YAMAHA - הסידרה החדשה - RX-A8, RX-A6, RX-A4, RX-A2 TSR-700, RX-V6A, RX-V4A
- bsphere
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 162
- שם מלא: Gal Ben-Haim
לא התכוונתי להצית פה שוב מריבות.
הסיבה שאני חושב להחליף את ה-x1200w היא שעברנו בית ובמקום החדש ועם הרמקולים החדשים אודיסי (XT) שיש לי ברסיבר נותן תוצאות נוראיות בעיקר בסנטר, הדגשת גבוהים נוראית. עשיתי כיול מחדש בערך 10 פעמים בחודשים האחרונים, עם מגוון שיטות ונקודות מדידה ומשחק עם כל פרמטר אפשרי. הצליל הרבה יותר נקי ונעים (לפחות מהסנטר) אפילו בלי eq בכלל. לקדמיים אני כן צריך eq ומן הסתם לסאב. אז קניתי umik-1 ועשיתי מדידות, eq ידני במידת האפשר (מאוד מוגבל בדנון) ועם האפליקציה של svs. הגעתי למשהו לא רע בכלל.
איפה הבעיה? בדנון הרבה פיצ׳רים כבויים בלי אודיסי, למשל שליטה על התחום הדינאמי (dynamic volume), מה שמאוד שימושי בלילה כשהילדים ישנים. יש את ה loudness management של דנון שעובד רק על דולבי וגם לא עושה יותר מדי.
בנוסף לכל זה הרסיבר שלי ישן מדי בשביל האפליקציה של אודיסי שאולי הייתה עוזרת כאן..
למה אני חושב על לא-דנון - נראה שגם בדגמים החדשים יהיו את אותן בעיות אם לא יסתדר עם אודיסי ואמצא את עצמי מכבה אותו. בנוסף להרבה תלונות שקראתי על האפליקציה של אודיסיי + כל מני פתרונות שעובדים בצורה ״עקומה״ כמו https://github.com/ratbuddy/ratbuddyssey
הסיבה שאני חושב להחליף את ה-x1200w היא שעברנו בית ובמקום החדש ועם הרמקולים החדשים אודיסי (XT) שיש לי ברסיבר נותן תוצאות נוראיות בעיקר בסנטר, הדגשת גבוהים נוראית. עשיתי כיול מחדש בערך 10 פעמים בחודשים האחרונים, עם מגוון שיטות ונקודות מדידה ומשחק עם כל פרמטר אפשרי. הצליל הרבה יותר נקי ונעים (לפחות מהסנטר) אפילו בלי eq בכלל. לקדמיים אני כן צריך eq ומן הסתם לסאב. אז קניתי umik-1 ועשיתי מדידות, eq ידני במידת האפשר (מאוד מוגבל בדנון) ועם האפליקציה של svs. הגעתי למשהו לא רע בכלל.
איפה הבעיה? בדנון הרבה פיצ׳רים כבויים בלי אודיסי, למשל שליטה על התחום הדינאמי (dynamic volume), מה שמאוד שימושי בלילה כשהילדים ישנים. יש את ה loudness management של דנון שעובד רק על דולבי וגם לא עושה יותר מדי.
בנוסף לכל זה הרסיבר שלי ישן מדי בשביל האפליקציה של אודיסי שאולי הייתה עוזרת כאן..
למה אני חושב על לא-דנון - נראה שגם בדגמים החדשים יהיו את אותן בעיות אם לא יסתדר עם אודיסי ואמצא את עצמי מכבה אותו. בנוסף להרבה תלונות שקראתי על האפליקציה של אודיסיי + כל מני פתרונות שעובדים בצורה ״עקומה״ כמו https://github.com/ratbuddy/ratbuddyssey
- ildonaldo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 242
- שם מלא: ildonaldo trumpo
אגב הסקירה של ה A6A מתעכבת, בגלל קשיים טכניים שג'ין מאודיהוליקס נתקל בהם בזמן ביצוע מדידות. לפי מה שהוא רשם בפורום, האנלייזר מחזיר שגיאה של CLIPPING כאשר הוא מספר לרסיבר אות דיגיטאלי FULL SCALE. ג'ין כרגע עובד על זה מול ימהה בנסיון להבין מדוע זה קורה.
https://www.youtube.com/channel/UCF9cWy ... wGx4AaABCQ
מה שכן, הממשק הגראפי החדש בהחלט נראה טוב עם הרבה אינפורמציה. אני באמת מקווה מאד שתוצאות המדידה יהיו טובות. הרסיבר הזה מציע המון דברים שאין גם אצל דנון.
מה שכן, הממשק הגראפי החדש בהחלט נראה טוב עם הרבה אינפורמציה. אני באמת מקווה מאד שתוצאות המדידה יהיו טובות. הרסיבר הזה מציע המון דברים שאין גם אצל דנון.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2469
האודיסי בגירסא הגבוהה יותר (XT32) נחשב טוב יותר, ובמיוחד בשילוב עם האפליקציה שנותנת עוד אפשרויות טוויקינג. לא מעט אנשים טכניים שלא מוכנים לשלם מחירים גבוהים יותר, משתמשים בשילוב של באפליקציה עם מדידות בREW וטוענים להצלחה רבה. מבאס באמת שאי אפשר להשתמש בממשק WEB במקום באפליקציה אבל RATBUDDY תחליף לא רע לשימוש על גבי מסך גדול.07/10/2021 11:42bsphere כתב: לא התכוונתי להצית פה שוב מריבות.
למה אני חושב על לא-דנון - נראה שגם בדגמים החדשים יהיו את אותן בעיות אם לא יסתדר עם אודיסי ואמצא את עצמי מכבה אותו. בנוסף להרבה תלונות שקראתי על האפליקציה של אודיסיי + כל מני פתרונות שעובדים בצורה ״עקומה״ כמו https://github.com/ratbuddy/ratbuddyssey...
גם אני חששתי לאור הבעיות שדווחו עם האפליקציה, אבל לא נתקלתי בבעיות.
גם YPAO של ימהאא חא נחשבת לחוד החנית של מערכות כיול.
יש כמובן את האונקיו/פיוניר החדשים שדגמי הביניים ומעלה שלהם מגיעים עם דיראק ויש לך כבר UMIK-1, אז אולי זה כיוון מעניין עבורך.
Jack of some trades, master of none
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
וגם שם אתה מגיב עם "אמיר אמר" ?! לא נמאס לך?07/10/2021 14:43ildonaldo כתב: אגב הסקירה של ה A6A מתעכבת, בגלל קשיים טכניים שג'ין מאודיהוליקס נתקל בהם בזמן ביצוע מדידות. לפי מה שהוא רשם בפורום, האנלייזר מחזיר שגיאה של CLIPPING כאשר הוא מספר לרסיבר אות דיגיטאלי FULL SCALE. ג'ין כרגע עובד על זה מול ימהה בנסיון להבין מדוע זה קורה.
מה שכן, הממשק הגראפי החדש בהחלט נראה טוב עם הרבה אינפורמציה. אני באמת מקווה מאד שתוצאות המדידה יהיו טובות. הרסיבר הזה מציע המון דברים שאין גם אצל דנון....
E Barbie.... שם משתמש מקורי מצאת לך.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
לדעתי יותר פשוט להתנהל עם יוזר אחד קבוע, אבל מכבד כל החלטה והתנהלות אחרת...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
החל מדקה 16:00....תמונות בעירום

- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
טל - תודה...
לא צפיתי עדיין בכל הסרטון אבל מרפי שלח אותי ישר לדקה 24:00 ששם הם מדברים על המאוורר.
לפי מה שהוא אומר, מדובר במאוורר "חירום" או במילים אחרות - הוא כנראה לא כל הזמן עובד...
* עריכה - מסתבר גם שהצ'יפ הוא בר תכנות ככה שהולכת להיות תמיכה בפורמט הסאונד החדש שיושק - ממבו 76.
פגז !!
לא צפיתי עדיין בכל הסרטון אבל מרפי שלח אותי ישר לדקה 24:00 ששם הם מדברים על המאוורר.
לפי מה שהוא אומר, מדובר במאוורר "חירום" או במילים אחרות - הוא כנראה לא כל הזמן עובד...
* עריכה - מסתבר גם שהצ'יפ הוא בר תכנות ככה שהולכת להיות תמיכה בפורמט הסאונד החדש שיושק - ממבו 76.
פגז !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- hasday
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 858
- שם מלא: אבי חסדאי
למישהו כבר ידוע על תאריך שהמכשירים מגיעים כבר למדפים?
שבע מסרטונים ורוצה את הדבר האמיתי
שבע מסרטונים ורוצה את הדבר האמיתי
-
mbd
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
לא נראה לי שזו סיבה טובה להחליף את דנון.07/10/2021 11:42bsphere כתב: לא התכוונתי להצית פה שוב מריבות.
למה אני חושב על לא-דנון - נראה שגם בדגמים החדשים יהיו את אותן בעיות אם לא יסתדר עם אודיסי ואמצא את עצמי מכבה אותו. בנוסף להרבה תלונות שקראתי על האפליקציה של אודיסיי + כל מני פתרונות שעובדים בצורה ״עקומה״ כמו https://github.com/ratbuddy/ratbuddyssey...
ה-XT ידוע בתור בעייתי בתיקון לגבוהים. תכייל עם האפליקציה ותגביל לה את תדר הכיול. ככה לא תצטרך לוותר על הכיול לחלוטין ולא תצטרך לוותר על הפיצ'רים של האודיסי. ואם תשדרג לרסיבר עם XT32 אז בכלל. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
לא מצאתי סקירות מפורטות על היכולות של הכיול של הימאה, אבל מכל הדעות שראיתי טוענים שהוא משמעותית פחות מוצלח מהאודיסי XT32 ואולי אפילו ה-XT.
באופן כללי מכל הדיון הזה הצלחתי רק להבין שיש אנשים שאוהבים ימאהה, אבל עם כל הכבוד אני פחות הצלחתי להבין למה.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

כמו בהרבה דברים, שילוב של טעם אישי, brand loyalty ומיתולוגיות. סביר להניח שכ95% מהאנשים שקונים ציוד אודיו לא ביצעו מעולם מבחנים עיוורים אמיתיים.12/10/2021 17:08GalZohar כתב: באופן כללי מכל הדיון הזה הצלחתי רק להבין שיש אנשים שאוהבים ימאהה, אבל עם כל הכבוד אני פחות הצלחתי להבין למה....
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
אני למשל מעולם לא שמעתי ולא השוויתי רסיברים ראש בראש לפני קנייה.
באוזני ,כל מכשירי ספינות הדגל של חברות המיינסטרים, נשמעים אותו הדבר בק"ב.
יש לי העדפה ברורה לימאהה רק בגלל האמינות.
באוזני ,כל מכשירי ספינות הדגל של חברות המיינסטרים, נשמעים אותו הדבר בק"ב.
יש לי העדפה ברורה לימאהה רק בגלל האמינות.
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

הנה דוגמא למיתוס - אמינות. לא שאני טוען שזה לא נכון, אבל זה עדיין מיתוס שכנראה מבוסס על חוויות אנקדוטליות שהשתרשו בתודעה.
- hasday
-
- חבר פעיל במיוחד

- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
האמת ? יש לו פרצוף וקול שדורש סטירה כדי שיתעורר מהתרדמת...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- hasday
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, לא הפריזטור הכי מושלם
- Mad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 946
שלום אבי13/10/2021 13:48Avi_Dagan כתב: הנה דוגמא למיתוס - אמינות. לא שאני טוען שזה לא נכון, אבל זה עדיין מיתוס שכנראה מבוסס על חוויות אנקדוטליות שהשתרשו בתודעה....
למה החלטת מיתוס?
הימהה הקודם שלי עדיין מתפקד כמו אריה rx-v2065
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- Avi_Dagan
-
- חבר ותיק

למילה מיתוס יש הרבה פעמים קונוטציה שלילית, אבל זו לא הכוונה. התכוונתי שזה שמכשירים של יאמהה אמינים יותר מאחרים, זה משהו שהשתרש (ולא רק בישראל) כעובדה אצל הרבה אנשים, למרות שאין לכך בהכרח הוכחות סטטיסטיות. לצורך הדוגמא, היה אצלי לפני שנה מכשיר של דנון מ89 שעדיין עבד מצויין. בשורה התחתונה, אמינים כנראה שכן. יותר מאחרים, לא בטוח. דוגמאות למכשירים ששבקו חיים יש בכל חברה ובכלל ככל שהשנים עוברות הנטייה של החברות בייצור היא שהם לא יהיו built to last....
- masteraudio
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
13/10/2021 13:48Avi_Dagan כתב: הנה דוגמא למיתוס - אמינות. לא שאני טוען שזה לא נכון, אבל זה עדיין מיתוס שכנראה מבוסס על חוויות אנקדוטליות שהשתרשו בתודעה....
גם אם נתעלם מחוות דעת של אחרים בישראל ומכל העולם, מספיק לי הניסיון האישי שלי עם ימאהה לעומת מותגים אחרים.