץ את הכינוי לעצמם ומכנים את עצמם Yids או Yiddos.
הנה מאמר קצר שמתבסס על הפרק בספר שממנו שאבתי את המידע:
http://www.ejpress.org/article/in_depth/world_cup/9286
אתה צודק - טוטנהם הלונדונית.
הקשר הוא ככל הנראה שאוהדי הקבוצות היריבות בדרכם לאיצטדיון של טוטנהם היו עוברים בשכונה של יהודים חסידים בקרבת האיצטדיון. מראה החסידים היו מפעילים את המיצים האנטישמיים שלהם והם התחילו בסיסמאות נגד ה Yids .
אוהדי טוטנהם החליטו לאמץ את הכינוי לעצמם ומכנים את עצמם Yids או Yiddos.
הנה מאמר קצר שמתבסס על הפרק בספר שממנו שאבתי את המידע:
http://www.ejpress.org/article/in_depth/world_cup/9286
משה
בחיים לא שמעתי את שני הכינויים הנוספיםBooboo כתב:אם זיכרוני אינו מטעני מדובר בצ'ארלס ברקלי הגדול, שהיה נודע בכינוייםramkol כתב:הוא צעיר ממני...
![]()
הנה עוד שאלה, קלה יותר:
לחלק משחקני האן בי איי יש כינויים, מג'יק, אייר, וכו'
לאיזה שחקן היו שלושה כינויים? מהם?
....
Sir Charles, Freight Train, Round Mound of Rebound...
יאלה מי צריך לשאול שאלה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
למזלי, קצת קראתי בזמן האחרון על ליגת האלופות וגיליתי כמה דברים מעניינים, כמו העובדה שבאייר לברקוזן היא הקבוצה היחידה שהגיעה לגמר ליגת האלופות מבלי להיות האלופה בליגה שלה.Booboo כתב:טוב, קבלו חידה:
איזו עובדה (לא טריוויאלית בכלל...) מייחדת את קבוצת הכדורגל הגרמנית באייר לברקוזן?...
- Booboo
- חבר ותיק

theAman כתב:למזלי, קצת קראתי בזמן האחרון על ליגת האלופות וגיליתי כמה דברים מעניינים, כמו העובדה שבאיירן לברקוזן היא הקבוצה היחידה שהגיעה לגמר ליגת האלופות מבלי להיות האלופה בליגה שלה.Booboo כתב:טוב, קבלו חידה:
איזו עובדה (לא טריוויאלית בכלל...) מייחדת את קבוצת הכדורגל הגרמנית באייר לברקוזן?......
לא יאומן...חשבתי שזה ייקח קצת יותר זמן...
הקבוצה הגיעה לגמר ליגת האלופות מבלי שהיתה מעולם אלופה בבונדסליג.
למי שלא מבין את גודל ההישג, שיחשוב על הפועל ירושלים...
- AviBiton
- גורו HTmobile

לא צריך להגזים, אמנם זה הישג ייחודי, אבל עדיין כדי להגיע לליגת האלופות מבלי להיות אלופים, צריכים לסיים בין המקומות 2-4 (תלוי במדינה ובדירוג שלה), ומקום שני בבונדסליג עדיין לא שווה למקום שני (או יותר נמוך בישראל).Booboo כתב:theAman כתב:למזלי, קצת קראתי בזמן האחרון על ליגת האלופות וגיליתי כמה דברים מעניינים, כמו העובדה שבאיירן לברקוזן היא הקבוצה היחידה שהגיעה לגמר ליגת האלופות מבלי להיות האלופה בליגה שלה.Booboo כתב:טוב, קבלו חידה:
איזו עובדה (לא טריוויאלית בכלל...) מייחדת את קבוצת הכדורגל הגרמנית באייר לברקוזן?......![]()
לא יאומן...חשבתי שזה ייקח קצת יותר זמן...![]()
הקבוצה הגיעה לגמר ליגת האלופות מבלי שהיתה מעולם אלופה בבונדסליג.
למי שלא מבין את גודל ההישג, שיחשוב על הפועל ירושלים......
בכל אופן, התחלת בליגת האלופות ואני אמשיך (ברוח השבוע הזה, הבטן כבר מתהפכת לי לקראת מחר).
גמר 2005 של ליגת האלופות (מילאן - ליברפול) היה גמר ענק, אחד הגדולים שהיו.
היה במשחק הזה משהו ייחודי (מלבד הקמבק המדהים של ליברפול), מהו אותו דבר? (אני חושב על משהו אחד, אבל אם תתנו תשובה אחרת נכונה, גם היא תתקבל בברכה).
- AviBiton
- גורו HTmobile

טוב משה,
מצד אחד לא מצאתי משהו שיפריך את הטענה שאלו שלושת השערים המהירים ביותר בליגת האלופות,
ומצד שני גם לא מצאתי משהו שיאושש את הטענה הזו.
אני נוטה להסכים עם זה, כיוון ששלושה שערים במשך 6 דקות זה בהחלט נשמע כמו שיא (בוודאי לגמר ליגת האלופות).
אז, הבטחתי ולכן אקיים, הכדור אצלך.
בכל אופן, אפשר להשאיר את העניין פתוח ברקע, ואם למישהו עולה משהו ייחודי לגמר הזה, שיכתוב פה.
מצד אחד לא מצאתי משהו שיפריך את הטענה שאלו שלושת השערים המהירים ביותר בליגת האלופות,
ומצד שני גם לא מצאתי משהו שיאושש את הטענה הזו.
אני נוטה להסכים עם זה, כיוון ששלושה שערים במשך 6 דקות זה בהחלט נשמע כמו שיא (בוודאי לגמר ליגת האלופות).
אז, הבטחתי ולכן אקיים, הכדור אצלך.
בכל אופן, אפשר להשאיר את העניין פתוח ברקע, ואם למישהו עולה משהו ייחודי לגמר הזה, שיכתוב פה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

OK, אבל זה לא משהו ייחודי למשחק הספציפי.moco כתב:אנחנו לא באותו עמוד בכלל![]()
שני הדברים הראשונים הם סתם ניחוש. אני לא יודע בעצמי אם אלו היו 3 השערים המהירים.
הנתון האחרון שנתתי - העיניין עם חוקי אופ"א - הוא זה שאני בטוח באמיתותו....