אני קיבלתי היום את גרסת ה HONOR שלי.
מישהו כתב פה שזו גירסה עם ממשק באנגלית. היא לא. רק בסינית.
אני מנוסה בראוטרים. התקנתי לא מעט, ואני חושב שאני מבין רשתות לא רע.
התקנת ה HONOR לקחה כשעה וחצי. מספר הערות:
1) איך עושים גוגל טרנסלייט? אני מצאתי רק דרך אחת, והיא מאוד מסורבלת: לקחתי לפטופ שהיה מחובר ל WI FI, וחיברתי אותו קווית לHONOR. הוא קיבל ממנו IP על כרטיס הרשת הקווי, שרות ה DHCP עובד כברירת מחדל על ה HONOR. כרגע למחשב יש שתי כתובות וקיוותי שגוגל טרנסלייט יעבוד. הוא לא עבד. מה שעשיתי זה להכנס למסך הכניסה, לנתק את כבל הרשת, ואז לעשות גוגל טרנסלייט. זה עבד. הבעיה עם זה היא שכשמחזירים את הכבל אז הראוטר אוטמטית מכניס אותך למסך הכניסה, גם אם התקדמת בהתקנה, וככה הייתי צריך כל פעם לתרגם מסך נוסף, להתנתק, לחזור, לעבור דרך המסכים שעברתי, שוב, הפעם בסינית, כשאני יודע מה ללחוץ, עד שסיימתי את ההתקנה. לא מסובך אבל לקח לי זמן.
2) לגרסה שאני קיבלתי יש 4 פורטים, ויש שם פיצ'ר שלא נתקלתי בו מעולם בשום ראוטר - קינפוג דינמי של פורט ה WAN - אפשר לקבוע מי יהיה הפורט הזה. יש שם כל מני אופציות, אני אפילו לא זוכר מה בחרתי.
3) בסיום ההתקנה הראוטר עשה לעצמו ריבוט ועלה שוב
4) קיבלתי עכשיו את מסך הכניסה, הפעם הוא נראה שונה, וגוגל טרנסלייט עובד מצויין מרגע זה. שימו לב שבזמן זה אני מחובר קווית לHONOR ואלחוטית לרשת אחרת בבית.
5) נכסתי לכל ההגדרות, כיביתי DHCP, הגדרתי ססמא ל WIFI, סרקתי את האופציות האחרות (מעבר דרף קירות, ועוד כל מני אופציות סטנדרטיות.
6) עברתי למסך בדיקת עדכון תוכנה - היה עדכון. עדכנתי. עלה - היה עוד עדכון, ושוב - סהכ 3 עידכונים. אין עדכון קומולטיבי, צריך לעבור דרך כל הגרסאות. לא סטנדרטי.
7) פה סיימתי, או חשבתי שסיימתי. דרך הHONOR לא ניתן היה לגשת לאינטרנט. לא אלחוטית ולא קווית. מתסכל.
למזלי בשלב מסויים שמתי לב שהמחשב ממשיך לקבל כתובת IP מ ה HONOR, למרות שכיביתי את שרות ה DHCP שלו. הבנתי שיש בעיית ניתוב וצריך לכבות איכשהו את שרות ה DHCP. עברתי על כל המסכים עד שנתקלתי בdrop down שאחת האופציות שלו היא bridge. בדיוק מה שאני צריך. בחרתי בה, אבל משום מה אחרי הבחירה ה HONOR התעקש להשאר על אופציה אחרת. במילים אחרות - זה לא "תפס". אחרי מספר שניות של חוסר אונים מצידי, ה HONOR עשה לעצמו reset, עלה במוד BRIDGE, ועכשיו כמובן יש גישה לאינטרנט.

אני קניתי HONOR, על הקופסה כתוב HONOR, בממשק הגישה לראוטר קוראים GLORY. מצחיקים הסינים האלה.
לסיכום, חווית התקנה הגרועה בחיי, אבל עברתי אותה. כרגע הראוטר מחובר במקום ראוטר ישן, אני לא מרגיש הבדל במהירות, יש לי אינטרנט 100 מגה, אז קשה לראות הבדל ב FAST.
גרסת פרו נוספת בדרך אלי, נקווה שאפשר יהיה לייצר MESH בין השניים ושחווית ההתקנה תהיה קלה יותר.