moco כתב:אריה,
לא מבין כלום ברכיבת אופניים תחרותית, אבל יכולת הכתיבה שלך גורמת לזה להישמע מרתק. תמשיך ככה
בכמה זמן מתרחש התרחיש כפי שתיארת? כמה זמן לוקח כל הקטע של היום והאם כל החובבים דבוקים לטלויזיה למשך כל הזמן?
...
משה,
אני אומר לך שברגע שלומדים את החוקים, את ההיסטוריה ובעיקר את הנפשות הפועלות בטור, לטעמי, אין ענף ספורט דרמתי ומעניין יותר !
בבסיסו הספורט התחרותי הרי נוצר על מנת להציג את גבול היכולת האנושית ! באם זה לבדוק מי הוא האיש המהיר ביותר או מי הוא שחקן הכדורגל הטוב מכולם ! רכיבת אופניים בטור דה פרנס ללא צל של ספק נחשבת לדבר הכי קשה פיסית ומנטלית שקיים מכל ענפי הספורט ! ברגע שאתה מצליח להבין כמה זה "לא אנושי" לרכב 220 ק"מ ביום אחד, שלעיתים הרכיבה כוללת טיפוסים על הרים שאדם מן השורה עושה בדר"כ רק ברכבל ! או אז תצליח להבין ולהתחבר לדרמה ולמותחן הבלתי נתפסים ! ואני לא התחלתי לדבר על הרגע בו אתה מתחיל להכיר את הרוכבים עצמם, את ההיסטוריה שלהם, את היכולות שלהם. אתה לומד מי הוא הלוזר הנצחי ומי האחד שיש לו את הניצוץ להיהפך לאגדה ! אתה לומד מי נחשב למטפס הטוב ביותר ומי מסוגל לרכב הכי מהר לבדו-לבדו בקטעים נגד השעון ! ואחרי כל זה יש את
הטקסני הזה ! ההוא שחלה בסרטן ! ההוא שהרופאים לא נתנו לו שום סיכוי ! ההוא שחזר מהמוות לזכייה ב 7 טורים רצופים ! ההוא שהחליט לפרוש כי אין לו מה להוכיח ! ההוא שהחליט לחזור אחרי 3.5 שנים בגיל 38 (כמעט). זה שהחליט לקרוא תיגר על כולם, על הצרפתים ששונאים אותו, על כל אלה שמאשימים אותו בלקיחת סמים, על כך אלה שחושבים שהוא יעשה צחוק מעצמו מכיוון שהמתחרים שלו הם בני 25 שרוכבים לכאורה לא פחות טוב ממנו בימיו הגדולים ביותר ! לא מספיק כל זה החליט הגורל לשבור לו גם את עצם הבריח לפני מספר חודשים, דבר שגרם כמעט לכולם להגיד שזהו, הקמבק נגמר עוד לפני שהתחיל !
אבל, זה הטקסני מתחיל לצפצף על כולם ולהראות להם מי הוא באמת הבוס ! אפילו אני, עדיין, מאוד סקפטי בקשר לסיכויים שלו ! אבל אם אתמול הייתי נותן לו 10% היום אני כבר נותן לו 25% לזכות !
אגב, באחוזים זה יותר ממה שהרופאים נתנו לו לחיות ! ואתם יודעים מה הוא עשה אם האחוזים האלה !
יאלה לאנס, תן לנו בראש !