השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #481 

@ziv_r
·הייתי שמח, אבל למרות שכתבתי את המדריך - לי עצמי אין יחידה נוספת ;-)
המדריך מבוסס על התקנת רשת ה-MESH שעשיתי לבן משפחה בעזרת שתי יחידות AX3 PRO,
ועוד ידע מקינפוג היחידה שנמצאת אצלי.

לטעמי הפוסט די מעודכן, למרות שתמיד אפשר לשפר.
אולי אוסיף לו את ההערות בהודעה הקודמת שלי כדי לרכז את הכל בצורה מסודרת.

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #482 

חברים שלום,
מעביר פרטי תקלה בהתקנת הנתב כאן - לא הייתי בטוח אם זה המקום הנכון. במידה לא - אוכל לפתוח ת'רד נפרד כמובן. אודה מאד מאד מאד לעזרה - ההתקנה הזאת ממש הוציאה אותי מדעתי :-( ומדירה שינה מעיני כבר ימים,
השקעתי בענין שעות אינסוף בשבוע האחרון כדי לנסות להבין מה קורה אך ללא הצלחה.

- היום יש לי בבית תשתית של בזק 100 מגה (אין אפשרות לסיבים אופטים באיזור שלי) עם נתב B שאני מעוניין להחליף.(החיבור הנוכחי של ה-B - כולל כבל VDSL שמחובר לנתב B+ כבל Ethernet שמחובר מהנתב ל-switch של לינקסיס עםמספר פורטים)
- רכשתי Huawei Ax3 pro (לבן) וכן נתב נוסף שיתפקד כמודם tplink w9970 (שהומלץ כאן רבות כמודם לתשתית בזק) .

ההתקנה שביצעתי כללה:
- הגדרת ה-9970 כברידג' באמצעות Easy Setup שהנתב מאפשר, הגדרת ה-wireless כלא אקטיבי, ניתקתי את ה-wireless גם בלחצן שקיים ב-9970 . ההגדרות מצורפות כאן.

- הגדרת הראוטר AX3: חיבור ראשוני ע"י NFC (כך שלא היה צריך להקיש אפילו את סיסמת הנתב בחיבור הראשוני). הממשק של האפליקציה Ai Life הוא כידוע בשפה הסינית מה שלא היה כל כך פשוט (גוגל טרנסלייט לא עבד).. כמו כן השתמשתי גם באפליקציה אנגלית נוספת שנקראת Huawei HiLink.
- חיבור פיזי: את כבל ה-VDSL של בזק בארון התקשורת חיברתי אל הכניסה השמאלית בגב ה-9970 (internet) . בנוסף חיברתי כבל Ethernet מאחד מפורטי ה-Lan של המודם 9970 אל כניסת ה-WAN בנתב AX3 Pro (השמאלי מבין 4 הפורטים בגב הנתב), וכן כאבל דומה נוסף מאחד מפורטי ה-Lan האחרים של הנתב AX3 אל ה- switch לינקסיס.

מה שקורה בפועל לאחר כל הנ"ל:
- יש שתי רשתות אלחוטיות חדשות שנוצרו וניתן להתחבר אליהן - אחת עבור 2.4G והאחרת עבור 5G. בעת הקישור מהנייד מתקבלת הודעה שהאינטרנט לא זמין (internet may not be available)
- ניתן להתחבר להגדרות הרשת בממשק הסיני ע"י “manage router, שם אני מקיש את הסיסמה שהגדרתי ומצליח
להיכנס .
- באפליקציה האנגלית אפשר לראות למעשה שיש קשר בין הנתב לבין הסוויצ'ר (אפשר לראות מספר יחידות
אקטיביות), אך אין קשר בין המודם לנתב או בין העולם החיצון למודם.

מה אני מפספס כאן ? האם משהו בהגדרה של המודם כברידג' (שהיתה דיי פשוטה והיא מצורפת כאן) , אולי משהו בחיבור הפיזי של הכאבלים או משהו בהגדרה של הנתב?? אודה מאד מאד לכל עזרה (אוכל לספק עוד אינפורמציה כמובן אם יש צורך) תודה רבה וחג שמח !!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #483 

@ronyi1

אני מבין שהגדרת את המודם כברידג' וחיברת אליו את חוט הטלפון של בזק?

האם הגדרת חייגן PPPOE ב AX3? עם פרטי המשתמש שלך אצל ספק האינטרנט?
·
https://consumer.huawei.com/ph/support/ ... s10882054/

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #484 

@integral
·
תודה רבה, כן - הגדרתי את שם המשתמש שלי בסגנון של xxxxx@014 + סיסמה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #485 

אף אחד לא יכול לראות את התמונה שהעלית. אז כדאי שתשתמש בשירות חיצוני.

האם אתה בטוח שלא עשית טעות בסיסמה או שם משתמש בחייגן?

לאיזו יציאה ב 9970 חיברת את הכבל שהולך ל AX3? (זו צריכה להיות זאת שקרובה לחיבור הטלפון של בזק)

האם אחרי שהגדרת את החייגן ב AX3 עשית SAVE? תוכל להעלות את המסך המתאים מה AX3?

האם נורת ה VDSL דולקת קבוע על ה 9970? (זו שנראית כמו הסמל של טויוטה)

אם כל מה שרשום למעלה בסדר, אז תעבוד בסדר הבא, תתחיל מה 9970 כשהוא מחובר רק לבזק. תנתק מהחשמל לכמה שניות, תחבר בחזרה ותראה שה VDSL מסתנכרן (כלומר הנורה דולקת קבוע)

נתק את ה AX3 מהחשמל והלינקסיס וחבר אליו את הכבל מה 9970. חבר לחשמל ותן לו לעלות ולחייגן להתחבר (זה לקוח קצת זמן). אחרי שהנורה ירוקה תבדוק אם יש לך אינטרנט.

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #486 

@integral
רב תודות, מעריך מאד את הנסיון לעזור !!

- שיתפתי ספריה עם כמה print screens וקבצים בלינק דרופבוקס הבא, מקווה שזה יעזור להבין:

https://www.dropbox.com/sh/z70r9x7mla0l ... Xqh7a?dl=0

- יש שם קובץ PDF עם הגדרות המודם- 9970 בסטטוס ברידג' (תתעלם מזה שרשום wireless מופעל, הוא מנותק)

- הלכתי לפי הצעדים שרשמת:
-לגבי הסיסמה ב-100 אחוז נכונה (בדקתי עכשיו גם עם בזק רק כדי להיות משוכנע באלף אחוז).
בוצע SAVE לאחר הגדרת החייגן (אני רואה את הנתונים כולל הסיסמה, כשאני נכנס לאפליקציה)
-הכאבל ב-9970 שיוצא אל המודם מחובר ל-lan/wan ליד חיבור הטלפון
-נורית ה-VDSL ("טויוטה" - שניה משמאל ליד נורית ה-power) דולקת קבוע על ה-9970 (צירפתי גם תמונה).
כפי שהיצעת ניתקתי את הנתב והחיבור לסוויץ' - השארתי רק את המודם לבד, כיביתי והדלקתי - הנורית
השניה משמאל מהבהבת ולאחר כמה שניות הופכת קבועה
- צירפתי כמה תמונות מהאפליקציה:
כשאני נכנס לאפליקציה אני מקבל את תמונה 1 - יש שם שתי אופציות "123" או "WIFI"
כשאני לוחץ על WIFI - אני מקבל את תמונה 2
כשאני לוחץ על "123" - אני מקבל את התפריט שצרפתי בתמונה 3 ושם יש 4 אופציות:
לחיצה על החייגן PPPOE - מקבל את תמונה 4 (מחקתי את המשתמש - אבל הוא נכון)
לחיצה על DHCP בתפריט של תמונה 3 - אני מקבל את תמונה 5
לחיצה על IP בתפריט של תמונה 3 - אני מקבל את תמונה 6 (שם לגמרי לא ברור אם ההגדרות מספקות)
לחיצה על WIFI בתפריט של תמונה 3 - אני מקבל את תמונה 7

תודה !!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #487 

שמע, אין לי מושג מה עשית, וגם מה לא עשית נכון בהגדרות של הראוטר או של המודם.

אני גם לא מבין למה אתה עובד דרך האפליקציה במקום להיכנס לממשק ה WEB דרך מחשב עם תרגום לאנגלית.

יש עוד אופציה. תגדיר את ה TPLINK כחייגן (ראוטר), שהוא יתחבר לאינטרנט. אחרי שוידאת שעובד ומחובר, חבר את ה AX3 PRO לחשמל ותעשה לו ריסט דרך החור. אחרי שעלה חבר אותו עם כבל לאחת היציאות ב 9970 ותראה מה קורה.

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #488 

@integral
רוצה לשאול רק האם החיבור הפיסי שתואר לעיל הוא תקין ? אני שואל במיוחד לגבי חיבור כבל אתרנט בין המודם לנתב. אצלי מחובר בין יציאת ה-Lan/wan פורט במודם 9970 (השמאלית ביותר ליד ה-vdsl) לבין ה-wan של הנתב (השמאלי ביותר ליד כניסת החשמל). האם כך זה אמור להיות ?
כמו כן - איך אפשר לבצע כניסה בממשק web אל כתובת הנתב עם תרגום במקביל ? בעת ההתקנה אני יכול להתחבר
דרך wifi אל הנתב הן דרך אפליקציה בנייד או דרך הדפדפן בלייפטופ - אבל ברגע שאני מחובר לנתב אני כבר לא
מחובר לרשת האינטרנט. מה הדרך הנכונה שבה אפשר להתחבר לנתב ויתאפשר גם תרגום ?
ברגע שאוכל - אבצע reset של הנתב להגדרות יצרן ואתקין מחדש.. תודה !

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #489 

@ronyi1
·
החיבור אמור להיות תקין. תמיד אתה יכול להחליף PORT ולראות מה קורה.

לגבי ריסט - אני לא מדבר על האפליקציה. אני מדבר על החור הפיזי לריסט על הראוטר עצמו.

אם יהיה אינטרנט מה 9970 אז ה AX3 יקבל ממנו כתובת ואמור להתחבר אליו אוטומטית בהגדרות המתאימות.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #490 

@ronyi1
·

הבעיה אצלך היא בהגדרה של ה 9970 בתצורת מודם, כדי להוכיח זאת נתק את ה AX3 מה 9970 וחבר במקומו לפטופ לפורט 2 ב 9970. תגדיר בוינדוס/לינוקס חייגן PPPOE עם היוזר והססמא שלך ותראה שהוא לא מתחבר.

אחרי שתראה שהוא לא מתחבר, תיגש להגדרות של ה 9970, תלך להגדרות של החיבור WAN ותערוך את החיבור br_ptm_1_0 שקיים ותוריד את ה V שמסומן לך ב VLAN ID. אחרי זה תלך לחלק של ה LAN ותוודא שה DHCP SERVER כבוי. תשמור את ההגדרות, תרסט ותנסה עכשיו להתחבר עם החייגן של הלפטופ. הצליח? מצויין תמשיך ל AX3.

לא הצליח?
תיגש להגדרות WAN, תוסיף חיבור חדש, תבחר ADSL, ב VPI תרשום 8 ב VCI תרשום 35. ב CONNECTION TYPE תבחר BRIDGE, כל השאר תשאיר את הדיפולט. תשמור, תרסט ותנסה להתחבר. עכשיו זה כבר אמור לעבוד.

אם עדין לא עובד?

תצרף צילום מסך של עמוד ה BASIC STATUS של ה 9970 כאשר נורת ה VDSL דולקת קבוע

בהצלחה

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #491 

אני מציע לכל מי שמסתמך על Google Translate לצלם את המסכים העיקריים ולשמור למקרה ותהיה בעייה עם האינטרנט,
שהרי אז אנחנו הכי צריכים את התרגום...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #492 

אופציה נוספת היא לפתוח את המצלמה באפליקצית Google Translate, התרגום הוא בזמן אמת.

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #493 

@stas12
תודה רבה, נראה שהתקדמנו ובאמת היתה כאן הגדרה שגויה.
שיניתי את ההגדרות באופן הבא:
1- WAN: לא ניתן היה לשנות את br_ptm_1_0 ולכן מחקתי אותו והוספתי חדש ללא vlan_id.
LAN: שיניתי את ה-DHCP SERVER לסטטוס כבוי DISABLE
ביצעתי איתחול ובדקתי - והחיבור לא הצליח (שגיאה 651)
2- הוספתי ב-WAN עוד רשומה של ADSL בדיוק כפי שהיצעת. איתחלתי ובדקתי שוב, ושוב לא הצליח.
(לאחר השינוי הזה יש שתי שורות תחת WAN - אחת חיבור vdsl והשניה - adsl - האם זה בסדר ?)

את הנסיונות הנ"ל עשיתי עם לייפטופ של מקום העבודה שלי וחשדתי שאולי יש איזה שהם הגדרות או חסימות על הלייפטופ הזה - שלא מאפשרות את הקישוריות הזאת. לקחתי לייפטופ אחר חדש וביצעתי שוב קישור של חייגן pppoe עם משתמש וסיסמה של ה-ISP - הפעם עבר בהצלחה והצלחתי לגלוש דרך דפדפן. בדקתי פעם נוספת מחדש - ושוב עובד בסדר.
@stas12 - האם תוכל לבדוק אם אכן ההגדרות עכשיו נראות תקין - שמתי את הקובץ כאן: https://www.dropbox.com/sh/z70r9x7mla0l ... Xqh7a?dl=0

במידה וכן אמשיך להתקנה של הנתב (אט אט אני מפתח חיבה יוצאת דופן לשפה הסינית :-) ), אתמול בלילה ביצעתי שוב reset להגדרות היצרן. הבעיה הגדולה היא התרגום, אבדוק את האופציה עם המצלמה שהוזכרה ע"י @ZIV_R . ושוב המון המון תודה, מעריך מאד את העזרה של כולם.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #494 

@ronyi1
·

נראה בסדר וגם העובדה שאתה מצליח להתחבר עם מחשב ישירות למודם מוכיחה שזה בסדר.
אתה יכול להמשיך לנסות לחבר את הנתב.

בהצלחה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #495 

אני קיבלתי היום את גרסת ה HONOR שלי.
מישהו כתב פה שזו גירסה עם ממשק באנגלית. היא לא. רק בסינית.
אני מנוסה בראוטרים. התקנתי לא מעט, ואני חושב שאני מבין רשתות לא רע.
התקנת ה HONOR לקחה כשעה וחצי. מספר הערות:

1) איך עושים גוגל טרנסלייט? אני מצאתי רק דרך אחת, והיא מאוד מסורבלת: לקחתי לפטופ שהיה מחובר ל WI FI, וחיברתי אותו קווית לHONOR. הוא קיבל ממנו IP על כרטיס הרשת הקווי, שרות ה DHCP עובד כברירת מחדל על ה HONOR. כרגע למחשב יש שתי כתובות וקיוותי שגוגל טרנסלייט יעבוד. הוא לא עבד. מה שעשיתי זה להכנס למסך הכניסה, לנתק את כבל הרשת, ואז לעשות גוגל טרנסלייט. זה עבד. הבעיה עם זה היא שכשמחזירים את הכבל אז הראוטר אוטמטית מכניס אותך למסך הכניסה, גם אם התקדמת בהתקנה, וככה הייתי צריך כל פעם לתרגם מסך נוסף, להתנתק, לחזור, לעבור דרך המסכים שעברתי, שוב, הפעם בסינית, כשאני יודע מה ללחוץ, עד שסיימתי את ההתקנה. לא מסובך אבל לקח לי זמן.
2) לגרסה שאני קיבלתי יש 4 פורטים, ויש שם פיצ'ר שלא נתקלתי בו מעולם בשום ראוטר - קינפוג דינמי של פורט ה WAN - אפשר לקבוע מי יהיה הפורט הזה. יש שם כל מני אופציות, אני אפילו לא זוכר מה בחרתי.
3) בסיום ההתקנה הראוטר עשה לעצמו ריבוט ועלה שוב
4) קיבלתי עכשיו את מסך הכניסה, הפעם הוא נראה שונה, וגוגל טרנסלייט עובד מצויין מרגע זה. שימו לב שבזמן זה אני מחובר קווית לHONOR ואלחוטית לרשת אחרת בבית.
5) נכסתי לכל ההגדרות, כיביתי DHCP, הגדרתי ססמא ל WIFI, סרקתי את האופציות האחרות (מעבר דרף קירות, ועוד כל מני אופציות סטנדרטיות.
6) עברתי למסך בדיקת עדכון תוכנה - היה עדכון. עדכנתי. עלה - היה עוד עדכון, ושוב - סהכ 3 עידכונים. אין עדכון קומולטיבי, צריך לעבור דרך כל הגרסאות. לא סטנדרטי.
7) פה סיימתי, או חשבתי שסיימתי. דרך הHONOR לא ניתן היה לגשת לאינטרנט. לא אלחוטית ולא קווית. מתסכל.
למזלי בשלב מסויים שמתי לב שהמחשב ממשיך לקבל כתובת IP מ ה HONOR, למרות שכיביתי את שרות ה DHCP שלו. הבנתי שיש בעיית ניתוב וצריך לכבות איכשהו את שרות ה DHCP. עברתי על כל המסכים עד שנתקלתי בdrop down שאחת האופציות שלו היא bridge. בדיוק מה שאני צריך. בחרתי בה, אבל משום מה אחרי הבחירה ה HONOR התעקש להשאר על אופציה אחרת. במילים אחרות - זה לא "תפס". אחרי מספר שניות של חוסר אונים מצידי, ה HONOR עשה לעצמו reset, עלה במוד BRIDGE, ועכשיו כמובן יש גישה לאינטרנט.
8) אני קניתי HONOR, על הקופסה כתוב HONOR, בממשק הגישה לראוטר קוראים GLORY. מצחיקים הסינים האלה.

לסיכום, חווית התקנה הגרועה בחיי, אבל עברתי אותה. כרגע הראוטר מחובר במקום ראוטר ישן, אני לא מרגיש הבדל במהירות, יש לי אינטרנט 100 מגה, אז קשה לראות הבדל ב FAST.

גרסת פרו נוספת בדרך אלי, נקווה שאפשר יהיה לייצר MESH בין השניים ושחווית ההתקנה תהיה קלה יותר.

ronyi1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #496 

@stas12 תודה רבה, קינפגתי עכשיו את הנתב ולא יאומן שזה עובד. דרך אגב - הפעם לא הסתבכתי עם הממשק הסיני - לכל מי שמסתבך עם נושא התרגום של הממשק הסיני שינסה לבצע את התקנת הנתב עם האפליקציה HUAWEI HILINK שהיא עם ממשק באנגלית (בנתב שלי AX3 Pro זה עבד טוב מאד כולל מספר עדכוני firmware במהלך ההתקנה). ושוב המון תודה לך ול- @INTEGRAL ולאחרים על העזרה !!!

rbox
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
קיבל תודות: 0

שליחה #497 

חושב לרכוש את ה AX3 Global, רוצה לוודא שהבנתי נכון.
תשתית כרגע בזק 100 , מודם/נתב 9970. בחדרים סמוכים מתקבל כ 20+ , חדר מרוחק שני קירות כ 14, אזור מת מעבר לשני קירות.
התכנון הוא להפוך את ה 9970 למודם בלבד, באמונה שהקליטה תשתפר משמעותית בשאר הבית, ובעתיד כאשר נזכה לפריסה, להתחבר לסיב כלשהו.
על הרשת כרגע אין הרבה קליינטים, סטרימר, טלפונים ומס' מחשבים.
האם ה AX3 יספיק לי , או שכדאי ללכת על הפרו?

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #498 

@rbox
לא ללכת על ה GLOBAL
אומנם הוא באנגלית
אבל אין לו מגברי קליטה כמו שיש בדגמים הסיניים

rbox
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
קיבל תודות: 0

שליחה #499 

האם נושא המגברים וודאי? האם הוא רלוונטי גם לגירסה הרגילה ולא הפרו?
נערך לאחרונה על ידי rbox ב 11/10/2020 10:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #500 

@rbox
לפי הרשת
בגירסא הסינית
ב AX3 יש 2 מגברים
ב AX3 PRO יש 4