Raspberry Pi - FAQ
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
רק דבר אחד (סליחה על הדאבל):
הפאי מנגן לי HD וסרטים SD וסדרות XVID מבלי בעיה,
אבל, יש פרק אחד בלבד מכל המערכת שלי, שהפאי לא מצליח לנגן חלק, הוא נתקע בו כל שנייה ומנגן אותו בתקיעות,
זה פרק ראשון מעונה ראשונה של רמזור.
לצורך העניין - את כל שאר הפרקים הוא מנגן חלק.. ככה שזה די מוזר..
[Video Information]
Video Codec:XVID - FFmpeg Decoder(mpeg4)
Input type:XVID(12 bits)
Input size:640 x 368(1.74:1)
Output type:YUY2(16 bits)
Output Size:640 x 368(1.74:1)
Frame Rate:25.00
BitRate: Unknown
[Audio Information]
Audio Codec:MPEG Audio Layer 3(0x55) - Default Decoder
Sample rate:48000 ->48000 samples / sec
Bit rate:0 ->16 bits / sample
Channels:2 ->5 channels
Bitrate: 111 kbps
האם זהו מקודד מסוים שהפאי מתקשה בו ?
הפאי מנגן לי HD וסרטים SD וסדרות XVID מבלי בעיה,
אבל, יש פרק אחד בלבד מכל המערכת שלי, שהפאי לא מצליח לנגן חלק, הוא נתקע בו כל שנייה ומנגן אותו בתקיעות,
זה פרק ראשון מעונה ראשונה של רמזור.
לצורך העניין - את כל שאר הפרקים הוא מנגן חלק.. ככה שזה די מוזר..
[Video Information]
Video Codec:XVID - FFmpeg Decoder(mpeg4)
Input type:XVID(12 bits)
Input size:640 x 368(1.74:1)
Output type:YUY2(16 bits)
Output Size:640 x 368(1.74:1)
Frame Rate:25.00
BitRate: Unknown
[Audio Information]
Audio Codec:MPEG Audio Layer 3(0x55) - Default Decoder
Sample rate:48000 ->48000 samples / sec
Bit rate:0 ->16 bits / sample
Channels:2 ->5 channels
Bitrate: 111 kbps
האם זהו מקודד מסוים שהפאי מתקשה בו ?
- matan417
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 340
היי אני חדש בנושא ולא מצאתי תשובה מסודרת (אשמח אם יוכלו להוסיף לשאלות ותשובות את התשובות לשאלות הלו).
אני כרגע עם RaspBMC ומאוד מרוצה ממנה + מקלדת רגילה של מיקרוסופט לשליטה במכשיר.
1. כיצד אני יוכל באפליקצית יוטיוב לחפש תכנים בעברית?
2. יש דרך להעביר למכשיר קובץ PLX לnevi-x (כדוגמה של בני) כדי לצפות בתכנים אונליין?
3. יש דרך שהRSS של ynet לא יהיה הפוך כמו בXBMC הרגיל?
4. יש דרך להיכנס לRPI דרך המחשב (ראיתי שהוא מופיע בהתקנים מחוברים למחשב אבל שאני מנסה להתחבר אליו הוא מבקש שם משתמש וסיסמה ומה שמופיע באינטרנט לא עובד)?
תודה על העזרה ופיתוח המוצר ומראש,
מתן.
אני כרגע עם RaspBMC ומאוד מרוצה ממנה + מקלדת רגילה של מיקרוסופט לשליטה במכשיר.
1. כיצד אני יוכל באפליקצית יוטיוב לחפש תכנים בעברית?
2. יש דרך להעביר למכשיר קובץ PLX לnevi-x (כדוגמה של בני) כדי לצפות בתכנים אונליין?
3. יש דרך שהRSS של ynet לא יהיה הפוך כמו בXBMC הרגיל?
4. יש דרך להיכנס לRPI דרך המחשב (ראיתי שהוא מופיע בהתקנים מחוברים למחשב אבל שאני מנסה להתחבר אליו הוא מבקש שם משתמש וסיסמה ומה שמופיע באינטרנט לא עובד)?
תודה על העזרה ופיתוח המוצר ומראש,
מתן.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
2. חפש בפורום כתוב איך.
3. תשתמש ב סמרטפון שלך בתור מקלדת ניתן לכתוב בעברית.
4. או דרך Ssh או שיתוף גם שה מוסבר בפורום.
3. תשתמש ב סמרטפון שלך בתור מקלדת ניתן לכתוב בעברית.
4. או דרך Ssh או שיתוף גם שה מוסבר בפורום.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
4. שם המשתמש הראשוני הוא pi והססמא היא : raspberry. יכול להיות שצריך לאפשר את המשתמש דרך SSH בפעם הראשונה (אני חושב שהוא disabled כברירת מחדל).
כדי להתחבר בSSH תוריד תוכנה בשם putty.
כדי להתחבר בSSH תוריד תוכנה בשם putty.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

1. כן, להעביר שפה במקלדת ולחפש בעברית? \ להוריד אפליקצית שליטה מהסמארפטון דוגמת YATSE או Constellation לאייפון ומשם יש שליטה על היוטיוב.
2. כן, דווקא יש פה הסברים איך, יש הודעה של Pixies (דורון) שמראה איך דרך הממשק המובנה של XBMC אפשר לנווט בין תיקיות ולהעביר קבצים,
אתה תצטרך לשים את הקובץ PLX בתיקיה מוגדרת כמו Download או משהו כזה, ואז דרך "מנהל הקבצים" המובנה בXBMC לנווט בצד אחד אל Downloads ובצד שני אל תיקית XBMC\NAVI-X\Playlist ולהעביר את הקובץ לשם.
3. RSS לא הפוך אם מגדירים אותו נכון, יש תמיכה מלאה בעברית. לקריאה נוספת:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Us ... sFeeds.xml
מה שתצטרך לעשות זה להגדיר את השדה כ RTL.
RTL="true" ואז העניין יעבוד
4. כן, התחל - הפעלה:
\\IP
לדוגמא אצלי זה:
\\192.168.1.112
כדי לדעת את הIP שלו תיכנס לXBMC - הגדרות - מידע מערכת
2. כן, דווקא יש פה הסברים איך, יש הודעה של Pixies (דורון) שמראה איך דרך הממשק המובנה של XBMC אפשר לנווט בין תיקיות ולהעביר קבצים,
אתה תצטרך לשים את הקובץ PLX בתיקיה מוגדרת כמו Download או משהו כזה, ואז דרך "מנהל הקבצים" המובנה בXBMC לנווט בצד אחד אל Downloads ובצד שני אל תיקית XBMC\NAVI-X\Playlist ולהעביר את הקובץ לשם.
3. RSS לא הפוך אם מגדירים אותו נכון, יש תמיכה מלאה בעברית. לקריאה נוספת:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Us ... sFeeds.xml
מה שתצטרך לעשות זה להגדיר את השדה כ RTL.
RTL="true" ואז העניין יעבוד
4. כן, התחל - הפעלה:
\\IP
לדוגמא אצלי זה:
\\192.168.1.112
כדי לדעת את הIP שלו תיכנס לXBMC - הגדרות - מידע מערכת
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

טוב לגבי ההפצות של RBEJ.
אני על 3.0.6 יציב, ובגלל גמגומים ב720P עם סאונד DTS הומלצתי ע"י dhead לעבור להפצות של RBEJ
בהתחלה חשבתי אולי מעבר לOpenElec 3.1.5 יפתור את הבעיה (יש באתר הרישמי את הגירסא הזאתי, רק מצוין שזה TESTING)
אז לקחתי את ארבעת קבצי הTARGET ושמתי בתיקיה UPDATE, עשיתי REBOOT למכשיר - והגירסא עודכנה - הכל טוב ויפה, רק מה? אין שינוי משמעותי..
עדיין גמגומים ומבחינתי לא שינה כלום..
אמרתי לעצמי שאני אנסה את ההפצות של RBEJ וניסיתי את הגירסא שיצאה היום 12.8, ניסיתי גם גירסא קודמת לזאתי..
עשיתי זאת כך:
* עדכנתי בCONFIG.TXT את ה GPU_MEM ל256 (זה היה 128)
* הוספתי לAdvancedSetting.xml את שלושת השורות הללו:
<guires>1080</guires>
<alwaysforcebuffer>true</alwaysforcebuffer>
<freememorycachepercent>5</freememorycachepercent>
כי הבנתי שצריך לעשות זאת..
* שמתי את 4 הקבצים של הTARGET בUPDATE ועשיתי BOOT למכשיר.
המכשיר לא עלה יותר, והמסך של הטלויזיה נשאר על NO SIGNAL, הוצאתי והכנסתי את השקע חשמל\SD CARD מספיק פעמים, ועדיין כלום..
לצערי שוב התקנתי 3.0.6, ושוב ניסיתי תהליך דומה.. לא זוכר איך, הצלחתי כן להעלות את הגירסא של RBEJ, אך טרם בדקתי האם הגמגומים הפסיקו - הייתי צריך להגדיר את כל הUSERDATA שלי למשל REMOTE.XML ועוד כמה דברים, ולכן עשיתי ריבוט למכשיר - ואז שוב לא עולה יותר ונתקע..
פה כבר התייאשתי.. וחזרתי רישמית ל3.0.6 וזהו.. שלצערי מקרטע לי ב720p עם DTS
אגב לא ניסיתי אף פעם אוברקלוק מהסיבה שקראתי במאמר לא לעשות אוברקלוק אם משתמשים בכרטיס SD קלאס 6/10 כי זה יכול לגרום לאיבוד נתונים..
יכול להיות שכן מומלץ לי לעשות אוברקלוק קטן ואולי יעלמו הקרטועים?
האם אני יכול לשנות בconfig את הgpu_mem ל256 גם אם אני בגירסא 3.0.6 ? מה זה עושה?
(dhead תושיע אותי
)
אני על 3.0.6 יציב, ובגלל גמגומים ב720P עם סאונד DTS הומלצתי ע"י dhead לעבור להפצות של RBEJ
בהתחלה חשבתי אולי מעבר לOpenElec 3.1.5 יפתור את הבעיה (יש באתר הרישמי את הגירסא הזאתי, רק מצוין שזה TESTING)
אז לקחתי את ארבעת קבצי הTARGET ושמתי בתיקיה UPDATE, עשיתי REBOOT למכשיר - והגירסא עודכנה - הכל טוב ויפה, רק מה? אין שינוי משמעותי..
עדיין גמגומים ומבחינתי לא שינה כלום..
אמרתי לעצמי שאני אנסה את ההפצות של RBEJ וניסיתי את הגירסא שיצאה היום 12.8, ניסיתי גם גירסא קודמת לזאתי..
עשיתי זאת כך:
<guires>1080</guires>
* שמתי את 4 הקבצים של הTARGET בUPDATE ועשיתי BOOT למכשיר.
המכשיר לא עלה יותר, והמסך של הטלויזיה נשאר על NO SIGNAL, הוצאתי והכנסתי את השקע חשמל\SD CARD מספיק פעמים, ועדיין כלום..
לצערי שוב התקנתי 3.0.6, ושוב ניסיתי תהליך דומה.. לא זוכר איך, הצלחתי כן להעלות את הגירסא של RBEJ, אך טרם בדקתי האם הגמגומים הפסיקו - הייתי צריך להגדיר את כל הUSERDATA שלי למשל REMOTE.XML ועוד כמה דברים, ולכן עשיתי ריבוט למכשיר - ואז שוב לא עולה יותר ונתקע..
פה כבר התייאשתי.. וחזרתי רישמית ל3.0.6 וזהו.. שלצערי מקרטע לי ב720p עם DTS
אגב לא ניסיתי אף פעם אוברקלוק מהסיבה שקראתי במאמר לא לעשות אוברקלוק אם משתמשים בכרטיס SD קלאס 6/10 כי זה יכול לגרום לאיבוד נתונים..
יכול להיות שכן מומלץ לי לעשות אוברקלוק קטן ואולי יעלמו הקרטועים?
האם אני יכול לשנות בconfig את הgpu_mem ל256 גם אם אני בגירסא 3.0.6 ? מה זה עושה?
(dhead תושיע אותי
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
לא מבין למה אתה מסתבך.tomer953 כתב: אמרתי לעצמי שאני אנסה את ההפצות של RBEJ וניסיתי את הגירסא שיצאה היום 12.8, ניסיתי גם גירסא קודמת לזאתי..
עשיתי זאת כך:
<guires>1080</guires>
* שמתי את 4 הקבצים של הTARGET בUPDATE ועשיתי BOOT למכשיר....
תתחיל מהתקנה נקייה של הגרסה היציבה או ה-Testing האחרונה (3.1.5) הרשמיות מאתר OpenELEC.
לאחר התקנה ובדיקה שהמערכת עובדת תעתיק (דרך הרשת או סייר הקבצים המובנה ב-XBMC) את קבצי העדכון של Rbej עם גרסת פיתוח אחרונה של Gotham (את הקודמת בדקתי) ותפעיל מחדש (אל תנתק מהחשמל אלא בחר הפעלה מחדש מתפריט XBMC).
אל תבצע שום שינוי נוסף (לא נדרש שום שינוי מיוחד) ואל תבזבז זמן על סריקה הספריה, פתח את הקובץ שאתה יודע שלא מנוגן כראוי (דרך הרשת הקווית וגם בחיבור כונן USB ישירות למכשיר).
לאחר שראית שעובד כראוי תבצע את השינוים שאתה רואה לנכון והגדרות אישית.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

אמרת לי לעשות כל מה שעשיתי..
לא התייחסת האם השינויים שביצעתי בCONFIG ובAS היו טובים
ולא התייחסת למה יש סיבה שאחרי ניתוק חשמל המכשיר לא עולה יותר? וזה קרה כמה פעמיים. השנאי מקורי מהחנות של RS, והזיכרון 16GB קלאס 10.
אני לא משקיע בהגדרת הספרייה שכן היא על שרת MYSQL וברגע שאני עורך את הAS היא מופיעה
אני מוצא לנכון לקנות כרטיס SD נוסף ולנסות עליו, כי הכאב ראש שנוצר לי ברגע שהמערכת קורסת הוא גדול מידי..
לא התייחסת האם השינויים שביצעתי בCONFIG ובAS היו טובים
ולא התייחסת למה יש סיבה שאחרי ניתוק חשמל המכשיר לא עולה יותר? וזה קרה כמה פעמיים. השנאי מקורי מהחנות של RS, והזיכרון 16GB קלאס 10.
אני לא משקיע בהגדרת הספרייה שכן היא על שרת MYSQL וברגע שאני עורך את הAS היא מופיעה
אני מוצא לנכון לקנות כרטיס SD נוסף ולנסות עליו, כי הכאב ראש שנוצר לי ברגע שהמערכת קורסת הוא גדול מידי..
- compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
שאלה לכלל המשתמשים
כמה עלה לכם המכשיר כוללה שנאי כולל מארז כולל משלוח, כולל sdd מקצה לקצה ( כל הדברים שבאמת צריך שהוא יפעל כראוי)
בין אם זה מחול כולל משלוח או בין אם זה בארץ
כמה עלה לכם המכשיר כוללה שנאי כולל מארז כולל משלוח, כולל sdd מקצה לקצה ( כל הדברים שבאמת צריך שהוא יפעל כראוי)
בין אם זה מחול כולל משלוח או בין אם זה בארץ
- shlomico
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 708
אני שילמתי 57 דולר כולל שנאי , קופסה ומשלוח מ RS .
ומע"מ ועלות עמיל מכס כ100 ש"ח משום שDHL מצאו לנכון להעביר את זה במע"מ ( כן אני יודע , זה לא משתלם
)
ומע"מ ועלות עמיל מכס כ100 ש"ח משום שDHL מצאו לנכון להעביר את זה במע"מ ( כן אני יודע , זה לא משתלם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
תתחדש!
אבל מה זאת אומרת לקחו לך מע"מ - זה פחות מ-$75. תדרוש מ-DHL החזר על הטעות הזאת.
אבל מה זאת אומרת לקחו לך מע"מ - זה פחות מ-$75. תדרוש מ-DHL החזר על הטעות הזאת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- dhead666
-
- גורו HTPC

[left]
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 04#p395577
[/left]dom כתב:It is being actively worked on. We've got an intern in for the summer who's on this full time now, but as you can imagine,johnbanks כתב:There are some heavy hitters involved in this thread so I'm just taking the opportunity ....
Do any of you guys know when we'll get HD Audio pass through?
Or, are any of you guys in a position to put pressure on for this?...
it's not a trivial job and has a steep learning curve. Hopefully he'll get it working (and I'll help him as much as is necessary)....
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 04#p395577
- M2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1673
איך מעדכנים את FRODO לגירסה החדשה 12.8 ב openelec?
- ofek
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
קיבלתי היום את הRPI שלי והתקנתי עליו OPENELEC ויש לי בעיה קצת מוזרה:
בהתחלה חיברתי את הפאי בחדר שלי שיש בו טלויזיה של SAMSUNG והכל עובד בה בסדר..
הבעיה מתחילה ברגע שאני מחבר את הפאי בסלון לטלויזיה של SONY הוא לא מראה לי וידאו בסרטי 720p אלא מפעיל אותם כאילו היו קבצי אודיו אבל בסרטי DVDRIP ישנים יש וידאו.
ניסיתי עכשיו לחבר בחזרה את הפאי לטלויזיה בחדר שלי והבעיה הסתדרה ככה שאני לא מבין איך נוצרת הבעיה.
הבעיה מתחילה ברגע שאני מחבר את הפאי בסלון לטלויזיה של SONY הוא לא מראה לי וידאו בסרטי 720p אלא מפעיל אותם כאילו היו קבצי אודיו אבל בסרטי DVDRIP ישנים יש וידאו.
ניסיתי עכשיו לחבר בחזרה את הפאי לטלויזיה בחדר שלי והבעיה הסתדרה ככה שאני לא מבין איך נוצרת הבעיה.
- TheTech
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
הזמנתי מ- RS (בחו"ל כמובן): PI + מארז + משלוח (הגיע לסניף הדואר המקומי) , עלה לי 180 ש"ח.compman112 כתב:שאלה לכלל המשתמשים
בין אם זה מחול כולל משלוח או בין אם זה בארץ...
שנאי: חיברתי בין שנאי 2A 5V שהיה לי ללא שימוש, לבין כבל מיקרו USB כנ"ל (מספיק שני גידים של המתח) - עובד היטב.
כרטיס SD: מאייבורי 4G Class 10 ב-30 ש"ח.
- ofek
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
אחרי עוד קצת משחקים הצלחתי לגרום לו להריץ את הסרטים אבל רק כשהגדרתי שהרזולוציה תהיה 640x480.ofek כתב:קיבלתי היום את הRPI שלי והתקנתי עליו OPENELEC ויש לי בעיה קצת מוזרה:
ניסיתי עכשיו לחבר בחזרה את הפאי לטלויזיה בחדר שלי והבעיה הסתדרה ככה שאני לא מבין איך נוצרת הבעיה....
- dhead666
-
- גורו HTPC

היום ניסיתי שוב לבדוק האם ה-Raspberry Pi מסוגל לעבוד בצורה תקינה עם דונגל DVB-T USB שמחובר אליו ישירות.
הבדיקה שנעשתה עם דונגלים שונים מבוססי IT9135 ו-RT2832U נכשלה באופן מוחלט כאשר הדונגל מחובר ישירות וגם עם רכזת USB שמוזנת באופן עצמאי.
למען הסר ספק כיום כאשר שרת Tvheadend רץ על מכשיר אחר אין שום בעיה לצפות בשידורי עידן+ (רצוי מאוד לאפשר timeshift).
הפרמטר היחיד שאולי השפיע על הבדיקה שלי הוא שלא השתמשתי ברכזת USB שנמצאת הרשימה המומלצת הרשמית למרות שכן דאגתי שהרכזת תוזן עצמאית.
בכל מקרה קיים באג שנוגע לתקלה הזו כך שיותר סביר הבעיה היא ב-Raspberry Pi באופן כללי וגם רכזת USB מהרשימה המומלצת לא תשפר זאת.
רכישת רכזת מהרשימה המומלצת נמצאת בתעדוף נמוך ביותר ברשימת המטלות שלי כך שמשתמש שברשותו רכזת כזו ומוכן לבדוק את הנושא מוזן לפרסם זאת.
https://github.com/raspberrypi/firmware/issues/19
https://github.com/raspberrypi/linux/issues/82
הבדיקה שנעשתה עם דונגלים שונים מבוססי IT9135 ו-RT2832U נכשלה באופן מוחלט כאשר הדונגל מחובר ישירות וגם עם רכזת USB שמוזנת באופן עצמאי.
למען הסר ספק כיום כאשר שרת Tvheadend רץ על מכשיר אחר אין שום בעיה לצפות בשידורי עידן+ (רצוי מאוד לאפשר timeshift).
הפרמטר היחיד שאולי השפיע על הבדיקה שלי הוא שלא השתמשתי ברכזת USB שנמצאת הרשימה המומלצת הרשמית למרות שכן דאגתי שהרכזת תוזן עצמאית.
בכל מקרה קיים באג שנוגע לתקלה הזו כך שיותר סביר הבעיה היא ב-Raspberry Pi באופן כללי וגם רכזת USB מהרשימה המומלצת לא תשפר זאת.
רכישת רכזת מהרשימה המומלצת נמצאת בתעדוף נמוך ביותר ברשימת המטלות שלי כך שמשתמש שברשותו רכזת כזו ומוכן לבדוק את הנושא מוזן לפרסם זאת.
https://github.com/raspberrypi/firmware/issues/19
https://github.com/raspberrypi/linux/issues/82
- M2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1673
אמור לצאת דגם חדש של RPI?
- dhead666
-
- גורו HTPC

אין לי מושג אך לא הייתי בונה על כך, למטרה שלה הוא נועד, לימוד ופיתוח, ה-RPi יותר ממספק.
התרומה של זיכרון רב יותר ומעבד חזק יותר ללימוד ופיתוח היא שולית בהחלט ורק תייקר את מחיר הלוח.
התרומה של זיכרון רב יותר ומעבד חזק יותר ללימוד ופיתוח היא שולית בהחלט ורק תייקר את מחיר הלוח.
- o2ri
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1022
RPI שמחובר רציף לחשמל ללא הפסקה ,אבל עובד רק לעיתים.
כשאני מגיע להפעיל אותו -נראה שהוא לא מקבל חשמל (אין אור אדום) צריך לנתק אותו לדקה ורק אח"כ נדלק.
נשמע הגיוני?
כשאני מגיע להפעיל אותו -נראה שהוא לא מקבל חשמל (אין אור אדום) צריך לנתק אותו לדקה ורק אח"כ נדלק.
נשמע הגיוני?